Hur man differentierar pressat från klippt glas

Undrar hur du kan berätta skillnaden mellan klipp och pressat glas?Tryck på näsan till skärmen och fortsätt läsa för svaren.

Steg

  1. Bild med titeln Differentiera tryckt från klippt glassteg 1
1. Kontrollera efter sömmar. Glas från en mögel har ofta sömmar, som visar som linjer i den färdiga produkten.Antalet linjer beror på formen av den färdiga artikeln och konstruktionen av formen. Beroende på formens ålder (de bär med användning) kan mönstret vara mer eller mindre skarpt. I en fasettad droppe, såsom en "kristall", kommer sömmen att springa hela vägen runt kanten som en ring för hällt glas.Även om det inte finns något att stoppa pressat glas som skärs därefter är problemet vanligtvis: är det här design skära eller gjutna?
  • Bild med titeln Differentiera pressad från Cut Glass Steg 2
    2. Inspektera inredningen. I hällt eller pressat glas kan det inre av glaset ha små dimples som speglar utsidan.
  • Bild med titeln Differentiera tryckt från klippt glas Steg 3
    3. Undersök designen. Håll glaset så att det speglar ljuset och utseendet, särskilt på facetter, för fina striationer från de verktyg som används på klippt glas. Dessa är mer uppenbara på äldre glas, där polering gjordes för hand.Modernt klippt glas är kemiskt jämnt för att avlägsna alla spår av skärning.Detta kan lämna så smidigt en finish som gott pressat glas.Också på äldre snittglas finns det ofta variationer i form och avstånd av mönstret.Inte så i pressat glas, där formen var ett dyrt föremål, vanligtvis gjord av hantverkare som perfektionerade designen innan den användes.
  • Bild med titeln Differentiera pressad från Cut Glass Steg 4
    4. Om du har ett ficka UV-ljus, skina det på glaset.Om den nyans du ser är blåaktig lila, så är glaset blyglas och mer sannolikt att klippas.Om det är tråkigt grönt är det läskglas, den billigare typen av glas, och mer sannolikt att formas. Huruvida en glasdesign är skuren eller pressad är inte alltid lätt att berätta!
  • Tips

    Tänk inte att din bit saknar värde om det pressas eller hälls! Denna teknik har funnits en lång tid och det mest depression-era glaset är faktiskt tryckt, inte klippt.
  • Om din bit pressas, och du vill bestämma värde, kontakta Kovels (https: // kovels.com /) Antik guide, eller en ansedd antikhandlare i ditt område. Du kan också kolla eBay för en idé vad ett autentiskt stycke kan sälja för.
  • Varningar

    Många depression-era stilar återskapas idag, så din bit kommer att behöva ett utbildat öga för att vara absolut säker på äkthet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande