Hur man ställer en fråga om stack overflow

Stack Overflow är en Q & A-webbplats där du kan ställa frågor på ett brett utbud av programmeringsämnen och få feedback från andra användare. Stack Overflow har också ett röstsystem som tillåter användare att hjälpa till att välja de bästa frågorna eller svaren på speciella problem. Men som med någon online community, vet hur man frågar kan hjälpa dig att få ett meningsfullt svar snabbare än du annars kan.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att fråga
  1. Bildtiteln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 1
1. Verifiera att din fråga inte redan har blivit ombedd. Detta kan vanligtvis uppnås med en enkel online-sökning av det problem du har. Om din fråga är en duplikat eller redan har besvarats kan den stängas av moderatorer. Några sätt att förfina din sökning är som följer:
  • För att söka efter en tagg och ett ämne, skriv: [tag] ämne
  • För att söka en specifik fras, omge den med citat: "fras"
  • För att utesluta en tagg, fras eller ämne, förord ​​dessa med ett minus (-) tecken
    För taggar: [Taga] - [Tagb] (söker TagA medan du begränsar tagb)
    För fraserämne -"fras"(söker ämnet när du begränsar en specifik fras)
    För ämnen: topica -topicb (söker topica medan du begränsar topicb)
  • Bild med titeln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 2
    2. Tänk på din fråga noggrant. En tydlig och kortfattad fråga hjälper användarna att fånga ditt problem och svara på det snabbare. Vara så specifik som möjligt, eftersom det kommer att hjälpa användare att bättre förstå vad ditt problem är och hur man rekommenderar dig.
  • Du kan klargöra dina tankar genom att jottla ett kort utkast innan du skickar in.
  • Bild med titeln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 3
    3. Välj en tydlig och beskrivande titel. Din titel kommer att tjäna till att uppmärksamma din fråga, och en tydlig titel som sammanfattar ditt problem generellt kommer att hjälpa andra användare att veta om de är lämpade att erbjuda dig hjälp.
  • En allmän titel som, "Fel i kod" är otroligt vagt. Något liknande "Foo Exception i Bar på grund av Baz" tillåter användare att förstå ditt problem innan du även läser detaljerna.
  • Om du kämpar med att skapa en bra titel för ditt problem kanske du vill spara att skriva titeln för sist.
  • Bild med titeln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 4
    4. Expand från din titel. Din fråga bör börja med en kort sammanfattning av ditt problem som expanderar på din titel / ämne. Försök att förklara det sätt på vilket du kom på problemet och eventuella begränsningar som har gjort det svårt för dig att lösa på egen hand.
  • Bildtiteln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 5
    5. Inkludera minimal men tillräcklig information. Inklusive för mycket information kan få dig i trubbel eller göra det svårt för andra användare att analysera var exakt ditt problem är. Detta gäller speciellt för kodkopiering av hela ditt program till ditt inlägg är sällan till hjälp.
  • Bild med titeln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 6
    6. Logga in eller registrera dig. För att skicka en fråga om Stack Overflow måste du logga in med ditt Google-konto, Facebook-profil, eller ditt Stack Overflow-konto. Om du behöver göra ett konto, besök stackoverflow.com och klicka på "Bli Medlem" Länk hittades på den övre statusfältet på sidan. Följ sedan anvisningarna för att skapa ditt konto och välj "logga in," som finns bredvid "Bli Medlem" länk.
  • Del 2 av 3:
    Fråga din fråga
    1. Bild med titeln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 7
    1. Klicka på "Frågar frågan" knapp. Navigera till Stack Overflow-hemsidan i din webbläsare vid stackoverflow.com. I det övre högra hörnet på sidan ska du se knappen Ask Question, som du ska klicka för att fortsätta.
  • Bild med titeln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 8
    2. Läs ansvarsfriskrivningen. Tryck sedan på rutan som indikerar att du har läst och förstått ansvarsfriskrivningen och klickar "Fortsätt." Nu är du redo att fråga din fråga!
  • Bild med titeln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 9
    3. Fyll i nödvändig information. Det är här din problembeskrivning och titeln kommer till hands. Fyll i informationen och ta ett ögonblick för att dubbelkontrollera stavning och grammatik. Det sista du vill ha är någon som hasslar din användning istället för att svara på din fråga. Klicka sedan på "Skicka din fråga."
  • Bildtiteln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 10
    4. Lägg till några relevanta taggar. I TAGS-fältet, när du börjar skriva, kommer stapelöverflödesystemet automatiskt att föreslå sannolika taggar för att hjälpa dig med den här processen. Var noga med att du läser beskrivningarna för dina taggar. En felaktig tagg kan allvarligt begränsa potentiella svar.
  • Tre viktiga taggar att inkludera med relation till ditt ämne är: Språk, Bibliotek och API.
  • Del 3 av 3:
    Följa upp och avsluta
    1. Bild med titeln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 11
    1. Återgå till din fråga. Om du har ställt några frågor om Stack Overflow, eller om du har glömt den exakta titeln på en fråga du nyligen har frågat kan du göra en användarökning. För att göra den här typen i sökfältet:
    • Användare: Användarnamn (Returnerar bara resultat för användarnamnet som tillhandahålls)
    • Användare: Användarnamn Ämne (Returnerar bara resultat för användarnamnet som medföljer det associerade ämnet)
  • Bildbeteckningen Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 12
    2. Lyssna och svara på kommentarer. Ofta kommer dessa att vara konstruktiva, och genom att uppmärksamma, kan du lära dig hur du förbättrar din Stack Overflow Question frågar färdigheter för nästa gång.
  • Lämna din webbläsare öppen för ditt inlägg och svara på frågor genom att redigera ditt inlägg för att ge mer eller mer exakt information.
  • Bild med titeln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 13
    3. Acceptera och implementera möjliga lösningar. För att acceptera ett svar som du anser är tillfredsställande kan du klicka på det gröna fästmärket under svaret på svaret. Detta kommer att indikera att frågan är färdig, och kommer att ge användaren som svarade poäng som en belöning för att bidra.
  • Bild med titeln Ställ en fråga om Stack Overflow Steg 14
    4. Justera din titel om svaren klargjorde problemet. Ibland, som den fråga du har skrivit svaras, kan du inse att en mer apt-titel kunde ha använts eller en annan beskrivning skulle ha passit det bättre. I det här fallet redigera din titel så att andra användare kan hitta och använda dina Q & A lättare.
  • Till exempel kan du ändra "Konstigt problem i foo" till "bar fel i foo eftersom baz."
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande