Hur man dissekerar en johannesbröd

Att dissekera en johannesbröd kan du se hur kroppen av en insekt fungerar. Det är ett intressant projekt som kan lära dig mycket. Medan dissektion kan tyckas lite rörigt, eller kanske oetiskt, är det en bra utbildningsövning. Var försiktig när du tar bort det tuffa exoskelet så att du kan få en bra titt på vad som händer inuti insekten.

Steg

Del 1 av 3:
Gör sig redo att dissekera
  1. Bild med titeln Dissect a Locust Step 1
1. Förvärva en johannesbröd. Om du har johannesbröd i ditt område, kanske du kan fånga en. Du kan också använda en gräshoppa som ett alternativ till en johannesbröd. Om du gör det här för ett skolprojekt, kommer johannet sannolikt att ges för dig. Om inte, köp ett johannesdissektionssats online så att du har allt du behöver, från insekten till brickan och verktygen.
  • Förbered dig. Du kan behöva döda johannesbröd och måste klippa den. Du kanske ser några saker du inte förväntar dig. Några av det kan vara obekväma om du inte gillar insekter eller gore, men för att få ut det mesta av erfarenheten, bör du lägga undan dessa bekymmer. Kom ihåg att insekter är bland de mest många djuren på jorden. Du hotar inte arten.
  • Bild med titeln dissekera ett johannessteg
    2. Se till att johannet är död. Det skulle vara grymt (och svårt) att dissekera ett levande djur. Även om det kan tyckas lätt att döda insekter, tar många metoder lång tid, och i vissa fall kan insekten vara levande även efter det att den har slutat flytta. Det finns flera sätt att förbereda en human "döda burk" För insekter:
  • Börja med en glasburk ca 15 cm (6 tum) lång med ett avtagbart, lufttät lock. Blanda tillräckligt med gips av Paris för att täcka botten 1 tum (2.5 cm) av burken, tillsammans med lite vatten och 1 tesked (4.9 ml) kaliumcyanid, natriumcyanid eller etylacetat. Dessa ingredienser finns i en laboratoriebutik eller online. Låt gipsen härda, släpp sedan johannesbrödet och täta locket. Insekten blir vanligen comatos efter några minuter, men vänta 3 timmar för att säkerställa döden.
  • Alternativt, använd den naturliga källan till cyanid som finns i Prunus laurocerasus (Cherry Laurel). Blåsa bladen väl och släpp dem i en glasburk till ett djup av /4 tum (1.9 cm). Lägg till johannesbröd och lämna burken stängd i minst 2 eller 3 dagar.
  • Läs alltid och följ säkerhetsprocedurer vid hantering av potentiellt farliga kemikalier. Många gifter som används för att döda insekter kan också orsaka skador på människor.
  • Bild med titeln dissekera ett johannessteg 3
    3. Samla det nödvändiga redskapet. Du behöver sax, pincett och nålar för att sticka johannesbröd. Du behöver en bricka av en mjuk permeabel ämne, som vax, kork eller mjukt trä. Du lägger pinnarna genom den här ytan för att säkra johannesbrödet till brickan.
  • Del 2 av 3:
    Klippa johannesbrödet öppet
    1. Bild med titeln dissect a locust steg 4
    1. Säkra johannesbröd. STAB-stiften genom de stora bakbenen på johannesbrödet i brickans mjuka yta. Försök att placera stiften genom de övre delarna av benen där det finns mer massa för att hålla stiftet på plats. Detta kommer att hålla säkra johannesbrödet på plats när du börjar dissekera den.
    • Stift ner i johannesbröd så att dess antenner står inför uppåt. Du kommer att vilja skära längs bredvid johannesbanan.
    • Om du upptäcker att vingarna kommer i vägen, skära av dem med din sax. Överväga att säkra johannesbrödet först.
    • Du kan också dra försiktigt på botten av johannesbröd och sätta en stift genom buken för att hålla den utsträckt under proceduren.
  • Bild med titeln Dissect a Locust Step 5
    2. Skär ett ovalt format snitt på locustens rygg. Börja på toppen av buksegmentet, skära ner till botten av johannes buk och tillbaka runt i en cirkel till var du började snittet. För att undvika skador på inre organ, försök att dra upp, bort från kroppen med saxen, som om du lyfter upp huden. När du är klar bör det finnas ett ovalt format snitt som du kan dra på för att ta bort en sektion av exoskeletten.
  • Snittet bör börja nära toppen av buken, fortsätt ner och runt buken och backa upp till huvudet.
  • Bild med titeln Dissect a Locust Steg 6
    3. Ta bort exoskeletten. När du har klippt ett ovalt format snitt, använd pincett för att ta bort "skölden" eller exoskeleton. Hjärtat ska komma undan med exoskeletten. Muskeln bör också fästas på sektionen av det exoskelet som du tar bort - det kommer att vara nödvändigt för att avslöja de inre organen.
  • Om du vill inspektera hjärtat, sätt exoskeletten åt sidan och titta på det senare.
  • Bild med titeln dissekera ett johannessteg 7
    4. Stift ner båda sidor av kroppen. För att bättre inspektera kroppen, stifta vänster och höger sida av kroppen till brickan. Öppna snittet så långt det är möjligt och sätt in stift genom exoskelet på varje sida av kroppen och in i brickan under. Detta kommer att hålla snittet öppet och lätt att inspektera.
  • Bild med titeln Dissect a Locust Steg 8
    5. Använd ett förstoringsglas eller ett mikroskop för att inspektera johannesbröd. Du behöver något slags hjälp för att bättre se kroppens insidningar. Du kan bli förvånad över några av de konstiga organen som en johannes sport.
  • Om du är lärare, ge dina elever en lista över strukturer för att hitta och identifiera, som spottkörtlarna, gizzard, midgut, kolon och ändtarmen.
  • Överväg att ta bort en liten bit av Midgut och inspektera den under ett mikroskop
  • Låt eleverna jämföra sina johannesbröd. Vissa funktioner, som Air Sacs, varierar betydligt i storlek. Eleverna kan finna att deras insekter ser ganska annorlunda ut.
  • Del 3 av 3:
    Identifiera johannesbröd anatomi under dissektion
    1. Bild med titeln Dissect a Locust Step 9
    1. Känner igen de 3 segmenten av kroppen. Locusts kropp består av 3 delar: huvudet, thoraxen och buken. Förstå skillnaden är viktigt för att lokalisera många delar av gräshoppans anatomi.
    • Huvudet innehåller ögonen och antennerna. Kroppen smalnar lite på det som ser ut som en nacke, vid vilken tidpunkt thoraxen börjar.
    • Thorax är den del av kroppen som vingarna och benen bifogar.
    • Thorax slutar vid ungefär den punkt där vingarna fäster till kroppen. Från den tiden är resten av kroppen buken.
  • Bild med titeln Dissect a Locust Steg 10
    2. Lägg märke till huvudets delar. Det mesta av huvudet är synligt före dissektion. Dessa inkluderar ögonen, som ligger längs sidorna av huvudet. Antennen är två tunna strukturer som sträcker sig ut ur toppen av gräshoppans huvud. Labrummet ligger vid gräshoppans mun och fungerar som överläppen, håller mat i johannes mun när den äter.
  • Bild med titeln Dissect a Locust Steg 11
    3. Sex din johannesbröd. För att bestämma könet på din johannesbröd, inspektera bukens ände. Slutet på en kvinnlig buk kommer att smala till en punkt som används för att lägga ägg. Slutet av malebuken kommer att avrundas och peka uppåt.
  • Bild med titeln dissect a locust steg 12
    4. Hitta matsmältningssystemet. Matsmältningssystemet löper från johannesmynningen till dess anus. Matsmältningssystemet är ansvarigt för bearbetning av mat som förbrukarbrist. Det kommer att springa genom mitten av johannesbröd och utgör sitt största organsystem.
  • Den första stora strukturen i matsmältningssystemet är grödan. Det är en av de största organen och är en stor, ovalformad struktur nära munnen. Dess funktion är att lagra mat innan den digereras.
  • Efter grödan är magen nästa stora struktur i matsmältningssystemet. Det är den andra av 4 ovala formade organ i systemet. Mellan magen och grödan är gastriska caeca, som är formade något som blommans kronblad. Dessa innehåller bakterier som används vid uppslutningsprocessen.
  • Den tredje, mindre ovala strukturen i matsmältningssystemet är tarmarna. Mellan det och magen är tunna venen som strukturer som är kända som den malpighiska tubulen. Detta används för att bearbeta vätska till urin.
  • Efter tarmarna smalnar matsmältningssystemet i ett litet rör, öppnas sedan tillbaka igen till en liten, oval struktur, anslutning till anusen. Det är ändtarmen. Detta är där uppdelad mat frigörs från kroppen som avföring.
  • Bild med titeln dissekera ett johannessteg 13
    5. Leta reda på det reproduktiva systemet. Reproduktionssystemet kommer att ligga över tjocktarmen, mellan det och magen. Äggstockar kommer att innehålla gula, ovala ägg. Däremot, om din johannesbröd är en man, ska du leta efter test, som är vita.
  • Båda dessa strukturer är små och kan vara svåra att se, speciellt manliga testiklarna.
  • Bild med titeln dissekera ett johannessteg 14
    6. Inspektera cirkulationssystemet. Hjärtat avlägsnades troligt med exoskeleten under dissektionen. Hjärtat består av flera småkammare som löper längs längden på johannes kropp. Var och en av dessa hjärtkammare kommer att anslutas av Ostia, öppningar som tillåter blod att cirkulera mellan hjärtkammarna.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du är ett barn, se till att du får en vuxen för att hjälpa till att skära johannesbröd. Det tar lite skicklighet att få snittet, och du vill inte ta hand om fingrarna.
  • Förvaras jars av döda johannesbröd i skuggan. Att lagra dem i solen kan göra insekterna röriga, missfärgade och fuktiga.
  • Du kan använda en gräshoppa som ett alternativ till en johannesbröd.
  • Varningar

    Vissa balsamkemikalier är giftiga. Avstå från direkt hudkontakt eller ta in insekten i kontakt med eld. Använd handskar eller tångar för att manipulera johannesbröd.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande