Hur man hittar en grotta i minecraft

En grotta (eller Cavern) är en typ av område som finns i Minecraft som är underjordiska och innehåller ofta antingen värdefulla eller mycket användbara resurser. Även om de ofta håller många faror, som creepers, grotta spindlar, zombies, skelett och hänker, innehåller de också guld, diamanter och smaragder som kommer att utforska dem värda risken. Varje spelare har sin personliga preferens om att lokalisera och sedan grottor, men med förberedelse, kan man hitta en grotta en bris.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta grottor genom ytutforskning
  1. Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 1
1. Växla upp. Du vet aldrig var en grotta i Minecraft kommer att ta dig, eller var exakt du kan hamna när du utforskar. Grottor är några av de farligaste områdena i hela spelet, och det är viktigt att du har alla nödvändiga saker du behöver för överlevnad innan du sätter upp.
  • Vapen: Några spelare gillar att undvika kamp när det är möjligt medan andra söker det. Oavsett vad du föredrar, det är en bra idé att ta med minst ett vapen med dig bara i fallet. De enklaste vapen till hantverk är svärd och en pil och pil. Svärd är lite lättare att hänga med medan bågar kan göra varierat skada. Du kan antingen ta båda, eller välja den som bäst passar din önskade spelstil.
  • Armor: Det här är helt valfritt, men det kan förhindra att du tar så mycket skada om du befinner dig i strid, och det kan innebära skillnaden mellan liv och död. Du kan få en ror, ett bröststycke och stövlar alla utrustade samtidigt, och den bästa delen är att det inte ens tar upp lagerutrymme.
  • Facklor: Det här är förmodligen det viktigaste objektet att ha med dig om du planerar att komma in i en grotta. Eftersom grottor är underjordiska, innehåller de ofta områden som antingen är dåligt upplysta eller inte tända alls, så du måste kunna ge din egen belysning. Ta med mycket facklor, och håll en stack i din artikelfält för enkel åtkomst.
  • Pickaxer: grottor är främst gjorda av sten, så det är en bra idé att få ett par pickaxer på dig bara för att hjälpa dig att komma runt. Grottor kommer också att ha många bra resurser som du behöver en pickax för att mina.
  • Hink med vatten / hink: Beroende på vad exakt du syftar till att hitta i grottan, kan det vara användbart att bära en hink med vatten. Du kan hälla vatten på lavan, som inte bara neutraliserar lavan som ett hot, men kommer också att skapa obsidian. Alternativt kan en tom hink tillåta dig att plocka upp vatten från sin gula punkt, vilket ibland kan göra det lättare att utforska områden av en grotta som annars skulle översvämmas eller vattenloggas.
  • Mat: Du kan vara ute utforska ett tag, och om du lyckas med att hitta en grotta, kan du vara ute ännu längre. Medan grottorna är rika på många resurser, är de inte bra för att hitta mat, så du vill ta med dig själv. Du vill hålla din fullmätare fylld eftersom det kommer att se till att du kan regenerera eventuell hälsa som du kan förlora längs vägen.
  • Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 2
    2. Lär dig platsen för din bas. Det sista du vill göra är att förlora vägen tillbaka till din bas, så innan du lämnar måste du se till att du vet exakt var du är på. Om du går vilse är fortfarande något du är orolig för, det finns ett par alternativ för att du ska kunna hitta dig tillbaka.
  • Om det finns några minnesvärda markformationer eller dekorationer du har lagt till runt din bas, var noga med att notera det så att du har något att leta efter.
  • Att lämna ett spår kan vara ett bra sätt att inte gå vilse. Du kan lägga ner facklor, eller till och med dekorativa block som blommor, och följ sedan spåret tillbaka till din bas när det är dags att återvända.
  • Att använda en karta är också ett alternativ om du antingen har en redan eller har de verktyg som behövs för att hämta en. Kartor är ett bra sätt att veta var du är i relation till din bas.
  • Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 3
    3. Utesluta. Vissa grottor är utsatta, vilket innebär att de har ingångar du kan hitta bara genom att gå runt ytan. Gå i vilken riktning du gillar, med tanke på att du inte går vilse och håller ögonen på grottor.
  • Exposed Cave ingångar är vanligtvis sten och finns mest vanligen i bergsbiomerna.
  • Exponerade grottor kommer ofta att ha minst ett malmblock nära ingången, så du kan tippas om du ser mycket kol eller järn medan du går, och du bör undersöka.
  • Leta inte bara efter grottor, lyssna på dem. Förutom den atmosfärsmusik som spelar när du kommer nära en grotta eller en grotta ingång, kan du också ofta höra monster som gör ljud från grottan, och ibland kan du också höra lava och vattenfall.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta en grotta genom att gräva ner
    1. Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 4
    1. Välj en plats. En av fördelarna med att leta efter grottor genom att gräva är att du kan bestämma var du ska sätta ingången, plocka någonstans som är bekväm för dig.
    • När du väljer en plats är det förmodligen bäst att välja någonstans nära din bas så att du inte har väldigt långt att resa när du går mellan din grotta och din bas.
    • Du kan lägga din grotta ingång inuti din bas om du vill, och då behöver du inte gå ut när du försöker återvända, vilket kan vara farligt, särskilt om du lämnar grottan på natten.
    • Om du planerar att sätta din grotta ingång i din bas, kanske du antingen vill försegla den eller markera den så att du inte bara har ett öppet hål som du kan riskera att falla in i.
  • Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 5
    2. Växla upp. Förbereder dig själv för att tunnel ner i en grotta är lite annorlunda än bara letar efter en grotta. Om du gräver in i en är din entré någonstans som du valde och är förmodligen mycket lättare att hitta än en naturligt utsatt grotta ingång. Det betyder att det blir mycket bekvämare att få leveranser. I stället för att förbereda dig för vad du hittar i grottan behöver du bara ha de varor som behövs för att göra ingången.
  • Torches: Eftersom du kommer att gräva ner, kommer du att springa ur naturligt ljus mycket snabbt, så det är viktigt att du har massor av facklor så att du kan se vad du gör. Det kommer inte att bli väldigt lätt att gå vilse på det här sättet, men om det är för mörkt kommer du inte att kunna se om du kommer över alla värdefulla material som skulle vara värda gruvdrift.
  • Stegar: Stegar är gjorda av pinnar, och medan de inte är den enda metoden att komma tillbaka när du har grävt det här hålet är de definitivt de mest effektiva.
  • Pickaxer: Eftersom du kommer att komma över en hel del sten när du gräver är det viktigt att du har åtminstone ett par pickaxer med dig. De kommer också att vara viktiga att ha om du hittar något att mina på väg.
  • Skovlar: Medan du inte tekniskt behöver skovlar är det en bra chans att du kommer över, antingen smuts eller grus på din härkomst, och skovlar kommer verkligen att påskynda processen för att flytta de blocken.
  • Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 6
    3. Gräva ner.Börja helt enkelt din nedstigning genom att se till att din pickax är markerad (eller spade om blocken din gruvdrift är smuts) och vänsterklickar på det block du vill ta bort och hålla ner vänster musknapp tills blocket är borta.
  • Tänk på: Du vill aldrig gömma rakt ner från det block som du står på. Även om det är ett av de snabbaste sätten att tunnel nedåt, är det också den farligaste och kan leda till din karaktärs död.
  • Om du råkar vara tunnel mot ett grotttak och du tar bort det block du står på, skulle du falla och kunde ta mycket skada. Du kan också tappa dig i lava.
  • I stället för att gräva rakt ner måste du göra din entré två kvarter breda. Stå på ett av blocken när du gräver den andra och byt fram och tillbaka. På det sättet om du tar bort ett block som är direkt ovanför något eller lava, kan du sluta, klättra ut ur hålet och hitta en annan plats att gräva.
  • Sätt ner stegar när du gräver. För att göra detta, ser du helt enkelt till att stegsektionen i verktygsfältet är markerat och högerklickar på det block där du vill placera den. Du kan markera den lucka som ett objekt är i antingen genom att rulla till det med mushjulet, eller trycka på det nummer som motsvarar den här luckan. (Om dina stegar är i din tredje objektplats till exempel, vill du trycka på 3 på tangentbordet för att markera det objektet.)
  • Eftersom du måste använda stegar för att komma ut ur hålet och tillbaka till din bas är det viktigt att du lägger ner dem när du gräver djupare och djupare. Det är lättare att sätta ner dem när du gräver än när du klättrar, och det kommer också att se till att du inte kör kort på stegar.
  • Om du går ut ur stegar när som helst, bör du återuppta och göra lite mer innan du fortsätter din härkomst, eftersom du är ute av stegar kan få dig fast.
  • Förutom att sätta ner stegar, bör du också sätta ner facklor. Det är en bra idé att sätta facklor på den motsatta väggen på din stege, eftersom det kommer att erbjuda den bästa synligheten.
  • Du behöver inte lägga en fackla på varje block, bara lägg ner dem när du känner att din omgivning blir för mörk. Du måste kunna se som det hjälper dig att undvika att det ska finna en grotta.
  • Du kan enkelt sätta facklor på väggen precis som du skulle med en stege, se till att dina facklor är markerade från verktygsfältet och sedan högerklickar var du vill placera den.
  • Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 7
    4. Bli inte avskräckt. Att gräva rakt ner så här leder bara dig direkt till en grotta ca 50% av tiden. Om du fortsätter att gräva ner hela vägen tills du slår Bedrock (vilket är bottenskiktet och omöjligt att gräva förbi) och du fortfarande inte har hittat en grotta, oroa dig inte. Du har inte slösat bort din tid, och du kan fortfarande hitta det du letar efter.
  • Håll lyssna. Om du hör något som du klättrar upp och ner på din stege, kan det vara ett tecken på att du är nära en grotta. Du kan ofta höra monster, vatten, lava och atmosfärsmusik för att du ska veta när du är nära. Om du hör något, kan du börja tunnla i den riktning som den kommer ifrån, vilket borde leda dig till en grotta.
  • Om du inte hör några grotta ljud är den bästa taktiken att tunnel rakt i vilken riktning som helst från 10-12 lager ovanför berggrunden. Gå hela vägen till botten av hålet du grävde och placerar 9 kvarter direkt under dig. Börja tunnel därifrån.
  • Anledningen till detta är att de mest värdefulla resurserna brukar gissa i lager 10-12 block ovanför berggrund, så att leta efter en tunnel från den här punkten kommer inte bara att leda dig till en grotta, men det har också den bästa chansen att leda dig till En grotta med guld och diamanter.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta en grotta genom att gräva diagonalt
    1. Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 8
    1. Välj en plats för att börja gräva. Mycket som med att gräva rakt ner kan du välja var ingången till din grotta börjar. Det är bra att välja någonstans som är lätt för dig att hitta och är antingen ansluten till din bas eller i närheten. På det sättet kan du undvika att gå vilse och du har enkel tillgång till din bas när du återvänder från att gruva grottan när du har hittat en.
    • När du gräver diagonalt, skapar du i huvudsak en trappa som går rakt in i grottan. Av den anledningen är det en bra idé att inte skapa ingången inuti din bas utan att blockera den, eller lägga till någon form av barriär eftersom fiender skulle kunna följa upp dig från grottan.
  • Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 9
    2. Växla upp.Gilla med att gräva rakt ner är det viktigast att du bara fokuserar på de verktyg som behövs för att få dig till grottan, inte de verktyg du behöver när du är i grottan. Detta beror på att det är mycket lättare att återvända till din bas för att återuppta på förnödenheter. Det här är de viktigaste verktygen att ta med när man letar efter en grotta på detta sätt.
  • Pickaxer: de flesta av blocken mellan dig och grottan du letar efter kommer att bli sten, så du kommer att behöva en mycket hållbar pestax åtminstone.
  • Torches: Medan den här metoden ibland kan ge mer ljus än att gräva rakt ner, kommer du fortfarande att vara underjordisk, och facklor kommer fortfarande att vara extremt användbara.
  • Skovla: Du kommer sannolikt att stöta på många smutsblock och många grusblock, som kan vara tråkigt att flytta ut ur vägen för hand. Även om en spade är inte nödvändig, kan man spara dig mycket tid.
  • Mat: gräva ut steg i marken är mycket mer tidskrävande än att bara gräva ett hål, så du kanske vill ta med lite mat för att hålla din fullmätare upp.
  • Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 10
    3. Börja gräva. Gilla med någon aspekt av minecraft finns det många personliga preferenser som är inblandade i hur du vill gräva. Om du tenderar att få klaustrofobisk när du spelar, kanske du vill göra din trappa mer än ett enda block bred och gör taket ovanför var och en av dina steg högre. Det finns inget fel sätt att göra det, men här är några saker att tänka på.
  • Du måste ha minst tre kvarter av tomt utrymme ovanför var och en av dina steg för att kunna komma upp och ner trappan smidigt.
  • Den bredare din trappa är, desto mer tid det kommer att ta för att gräva ut, men det är lättare att hitta, och ju mer markerar du. Du borde väga dessa tankar innan du bestämmer vad du är bekväm med.
  • Om du bygger alla strukturer där du kommer att använda mycket kullersten, hjälper en bredare trappa dig att samla mer av det att arbeta med.
  • Om du hoppas att hitta en grotta snabbare, kommer en enda blocktrappa att få dig till en snabbast och kan vara ett bättre alternativ för dig.
  • Om du är osäker på hur bred du vill ha din trappa, kan du alltid börja små och sedan expandera senare om du befinner dig som vill ha mer utrymme, eller vill ha din entré för att vara lättare att hitta.
  • Tecken är också ett bra sätt att markera dina trappor så att du inte förlorar dem från insidan av grottan och är ett snabbare alternativ för att göra en bred, lätt synlig trappa.
  • Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 11
    4. Hålla sig uppmärksam. Om du måste gräva någon tid innan du hittar en grotta eller något av intresse, kan det bli tråkigt, men du måste uppmärksamma följande saker:
  • Musik: När du är nära en grotta finns det otrevligt musik som kommer att spela. Om du hör musiken innan du hittar en grotta kan det innebära att du är precis bredvid en grotta och bör börja gå i den riktningen.
  • Vatten / lava: Du kan höra Bothrunning vatten och lava när du är tillräckligt nära dem. Om du hör ljudet av rusande vatten, skulle det vara en bra idé att mina i den riktningen. Om du hör ljudet av lava betyder det förmodligen att det finns en grotta i närheten, men du bör träna mer försiktigt när man griper i den riktningen för att undvika att han faktiskt rör någon lava.
  • Monsters: monster som skelett och zombies kommer att göra ljud som du kommer att kunna höra genom ett par block, så om du hör dem, kommer grävning i deras riktning sannolikt att leda dig till en grotta, men förbereda dig för kamp före rubrik i den riktningen.
  • Bild med titeln Hitta en grotta i Minecraft Steg 12
    5. Hitta en grotta. Detta är den mest effektiva metoden för grottansökning. Om du når berggrund, och fortfarande inte har hittat en grotta, finns det ett antal alternativ där du ska åka därifrån.
  • När du slår på berggrunden kan du stiga upp tills du är 10-12 kvarter ovanför och fortsätt gruvdrift. 10-12 block ovanför berggrund är där saker som diamanter och guld naturligt spawn, och de är oftast på bottenivån av de största grottorna, så det här är ett bra ställe att fortsätta din sökning på.
  • Du kan alltid börja processen över, gräva dig själv en trappa från en annan utgångspunkt.
  • Ett annat alternativ skulle vara att fortsätta framåt, och gräva dig själv en trappa som går upp, motsatt riktning från det sätt du kom in.
  • Om du är trött på att gräva, kan du alltid återuppta och försöka hitta en exponerad grotta ingång.
  • Tips

    Vid utformning av dina föremål och bestämmer vad du ska ta med dig, måste du hålla i minnesutrymme, hållbarhet och genomförbarhet. Du vill ha så mycket lagerutrymme som möjligt för alla resurser i den grotta som du vill samla, men du vill också ha tillräckligt med verktyg med dig för att hantera vilken situation du kan hitta dig i.
  • Om din inventering fylls upp medan du är i en grotta, behöver du antingen befria dig av saker eller gå tillbaka till din bas för att släppa av, varav båda kan vara ett besvär. Av den anledningen är det en bra idé att göra de verktyg du tar med dig så hållbar som möjligt, så att du inte behöver ta med multiplar eller oroa dig för att de bryter.
  • Kraftmaterial i stigande ordning av hållbarhet är som följer: guld, trä, sten, järn, diamant.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande