Hur man bryr sig om en henna design

Du vill ha din nya henna design att se bäst så länge som möjligt. Henna Ink har vanligtvis sin form i 1-3 veckor innan den börjar blekna och flinga. Under den tiden, håll din hud fuktad så att designen varar längre, undvik tvättning med slipande rengöringsmedel och försök att hålla från att gnugga henna. Om du bryr dig om din design blir det mer sannolikt att vara i flera veckor - eller ännu längre!

Steg

Del 1 av 3:
Låta Henna uppsättningen
  1. Bild med titeln Vård för ett henna design Steg 1
1. Rör inte ut designen direkt efter det att den tillämpas. Henna Paste är fuktig när den appliceras. Efter applicering måste du hålla den kroppen borta från eventuella hinder, hår, miljöfaktorer - så att det inte smeder designen. Pastan torkar vanligtvis inom 5-10 minuter, men det är felaktigt på sidan. Det tar ungefär en halvtimme innan Henna Paste är torr nog att du inte behöver oroa dig för att smetar det.
  • Bild med titeln Vård för en henna design Steg 2
    2. Lämna henna pasta på din hud så länge som möjligt. Ju längre pastaen stannar på huden, desto mörkare fläckar blir. Låt pastaen torka på huden i minst 6 timmar och överväga att lämna den på över natten. Tvätta inte det, gnugga inte det av - borst inte av misstag mot någonting.
  • Bild med titeln Vård för en henna design Steg 3
    3. Använd socker och citronsaft. När hennapasta börjar torka, kappa den med en blandning av socker och citronsaft. Låt det suga in i några timmar, eller till och med över natten. Detta kommer att hålla pastaen fuktig längre, vilket gör den resulterande fläcken ännu mörkare. Fyll en liten skål med citronsaft, blanda sedan med socker tills lösningen är klibbig och sirapig. Använd en bomullsboll för att blotta socker-citronsaften på den torra henna.
  • Citronsockret hjälper till att fuktar henna. Det tjänar också till att försegla henna och skydda designen. Citronens surhet kan också hjälpa till att lyfta fram hennaens färg.
  • Var försiktig så att du inte övervattat henna-du vill bara ha det väldigt lite fuktigt. Om du använder för mycket fukt, kan färgämnet smita och droppa - speciellt först.
  • Om du lämnar socker-och-citronjuice-lösningen på din hud över natten är det viktigt att fälla eller på annat sätt skydda din hud från att gnugga och smearing.
  • Bild med titeln Vård för ett henna design Steg 4
    4. Försök att hålla din hud varm och fuktig. Den varmare kroppstemperaturen, desto snabbare kommer Henna att fläcka. Om du är kall, försök att dricka något varmt innan du börjar. Försiktigt att ånga det pastabelagda området bidrar också till att ge värme och fukt.
  • Bild med titeln Vård för en henna design Steg 5
    5. Vik upp designen. Hennapastaen kommer att flinga och smula som det torkar, så överväga att täcka upp det inked-området för att hålla smulorna från att spilla överallt. Förpackning hjälper också till att göra fläcken mörkare genom att bevara värme och fukt. Du kan sätta i området med ett elastiskt bandage, papper med papper eller toalettpapper. Prova att täcka omslaget med en socka för att göra det säkrare.
  • Försök lägga en bit toalettpapper över designen, sedan omslutande området med ett elastiskt bandage. Om du vill använda plastfolie, var noga med att sätta ihop med toalettpapper först för att njuta av en svettning och förhindra smetar.
  • Vet att Henna fläckar textilier som kläder, lakan och handdukar. Om du lämnar pastan på över natten kan omslaget skydda dina ark.
  • Vissa hävdar att omslaget är det enda sättet att ta hand om en henna design, men andra säger att du bara behöver sätta in bläck om du har fått ett omfattande arbete gjort.
  • Bild med titeln Vård för en henna design Steg 6
    6. Tvätta bort några torra hennaflingor. Använd rumstemperaturvatten och mild tvål. Dab fläcken med en mild trasa. Om du gnuggar designen i det här tidigt, kan det börja blekna snabbare.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort pastan
    1. Bild med titeln Vård för en henna design Steg 7
    1. Skrapa av den torra hennapastaen efter 6-24 timmar. Använd ett rent, tråkigt skrapverktyg: en tandpetare, en fingernagel, en fil eller den trubbiga sidan av en kniv. Skölj din hud med rumstemperaturvatten när du har rensat det mesta av hennapastaen. Undvik att använda tvål på den färska henna.
    • När din hud är ren, torka den. Därefter fuktar du försiktigt ut designen med olja eller lotion.
  • Bild med titeln Vård för en henna design Steg 8
    2. Håll hennaområdet bort från tvål och vatten i 24 timmar. Försök att inte få området vått i minst 6-12 timmar efter att du har klistrat bort, även om effekten blir ännu starkare om du väntar en hel 24 timmar. Vatten kan avbryta oxidations- och mörkningsprocesserna för din henna fläck.
  • Bild med titeln Vård för en henna design Steg 9
    3. Titta på färgen fördjupas. När du har exponerat din hud och städas av den torkade hennapastaen, kommer du att kunna se bläcket mogna till sin fulla form. Din design bör börja i en nyans av orange som sträcker sig från ljus neon till färgen på en pumpa. Under de närmaste 48 timmarna kommer fläcken att fördjupa sig in i en rik, rödbrun färg. Märkningarna kommer att hamna någonstans mellan orange-brun, rödbrun och chokladbrun. Din design kommer att vara mörkaste inom en dag eller två av dess tillämpning.
  • Den slutliga färgen gångjärn på din hudtyp och din kroppskemi. Bläcket ser vanligtvis mörkare ut på händer och fötter.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för designen
    1. Bild med titeln Vård för en henna design steg 10
    1. Förvänta din Henna design för att vara i 1-3 veckor. Varaktigheten är starkt beroende av hur bra du bryr dig om din hud. Om du håller fläcken fuktad och håller den från att gnugga på saker, det kan vara tre veckor eller ännu längre. Om du inte bryr dig om henna alls, kan det börja blekna eller skala inom den första veckan.
    • Hennafärgens livslängd beror också på var designen ligger på din kropp. Bläcket tenderar att dyka upp i dina händer och fötter, men de områden tenderar också att byta ut mest friktion när du interagerar med din miljö.
  • Bild med titeln Vård för ett henna design Steg 11
    2. Fuktning. Applicera en kappa med en naturlig olja, smör eller lotion efter att pastan är borttagen. Medan henna är på din hud, fuktar regelbundet för att skydda designen och förhindra exfoliering. Många butiksköpta fuktgivare innehåller kemikalier som kan för tidigt lätta fläcken, så det är bäst att använda något naturligt.
  • Använd inte fuktgivare som innehåller blekmedel och / eller fruktsyror (alfa-hydroxisyra). Dessa kemikalier tenderar att ta bort din hud av fukt och näringsämnen, och de kan göra henna blekna för tidigt.
  • Sprida en kappa med eteriska oljor över designen. Oljor kommer att hålla din hud fuktig, vilket kan förhindra att henna bleknar eller flakar för tidigt. Försök använda vaxläppbalsam, kokosnötolja eller olivolja. Leta efter specialiserade Henna-Care Oils.
  • Bild med titeln Vård för ett henna design steg 12
    3. Försök att inte gnugga ut designen. Exfoliering kan blekna henna. Grov tvätt och friktion från kläder kan också leda fläcken för att försvinna snabbare. Ju mindre du rör området, desto bättre. Om du har en henna design på din hand, överväga att ha handskar när du tvättar rätter.
  • Bild med titeln Vård för ett henna design Steg 13
    4. Rengör huden med en mild tvål. Applicera med din hand eller en mjuk handduk. Om möjligt, gnugga tvål runt kanten av henna designen, men inte i själva fläcken. Undvik att använda aceton (finns i nagellackborttagare) och handtvätt. Dessa relativt kraftfulla kemikalier rinner din hud och gör att Henna fläckar bleknar snabbare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Med vaselin eller något med petroleum i det kommer att göra henna blekna snabbare. Använd naturliga oljor istället.
  • Applicera vattentät chapstick för att göra henna längre.
  • En bra fuktkräm att använda är st. Ives shea smör och havregryn lotion. (Det är helt naturligt.).
  • Natten får du din henna, gnuggar designen med olivolja och citronsaft, sedan linda din hud i plastpåsar. Lämna påsarna på när du sover, och din design ska vara mycket mörkare på morgonen.
  • Varningar

    Om din design var någon färg men pumpa eller röd när du först fick det, håll en mycket nära klocka på området. Det finns människor som tillämpar alla slags farliga kemikalier till hud och kallar det henna. Besök en läkare om du utvecklar influensaliknande symtom eller en kliande, blåsig utslag. Berätta för doktorn att du har fått en kemikalie på din hud. Ignorerar dessa symtom kan nästan skada din hud.
  • Henna fläckar kläder. Var försiktig när du använder den.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande