Hur man får färg av huden

Du har bestämt dig för att färga ditt eget hår hemma för att spara lite pengar, och nu har du den röda nyans du alltid har velat. Men du inser att du har rött färgämne över alla händer och runt din hårlinje. Förtvivlan inte.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda hemmetoder
  1. Bild med titeln Bli av med pinworms Steg 2
1. Ta bort färgämnet så snart som möjligt. När du är färdig att dö ditt hår, måste du fungera snabbt för att ta bort något färgämne på händerna eller på din hårlinje så att den inte blöt i din hud. Färg som absorberas i din hud kommer att vara mycket svårt att ta bort och kräva mycket skrubbning.
  • Bild med titeln Bli av med pinworms steg 15
    2. Applicera bakpulver eller tandkräm som innehåller bakpulver. Bakpulver är bra att bryta ner färgämnes aktiva ingredienser och är bara mildt slipande. Det kommer att fungera som en all naturlig skrubb för dina händer och din hårlinje.
  • Men om du har känslig hud, applicera bara en liten bakpulver blandad med vatten i din hud och gnugga lätt. Om din hud blir röd eller känns irriterad, prova en annan metod.
  • Du kan lägga citronsaft till bakpulver och vatten för en mer kraftfull all naturlig fläckborttagare.
  • Bild med titeln Bli av med Super Lice Steg 9
    3. Använd olivolja, babyolja eller en oljebaserad fuktkräm. De flesta kommersiella färgämnen kommer att bryta ner när du applicerar oljebaserade produkter på dem och lyft av din hud. Olivolja, babyolja eller en oljebaserad fuktkräm allt fungerar bra för att hjälpa till att ta bort färgämne. De är också bra alternativ om du har känslig hud.
  • Doppa en bomullsboll i oljan och gnugga den på det färgade området på huden i flera minuter.
  • Skölj det med varmt vatten. Kontrollera om färgämnet fortfarande är på din hud. Om så är fallet, använd den oljebaserade produkten igen och låt den suga under en längre tid innan du gnuggar och tvättar oljan.
  • Du kan också lämna barnoljan eller olivolja på din färgade hud över natten för att låta oljan bryta ner färgämnet. Placera en handduk över din kudde så att du inte blir färgämne på ditt kuddefodral. Skölj oljan och färgämnet av på morgonen med varmt vatten.
  • Bild med titeln Vård för Sapphire Smycken Steg 7
    4. Kombinera tvättmedel och diskmedel. Fastigheterna i tvättmedel kommer att fungera snabbt för att ta bort färgämnet. Det kan dock vara för hårt för den känsliga huden på ditt ansikte. Använd unscented diskmedel för huden på ditt ansikte om du inte har känslig hud.
  • Placera en liten mängd tvättmedel på en fuktig tvättduk och gnugga den på din färgade hud. Om du tycker att tvättmedel kommer att vara för hård för din hud, använd en liten mängd diskmedel på en fuktig tvättduk för att försöka gnugga av färgämnet på din hud.
  • Om du märker någon rodnad eller hudirritation, sluta använda blandningen.
  • Tvål kan torka ut din hud. Se till att du applicerar en fuktkräm direkt efter att du är klar.
  • Bild med titeln Välj det bästa deodorantsteget 2
    5. Prova hårspray eller ättika. Båda dessa alternativ är bekräftade hemläkemedel som kan ta bort färgämne från din hud. Hairspray och ättika ta bort döda hudceller, inklusive färgämne, och tillåta att fräschare kommer att dyka upp, som en exfoliant.
  • Använd en bomullsboll för att applicera en liten mängd hårspray eller ättika till det färgade området. Gnid i små cirklar för att ta bort färgämnet.
  • Återanvända efter behov.
  • Om du upplever irritation eller rodnad från produkterna, sluta använda dem och prova något mildare.
  • Bild med titeln Clean Carrara Marmor Steg 11
    6. Undvik hårda produkter som nagellackborttagare. Nagellackborttagare innehåller ingredienser som kan vara för hårda på din hud, särskilt den känsliga huden på ditt ansikte. Använd istället ett botemedel mot känslig hud, som en oljebaserad lösning.
  • Metod 2 av 3:
    Använda professionella produkter
    1. Bild med titeln Välj ett håravlastare steg 4
    1. Köp en professionell fläckborttagare. Om du inte kan få ett envis hårfärg från din hud, överväga att investera i en over-the-counter-fläckborttagare. Många drogbutiker säljer fläckborttagare som kan ta bort överskott av håret från hårets ändar, alla fläckar på dina kläder och några fläckar på din hud.
  • Bild med titeln Ta bort Spray Tan Steg 7
    2. Använd Stain Remover Wipes. För mycket enkel applikation, leta efter hårfärgskortservetter på din lokala drogbutik. Dessa torkdukar löser upp några färgfläckar på din hud och är ofta gjorda med produkter som inte kommer att irritera din hud.
  • Bild med titeln Välj ett håravlastare Steg 6
    3. Prata med din frisör om en professionell fläckavlägsnande produkt. Din frisör kan kunna rekommendera en fläckavlägsningsprodukt för din hudtyp och baserat på den typ av färg som du använde på ditt hår. Fråga henne om råd, men var beredd på att hon ska skälla dig för att inte få ditt hår professionellt färgat!
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra hårfärg från att komma på din hud
    1. Bild med titeln Clean Up Vomit Steg 1
    1. Använd handskar när du dör håret. Det första steget för att undvika färgämne på huden är att förberedas innan du gör ett hemfärg. Köp ett par latex- eller plasthandskar för att skydda dina händer. Lägg ner ett plastplåt eller tidning för att skydda ytorna runt ditt färgämne och ha på sig gamla kläder, du kommer inte att få färgning.
    • När du har färgat ditt hår, bör du också använda ett plasthårlock för att skydda ditt hår och undvika att bli färgämne på din hud eller kläder.
  • Bild med titeln Ta bort repor från solglasögon Steg 16
    2. Applicera ett oljebaserat skydd till din hårlinje innan du dör hårt. Ett annat bra tips är att skapa ett hemskinnskydd runt din hårlinje så att färgämnet inte kan absorberas av din hud.
  • Använd produkter som Vaseline Petroleum-gelé, en oljebaserad lotion, eller till och med läppbalsam. Applicera produkten med fingrarna runt håret, bakom öronen och på baksidan av nacken så det är svårare för färgämne att komma på din hud i dessa områden.
  • Petroleum-gelé är en stor fuktkräm, så du behöver inte oroa dig för att det torkar ut din hud.
  • Bild med titeln vara säker när du använder Henna Steg 5
    3. Överväg att använda naturliga hårfärger. Naturligt hårfärg, som Henna, är vanligtvis mindre svåra att ta bort från din hud än kommersiella färgämnen. De flesta hennafläckar kommer att lösa upp från din hud inom 48 timmar och innehåller inga giftiga ingredienser som kan komma in i din hud.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande