Hur man ren strand sand

Det finns många sätt att rengöra sandstrand för hantverksprojekt. Sifta ut stenar och andra skräp och skölj bort organiskt material och silt. Om du behöver steril sand, försök att baka det i 45 minuter. Ta bort salt genom att simma sanden med vatten, sedan spänna det genom ett kaffefilter. För att undvika att ta med sand hem efter en strandresa, slå duschar och skölj av leksaker och andra saker innan du kommer i din bil. I en nypa fungerar babypulver som en sandborttagare. Om allt annat misslyckas, använd ett handhållet vakuum för att städa upp sand i ditt hem eller bil.

Steg

Metod 1 av 2:
Rengöring strand sand för hantverksprojekt
  1. Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 1
1. Samla dubbelt så mycket sand som du behöver. Du kommer sannolikt att förlora lite sand under rengöringsprocessen. När du samlar sand på stranden, samla dubbelt så mycket sand som du behöver för ditt projekt. Detta kommer att se till att du får nog även om du förlorar lite sand när du rengör det.
  • Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 2
    2. Sikt sand för att ta bort oönskade stenar och skräp. Om du har en gammal kolander eller en sil, använd den för att sikta ut stenar och andra skräp från din sand. Du kan också göra din egen sifter med tulle och en behållare. Fäst tullen till toppen av behållaren med ett gummiband och häll sedan sanden genom tyget i behållaren.
  • Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 3
    3. Skölj ut organiskt material och andra oönskade partiklar. Strandand är fylld med partiklar av brutet skal, mikroskopiska organismer, silt och andra små skräp. För att skölja bort oönskade partiklar, fyll en hink halvvägs med färskt vatten. Starka gradvis din sandstrand i vattnet, fortsätt att blanda det i några minuter, doppa sedan långsamt ut vattnet.
  • Töm vattnet långsamt för att undvika att hälla ut för mycket sand med det.
  • Upprepa sköljningsprocessen tills vattnet är klart när du dumpar det.
  • Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 4
    4. Sterilisera strand sand genom att baka det. För en ännu djupare ren kan du baka strand sand efter sköljning det. Töm så mycket vatten som möjligt, överför sedan stranden sand till bakplåtar. Ställ in ugnen till 300 grader Fahrenheit (150 grader Celsius) och baka sanden i 45 minuter för att sanera den.
  • Strandand är hem för massor av mikroskopiska livsformer. Om du gör något som kommer att hanteras mycket, som kinetisk sand, är det en bra idé att sanera stranden sand.
  • Om du vill använda sandstrand för en Hermit Crab-livsmiljö, bör du baka det för att sterilisera det så att din eremitkrabba inte är utsatt för svamp eller bakterier.
  • Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 5
    5. Ta bort salt från sandstrand genom att simma det med vatten. Pour strand sand i en stor kruka, lägg sedan tillräckligt med vatten för att täcka sanden. Värm pannan tills den simmar och minskar värmen eller tillsätt mer vatten om det börjar koka. Simmer i några minuter för att lösa saltet, ta sedan bort pannan från värme och använd ett stort kaffefilter för att samla sanden.
  • Försök att fästa ett kaffefilter till en stor bredmässig burk med ett gummiband. Kaffefiltret kommer att spänna sanden från saltvattnet. Var försiktig med att hantera den heta potten och låt vattnet svalna tills det är säkert att röra.
  • Om du vill blanda sand med färg, bör du ta bort salt från sanden först för att undvika att korrosera duken eller papperet över tiden.
  • Metod 2 av 2:
    Rengöring av sand efter en strandresa
    1. Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 6
    1. Lina dina bilstolar och bagage med gamla lakan. Förhindrande av sand från att komma in i nooks och crannies av dina platser och stammen kommer att spara dig besväret med djuptrengöring av din bil efter en strandresa. Innan du leder ut för din dag på stranden, ta några gamla sängkläder och linja din bils inre ytor.
    • När du kommer hem, ta försiktigt bort lakorna från din bil, häng dem för att torka, skaka dem och tvätta dem.
  • Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 7
    2. Skölj sandiga saker innan du lämnar stranden. Om stranden har duschar eller kranar, använd dem för att skölja bort så mycket sand som möjligt innan du går in i bilen. Ta duschar och skölj fötter, stolar, leksaker och alla andra sandiga föremål. Om möjligt, dusch och ändra på stranden och lagra baddräkter i plastpåsar.
  • Om stranden inte har duschar eller kranar för sköljning, kan du ta med en plastfickkar eller tvättställ till stranden med dig. Fyll det med vatten och skölj dina fötter och sandiga föremål innan de går in i bilen.
  • Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 8
    3. Använd babypulver för att få sand av din hud. Om stranden inte har duschar eller om du inte vill ta en där, använd babypulver för att ta bort sand. Stänk benen, fötterna, armarna eller några andra sandiga fläckar med barnpulver, borsta sedan bort med en handduk.
  • Babypulver kommer att fungera bäst om din hud inte är våt.
  • Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 9
    4. Häng sandiga saker ute när du kommer hem. Trots dina bästa ansträngningar som håller sand på stranden, är du tvungen att spåra ett hem. Om möjligt, undvik att föra sandiga handdukar, påsar och andra föremål i huset, speciellt om de är fuktiga. Istället, häng ut dem ute och skaka sedan ut sanden när de är torra.
  • Det är lättare att skaka ut sand från saker som strandhanddukar när de är torra.
  • Försök att måla en PEG-skena samma färg som ditt hus exteriör och säkrar det till en vägg i din bakgård. Du kan hänga handdukar på den för att torka, eller hänga och skölja strandstolar eller flip-flops.
  • Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 10
    5. Ange ett föränderligt område. Försök skapa ett privat utomhusföränderligt område genom att hänga klädstreck och lakan runt en plats i bakgården eller veranda. Om det inte är möjligt och människor måste byta inomhus, välj ett rum nära en ingång för förändring. Lägg ner ett ark eller handduk för att fånga så mycket sand som möjligt.
  • Du har de bästa chanserna att hålla sand ut ur ditt hem om alla ändras på stranden.
  • Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 11
    6. Handtvätt din baddräkt. Ta din kostym till en handfat och skölj det med kallt vatten. Efter sköljning, fyll på diskbänken med kallt vatten och en tesked mildt rengöringsmedel. Låt kostymen suga i 15 minuter, ta bort diskbänken och skölj tvålrester.
  • Maskin Tvätt En sandig baddräkt kan lämna sand i tvättmaskinen. Vidare kan tvättmaskinen skada många baddräkter, särskilt kvinnors badkläder.
  • Bild med titeln Clean Beach Sand Steg 12
    7. Använd ett handhållen vakuum för att suga upp strandsand. Om allt annat misslyckas, och kanske oundvikligen, kanske du måste dammsuga upp en sandig röra i ditt hem eller bil. Ditt bästa alternativ är en uppladdningsbar handhållen dammsugare. Det passar in i täta utrymmen som hörn eller bottnar av strandpåsar och, eftersom det inte är bunden av en sladd, kan du enkelt använda den i din bil.
  • Tips

    Varningar

    Att ta för mycket sand från stranden är olaglig. Det kallas sandstöld.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande