Hur man skickar en mediawiki-felrapport

Lägg märke till något med MediaWiki-programvaran eller en av dess förlängningar?Grattis, du hittade en bugg, och det förtjänar att rapporteras till MediaWiki-utvecklare.För att rapportera ett fel på MediaWiki-programvaran, eller till en MediaWiki-förlängning som underhålls av Wikimedia Foundation, öppna en felrapport på Wikimedia phabricator.Buggar med andra förlängningar bör rapporteras till deras respektive utvecklare.

Steg

1. Försök att reproducera buggen.Använd en ny version av MediaWiki eller förlängningen för att se om problemet har patchats.Om felet fortfarande finns eller funktionen inte har implementerats, fortsätt vidare.
  • Inaktivera användarskript när man gör det, kan det göras genom att lägga till ?Safemode = 1 till webbadressen till någon MediaWiki-webbplats som använder användarskript.
  • 2. Bestäm om någon annan har rapporterat problemet.Utför en sökning för att leta efter dubbletter.Om du är osäker, fyll sedan en rapport ändå - det är bättre att ha dubbla felrapporter än orapporterade buggar.
  • Del 1 av 3:
    Rapportera ett fel med MediaWiki
    1. Registrera ett konto på MediaWiki.Att göra det, klicka på "Skapa konto" knappen i hörnet.Detta ger dig möjlighet att skapa ett MediaWiki Developer-konto.
    • Om du använder ett Wikimedia-projekt, på grund av enstaka inloggning, kommer du att kunna använda det Wikimedia-kontot på MediaWiki, och du kommer inte att kunna skapa ett konto med samma användarnamn som ett annat Wikimedia-konto.
    • Registrering av ett konto på MediaWiki registrerar också ett konto på alla Wikimedia-projekt.
  • 2. Besök Wikimedia phabricator.Den här webbplatsen är den officiella webbplatsen för rapportering av buggar med MediaWiki Core och Wikimedia Extensions, inklusive Wikimedia Skins (som vektor och Monobook).
  • 3. Logga in på Wikimedia Phabricator.Att göra det, klicka på "Logga in" knappen i hörnet av skärmen.Från nästa skärm klickar du på "Logga in eller Registrera (MediaWiki)".Ta sedan emot prompten för att tillåta Phabricator att komma åt dina MediaWiki-inloggningsuppgifter.
  • 4. Klicka på bokmärket.Detta gör att du kan initiera felrapporten / funktionsförfrågan.
  • 5. Bestäm om felet sannolikt har säkerhetsimplikationer.Till exempel är en bugg som potentiellt kan exponera dina eller andras e-postadresser sannolikt att få allvarliga säkerhetsfrågor.Dessa buggar ska rapporteras med hjälp av "Rapportera en säkerhetsfråga" knapp.Detta kommer automatiskt att dölja uppgiften från alla utom skaparen av uppgiften och utvecklarna tills frågan är fast besluten att lösas.
  • Alla andra felrapporter / funktionsförfrågningar kan göras genom att klicka på "Skapa en ny uppgift".
  • 6. Fyll i FEL-rapportformuläret.För mer information om hur du skriver en bra felrapport, se det här avsnittet.
  • 7. Ange taggar för vilka felet är listat.Taggarna kommer att kategorisera buggen med rätt projekt.Om du är osäker kan du lämna den tom.
  • 8. Klicka på Skapa uppgift.Som standard kommer en Wikimedia-utvecklare, AKLAPPER, att läggas till nästan alla nya uppgifter.De kommer antingen att slå samman / stänga uppgiften, redigera uppgiftsbeskrivningen, eller ge dig fler frågor med uppgiften.
  • Del 2 av 3:
    Rapportera ett fel med MediaWiki Extensions
    1. Bestäm rätt plats att rapportera buggar.För förlängningar skrivna i stor av Wikimedia, är Wikimedia Phabricator rätt plats.För icke-Wikimedia-förlängningar är det bäst att kontakta utvecklaren via sin föredragna kontaktmetod, som e-post eller via git.

    Rapportering av en wikihow bug

    1. 1. Kontakt Jayn eller Chris För säkerhetsfrågor.Säkerhetsfrågor ska aldrig avslöjas på s offentliga forum, som är tillgängliga för alla på Internet.Istället är det bäst att kontakta WikiHow privat för dessa säkerhetsproblem.
    2. 2. Besök WikiHow Forums.Detta kommer att vara den plats där du kommer att kunna öppna en felrapport.
    3. 3. Klicka på "Logga in" i hörnet.Du kommer att styras till WikiHows inloggningssida.Efter att ha loggat in kommer du att kunna posta till s forum.
    4. 4. Leta reda på kategorin Bug Reports.Du kan komma åt den genom att klicka på "Kategorier" flik i hörnet och klicka sedan på "Felrapporter".
    5. 5. Klicka på "Nytt ämne".Detta gör att du kan starta din felrapport.
    6. 6. Inkludera detaljer om felrapporten.För mer information om hur du skriver en bra felrapport, se det här avsnittet.
    7. 7. Skicka in din felrapport.På WikiHow kommer andra medlemmar att försöka hjälpa till att diagnostisera felet, och personalen kommer att fila felet om det verkar vara giltigt.

    Rapportera ett fel till git

    1. 1. Navigera till Git-arkivet som är värd för förlängningen.Detta kommer antingen att vara Github, Gitlab eller någon annan Git Repository Hosting Service.
    2. 2. Gå till fliken märkt "problem".Det är här felrapporter kommer att listas.
    3. 3. Klicka på Nytt problem.Detta kommer att starta din nya fråga.
    4. 4. Fyll i FEL-rapportformuläret.För mer information om hur du skriver en bra felrapport, se det här avsnittet.
    5. 5. Avgöra om ditt problem är konfidentiellt.Om ditt problem är en säkerhetsfel, är det bäst att rapportera det konfidentiellt.Kontrollera lämplig ruta eller markör för att göra det.
    6. 6. Klicka på Skicka in.Detta kommer att skicka problemet att git.
    Del 3 av 3:
    Skriva en bra felrapport
    1. Välj en titel för rapporten.En bra titel förklarar problemet exakt med så mycket detaljer som behövs.En dålig felrapport använder antingen en vagt titel eller en för komplicerad titel.
    • Till exempel, "Ko hoppar inte över månen" är en bra titel, eftersom det beskriver problemet med programvaran kortfattat utan onödig detalj."MediaWiki fungerar inte" är en dålig titel, eftersom den är för vag för någon som arbetar med uppgiften att fixa.
  • 2. Fylla beskrivningen.En utmärkt beskrivning har så mycket detaljer som möjligt.Det förklarar problemet med tillräckligt med detaljer som alla kan replikera det.Det är inte nödvändigt att föreslå lösningar på problemet, eftersom någon kommer att arbeta med en effektiv lösning och filera en dragförfrågan.
  • 3. Inkludera åtgärder som tagits för felrapporter.Till exempel, "På ko-sidan håller jag mellanslagstangenten för att ta upp det till yttre rymden.Jag klickar sedan på månen för att få koen där, men koen rör sig inte.Istället för koen går till månen fortsätter det att flyga in i yttre rymden."
  • 4. Inkludera skärmdumpar och / eller screencasts för att ge mer detaljer till problemet.Där ord kommer inte att räcka, kommer skärmdumpar.
  • 5. Ge en beskrivning av vad du vill uppnå med programvaran för funktionsförfrågningar.Vad tycker du att problemet kommer att lösa?Till exempel, "Det skulle vara fantastiskt om jag kunde göra en fatrulle på den här sidan eftersom det kommer att göra mig mer välkommen på den här webbplatsen".Du kan ge en mockup om det behövs.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande