Hur man kokar tvättdocka hår

Din docka hår ser bra ut direkt ur lådan, men efter upprepad borstning och styling kan det börja bli smutsigt och krusigt. Om du vill göra din dockas hår ser så bra ut som nytt, en av de enklaste teknikerna för dig att försöka är koka tvätt. Medan det är relativt enkelt kan det tyckas lite skrämmande om du inte har försökt det förut. Lyckligtvis har vi hittat svar på några av dina vanligaste frågor om hur man kokar tvätt och stil din docka hår.

Steg

Fråga 1 av 11:
Vilka sorters dolls hår kan koka tvättas?
  1. Bild med titeln Koka tvättdocka Hår Steg 1
1. Koka tvätt är mest effektivt på Saran och Kanekalon Hair. Nästan alla dockans hår är gjord med syntetiskt material. Saran, Kanekalon, och olika former av nylon är de vanligaste dockans hårmaterial. Barbie dockor och andra dockor gjorda av Mattel brukar ha saran eller kanekalon hår.
  • Koka tvättning kanske inte är helt effektiv för dockor med nylonhår. Samtidigt kommer det vanligtvis inte att skada håret och kan göra det lite mer hanterbart och lättare att kamma igenom.
  • Amerikanska tjejer dockor har akrylhår som inte är lämpligt för koka tvätt. Håret kan lätt smälta när de utsätts för höga temperaturer.
Fråga 2 av 11:
Hur kan jag ta reda på vad min dockans hår är gjord av?
  1. Bild med titeln Koka tvättdocka Hår Steg 2
1. Lita på känslan av håret för att ta reda på vilken typ av hår det är. Hår gjord med kanekalon fiber är inte lika glänsande som saran hår. Det är mjukt och flytande, raster ganska lätt och kommer att brinna om du använder ett rätjärn på det medan det är torrt. Saran håret känns gummy och plast och är vanligtvis mycket glänsande. Om du trycker på torr saran hår med ett rätjärn, kommer det omedelbart att smälta. Till skillnad från antingen Kanekalon eller Saran Hair, bryts inte nylonhåret. Det är vanligtvis glänsande och håller ljus färg bra.
  • Om du inte kan berätta från hårets känsla, kolla tillverkarens hemsida. Men kom ihåg att större tillverkare, som Mattel, ofta använder flera olika typer av docka hår på olika dockor, eller till och med i olika fabriker som producerar samma docka.
  • Vintage och porslin dockor kan ha hår gjorda av ull eller annat djur eller mänskligt hår.
  • Online docka Collectors grupper kan också ha information om detta. Men var försiktig innan du förlitar på någon persons bedömning, även om de är en välrenommerad samlare. De kan vara fel, eller deras erfarenhet kan inte gälla för alla dockor, även om det är samma docka som produceras under samma år.
Fråga 3 av 11:
Vilka verktyg behöver jag koka tvättdocka hår?
  1. Bild med titeln Koka tvättdocka Hår Steg 3
1. Generellt är allt du behöver en fin-tandad kam, en kruka och en värmekälla. Det är en bra idé att rensa en plats på disken eller i diskbänken i köket så att du har plats att arbeta, speciellt om du kokar tvätta flera dockor. Lägg ut handdukar på disken så att du har utrymme att kamma dockans hår och låt dem torka efteråt.
  • Få en annan liten kam och trådborste för att stila din dolls hår efter att ha tvättat det. Använd inte en pensel eller kam som har använts på ett mänskligt huvud - du kommer att överföra oljor som kan skada din dolls hår.
Fråga 4 av 11:
Hur ska jag koka mitt vatten?
  1. Bild med titeln Koka tvättdocka Hår Steg 4
1. Du kan koka ditt vatten på spisen eller i mikrovågsugnen. Det finns många olika värmekällor tillgängliga och det spelar ingen roll om hur du värmer ditt vatten. Använd bara den metod du är mest bekväm med! Se till att skålen eller potten du använder är stor nog för att passa håret på alla dockor du vill koka tvätta.
  • Om du kokar med samma docka mer än en gång, eller om du kokar tvättar mycket dockor, byt ut vattnet varje gång du behöver värma det för att hålla det rent.
Fråga 5 av 11:
Hur länge ska jag hålla håret i vattnet?
1. Lämna håret i vattnet i några sekunder till några minuter beroende på vilken typ av hår. Om din docka har kanekalon hår, sticka inte det i kokvätten och lämna det bara. I stället doppa håret försiktigt in och ut ur vattnet flera gånger, låt det sitta i några sekunder innan det tar ut det. För dockor med saranhår kan du lämna dem i vattnet i ett par minuter för att låta vattnet sänka fibern.
  • Prop din docka upp på sidan av skålen så att håret vilar i vattnet om du ska låta det suga i ett par minuter och inte vill hålla dynan. Det är inte en bra idé att nedsänka hela huvudet i vatten eftersom du kan få vatten inuti.
  • Om din docka har hög temperatur eller värmebeständigt hår, kan du behöva hålla det i vattnet i flera minuter för att koka tvättning på jobbet. Det är okej, för att du inte behöver oroa dig för att smälta.
Fråga 6 av 11:
Hur kan jag få det bästa resultatet av koka tvätt?
1. Kamma din dolls våta hår med en fin-tandkam. Ta dock dollens hår ur vattnet och lägg det på en handduk på disken. Därefter kamma dockens hår grundligt från rot till tips. Var särskilt uppmärksam på håret nära dockans hårbotten, vilket sannolikt kommer att ha många små tangles.
  • Se till att du vrider dynan och kamma håret från undersidan också.
  • Medan du kammar ditt hår, hitta din dolls naturliga hår som delas och delas ut det sätt det borde vara. Detta gör det lättare för dig att skriva senare.
  • När du är klar med koka-tvätten, doppa håret i varmt vatten blandat med några droppar flytande tygmjukmedel. Kamma håret medan det är i tygmjukgöraren att göra håret mjukare och mer hanterbart.
Fråga 7 av 11:
Kan jag blåsa docka håret efter att ha tvättat det?
1. Ja, om du växlar mellan varma och coola inställningar. När du blåser, torkar din docka hår, vill du vara försiktig så att du inte får håret för varmt, vilket kan skada eller smälta det. Fortsätt att kamma genom håret när du blåser det för att distribuera luft genom håret.
  • Kombinera håret kommer också att hjälpa till att ta bort locket. Om du vill hålla krullen i håret, använd en bredare tandkam som inte kommer att dra ut locket så mycket.
Fråga 8 av 11:
Kan du koka tvätt nylon hår?
  1. Bild med titeln Koka tvättdocka Hår Steg 8
1. Ja, men koka tvättning ensam kommer inte alltid att göra tricket. Det finns olika grader av nylon som används för att göra docka hår, och vissa svarar bättre att koka tvätt än andra. Det är alltid värt ett försök - om inget annat, håret blir lite lättare att kamma ut än det var förut, även om koka tvätt kommer inte att ge nylon hår den rena shiness du kommer att se från kanekalon eller saran hår.
  • Nylon hår används på vissa Bratz dockor, Disney Store Dolls, Moxie Girlz och dockor gjorda av företag som lek längs, Galoob och Hasbro.
Fråga 9 av 11:
Hur många dockor kan jag koka tvätta på en gång?
  1. Bild med titeln Koka tvättdocka Hår Steg 9
1. Börja med 1 docka åt gången tills du blir bekväm med processen. Om du koncentrerar dig på 1 docka åt gången kan du ägna mer uppmärksamhet åt hur håret gör i vattnet. När du har fått det, kan du vanligtvis göra 2 eller 3 dockor samtidigt, om de inte har mycket hår eller det är i riktigt dåligt skick.
  • Detta beror också på storleken på skålen eller potten du värmer ditt vatten i. Om du har en större skål med mer vatten kan du ha plats för fler hårhåriga, men var försiktig! Du vill inte ha så många att vissa är kvar i för långa eller andra kyler ner för mycket när du roterar mellan dockor.
Fråga 10 av 11:
Kan du fixa Frizzy docka hår med kokande vatten?
1. Ja, doppa bara håret i vattnet och kamma försiktigt det. Värm ditt vatten på kaminen bara för att koka, ta sedan omedelbart bort det från värmen. Doppa bara din dockas hår i vattnet och kör en kam genom tanglarna för att räta ut det medan det är i vattnet.
  • Fortsätt kamma håret tills allt (eller åtminstone mest) av Frizz är borta. Du kommer sannolikt att förlora några hårsträngar i vattnet - det här är normalt.
  • Om kokvattnet inte fixar frizz i ändarna, trimma dockans hår med hårskärande sax för att bli av med resten av det.
Fråga 11 av 11:
Kan jag använda kokande vatten till curl docka hår?
1. Ja, använd permstänger för mänskligt hår för att rulla det. Köp Perm-stavar online eller på din lokala skönhetsbutik - de är relativt billiga och kommer att fungera bäst för att krulla din dockas hår. För att ge din docka ett kokande vatten Perm, rulla bara dockans hår i konfigurationen av lockar du vill, sedan doppa håret i kokande vatten i ca 20 sekunder. Lämna stavarna på din dolls hår tills det är torkat, sedan drapa dem för att uncoil curls.
  • Om du inte gillar krullarna, koka tvätta dockans hår och kamma det rakt, försök igen. Eftersom du inte lägger till någon produkt till dockans hår, kan du göra det flera gånger utan att skada det.
  • Olika typer av hår har olika behandlingstider och vissa håller i allmänhet curl bättre än andra. Saran behöver en längre bearbetningstid och kommer inte att hålla curl också. Kanekalon och nylon tar curl snabbare och lättare och håller det också längre.
  • Om du inte vill köpa Perm-stavar, kommer eventuellt cylindriskt objekt, som ett dricksstrå, att fungera. Du kanske tycker att det är svårare att hålla håret säkrat runt det, men.

Tips

Varningar

Undvik att använda värme på håret av amerikanska tjejer dockor. Hårets akryl är lättare skadat och kan smälta.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande