Hur man lägger till en skivspelare till ett stereosystem

För det mesta av 1900-talet var Vinyl LPS standardmediet för att lyssna på musik. Den senaste uppkomsten av digital musik såg vinkelns nedgång, men en reaktion mot Digital Media Dominans har gett ett förnyat intresse för vinyl. Om du letar efter att utforska detta klassiska medium, behöver du lära dig att lägga till en skivspelare till ett stereosystem. För det mesta är det så enkelt en process som att lägga till någon annan ljudkomponent i ditt stereosystem.

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till en skivspelare till ett stereosystem steg 1
1. Besluta om placeringen av din skivspelare. Det viktigaste övervägandet är att din skivspelare ska vara så nivå som möjligt - det här håller pennan från att tillämpa ojämnt tryck på dina poster. Dessutom, undvika att stapla skivspelaren direkt ovanpå en annan elektronisk komponent, eftersom det kan leda till elektrisk störning som försämrar ljudsignalen.
  • Bild med titeln Lägg till en skivspelare till ett stereosystem Steg 2
    2. Se till att din mottagare har en phono-ingång. Skivspelare ger en ljudsignal som är mycket tystare än andra komponenter som CD-spelare, och därför kräver de ett extra steg av förstärkning. MEN! Detta beror på pennan, du har både rörlig magnet och rörande spolpennor. Om du inte vet vilken stylus du har det kan det vara en rörlig magnet. Att flytta spolen är mycket dyrare, och ofta större. Om din mottagare har en uppsättning ingångar märkta "phono," Du kan enkelt plugga in din skivspelare (med rörlig magnet). Om den har en uppsättning ingångar märkta Phono MC / mm) med en strömbrytare, kan du montera båda pennerna. Annars har du 2 alternativ för att tillhandahålla Phono Amplification.
  • Ditt första alternativ är att köpa en fristående Phono förförstärkare, du får dessa för endast mm eller med mm och mc. Denna komponent är ansluten mellan din skivspelare och mottagare med hjälp av RCA-kablar för att få signalen upp till en hörbar nivå.
  • Ett andra alternativ är att köpa en skivspelare med en inbyggd preamp. Kontrollera bruksanvisningen för din skivspelare för att avgöra om den har en inbyggd preamp, men det är dock att den här funktionen är ganska sällsynt.
  • 3. Kör RCA-kablar från skivspelaren till mottagaren. Din skivspelare kommer sannolikt redan att ha ett par integrerade RCA-kablar. Anslut bara dessa 2 kablar till "phono eller mm / mc Inmatning på baksidan av din mottagare. Både kablarna och jackarna kommer att vara färgkodade (röd och vit) eller röd och svart. så att du kan ansluta vänster och höger kanal i rätt uttag.
  • Bild med titeln Lägg till en skivspelare till ett stereosystem steg 4
    4. Anslut skivspelarens strömförsörjning. Skivspelarens nätkabel är bäst inkopplad efter att den är ansluten till mottagaren. Detta minskar risken för att skada alla komponenter i händelse av kortslutning eller annat elektriskt fel. För extra skydd, överväga att ansluta dina skivspelare och andra stereokomponenter till ett överspänningsskydd.
  • Bild med titeln Lägg till en skivspelare till ett stereosystem Steg 5
    5. Byt mottagarens ingångsväljare till "phono." För att köra skivspelarens utgång till stereosystemet måste du rotera mottagarens ingångsväljare till "phono."
  • Bild med titeln Lägg till en skivspelare till ett stereosystem Steg 6
    6. Testa skivspelaren. Efter att ha drivit din mottagare på och ställer in ingångsväljaren, kan du spela en post på skivspelaren. Se till att ljudet produceras från både vänster och höger högtalare.
  • Tips

    Eftersom skivspelare är beroende av exakta vibrationer för att producera ljud, bör de isoleras från andra vibrationer så mycket som möjligt. Montering av en skivspelare på en vägghylla är ett bra sätt att isolera det från vibrationerna som skapats genom fotspår på ditt golv.
  • Vissa moderna skivspelare har USB-portar för att köra sin produktion via din dator. Den här inställningen kan användas antingen för att spela in poster eller att spela in sin utgång till digitala filer.
  • Saker du behöver

    • Skivspelare
    • Stereomottagare
    • Phono Preamp (valfritt)
    • RCA-kablar (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande