Hur man förstärker elektriska trummor

Elektriska trummor används populärt för tyst trumspraxis. Men moderna framsteg i elektrisk trummingsteknik har gjort elektriska trummor ett utmärkt val för att utföra också. Din bassist och gitarrist är förmodligen bekanta med att använda högtalare och förstärkare, men om du är ny på elektrisk trumma kan ett ljudsystem vara skrämmande. Välj en högtalare och förstärkarkombination för att komma igång. Du kan antingen använda en förstärkare eller ett PA-system.Därefter ordna din utrustning, anslut allt i och testa ljudet. Du kommer att spela otroligt elektriska trums solos på nolltid!

Steg

Del 1 av 3:
Köpa ett ljudsystem
  1. Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 1
1. Bestäm om du vill använda en förstärkare eller ett PA-system.Du kan förstärka ett elektriskt trumkit med antingen en AMP eller ett PA-system.Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen.
  • Förstärkare:Förstärkare tenderar att vara billigare.De är speciellt gjorda för elektriska trummor.De kan driva ett brett utbud av frekvenser, så det låga sparkarna ljuger lika bra som de höga cymbalerna.En amp är ett bra alternativ om du övar hemma eller i ett träningsområde.
  • PA system:Ett PA-system är lite dyrare.Basen kanske inte låter så bra som på en amp (om du inte köper en extra subwoofer).Ett PA-system har en mixer med flera ingångar.Detta gör det möjligt för flera instrument eller mikrofoner att anslutas samtidigt.Du kan också ansluta en mobiltelefon eller bärbar dator till ett PA-system.Ett PA-system kan också driva högre volymer än de flesta elektriska trummans ampere.Du kan också ansluta både vänster och höger ingångar i din elektriska trumkit-modul till en PA.Detta gör att du kan utnyttja olika panningalternativ.Ett PA-system är ett bra alternativ om du övar med ett band och / eller utför i små till medelstora arenor.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 2
    2. Tänk på hur mycket volym / kraft ditt ljudsystem behöver.Generellt är ett högtalarsystem som kan driva mer wattage kunna dra nytta av löpande volymer.Men du måste också överväga högtalarnas känslighet.Detta kallas ljudtrycksnivån (SPL).Detta betyg förklarar hur mycket wattage systemet konverterar till ljud.
  • Ett ljudsystem med en SPL-värdet på 100 decibel (dB) kommer att kräva en AMP av minst 100 watt.Ett ljudsystem med en SPL-värdering av 112 decibel kommer dock att kräva minst 1600 watt.
  • Tänk på dina behov.Du kommer nog inte behöva så mycket om du spelar i ditt eget personliga praxisområde.Men om du spelar för en publik eller du spelar i ett dödsmetallband, behöver du förmodligen mer makt.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 3
    3. Tänk på en amp eller driven högtalare. En amp eller driven högtalare är en självständig enhet som har en högtalare, ett eller två instrumentingångar, en volymknapp och EQ-knoppar som gör att du kan justera de låga, höga och mellanliggande frekvenserna.Du kan ansluta din elektriska trummemodul direkt till AMP eller driven högtalarenhet.Amps och drivna högtalare kostar i allmänhet var som helst mellan $ 100 - $ 400 dollar.De flesta elektriska trumkit tillverkare gör också AMPS som är speciellt gjorda för sina produkter, men du kan också använda AMPS gjorda av andra tillverkare.
  • Om möjligt, gå till en musikbutik och prova olika elektriska trummans ampere för att se vad du vill.Om du kan ta med din trumkit (eller åtminstone en del av det) med dig, ännu bättre.Detta låter dig prova vad ampere låter som med din elektriska trumkit.
  • Gitarr och bassamper kan inte vara lämpliga för ett elektriskt trumkit.Gitarr och bas Amps är utformade för ett specifikt frekvensområde.Låga och höga får inte låta lika bra.
  • Tangentbordstoppar kan vara lämpliga för elektriska trummor.De är utformade för att hantera ett brett spektrum av frekvenser, vilket behövs för låga sparkar och höga cymbaler.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 4
    4. Tänk på en PA med aktiva högtalare.En PA med aktiva högtalare består av en mixer som ansluter till två drivna högtalare.Din elektriska trumkit kommer att ansluta till PA-mixern.Då ansluter mixern till ett par högtalare, som har sin egen inbyggda förstärkare.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 5
    5. Tänk pa med en förstärkt mixer och passiva högtalare.Med det här högtalarljudsystemet ansluts din elektriska trumkit till mixern.Blandaren har en inbyggd förstärkare som ger ström till högtalarna. Ett par passiva (icke-drivna) högtalare ansluter till mixern.
  • Kontrollera mixerns strömutgång och högtalarnas förmåga.Om din drivna mixer kan driva 1000 watt, men dina högtalare kan bara hantera 500 watt, kan du skada dina högtalare.På samma sätt, om du har en lågdriven mixer, kommer den att nå klippningsnivåer mycket snabbare än en högre mixer.Detta kan skada högre högtalare som inte är märkta för den mixern.
  • Det är också viktigt att kolla RMS Watt-värdet på en högtalare och jämföra det med toppklassificeringen.RMS Watt-värdet är hur mycket kontinuerlig strömanvändning en högtalare kan hantera.Peak Watt-värdet är den maximala effekten Ett högtalarsystem kan hantera i korta brister.Många företag annonserar sina Peak Watt-betyg eftersom större antal är mer imponerande.Men en högtalare som har en 150 Peak Watt-betyg kan vara inte bättre än en högtalare som har en 75 rms watt rating.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 6
    6. Tänk på en passiv högtalare med ett externt förstärkare PA-system.Denna typ av system använder en icke-förstärkt mixer som ansluter till en extern förstärkare.Ett par passiva (icke-drivna) högtalare ansluter till förstärkaren.Detta är den mest komplexa inställningen och är förmodligen inte nödvändigt för de flesta privata praxis situationer.Men om du äger en levande musiklokal, kan det vara ett bra alternativ för ditt permanenta ljudsystem.
  • Liksom med en driven mixerinställning, kontrollera att förstärkarens strömmaterial matchar högtalarnas strömkapacitet.Kontrollera även RMS och Peak Watt-värdena på högtalarna.
  • Del 2 av 3:
    Installera ljudsystemet
    1. Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 7
    1. Ordna din utrustning. Placera högtalarna på vänster och höger sida av scenen eller träningsområdet. Om du är på ett stadium, se till att mikrofonerna är placerade bakom högtalarna. Om du är i ett träningsområde och behöver höra högtalarna, se till att mikrofonerna är vända bort från högtalarna.
    • Anslut inte något till en strömkälla tills all utrustning är ansluten via kablar.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 8
    2. Anslut högtalarna och förstärkarna till ditt PA-system.Om du använder ett PA-system, använd en ¼ tums kabel eller XLR-kabel för att ansluta mixerutgången till högtalarna eller till den externa förstärkaren.Anslut sedan den externa förstärkaren till högtalarna med en annan kabel.Se till att allt är avstängt medan du ställer upp det.
  • De flesta utgångarna tar ¼ tums kablar. Men vissa PA-system tillåter dig att ansluta till den med en XLR-kabel.En XLR-kabel kan vara väldigt lång och förlorar inte signalkvaliteten.¼ tums kablar kan förlora signalkvaliteten efter så många fötter.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 9
    3. Hitta modulutgångsuttaget på din trumset. Leta reda på trummemodulen. Detta är "hjärnan" av trumkit som låter dig ändra ljuden, ändra inställningarna och vrid satsen på och av. Titta runt modulen för en port labled "Produktion," "Ljud ut," eller liknande.Det är här du kommer att ansluta trumkit till AMP- eller PA-systemet.
  • Anslut inte till hörlursporten om det inte finns något annat alternativ.
  • Om din modul har två separata utgångar för vänster (L) och höger (R), anslut till vänster för Mono Sound.Anslut bara till höger (R) -utgången om du vill använda både vänster och höger utgångar för ett stereoljud.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 10
    4. Anslut din trummodul till dina högtalare eller PA-system. Använd långa, ¼ tums kablar eller XLR-kablar. Först, anslut den ena änden av kabeln i utgångsuttaget på din trumma och den andra änden i ingångsuttaget på din förstärkare eller en av kanalingångarna på PA-mixern.
  • Om du använder en aktiv högtalare, använd en ¼ tums kabel för att ansluta trummodulens utgångsuttag och högtalarens ingångskontakt eller mixern direkt till högtalaren.
  • Vissa arenor kan ha en direkt inmatningsbox på scen som du kan ansluta till.Detta är en låda med en ingångsport som ansluter direkt till mixern.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 11
    5. Ström på förstärkaren eller PA-systemet.Först, se till att mastervolymen och vinsten på mixern vrids hela vägen ner.Anslut förstärkaren eller PA och högtalarna. Gå sedan vidare och strömma på högtalaren eller den externa förstärkaren.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 12
    6. Testa ljudet.Fortsätt och spela dina trummor.Gör justeringar av volymen och förstärkningsnivåerna på din modul och amp eller PA-system tills du är på en rimlig volymnivå.Se till att dina förstärkningsnivåer är tillräckligt låga för att det låter rent, men producerar fortfarande ett skarpt ljud.
  • Ljudet kan justeras från trummemodulen, högtalarna eller förstärkaren.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra ditt ljud
    1. Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 13
    1. Justera inställningarna på trummodulen. De flesta trummoduler gör att du kan styra de olika tonerna som din trumsats skapar. Du kan ändra volymen av de låga och höga anteckningarna eller ändra Timbre av anteckningarna med "Ändra" trumsatser. Cykla genom de olika trumtyperna för att imitera en mängd populära högre ände akustiska trummor. Kontakta användarhandboken för din elektriska trummodul för att lära dig mer om hur du byter trummor och olika ljud på den.
    • Om du köpte ett billigt trumkit kan dessa funktioner inte vara tillgängliga.
    • Om du fortfarande inte gillar ljudet av din trumsats, överväga att uppgradera modulen.Köp en högre kvalitetsversion från samma märke för att ersätta din gamla modul.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 14
    2
    Använd en mixer eller EQ-inställningar på AMP för att justera ljudet. De flesta ampere har minst 3 EQ-knoppar märkta "Låg," "Mitten," och "Hög."Detta gör att du kan justera frekvensen på din ton.Om du vill ha mer bas, vrid upp det låga. Om cymbalerna är för höga, vrid ner den höga.Om du vill ha mer snare och toms, vänd upp mitt.En mixer kan ha ännu fler alternativ däremellan "Låg", "Mitten" och "Hög."Generellt är de EQ-knoppar eller skjutreglaget som styr de lägre frekvenserna till vänster och de högre frekvenserna är till höger.
  • Bild med titeln Amplifiera elektriska trummor Steg 15
    3. Överväga att lägga till effekter.Du kan ytterligare förbättra ditt ljud med hjälp av effekter.Olika effekter kan byggas in på modulen, förstärkaren, mixern eller tillsatt med användning av en effekterskiva som är ansluten mellan modulen och förstärkaren.Vissa effekter inkluderar följande:
  • Reverb:Reverb är en ekologisk effekt som emulerar ljudet att spela i olika storlekar.Det emulerar ljudet studsar av väggar.
  • Dröjsmål:Fördröjning är en annan echo-liknande effekt där ljudet faktiskt upprepas efter det spelas.Du kan justera den hastighet som den upprepar, volymen och hur många gånger det upprepar
  • Få:Gain Justera volymen av en ljudvåg direkt efter det går igenom ingången.Det är den första processen som en ljudvåg går igenom i en mixer.Att lägga till för mycket vinst kan orsaka snedvridning.
  • Förvrängning:Förvrängning är någon effekt som avsiktligt snedvrider eller skadar ljudsignalen.Detta används i allmänhet för att göra ditt instrument ljud smutsigare eller rougher.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varningar

    Se till att all utrustning är avstängd när du ansluter och kopplar bort kablarna. Detta kan hjälpa till att förhindra skador på utrustningsens interna komponenter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande