Så här ändrar du dina poster till cd-skivor

Vem älskar inte vinylrekord?Det verkar som att alla över en viss ålder har en stash av dem gömda bort någonstans, och alla under den viss ålder försöker få händerna på den stashen.Vinyl LPS har bra ljudkvalitet, och de är otroligt slitstarka och helt enkelt coola.Ändå har de sina nackdelar: de är inte särskilt bärbara - du vill förmodligen inte slänga 100 pund av poster till en fest, och du kan inte spela dem i bilen - och många är inte lättbytbar.Lyckligtvis kan du lösa dessa problem genom att spela in din vinyl på CD-skivor.Det kan vara en komplicerad process, men när du gör det får du en högkvalitativ säkerhetskopia av dina oersättliga rariteter.Dessutom kan du njuta av din katt Stevens samling på väg till jobbet.

Steg

  1. Bild med titeln Ändra dina poster i CD-skivor Steg 1
1. Installera inspelning och redigeringsprogram på din dator. Den vanliga ljudinspelningsprogrammet som följer med de flesta datorer kan inte spela in en LP till din hårddisk.Det finns dock en mängd olika program som spelar in ljud, allt från freeware till mycket dyr professionell redigeringsprogramvara.Några av dessa fungerar självklart bättre än andra, och vissa har fler funktioner, men i allmänhet vill du ha ett program som skriver filer direkt till hårddisken och det gör att du kan göra lite mindre redigering av de inspelade filerna.För en mer noggrann diskussion om inspelnings- och redigeringsprogram, inklusive recensioner, besök de externa länkarna som anges i citaten, särskilt Clive Backhams sida.
  • Bild med titeln Ändra dina poster i CD-skivor Steg 2
    2. Avgöra om du behöver en preamp. Du måste förstärka och utjämna ljudet från din skivspelare för att spela in den på din dator.Om din skivspelare har en inbyggd preamp, ska du kunna ansluta den direkt till datorns ljudkort.Om du inte har en inbyggd preamp kan du antingen ansluta skivspelaren till en stereosmottagare och koppla mottagaren till ditt datorljudkort, eller du kan köpa en preamp - du kan få dessa på de flesta datorer, ljud eller Elektronikaffärer - och anslut din skivspelare till det. Se till att du köper en preamp med "Riaa utjämning" - Billigare kanske inte har det, och det är nödvändigt för LPS gjorda efter cirka 1950.
  • Bild med titeln Ändra dina poster i CD-skivor Steg 3
    3. Se till att du har de nödvändiga kablarna och omvandlarna för att ansluta skivspelaren, stereo eller preamp till ljudkortet.Du kan behöva köpa kablar - Standard RCA-kablar, troligtvis - att ansluta alla komponenter.Beroende på vilken typ av ingångs- och utgångsuttag som du har på ditt ljudkort, skivspelare, preamp och mottagare, kan du också behöva omvandlare så att du kan ansluta varje komponent till nästa.Kablar och omvandlare kan köpas högst elektronik eller ljudbutiker, och om du inte vet vad du behöver helt enkelt ta med den utrustning du har. I det vanligaste fallet har du redan en skivspelare ansluten till ett stereosystem, den enda extra kabeln du behöver är en billig 3.5mm stereo till RCA-kabel för att ansluta mottagaren till datorn, som kan alternativt användas för att spela ljud från din dator via ditt stereosystem.
  • Bild med titeln Ändra dina poster i CD-skivor Steg 4
    4. Anslut alla komponenterna.Om du inte använder en preamp måste du köra en kabel från hörluren eller "ljud ut" jack på skivspelaren eller stereo till ingången eller "linje i" Jack på datorns ljudkort.Om du har en preamp, anslut kabeln från skivspelaren till "linje i" Jack på preamp och anslut sedan en annan kabel från "ljud ut" Jack på preamp till "linje i" Jack på datorns ljudkort.
  • Bild med titeln Ändra dina poster i CD-skivor Steg 5
    5. Rengör LP.Självklart spelar en ren post mycket bättre än en smutsig, och om du gör en inspelning vill du att vinylen ska låta det bästa.Din bästa satsning är att använda en professionell LP-rengöringsmaskin, men det kan vara dyra och svåra att hitta (du kan få liknande resultat, men om du har en våt torr dammsugare och lite rengöringslösning).Du kan också tvätta poster i kökshandfatet eller använda specialdesignade borstar för att rensa ytstoft.Du vill vara mycket försiktig med att rengöra dina poster, och det finns fler tips och varningar än vad som kan listas här, så kolla in de externa länkarna för mer information.
  • Bild med titeln Ändra dina poster i CD-skivor Steg 6
    6. Ställ in din inmatningsnivå.Du kan justera ingångsnivån antingen på stereomottagaren eller i inspelningsprogrammet, dock "linje" Utgångar på stereos är i allmänhet fast volym så det är vanligtvis bäst att justera inspelningsvolymen på din dator.Du vill se till att ingången är tillräckligt hög så att den resulterande CD inte är väsentligt tystare än dina andra CD-skivor.Ännu viktigare, måste du se till att ingångsvolymen inte är för hög.Om din inspelningsnivå går över 0 dB när som helst, kommer ljudkvaliteten att förvrängas, så det är viktigt att stanna under denna tröskelvärde.Försök att identifiera toppvolymen (den högsta delen) på den LP du vill spela in.Vissa programvara hittar toppen för dig när du spelar in rekordet genom-annars måste du göra lite gissning. För att förhindra förvrängning, sätt in ingångsnivån (från LP) toppvolymen vid ca -3 dB.
  • Bild med titeln Ändra dina poster i CD-skivor Steg 7
    7. Gör en testkörning. Se till att ditt program körs, och din skivspelare och mottagare eller preamp, är på. Börja spela in posten och tryck på "spela in" knappen i din ljudprogramvara. Spela in bara en liten bit ljud för att se om allt fungerar, justera inställningarna i programmet och på spelaren i enlighet med det.Du kanske också vill spela hela LP för att se till att det inte finns några hopp.
  • Bild med titeln Ändra dina poster i CD-skivor Steg 8
    8. Spela in LP.tryck på "spela in" knappen i din programvara innan du börjar lp.Spela albumet hela vägen genom att du överför musiken till elektroniskt format, och sluta spela in först efter att LP har slutat spela (du kan klippa ut tystnaden i början och slutet av inspelningen senare).Ditt program kan dela spår för dig automatiskt, men om det inte gör det, oroa dig inte för att dela upp dem nu.
  • Bild med titeln Ändra dina poster i CD-skivor Steg 9
    9. Redigera din inspelning. Om den LP du spelade in är i gott skick och om din inspelningsutrustning är av hög kvalitet och är korrekt konfigurerad, kanske du inte behöver göra mycket redigering alls.Förmodligen, men du vill dock åtminstone ta bort några långa tystnader i början och slutet av inspelningen, och du bör också dela spåren så att du kan hoppa från låt till sång på din cd. Beroende på din redigeringsprogram bör du också kunna ta ut eller minimera de flesta bakgrundsbrus och brister och normalisera volymen. Förfarandena för sådan redigering varierar från program till program, så det är bäst att kontakta din programvaruhandbok eller hjälpfiler.
  • Bild med titeln Ändra dina poster i CD-skivor steg 10
    10. Organisera och bränna spåren på en CD-R.Som det är fallet för redigering varierar procedurerna för att bränna en CD beroende på din programvara.Kontakta din manual eller hjälpfiler.
  • Bild med titeln Ändra dina poster i CD-skivor Steg 11
    11. POP CD-skivan i stereoen och njut av musiken!
  • Tips

    Om du inte behöver CD-skivor och bara vill konvertera dina poster till MP3-filer kan du spara dina färdiga inspelningar direkt som MP3-filer (beroende på din programvara) och hoppa över förbrännings / rippningsprocessen. Det fungerar för andra format, som Ogg Vorbis, liksom.
  • Vissa inspelnings- / redigeringsprogram kan du ändra hastigheten på det inspelade ljudet (the "Förändringshastighet" Effekt i Audacity) Så du kan säga, spela in en 33-rpm-post på 45 eller till och med 78 rpm och sedan konvertera den tillbaka till rätt hastighet, vilket sparar inspelningstiden. Beroende på din utrustning och inställningar kan detta leda till minskad kvalitet, så i allmänhet bör denna metod sparas för speciella omständigheter som om din skivspelare inte kan spela med rätt hastighet för en given post.
  • Det finns CD-R som har utseendet och känslan av vinyl, som är relativt billiga.
  • Om du inte redan har bra inspelningsutrustning och programvara, och du vill bara spela in några LPS, kan du verkligen vara bättre att bara köpa cd-skivorna.Du kan bli förvånad över hur många gamla LPS nu är tillgängliga på CD.Om du inte har en stor vinylsamling eller LPS som inte kan hittas på CD, kanske det inte är värt tid och bekostnad att spela upp din LPS själv.
  • Du kanske kommer att hoppa över datorn och ljudkortet helt och hållet om du får en bra CD-RW-inspelare.Dessa kan anslutas direkt till din stereosmottagare så att du kan spela in LPS till CD-skivor så enkelt som du brukade spela in på kassettband.Om du vill redigera inspelningen kan du helt enkelt använda din CD för att överföra filerna till din dator och bränna ytterligare kopior med datorns CD-brännare.
  • Få rätt skivspelare.Om du har en rekordsamling, har du antagligen en skivspelare.Medan du kan göra din inspelning med nästan vilken som helst skivspelare, beror kvaliteten på din färdiga cd kraftigt på kvaliteten på din utrustning.PawnShop-special rekordspelare i din källare kan inte vara lämplig för inspelningsändamål.
  • Få rätt ljudkort.Du behöver inte ett ljudkort med professionell kvalitet för att göra en bra inspelning, men de vanliga-problemskort som kommer med många datorer kommer inte att göra, särskilt om de inte har en "linje i" jack.(Jacks märkta "mikrofon in" är vanligtvis mono och kommer inte att ge god kvalitet för detta ändamål.) Om du redan har ett ljudkort, försök spela in med det.Det kan vara bra, eller du kanske vill uppgradera.
  • När du redigerar, är du välkommen att leka med din programvara brusreducering och equalizer-verktyg tills du får ett bra ljud.Detta brukar innebära lite försök och fel, så du bör alltid se till att spara den ursprungliga inspelningen oförändrad och sedan byta namn på redigerade filer.På det sättet, om din redigering faktiskt förvärrar ljudkvaliteten kan du alltid gå tillbaka till originalet och börja om igen utan att behöva spela in LP.
  • Om du använde ett freeware-program, kommer det troligen att spara i MP3 eller WAV-form, men om du använder Microsoft Plus, sparar det som en Windows Media-fil, som du kan konvertera till MP4 med iTunes eller bränna direkt till en CD med Windows-media Spelare.Eftersom MP3- och Windows-media är förlustformat där vissa data kastas ut, spara till AIFF eller WAV utan kompression - AIFF är standarden i MacOS och WAV i Windows, men de är båda korskompatibla och ger god kvalitet när de är inspelade på en hög samplingsfrekvens och bitdjup, sådan vid 44.1K prover per sekund och 16 bitar per prov. Dessa okomprimerade format ger stora filer, men du kan ta bort dem när du har redigerat och bränt dem till CD.
  • Om du har en bärbar dator kan det inte vara möjligt att använda ett ljudkort.I det här fallet kan du använda en USB-ljudgränssnittsenhet.Som kommer all utrustning, varierar dessa i kvalitet, så shoppa och läsa recensioner innan du köper.
  • Det är förmodligen enklast att använda en programvara till båda posten och redigera, men du kan också använda två program eller till och med tre: en inspelningsprogram, en WAV Editor och ett CD-brännprogram som Nero. Några rekommenderade program inkluderar [Goldwave Goldwave], Vågreparation, Djärvhet (fri och öppen källkod med många användbara funktioner) och Vinylstudio. Du kan också söka efter "ljudinspelare" i en sökmotor och dyker upp ett antal produkter, lite gratis.
  • Om du behöver RCA-kablar för det här projektet kan du hitta dem för en liten del av kostnaden för nya genom att enkelt hitta dem på en goodwillbutik i korgen där de har olika elektroniska kablar, laddare och plugin.
  • Varningar

    Om maskinvaruinstallationen behövs, var noga med att ta de vanliga försiktighetsåtgärderna: stäng av strömmen till datorn, "jord" själv genom att röra någonting annat metall innan du rör in insidan av datorväskan och gör back-ups av någon kritisk information som är lagrad på din dator (i.e. "Nästa stora roman" som du har skrivit) genom att antingen kopiera till en 3.5" floppy eller e-posta filen till en vän eller släkting, eller bara spara filen i din "Spara som utkast" alternativ för dig själv. Detta kan hämtas när du gillar utan att någon får tillgång till det.
  • Slå ner antingen datorn och / eller ljudkällan före den slutliga anslutningen. Den ursprungliga ökningen kan skada kretsar med några kombinationer av ljudkort och ljudkälla.Ljudkort är särskilt känsliga för denna skada.
  • Utöva största försiktighet vid rengöring av en LP.LPS är faktiskt ganska motståndskraftiga, men även den minsta skrapan kan producera popping eller hissing ljud, och när du har skadat vinyl kan det vara svårt eller omöjligt att reparera.Om du inte är säker på vad du gör, fråga personalen i din lokala rekordbutik eller göra lite forskning online.
  • Skivspelare är extremt känsliga för vibrationer.Naturligtvis kan du förvänta dig att LP ska hoppa om du stöter på bordet, men andra, mindre hårda vibrationer kan också påverka din ljudkvalitet.Under inspelningen, försök att minimera bakgrundsbrus - gör rummet som ljudisolerat som möjligt och steg lätt.
  • Ange inte datorns ljudkort till en högtalarutgång på din stereo-mottagare.Signalen från en högtalarutgång är sannolikt för kraftfull, och det kan orsaka allvarliga skador på ljudkortet.
  • Saker du behöver

    • Cherished Vinyl Records
    • Elektrisk skivspelare (postspelare)
    • PC med ljudkort eller USB-ljudgränssnittsenhet med "linje i"
    • Kablar och / eller omvandlare för att ansluta PC till skivspelare eller preamp
    • Preamp eller stereo mottagare
    • Ljudinspelning och redigeringsprogramvara
    • Minst 700 MB gratis hårddiskutrymme
    • CD brännare
    • Blank CD-R-media
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande