Hur man kattar på din dator

Många katter verkar fascineras med datorer. Kanske är det den varma platsen ovanpå bildskärmen, den lockande klickljuden, eller kanske är det för det här sak stjäl all uppmärksamhet hos den person som ska skrapa bakom sina öron. Eftersom din katt riskerar att skada sig när den spelar med din dator, förutom att du spårar dig från ditt arbete, bör du ta steg för att hålla din katt att spela med din dator.

Steg

Metod 1 av 3:
Säkra din dator
  1. Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 1
1. Håll din katt ut ur ditt arbetsområde hela tiden. Det enklaste sättet att hålla din katt bort från din dator är att utesluta det från ditt arbetsområde helt. Att hålla dörren till kontoret stängd är ett mycket enkelt sätt att hålla en katt och dator separat, oavsett om du är i rummet eller inte.
  • Vissa katter är mer insisterande än andra om att bli släppa in i rum de vill ha tillgång till. Det här kanske inte fungerar för katter som kommer att klo på dörren eller mera upprepade gånger för att komma in i ditt kontor.
  • Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 2
    2. Organisera ledningarna. Slips och bunt alla de lösa ledningarna, och om möjligt bifoga dem i ett lämpligt skydd. Ta bort eventuella ytterligare enheter som du inte använder och lägger dem bort. Att hålla sladdar och anordningar organiserade hjälper Håll katter från att tugga på elkablar och laddare och borde göra området mindre intressant för din katt.
  • Glöm inte laptop. Medan bärbara datorer är lätta att bära om huset med dig, är deras tunna sladdar en inbjudan till nyfikna Felines. Var noga med att hålla sladden ur sikte och definitivt inte dangling eller jiggla runt för katten att leka med.
  • Om din katt fortfarande vill tugga på ledningarna, kan du också försöka spruta ledningarna med en bitter provsmakning, som bitter Apple Spray. Detta kommer inte att skada dina sladdar, men din katt kommer inte att orsaka smaken och vara mer benägna att lämna dem ensamma.
  • Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 3
    3. Håll vätskor bort från din dator. En del av problemet med att ha en katt nära din dator är att de kan slå saker över på datorn. Detta är kan vara ett riktigt stort problem om din katt slår någon form av vätska på din dator. För att minska risken för denna typ av problem, försök hålla alla vätskor bort från din dator.
  • Om du behöver ha vätskor nära datorn, till exempel något du dricker medan du arbetar, lägg det i en vätsketät behållare och hålla behållaren stängd när du inte dricker den. Med en behållare så här, även om din katt slår den över kommer den inte att spilla över hela datorn.
  • Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 4
    4. Täck ditt tangentbord när det inte används. Om du inte täcker ditt tangentbord finns det möjlighet att en vandrande katty kan oavsiktligt radera arbete eller filer, eller till och med kraschdator. Det finns olika damm och tangentbordskåpa till salu i datortillbutiker som kan hålla din katt i Bay. Alternativt kan du installera ett tangentbordsfack som låter dig placera tangentbordet under ditt skrivbord när det inte används.
  • Täck inte tangentbordet på en bärbar dator medan den är påslagen. Om du gör det kan du fälla för mycket värme från datorn. Istället, stäng bara din bärbara dator när den inte används.
  • Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 5
    5. Sätt din bärbara dator bort när den inte används. Stäng den bärbara datorn när du inte använder den, så att din katt inte kan störa den. Du bör också lägga bort det, så att den återstående värmen inte lockar katten uppmärksamhet också.
  • Även när det är stängt kan klor lämna repor på den bärbara ytan, så att du sätter på en plats som katten inte kan komma åt är också viktig.
  • Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 6
    6. Lämna aldrig din katt och dator obevakad. Om du går ut ur rummet, shoo katten ut också. Lämna din katt ensam med din dator inbjuder det att leka med tangentbordet, skärmen och tillhörande ledningar.
  • Även lämnar din katt ensam med din dator i några minuter kan leda till problem. Det är bäst att undvika problem och lämna aldrig din katt ensam med datorn.
  • Metod 2 av 3:
    Avskräcka din katt
    1. Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 7
    1. Skapa hinder för CAT-åtkomst. Om du inte vill ha din katt på ditt skrivbord kan du försöka blockera katten från att hoppa upp på den. Gör skrivbordet obehagligt genom att ha böcker, papper mm fungerar som hinder eller hinder.
    • Var noga med, men som en hög med papper kan lockas och kan lätt tippa över när en katt landar på den.
  • Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 8
    2. Göra ytan oattraktiv för katter. Tejp kan släcka många katter från klättring runt skrivbordet, eftersom de inte gillar att gå på den klibbiga sidan av tejp. Försök att placera dubbelsidigt tejp eller slingor av packband i vägen för att avskräcka dem.
  • Den enda nackdelen med det här är när du glömmer och håller dig själv till skrivbordet!
  • Bild med titeln Få din katt att sluta hoppa på ditt tangentbord Steg 13
    3. Prova en motiverad avskräckande avskräckande. Du kan köpa produkter som kommer att känna av kattens rörelser och göra ett högt ljud när din katt är i området utanför gränserna. Att lägga en av dessa enheter på ditt skrivbord eller nära datorn kommer att skrämma din katt bort från din dator och avskräcka dem från att återvända till området.
  • Till exempel kommer en enhet som heter SSSCAT att spraya en ofarlig puff av tryckluft när din katt kommer in i området. Puffen kommer att göra ett högt ljud och skrämma av din katt.
  • Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 9
    4. Använd kattavvisande spray. Om din katt visar ett oordnat intresse för din datorutrustning och sladdar, prova en kattavvisande spray. Det finns olika kommersiella och hemlagade sprayer tillgängliga som är utformade för att lukta dåligt till katter. Dessa kan vara till hjälp i att kommunicera vilka inredning som är begränsade, kanske till och med, inklusive din skrivbordsstol om den tjänar som ett steg upp till skrivbordet för den ultra lata katten.
  • När du använder några sprayer eller fuktiga repellenter, se till att du håller någon fukt bort från de öppna eller bräckliga områdena i din datorutrustning. En liten dålig placerad fukt är döden till elektronik.
  • Metod 3 av 3:
    Omdirigera din katt
    1. Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 10
    1. Ge din katt ett angivet område nära dig. Om din katt gillar att snuggla med dig och är mindre intresserad av att spela med din dator än att komma nära dig, så kanske du bara behöver ge det en plats att curl upp det är inte ditt tangentbord. Göra tydlig "Säkra zoner" för din katt, som en korg som ligger nära dig men inte bredvid datorn.
    • Placera en comfy kattkorg ovanpå ett arkivskåp som ligger vid sidan av ditt skrivbord. Detta kommer att låta din katt veta att det är tillåtet där och att det fortfarande kan se åtgärden, inklusive närbeläggning när det behövs.
    • Om du tror att din katt bara gillar värmen från din dator, kanske du kanske överväger att köpa dem en uppvärmd kattbädd.
  • Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 11
    2. Tillåt din katt på ditt knä. Var noga med att det finns tillräckligt med utrymme för din katt att komma in i ditt knä. Att skriva över ryggen kan vara tillräckligt med intimitet om vad det önskade var att få din uppmärksamhet snarare än att bara komma på din dator.
  • Detta kommer bara att fungera för vissa katter. Om din katt är mer lekfull än snyggt, är det inte troligt att det är nöjd med en plats att curl upp.
  • Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 12
    3. Uppmuntra inte din katt med din dator. Medan det är sött när en katt jagar något på en datorskärm eller ligger över ett tangentbord en gång i ett tag, så att de kan fortsätta att göra det här cementerna och uppmuntrar dem att göra det igen. Börja inte vanan och din katt kommer sannolikt att lockas till din dator i första hand.
  • Var tuff och ta bort din katt så snart aktiviteten börjar och fortsätt att göra det tills det blir poängen.
  • Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 13
    4. Ge dina kattleksaker. Var noga med att ge dina leksaker att ersätta det roliga du förnekar det genom att hålla den borta från din dator. Några falska möss, hoppar saker på en pinne och små bollar är alla stora distraheringar för att få det intresserade av något mer lämpligt än datorn.
  • Placera leksaker nära skrivbordet så att din katt kan leka med dem medan du får lite arbete.
  • Elektroniska interaktiva leksaker kan också vara till hjälp om din katt inte ljuger för att spela på egen hand.
  • Bild med titeln Cat Bevis din dator Steg 14
    5. Tillbringa kvalitetstid med din katt. Om din katt fortsätter att försöka spela med din dator eller gå över tangentbordet, kan du kanske flytta sitt fokus genom att spela med det någon annanstans. Om du lämnar datorområdet och din katt följer dig, kan det vara ett tecken som det helt enkelt vill spendera tid med dig.
  • Om så är fallet, ta en paus och leka med katten tills du båda hade en bra paus. Om din katt blir trött nog, kan du komma tillbaka till din dator oavbruten.
  • Tips

    Om datorns ljud verkar locka din katt, överväga att stänga av det när du bara är ordbehandling, tänkande eller gör någonting som inte behöver ljud.
  • Om du kan göra det utan att förstöra ditt arbete, håll din volym på stum.
  • Varningar

    Tuggade ledningar är en säkerhetsrisk för både människor och husdjur. Låt inte din katt tugga på datorkablar i första hand och byt ut det som är skadade.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande