Så här lägger du till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk

Så du har en mobiltelefon eller dedikerad "hot spot" gadget.Det är ok för att ansluta en eller två datorer till Internet, men det är otillräckligt för ett trådlöst nätverk på egen hand, skicka säkerhetskopior till nätverksanslutna lagringsutrymme, rörliga filer mellan datorer, etc.Du har förmodligen en router / byta att göra allt detta grunt-arbete, men anslutning till den trådlösa enheten är ett problem.

Tre ord: Trådlös Ethernet-bro

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 1
1. Handla för en trådlös Ethernet-bro.En webbsökning efter `Wireless Ethernet Bridge` kommer att dyka upp mycket.Var noga med att ladda ner och läsa bruksanvisningen till enheten, så du vet vad du ska få dig till.
  • Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot till ditt nätverk Steg 2
    2. Konfigurera Ethernet-bron för att ansluta till din `Wi-Fi-hotspot` gadget / telefon / etc..Var noga med att du använder rätt lösenord, eftersom det vanligtvis inte kommer att berätta att du har krossat.Varje enhet är annorlunda.De flesta kommer med lite programvara.De flesta har ett "webbsida" -gränssnitt för att konfigurera det utan programvaran.Läs bruksanvisningen.
  • Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 3
    3. Anslut bron i din router eller växla.Om det är en brytare, är du klar.Om det är en router, se till att den är ansluten till "WAN" -porten.
  • Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 4
    4. Konfigurera routern till "bro" -läge.DHCP på den trådlösa enheten hanterar allt.
  • Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 5
    5. Om det är en trådlös router, se till att det är ett annat namn från det trådlösa nätverket som "hot spot" ger.
  • Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 6
    6. Anslut dina datorer, skrivare mm. in i routern / switchen.
  • Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 7
    7. Alla borde ha en internetanslutning, och all den "höghastighets" anslutningsaktiviteten kommer att kringgå din "hot spot"
  • Metod 1 av 1:
    Hemma (Apple Time Capsule, T-Mobile 4G Hotspot, Wet610N)
    1. Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 8
    1. Konfigurera den "trådlösa hot spot".Standardlösenordet är inte lätt att komma ihåg, och allt numeriskt, vilket gör det extremt svagt mot attack.Gruvan hade "manualen" inuti den, tillsammans med webbgränssnittet.När programvaran för den installerades var installationen lätt, om du är van att installera Wi-Fi-enheter.
  • Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 9
    2. Konfigurera den "trådlösa Ethernet-bron".Det var mycket svårare.Den "Wi-Fi-skyddade inställningen" fungerade inte.Det kom inte med OS X-programvara, och "Mac-programvaran" på deras supportwebbplats installeras inte.Så jag var tvungen att spåra hur du konfigurerar webbgränssnittet (webbsökning: Installera Wet610N med den webbaserade installationssidan).Anslut den till "hot spot" och få lösenordet rätt.
  • Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 10
    3. Anslut den trådlösa Ethernet-bron i WAN-porten på routern.
  • Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 11
    4. Konfigurera routern för att ansluta till den trådlösa Ethernet-bron, med hjälp av "AirPort Utility".I det här fallet, en "Time Capsule 2TB".`Anslut med`: Ethernet.`Anslutningsdelning`: Av (broläge).Anklagelse
  • Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 12
    5. Frivillig: I stället för "broläge", inaktivera DHCP på den trådlösa hotspoten, använd sedan `Connection Sharing: Distribuera en rad IP-adresser` och manuellt konfigurera IP-adresserna för "hot spot", router och DHCP-adresser så att de inte gör det konflikt.Konfigurera detta sätt "kan" kräva att du ändrar inställningarna tillbaka på "hot spot" när du träffar vägen och vill dela anslutningen igen.På den positiva sidan kommer detta definitivt att arbeta runt några "gränser" den "hot spot" har på ett antal aktiva anslutningar.
  • Bild med titeln Lägg till en mobil trådlös hot spot i ditt nätverk Steg 13
    6. Anslut alla dina datorer till routerns trådbundna eller trådlösa anslutningar.De ska alla dela Internetanslutningen när den trådlösa hotplatsen är på och i intervallet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Den "T-Mobile 4G Hot Spot" behöver manuellt kopplas från Internet via sitt webbgränssnitt innan de flesta av sina interna inställningar kan ändras.
  • "Time Capsule" har fler alternativ under "trådlösa läge", om du håller ner alternativet (Alt) när du klickar på det i AirPort-verktyget.Att ansluta till "hot spot" som en klient kommer dock att inaktivera din tidskapsel Wi-Fi, och (ganska EVILLY) inaktivera de inbyggda Ethernet-portarna.Du kan fortfarande ansluta till den trådlösa internetenheten själv, men dessa mobila saker är ganska svaga / långsamma att göra säkerhetskopior genom som "hjärta" i ditt nätverk.
  • Du kanske vill ställa in "hot spot", Ethernet-bron och router IP-adresser.Det förenklar administrationen kraftigt.Till exempel, med Wet610N, om ditt nätverk är "192.168.1.* `, men configurationen Wet610n är` 169.254.1.250 `Som standard kan det bli oåtkomligt för konfiguration när allt är igång.Så om du lämnar "hot spot" vid 192.168.1.1, 192.168.1.2 som din router, och ställer upp 192.168.1.3 som din bro (och behåll dessa nummer ut ur din DHCP: s intervall), så kan du gå till "http: // 192.168.1.3 "För att nå brokonfigurationen, snarare än att koppla ur allt, anslut din bro till datorn, konfigurera Ethernet-porten till en kompatibel adress, konfigurera, än pluggar allt tillbaka igen.
  • Läs bruksanvisningen.Det är inte valfritt.Varje nätverksenhet är benägen för vissa idiosyncrasies.
  • Google ger en trevlig offentlig DNS på 8.8.8.8/8.8.4.4.DNS för vissa Internetleverantörer är väldigt långsam.Men med hjälp av en DNS utanför den inbyggda "hot spot" -routerns DNS kan "dölja" dess administrativa verktyg från din webbläsare.Så håll det i åtanke.
  • Kom ihåg att varje enhet har ett sätt att återställa det tillbaka till fabriksinställningarna.Du kan inte "låsa dig" så länge du har en pin eller penna att peka i det lilla försänkta hålet.Obs! De flesta kräver att du håller den knappen i flera sekunder, tills lamporna börjar blinka.
  • Om du har några gamla trådlösa routrar som ligger runt, läser du sina manualer innan du köper en bro.Även om du förlorat handboken, kan manualerna för dessa hittas online.Man kan ha ett "bro" -läge som är inbyggt som kan ansluta till ett befintligt trådlöst nätverk och lägga till enheter på dess Ethernet-portar till nätverket.
  • Varje lagring som din cellulära enheter delar över sin USB-anslutning kommer att dyka upp på Time Capsule-nätverket, om du ansluter den till sin USB-port för makt, som en annan delad hårddisk.Om du använder en mobiltelefon med en kamera som din "hot spot", och ditt namn är "Weiner", kanske du vill se till att data inte delas till alla andra på ditt nätverk.
  • Varningar

    Använd trevliga, långa, säkra lösenord som innehåller blandade bokstäver, siffror och symboler.Skriv dem ner och lägg dem bort.Om du inte vill ha "pedobear" surfa porr, eller hacking regeringens webbplatser från sin van över gatan... Direkt genom din hemnätverksanslutning, äter upp den bandbredden du betalar för, åtminstone tills ett SWAT-team betalar dig ett besök och skjuter dig i din säng för att se överraskad.
  • Förläng inte "ett nätverk som inte hör till dig.
  • Alla nätverksanslutna lagring (ALA `Time Capsule ") som du inte vill dela med varje person som besöker och ansluter till ditt nätverk ska också ha ett lösenord på det.Inga undantag.Dina nischer och brorson kan vara onda små buggare, och din familj och vänner kan bli nosy klockan 1:00 när de inte kan sova.
  • Saker du behöver

    • Någon form av "Wi-Fi-hot spot" eller smart telefon med Wi-Fi-delningsfunktioner aktiverade, med en cellulär serviceplan som tillåter sådan funktionalitet att arbeta.
    • En trådlös Ethernet-bro
    • En trådlös router eller nätverksbrytare som ansluts till ditt hem (eller mycket små kontor).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande