Hur man äter spam

Spam är en konserverad köttprodukt som är känd runt om i sin ikoniska blå etikett och oändlig mångsidighet. Eftersom det är förkokt, kan det avnjutas varmt eller kallt, och gör ett färdigt tillägg till ett antal livsmedel. Försök med att laga upp några spam och använda den i stället för andra kött i några av dina favoriträtter, som hamburgare, tacos eller stekt ris. Du kan till och med ha spam till frukost genom att blanda det till en hjärtlig skillet hash eller lägga till den i munkar för en söt och smaklig efterrätt!

Steg

Metod 1 av 3:
Njuter av spam på egen hand
  1. Bild med titeln kock spam steg 3
1. Steka din skräppost i en stekpanna för att ge den en skarp finish. Häll 1-2 matskedar (15-30 ml) olja i din stekpanna och placera den på kokplattan över medelvärme tills oljan bara börjar skimma. Skär spam i 1 i (2.5 cm) Skivor och steka dem i 2-3 minuter, vänd sedan dem och låt dem laga mat i ytterligare 1-2 minuter. Efteråt har de ett perfekt crusty exteriör och ett mjukt köttigt centrum.
  • Var försiktig så att du inte bränner din spam. Köttprodukten är förkokad, så det behöver inte mycket länge.
  • Frying Spam är ett av de bästa sätten att förbereda det om du aldrig har ätit det förut och du är orolig över texturen.

Dricks: Lägg till en drizzle av lönnsirap till stekpannan för att balansera spamens saltighet och ge den en godisliknande karamelliserad skorpa.

  • Bild med titeln Cook Spam Steg 5
    2. Baka din spam i ugnen för att minska fett och natriumhalt. Ställ in ugnen till 425-450 ° F (218-232 ° C) och låt den börja förvärma. Medan ugnen värms upp, sätt ett bakplåt med pergamentpapper och ordna skivor av spam på toppen, lämnar ca 1 tum (2.5 cm) utrymme mellan varje. Baka spam i 10-12 minuter, eller tills det börjar brunt runt kanterna.
  • Om du tittar på din midja, baka dina spamskivor på en grillpanna eller trådstång för att tömma något av det överskjutande fettet.
  • Bild med titeln Gör ett snabbt ris och spam maträtt steg 3
    3. Kasta spam på grillen för en munvattande karbroiled smak. Förvärm din grill och vänta på att det blir snällt och varmt. Distribuera sedan din skivad spam jämnt över grillen och koka den i 1-2 minuter. När skivorna är uppvärmda på sin första sida, vänd dem över och ge dem 1-2 minuter, eller tills de når den önskade donenessen.
  • Du vet att din spam är redo att komma ur grillen när det är lite mörkare i färg och korsad med perfekt grillmärken.
  • Top varje skiva med en saftig ananasring för att låna lite gratis sötma.
  • Bild med titeln kock spam steg 7
    4. Mikrovågsugn Enstaka portioner av spam i 1-2 minuter. Skär spam i skivor eller remsor och pop dem i mikrovågsugnen i 30-60 sekunder åt gången. På bara ett par minuter får du en varm, tillfredsställande måltid som enkelt med något antal andra livsmedel.
  • Glöm inte att ta bort skräpposten från sin burk innan du lägger den i mikrovågsugnen.
  • Bild med titeln Ät Spam Steg 4
    5. Ät spam direkt ur burken. En av de bästa sakerna om spam är att det kommer helt kokta, vilket betyder att det inte är absolut nödvändigt att laga det alls. Detta kan vara ett stort plus om strömmen går ut, hittar du dig själv utan rätt köksredskap, eller du letar bara efter något snabbt, enkelt och fyller på vargen ner.
  • Ta med några burkar av spam tillsammans med dig på din nästa hela daghöjning eller campingresa. Eftersom det inte kräver uppvärmning gör det ett perfekt högprotein mellanmål att gobble ner på språng.
  • Tänk på att när de ätas direkt från burken, har Spam en mjukare, gelatinös konsistens som många tycker att det är oupphörligt.
  • Metod 2 av 3:
    Gör spam huvudrätten
    1. Bild med titeln Ät Spam Steg 2
    1. Ät din spam på en smörgås eller burger. Förbered en eller flera skivor spam med din föredragna matlagningsmetod och slappar det mellan två brödstycken. Den konserverade undrar maten kan också ätas på en burgare som ett mer betydande alternativ till bacon eller som Burger Patty själv. Stapel på skarp salladsblad, saftiga tomatskivor, söta lökringar, eller några andra toppings och kryddor av val och gräva i.
    • Om du är på en lågkarb eller glutenfri diet kan du till och med ersätta stekt skivor av spam för bröd för att "dubbla ner" på ditt proteinintag.

    Dricks: Experimentera med spam-tema versioner av dina favorit smörgåsar, som en grillad spam och ost, Speuben (Spam Reuben), Spam-LT eller en friterad spam monte cristo.

  • Bild med titeln Gör en hormel spam sallad steg 6
    2. Börja din dag med en hjärtlig Spam Pregistret Hash. Först, tärning en tenn av spam i 1 i (2.5 cm) kuber och stek dem lätt över medelvärme. När de börjar bruna upp, tillsätt 1 kopp (100 g) parboiled potatisbitar, tillsammans med tunna skivor vitlök, gröna paprika och salt och peppar till smak. Koka allt tillsammans tills det är varmt och skarpt och njut med en ångande mugg kaffe eller ett glas färskpressad apelsinjuice.
  • Spricka ett ägg eller strö en handfull strimlad ost ovanpå din hash när den avslutar matlagning för att göra det ännu mer fyllning.
  • För en sista minuten frukost som inte kräver så mycket prep, kastar du bara lite kubed spam med dina äggröra.
  • Bild med titeln Ät Spam Steg 3
    3. Sätt ihop en välsmakande Spam musubi. Spam Musubi är ett populärt hawaiiskt mellanmål som har sina rötter i traditionell japansk mat. För att se vad allt väsen handlar om, grilla eller stek en skiva av spam, sedan klappa ut ett block av sushi ris i samma form och placera den på toppen. Vika ett ark av inte jag heller (rostad tång) runt dina fyllnadsingredienser för att hålla dem ihop.
  • Om du har problem med att få Nori att hålla sig för att hålla sig förseglad, blöta fingerens kudde och köra det längs det nedre av de 2 överlappande kanterna innan det klibbar ner det.
  • Du kan också använda ditt kvarvarande ris och Nori för att göra handrullad spam sushi.
  • Bild med titeln Gör Spam Donuts Steg 8
    4. Steka upp några spam munkar. Trimma 1 i (2.5 cm) Skivor av spam i stora cirklar, skära sedan mindre cirklar ut ur skivans mitt. Steka dina spam munkar i en rymlig stekpanna fylld med 2 tum (5.1 cm) matolja i ca 2 minuter per sida och låt dem svalna i ytterligare 2-3 minuter innan du får din munch på.
  • För att hålla din stekolja från att bränna mellan satser, använd en olja med en hög rökpunkt, som oliv, grönsak, canola eller jordnöts.
  • Om du vill ha lite mer munk med dina spam-munkar, tärar det konserverade köttet i små kuber och blandar det för hand i ringar av hemlagad deg för att göra det till en fyllning.
  • Metod 3 av 3:
    Innehåller spam i dina favoriträtter
    1. Bild med titeln Gör en spam Musubi Steg 4
    1. Erövra din hunger med zesty spam street tacos. Ladda majs tortillor med bitar av pan-stekt spam tillsammans med syltade röda lök, cotijaost och cilantro. Skräddarsy dina tacos med tillägg som grillad jalapeños, mango, gräddfil och hemlagad guacamole eller pico de gallo.
    • Spela runt med att utforma dina egna specialfusionsartiklar med Spam Tacos som inspiration, som Hawaiian Pineapple och Teriyaki Wonton Tacos eller Medelhavet-stil Spam Gyros.
    • Skapa en taco bar för din nästa sommarfest och uppmuntra dina gäster att bygga sina egna spam tacos.
    • Prova med äggröra, hackade jalapenos, salsa fresca och svarta bönor rullade in i en varm majs tortilla.
  • Bild med titeln Ät Spam Steg 1
    2. Topp en sallad med spam för en lätt lunch. Klipp kokta spam i små kuber eller tunna remsor och överför dem till en säng av blandade gröna och grönsaker. Lämna plats för halverade hårdkokta ägg, tomater, gurkor och ost för en sparsam ta på den klassiska kocksallad, eller bli kreativ och uppfinna ditt eget unika salladsrecept.
  • Baka eller mikrovågsugn Din skräppost för att skära kaloriantalet lite och håll din spam-sallad från att vända sig till en fuskmjöl.
  • Spam kan göra ett välkommet tillägg till andra sorters sallader, inklusive pasta sallad, skinka sallad, makaroner sallad och äggsallad.
  • Bild med titeln Gör ett snabbt ris och skräppost Steg 5
    3. Piska upp lite spam stekt ris. Kasta kubed spam med vitt ris, ägg, ärter, morötter och en stek steksås gjord av sojasås, fisksås, sesamolja och vitpeppar. Lägg till några scallions, tärnad ananas eller tunnskivad fresno paprika för att slå upp smaken några grader.
  • Om du är kort i tid, laga upp ditt ris och spam och rör om en väska med frysta grönsaker och 2-3 matskedar (30-44 ml) flaska steksås.
  • Dricks: Att göra stekt ris är ett utmärkt sätt att använda upp kvarvarande portioner av kokta spam.

  • Bild med titeln Gör Kim Chee Wontons Intro
    4. Servera spam potstickers som en beroendeframkallande aptitretare. Kombinera finskärnad spam med riven ingefära, malet vitlök och grönlök, hackad kål och sesamolja. Stuff din fyllning i butiksköpet dumplingskinn och krympa kanterna stängda. Blanchar dina potstickers i en kruka med kokande vatten, kyla sedan dem i ett isbad och bruna dem på båda sidor i en väl oljad stekpanna.
  • Dunk dina dumplings i sötad soja eller tangy gyoza sås, eller gör din egen asiatiska tahini doppsås för att fortsätta med trenden.
  • Spam kan också användas i stället för fläsk och andra kött i äggrullar och kinesiska stilade bullar.
  • Tips

    Ställ inte bara med samma gamla spam-standbys-prova olika produkter för att introducera lite mångfald i dina rätter. Förutom klassisk spam, det finns Spam Lite, spam med ost, spam med riktig hormel bacon, spam hickory rök och spam hot och kryddig.Det finns även spam spridning, som kommer i en spridbar form och pre-skivad spam som kallas spam singlar.
  • Placera några oegentliga delar av dina spam-rätter i en lufttät behållare och stash dem i kylskåpet. De borde vara i 3-4 dagar.
  • Varningar

    Spam är något ökat för att vara hög i natrium och mättat fett. Det är en bra idé att begränsa ditt intag av bearbetade kött som spam, speciellt om du lider av högt blodtryck eller har en historia av hjärtsjukdom eller andra dietrelaterade sjukdomar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande