Hur man rengör en bränslepump

De flesta moderna fordon använder förseglade, filterfri pumpar med skärmar vid pickupen och ett filter längs bränsleledningen. Dessa pumpar är utformade för att inte behöva underhåll och måste bytas ut om de misslyckas. Om ditt fordon har en elektrisk bränslepump kan du använda ett bränslesystemrengörare för att rensa eventuella sedimentuppbyggnad eller blockering. Om du har en manuell (vanligtvis i äldre modellfordon) kan du faktiskt öppna pumpen för att rensa skräp ut ur sitt interna filter, men det är inte ett alternativ i de flesta moderna fordon.

Steg

Metod 1 av 3:
Spotting tecknen på en täppt bränslepumpStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 1
1. Se upp för motorn "sputtering" eller stalling. Det vanligaste symptomet på en täppt bränslepump är en intermittent effektförlust som orsakas av att pumpen misslyckas med att driva tillräckligt med bränsle till injektorerna för att hålla motorn att springa ordentligt. Om din motor sputters eller ens stallar när du tar din fot av gasen, kan det finnas ett problem med din bränslepump eller filter.
  • Om motorns stallar, men då kommer att springa igen efter några minuter, är det troligt på grund av sedimentuppbyggnad i bränslefiltret eller pumpen. När sedimentet sätter sig, rensar blockeringen och att bränslet börjar flöda tills det bygger upp igen.
  • Du bör också överväga Byte av ditt bränslefilter.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 2
    2. Lyssna på en klick eller whining från pumpen när bilen går tomgångar. En täppa i bränslepumpen kommer att tvinga den att arbeta hårdare för att trycka bränslet, vilket kan få det att bränna ut. Om du hör ett klick eller whining buller från området runt gastanken (baksidan av bilen), är chansen att det är den elektriska motorn i bränslepumpen som börjar misslyckas.
  • Rengöra pumpen och byta ut filtret kan lösa detta problem om du får det tidigt, men om du tillåter det att fortsätta för länge, kommer det att brinna ut bränslepumpen och det kommer att sluta fungera.
  • Det är inte ovanligt att pumpen klickar en gång när du vrider nyckeln, men det ska inte fortsätta att klicka efter det.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 3
    3. Leta efter en droppe i RPMS när du kör. Om du reser längs vägen med en konsekvent hastighet och fordonet plötsligt saktar ner eller RPMS faller signifikant på din tachometer (när den är utrustad), kan det vara ett tecken på att bränslepumpen kämpar för att leverera tillräckligt med bränsle till motorn. RPMS är antalet revolutioner som din motor gör per minut, så en droppe i RPM representerar en droppe i hur snabbt din motor spinner och kraften kan den producera.
  • Leta efter varningslampor på din instrumentbräda som kan indikera andra potentiella problem för att förklara strömförlusten. Ett batterilampa kan till exempel föreslå en elektrisk fråga, eller ett blinkande kontrollmotorlampa indikerar att motorn är felaktig.
  • I avsaknad av dessa indikatorer är plötsligt (tillfällig) kraftförlust ett gott tecken på att det finns ett problem med din bränslepump.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 4
    4. Tänk om du ofta kör fordonet med lågt bränsle. Bensin tenderar att vara väldigt smutsiga och att sediment samlar i din bränsletank. Med en full tank av gas dispergeras smuts i din tank genom en större volym vätska, men när det inte finns mycket bränsle i tanken, utgör sedimentet en större del av bränslet. Föreställ dig en fiskank: När den är full, är gruset i botten bara en liten del av vad som är inuti, men när tanken är nästan tom, grus och lite vatten som lämnas ockuperar samma utrymme.
  • Om du regelbundet kör med lågt bränsle finns det en högre sannolikhet att din bränslepump och filter blir igensatta.
  • Använd denna bestämning tillsammans med de andra symptomen som anges ovan för att avgöra om det är ett problem med din bränslepump.
  • Metod 2 av 3:
    Använda ett bränslesystemrengöringsmedelStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 5
    1. Läs anvisningarna på flaskan. Medan de flesta bränslesystemrengöringsmedel arbetar på ungefär samma sätt, finns det skillnader från varumärke till varumärke. Läs anvisningarna på bränslesystemet Rengörare Du köper noggrant för att du ska följa de högra stegen.
    • Du kan köpa bränslesystemrengöringsmedel på många stora butiker samt alla Auto Parts-butiker.
    • Köp bränslesystemrengöringsmedel, inte injektorrengörare. Dessa produkter är liknande men tjänar olika ändamål.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 6
    2. Kör motorn tills du är nästan öppen för bränsle. De flesta bränslesystemrengöringsmedel är avsedda att hällas i en tom bränsletank så att den kan blanda med det bränsle du lägger till det efter. Kör din motor tills bränslemätaren läser som tom eller "E."
  • Tanken behöver inte vara helt tom och fri från bränsle. Det måste bara vara så lågt som möjligt.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 7
    3. Häll innehållet i bränslesystemet rengöringsmedel i din tank. Öppna flaskan och punktera plastförseglingen under locket. Sätt sedan in spekten av bränslesystemet rengöringsmedel i gasfyllnadshalsen på ditt fordon som du normalt skulle med en gaspump.
  • De flesta bränslesystemrengöringsmedel kommer med tillräckligt för en behandling. Om din kommer med mer än det, läs instruktionerna för att bestämma hur mycket av flaskan som ska läggas till i din tank.
  • Handskar är inte nödvändiga för den här uppgiften, men du kanske vill bära dem för att hålla någon bränslesystemrengörare från att komma på dina händer.
  • Om du får någon av bränslesystemet rengörare på dina händer, tvätta dem med tvål och vatten.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 8
    4. Fyll din tank med pumpgas. Den nya gasen du pumpar i bränsletanken kommer att blandas med bränslerenaren som redan är närvarande. Detta kommer att säkerställa att renaren är ordentligt dispergerad genom bränslet och kommer också att hjälpa pumpen att börja plocka upp bränsle med städaren i den direkt.
  • Fyll tanken hela vägen med ny gas.
  • Använd samma oktanbränsle som du alltid använder.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 9
    5. Starta motorn och låt den gå in i några minuter. Bränslesystemet rengörare kommer att strömma genom bränslepumpen och filtrera på väg till motorn där den kommer att brinna tillsammans med gasen. När det passerar, börjar det bryta ned inlåning av sediment i din bränslepump och under resten av systemet.
  • Många bränsle rengöringsmedel rekommenderar att motorn är tomgång i tio eller femton minuter för att börja låta bränslet och rengöringsröret genom systemet innan du börjar köra bilen igen.
  • Efter det första steget kan du köra fordonet som vanligt eftersom det rengör ditt bränslesystem.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring av mekaniska bränslepumpfilterStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 10
    1. Koppla bort den negativa terminalen på batteriet. Leta reda på batteriet i fordonets motorbåt eller bagage. Det kommer att se ut som en svart låda med två inlägg som sticker ut ur det. Leta reda på de positiva (+) och negativa (-) -plintarna och använd den korrekta storleken för att lossa muttern som håller kabeln till den negativa posten. Skjut sedan av kabeln.
    • Terminalerna kommer att märkas med positiva (+) och en negativ (-) symboler.
    • Avkoppling av batteriet är särskilt viktigt när du arbetar med bränsle för att inte se någonting i fordonet kan ge en gnista.
    • Tuck den negativa kabeln till sidan av batteriet för att säkerställa att den inte kommer i kontakt med terminalen av misstag.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 11
    2. Leta reda på bränslepumpen. Mekaniska bränslepumpar finns vanligtvis på motorn, snarare än i bränsletanken, eftersom de är beroende av vevaxeln för att driva dem. Se en applikationsspecifik reparations- eller servicehandbok för att hjälpa dig att identifiera och hitta den mekaniska bränslepumpen i ditt fordon, eftersom de kan variera mycket i utseende och plats.
  • De flesta mekaniska bränslepumpar kommer att ha en del som ser ut som en metallcirkel med ett munstycke som kommer ut ur toppen eller botten.
  • Mekaniska bränslepumpar finns vanligtvis endast i äldre fordon.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 12
    3. Placera en behållare under fordonet för att fånga ett läckande bränsle. Beroende på hur bränslepumpen är monterad finns det en stor sannolikhet att du kommer att spilla åtminstone lite bränsle i denna process. Skjut en behållare under fordonet direkt under bränslepumpen Du ska arbeta med för att fånga bränsleutsläpp när du arbetar.
  • Se till att behållaren du använder är klassad för bränsle. Bensin kan smälta genom vissa typer av plast.
  • Behållare som är klassade för att hålla bensin kommer att märkas som sådan. Om din behållare inte är märkt, antar du inte att den kan hålla bensin.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 13
    4. Ta bort eventuella bränsleledningar om de är i vägen. Det kommer att finnas två bränsleledningar på pumpen (en in och en ut). Om möjligt, lämna dem på plats när du öppnar bränslepumpen, men om du måste ta bort en eller båda för att komma åt det interna filtret på ditt specifika fordon, gör det också genom att lossa linjerna eller lossa de slangklämmor som håller dem säkert på sina munstycken. När klämmorna är lösa, dra bara linjen bakåt av munstycket.
  • Se till att eventuellt bränsleavdrag från linjen faller i behållaren du glider under bilen.
  • Om du har dragkedja, kan du binda linjerna med öppningen uppåt för att förhindra att mer bränsle hälls ut. Du måste bryta eller klippa zip-slipsarna när du återansluter linjerna.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 14
    5. Ta bort den centrala skruven eller muttern från toppen av bränslepumphuset. Det kommer att finnas en mutter eller en bult som sticker ut ur toppen av den mekaniska bränslepumpen som håller locket över bränslefiltret. Hitta det och använd sedan den korrekta storleken för att ta bort det så att du kan komma åt filtret inuti.
  • I vissa pumpar kan det finnas ett cylindriskt filterhus på toppen som du kan skruva loss för hand, istället för en bult eller mutter.
  • Andra kan använda rörklämmor för att hålla locket på plats. Lossa skruvarna som håller dem eller dra av dem med tänger, beroende på vilken typ av klipp.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 15
    6. Rengör filtret med en borste utan att ta bort det. Titta på bränslepumpen för att se filtret, som kommer att se ut som en skärm. Försök inte ta bort filtret, men använd istället en ren pensel för att sopa bort eventuella skräp som blockerar filtret. Du kan doppa färgborsten i ny bensin för att underlätta för skräp att hålla sig till borstens borstar.
  • Använd en medelstor färgborste för att ta bort stora och små bitar av skräp. Borsten bör inte vara bredare än bränslepumpens kropp.
  • Många interna bränslefilter för dessa pumpar kan inte tas bort.
  • I vissa fordon kan du dock ta bort filtret och byt ut det om det behövs. Se en fordonsspecifik reparationshandbok för att hjälpa dig att avgöra om det är fallet för din bil eller lastbil.
  • Bild med titeln Rengör en bränslepump Steg 16
    7. Montera bränslepumpen. Sätt tillbaka locket på bränslepumpen och fäst den på plats med den bult eller mutter du tog bort före. Anslut eventuella bränsleledningar som du kopplade och använda slangklämmor för att se till att de är täta.
  • Du kan köpa ersättningsslangklämmor på din lokala Auto Parts Store om du behöver dem.
  • De flesta slangklämmor kan stramas med antingen en Phillips huvudskruvmejsel eller en liten skiftnyckel.
  • Saker du behöver

    • Bränslesystem rengöringsmedel
    • Öppna slut- eller socketnycklar
    • Behållare för att fånga bränsle

    Varningar

    Att arbeta med bränsle kan vara extremt farligt. Håll gnistor och öppna flammor borta från ditt arbetsområde tills allt bränsle har rengjorts.
  • Använd endast behållare som är klassade för att hålla bränsle och se till att du märker dem på lämpligt sätt.
  • Använd ögonskydd och handskar när de kommer i kontakt med bränsle.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande