Hur man gör twist flätor

Twist flätor är ett bra sätt att stila naturligt hår. De kan vara lite tidskrävande att sätta in, men efter det är de super lågt underhåll, varar upp till 6-8 veckor. För att få de smidiga vändningarna, börja med rent, fuktigt hår och använd din favorit curling cream eller styling gel. Det finns massor av olika alternativ att välja mellan, vilket ger dig massor av sätt att verkligen anpassa ditt utseende. Vi har samlat några av våra favoritstilar, så kolla dem!

Steg

Metod 1 av 10:
Enkelsträngspolar
  1. Bild med titeln Do Twist Braids Steg 1
1. Detta lättillgängliga look är perfekt för hår av vilken längd som helst. Applicera en generös mängd gel till ett litet område av ditt hår, separera sedan en del av hår som inte är större än 1 i × 1 i (2.5 cm × 2.5 cm). Börja vrida den delen i roten, fortsätt sedan vrida hela vägen ner till ändarna av ditt hår. När du väl har gjort det, håll separering och vridande sektioner tills du har gjort allt hår.
  • Om ditt hår är längre, använd en råtta-svansskam för att skilja den i sektioner, klippa sedan alla avsnitt ut ur vägen utom den du jobbar med. Om du har kortare hår kan du bara använda fingrarna för att skilja ut varje spole om du föredrar.
  • Du kan vrida antingen mot eller bort från ditt ansikte, beroende på vad du föredrar. Men om du spolar håret i den riktning som ditt hår naturligt lockar, det är troligt att det är bättre.
  • Om ditt hår börjar torka ut när du vrider, spritz det med vatten för att hålla det fuktigt.
Metod 2 av 10:
Tvåsträngs vrider
  1. Bild med titeln Do Twist Braids Steg 2
1. Dessa vridningar är snabba, lätta och snygga. Dela håret i 3-4 stora sektioner och klippa alla ur vägen utom en. Separera ut en 1-2 i (2.5-5.1 cm) Sektion av hår och kappa det i curling cream eller hårgel. Dela avsnittet i hälften, sedan korsa de två bitarna över varandra igen och igen tills du kommer till slutet av ditt hår. Därefter, kappa ändarna i en liten extra gel för att hjälpa vridningen. Fortsätt vrida sektionerna tills du har gjort allt håret.
  • Sluta vrida ca 1-2 i (2.5-5.1 cm) innan du kommer till ändarna för en något otäckt utseende.
  • Försök att dra bara den övre halvan av dina vändningar i en hästsvans för en vacker ta på det här "!
  • Bära dina vridningar som-är, eller ta dem ner efter att de torkar över natten för hopp, väldefinierade krullar.
Metod 3 av 10:
Tre-strand twist-outs
  1. Bild med titeln Do Twist Braids Steg 3
1. Prova detta för ett roligt alternativ till en traditionell fläta. Börja med att plocka upp en del av håret som är ca 1-2 i (2.5-5.1 cm) tjock. Dela det i 3 jämn sektioner, men korsar inte de bitar som du skulle för en normal fläta. Istället ta en av de yttre bitarna och korsa det hela vägen över de andra två, så det är nu motsatt utanför stycket. Då, gå tillbaka till den sida du började på, ta den delen och korsa det hela vägen till utsidan igen. Fortsätt göra det hela vägen ner i hårets strand.
  • Om du gör mindre flätor, släta en liten gel över ändarna för att hjälpa det att hålla. För större flätor kan du behöva använda ett litet gummiband så det är inte rasande.
Metod 4 av 10:
Platta vändningar
  1. Bild med titeln Do Twist Braids Steg 4
1. Bli kreativ med dessa mångsidiga vändningar. Dela ut en lång del av håret i den riktning du vill att din twist ska gå. Ta en liten bit längst upp i avsnittet och dela det i hälften, korsade sedan bitarna över varandra. Innan du korsar dem en andra gång, hämtar du en annan bit hår från sektionen och lägger till den i twist, precis som hur du skulle göra cornrows eller en fransk fläta. Fortsätt lägga till hår varje gång du vrider tills du har lagt till allt håret från den sektionen, gör sedan en tvåsträngsvridning till ändarna.
  • Dina sektioner kan gå från sida till sida (som från din del ner till ditt öra), från fram till baksida (som cornrows), eller till och med i swoops för att skapa ett unikt mönster!
  • Du kan till och med dela håret i en mittpunkt, sedan gör två stora vridningar för en stil som liknar en holländsk fläta.
Metod 5 av 10:
Senegalesiska vändningar
  1. Bild med titeln Do Twist Braids Steg 5
1. Visa upp dina förlängningar med Senegalesiska vändningar. Dela ut en del av hår som är 1 i × 1 i (2.5 cm × 2.5 cm) eller mindre. Dela det i halv jämnt, vrid sedan varje sektion av ditt naturliga hår - det här hjälper twisten att se snyggt och smidigt när det är klart. Ta sedan en del av dina förlängningar och vik den i hälften. Placera den U-formade vikningen i din hårbotten så en ände av förlängningen draperas över varje sektion av ditt naturliga hår och spolar varje sektion av det naturliga håret och förlängningen tillsammans. När du har gjort det, gör en vanlig tvåsträngs twist till ändarna av ditt hår.
  • Avsluta vridning av allt ditt hår på detta sätt, försegla ändarna genom att doppa de mycket spetsarna i flätorna i kokande vatten i ca 15 sekunder.
  • Denna skyddande stil kommer att lägga till extra volym och drama till dina vändningar!
Metod 6 av 10:
Nubiska vändningar
  1. Bild med titeln Do Twist Braids Steg 6
1. Använd tätt krullade förlängningar för att skapa nubiska vändningar. Ta en liten del av en nubisk hårförlängning och vika den i hälften, lägg sedan den U-formade vikningen över en liten del av ditt naturliga hår. Detta kommer att skapa 3 sektioner. Braid dessa tillsammans ca 3 gånger för att säkra förlängningen, ta sedan allt ditt naturliga hår och förlängningen i en stor del och dela den i hälften. Fortsätt med en tvåsträngs vridning hela vägen till ändarna av ditt hår.
  • Nubiska vändningar liknar senegalesiska vändningar, men håret är mycket lockigare, så de vridningar slutar vanligtvis vara hårdare och kortare.
  • Använd fingrarna för att skilja krullen på förlängningen först så att vridningarna kommer att ha ett mer naturligt utseende.
  • Andra vändningar, som Havanna och Marley Twists, använd samma fläta-i metod - börja bara med olika typer av tillägg.
Metod 7 av 10:
Rope Braid
  1. Bild med titeln Do Twist Braids Steg 7
1. Skapa en stor twist med ett super-lätt rep flätat. Om du har bråttom blir det inte mycket lättare än ett rep flätat. Dela ditt hår i hälften, vrid sedan var och en av sektionerna så tätt som möjligt innan håret börjar spolas på sig själv. Det spelar ingen roll om du vrider åt vänster eller höger, så länge du gör det på samma sätt. Sedan korsar de två vridningarna över varandra i motsatt riktning av hur du vrider dem och säkrar ändarna med en hästsvanshållare.
  • Till exempel, om du började vrida till vänster, skulle du korsa strängarna från höger till vänster.
Metod 8 av 10:
Triangelvridningar
  1. Bild med titeln Do Twist Braids Steg 8
1. Skapa visuellt intresse genom att experimentera med dina delar. För en rolig ta en två- eller tresträngsvridning, använd en råtta-svansskam för att försiktigt dela varje sektion i en snygg horisontell rad. När du delar ut håret för varje sektion gör du växlande vinklade delar för att skapa en triangelform. Sedan vrid håret som du normalt skulle. När du är klar med att vrida alla bitar, kommer vinklarna att ge din "göra ett coolt geometriskt utseende.
  • Detta tar mycket precision, så det kan bli lättare att få någon annan göra den här stilen på ditt hår!
Metod 9 av 10:
Twist frisyrer
  1. Bild med titeln Do Twist Braids Steg 9
1. Bära dina vridningar i en upp-do för att ändra din stil. Twists ser bra ut på egen hand, men det betyder inte att du måste bära dem på samma sätt varje dag! Experimentera med olika stilar, som att lägga dem i en bulle på toppen av huvudet, dra dem i en låg ponny eller styla dem i en halv upp "göra.
  • För ett ännu mer invecklat utseende, försök att fläta dina vändningar! Twists konsistens kommer att lägga till extra dimension och intresse för att till och med en grundläggande tre-strandflätas.
Metod 10 av 10:
Utsmyckning
  1. Bild med titeln Do Twist Braids Steg 10
1. Lägg till färgglada förlängningar eller vackra klämmor till dina vändningar. Försök att experimentera för att göra dina vridningar din egen! Om du använder tillägg för att göra dina vridningar, till exempel, överväga att använda en djärv färg som ljusröd eller djup lila på en eller två av de vridningar. Popen av färg kommer att lägga till extra dimension i ditt utseende.
  • För ett elegant utseende, klämma guldklubbar runt dina vridningar - hårsmycken kommer verkligen att lyfta din stil!

Tips

För alla typer av twist, börja med rent, fuktigt hår och spärra det med en bred tandkam innan du börjar.
  • Känn dig fri att experimentera med storleken på dina vändningar för att se vad som fungerar bäst för dig!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande