Hur man flätas afroamerikanskt hår

På grund av sin naturliga tjocklek och fullhet kan flätande afroamerikanskt hår vara en utmaning, men det är möjligt med lite hjälp. Rope flätor och cornrows är vackra, klassiska stilar som du kan göra utan att gå till en salong. Var försiktig med ditt hår och ta din tid! Resultaten är väl värda det.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa Box Braids
  1. Bild med titeln Braid African American Hair Steg 1
1. Tvätta och skicka ditt hår. Börja med att tvätta håret enligt vanligt, och använd sedan en djup balsam För att mildra dina strängar. Lämna balsam på ditt hår för den tid som rekommenderas på flaskan, skölj sedan det med kallt vatten.
  • För att minimera torrhet och frizz, använd ett mildt, sulfatfritt schampo.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 2
    2. Detangle ditt hår. När du har sköljt din balsam, använd en bred tandkam för att borsta ut alla tangles, från och med ändarna och arbetar mot rötterna. För även mildare detangling, använd dina fingrar för att reta ut några knutar och tangles.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 3
    3. Blow-Torka ditt hår för att koppla av och Defrizz dina lockar. Använd din hårtork på "låg" för att blåsa ut dina krullar, så att de är nästan helt torra. Borsta ut ditt hår för att se till att det inte finns några knutar, och då är du redo att starta dina flätor.
  • Blåstorkning av ditt hår hjälper till att sträcka och slappna av krullarna, minska frizz och göra håret lättare att hantera under flätningsprocessen.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 4
    4. Förbered dina paket med flätande hår. Box flätor använder "flätat hår" - syntetiska hårsträngar som är mycket långa - att fylla i utrymmet på hårbotten och ge dig gott om fullhet i dina flätor. Ta varje bit av hår ut ur förpackningarna individuellt och håll dem i mitten och skär av de elastiska banden som håller det ihop. Med ett grepp på mitten och de 2 svansändarna på håret som hänger ner, börja dra strängarna på 1 sida av håret. Detta kommer att ge ändarna av ditt hår ett mer naturligt utseende, annars är det förpackade håret trubbigt rakt över och dina flätor kommer att se lite onaturliga när du är klar.
  • Välj ditt fläta hår i en färg som är som din egen, och få minst 2 stora paket. Ju längre och tjockare du vill att dina flätor är, desto fler paket med flätat hår behöver du. Om du vill ha kortare flätor, använd färre paket och skära flätan hår i halvor eller tredjedelar.
  • När du drar håret, släpa försiktigt på små strängar snarare än stora portioner av hår.
  • Kör fingrarna genom håret när du är klar på kvällen för att ta bort några knutar som kan ha visat sig.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 5
    5. Få en strand av flätande hår redo för flätning. Sektion av din första bit av flätande hår i en sträng som är ca 2-3 tum (5.1-7.6 cm) bred. Separera sedan av ⅓ av det här avsnittet. Du bör hålla 2 sektioner med 1 som är dubbelt så tjock som den andra. Vik den mindre strängen runt den större, så att svansändarna står inför motsatta riktningar (som "><`. Ta den mindre strängen och ta den i mitten där den är sammanflätad med den första strängen. Vrid försiktigt strängen över och under, så att de 2 svansändarna bildar ett enda stycke som sticker ut mellan de ursprungliga svanssträngarna.
  • Du bör vara kvar med 3 strängar av ungefär lika stor storlek, som du kan hålla i 1 hand.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 6
    6. Avsnittet av ditt hår på din hårbotten för flätning. Använd en råtta tandkam till försiktigt sektion en liten bit av håret på hårbotten, ca 1 tum med 1 tum (2.5 cm med 2.5 cm). Det kommer troligen att vara lättast att börja på 1 sida av huvudet nära din hårlinje och arbeta tillbaka, men du kan börja var du än är bekväm. Använd lite hårgel eller kantkontrollprodukt för att förbereda det här avsnittet, vilket gör det lättare att manipulera.
  • Om du vill göra BASIC BOX flätor, kan du se håret i fyrkantiga "lådor."Du kan också få kreativ och göra sektioner i andra former, som diamanter eller trianglar.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 7
    7. Börja din första fläta. Håll ditt flätande hår i handen så att 1 sträng är mellan tummen och pekfingret, är en andra sträng mellan ditt index och långfinger, och den tredje strängen hänger bakom de första 2. Ta tag i delen av håret närmast din hårbotten med tummen och pekfingret, så nära rötterna som möjligt. För att starta flätan:
  • Nå din tomma hand runt huvudet och ta den tredje strängen av flätande hår som hänger bakom de som greppas i handen.
  • Dra samtidigt den 3: e hårsträngen under och införliva håret från hårbotten i sektionen mellan tummen och pekfingret och vrid det i motsatt riktning.
  • Dra den tredje lösa delen av håret i mitten, mellan de andra 2 sektionerna. Du borde nu ha 3 separata hårsträngar som hålls tätt i hårbotten, med ditt naturliga hår som ingår i 1 av sektionerna.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 8
    8
    Braid din sektion av hår. Med ditt flätande hår så nära hårbotten som möjligt, börja fläta tätt i det traditionella mönstret. Alternativ placera den vänstra strängen över mitten, och sedan den högra delen av den mellansektionen. När du når slutet av din fläta, bör strängarna ta ut i en mindre och mindre fläta. Du behöver inte använda ett elastiskt band för att hålla det på plats, eftersom det borde hålla sig själv.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 9
    9. Flätat ytterligare sektioner av hår. Upprepa samma steg som ovan nämnda att fläta resten av ditt huvud:
  • Avsnitt en 1-tums med 1-tum (2.5 cm med 2.5 cm) Hårstycke från hårbotten och applicera gel eller kantkontroll.
  • Förbered ditt flätande hår och dela det i 3 strängar.
  • Använd vridningsmetoden för att kombinera ditt naturliga hår i ditt flätande hår.
  • Slutför flätan med en vanlig 3-sträng-metod tills du når ändarna.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 10
    10. Perfekt varje fläta. När du är flätat är det viktigt att ta sig tid att se till att de alla är smidiga, flexibla och till och med. Om du märker några utbuktande strängar eller klumpar i din fläta, måste du ta ut det och börja från början. Om ditt naturliga hår sticker ut från strängarna i ditt flätande hår, måste du ta bort ditt flätande hår och lägga till gel eller kantkontroll för att fuktas och minska frizz.
  • Du kan behöva ombeagera samma sträng flera gånger för att få det rätt.
  • Om din fläta är ojämn, kan du ha börjat med sektioner av olika tjocklek. Du måste ta ut ditt flätande hår och splittra det i 3 jämn sektioner.
  • Metod 2 av 3:
    Flätande cornrows
    1. Bild med titeln Braid African American Hair Steg 11
    1. Tvätta och skicka ditt hår. Eftersom du kommer sannolikt att lämna ditt hår i cornrows i flera veckor rakt, vill du se till att du börjar med rent, välkonditionerat hår. Tvätta håret med ditt vanliga schampo, och använd sedan en djup balsam för att mjuka den. Du kommer också vilja använda en hårgel av något slag medan du flätar, för att hålla ditt hår smidigt, frizzfri och lätt att styra och manipulera.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 12
    2. Bestämma var din del kommer att vara. Cornrows kan flätas i vilken riktning som helst, så det är viktigt att du bestämmer varifrån din del kommer att vara innan du börjar fläta. De 2 vanligaste delstilarna är antingen i rader från din hårlinje rakt tillbaka till nacken, eller flätas i en cirkelrörelse runt huvudet från en mittdel. Du måste använda en råtta tandkam för att dela ditt hår i önskat mönster och att dela håret i sektioner för flätning.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 13
    3. Sektion ditt hår. Fyll en sprayflaska med vatten och lite olivolja och skaka det bra. Spruta sedan ner avsnittet i håret du arbetar med. Använd din kam för att separera denna del av håret i en rad ner huvudet. Ju mindre delen, desto mindre är flätan - desto större del, desto större är flätan. Använd fjärilsklämmor för att hålla ditt återstående hår på plats ur ditt ansikte.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 14
    4
    Börja din första cornrow. Ta den sektionerade delen av håret i 1 hand och dra en liten bit från toppen (nära din hårlinje) bort från resten av gänget. Separera den här lilla håret i 3 sektioner av samma storlek. Börja fläta dessa 3 stycken i det traditionella flätningsmönstret: Korsa den högsta delen över mitten, korsa den vänstra delen över mitten, fram och tillbaka.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 15
    5. Lägg till i mer hår till din cornrow. Cornrows är skapade genom att fläta ditt snitt hår i en fransk flätning verkligen nära ditt huvud. När du arbetar ner din avskilda avsnitt, fortsätt din fläta på samma sätt som du startade det. Men som du flätar, ta små delar av håret från den un-flätade delen och införliva dem i varje sträng som passerar över mitten avsnittet. Du skapar i huvudsak en mycket liten inbakad fläta.
  • När du lägger till i hår, dra flätan tätt och håll fingrarna nära ditt huvud.
  • Braha inte ditt hår från ditt huvud, eftersom det kommer att göra dina cornrows lös och verkar roliga.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 16
    6. Avsluta din cornrow. När du kommer till nacken, kan du eller kanske inte springa ur håret. Om ditt hår är kort, kommer du att avsluta din cornrow genom att vrida flätans ändar tillsammans för att säkra dem och förhindra att unraveling. Om ditt hår är lite längre, fortsätter du din Cornrow förbi nacken i en vanlig fläta. Vrid ändarna för att säkra flätan när du är klar.
  • Du kan välja att använda små, tydliga elastiska band för att hålla dina cornrows på plats om du är orolig för flätorna som kommer lös.
  • Vissa människor väljer att sätta pärlor på ändarna av varje fläta som en dekorativ detalj.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 17
    7. Cornrow resten av ditt hår. Arbeta över hårbotten, snittning av ännu hår och flätar dem i cornrows. Processen kan vara ganska tidskrävande, så var inte orolig om det tar flera timmar att slutföra. Se till att varje cornrow är lika stor och följer samma mönster, så att det verkar jämnt och avsiktligt över huvudet.
  • Om ditt hår sticker ut från dina flätor, är det troligt inte fuktigt nog och dina flätor är inte tillräckligt täta. Lägg till mer stylingprodukt, som gel, kantkontroll, pomade eller mousse, för att åtgärda detta.
  • Du kanske behöver hjälp från någon för att se till att alla dina rader är jämn och parallella, särskilt på baksidan av ditt huvud.
  • Metod 3 av 3:
    Gör 2-strand twist flätor
    1. Bild med titeln Braid African American Hair Steg 18
    1. Tvätta och skicka ditt hår. Precis som med andra flätningsstilar, måste ditt hår vara välfuktigt och deförstörda innan du börjar med dina tvåsträngs vridningar. Tvätta håret enligt vanligt, och använd sedan en djupkonditioneringskräm för att fuktas.
    • Dina 2 strängvridningar blir lättare att stila om de är våta eller åtminstone lite fuktiga, så blås inte torrt eller lufttorka håret helt innan du styper.
    • Använd en kam för att ta bort eventuella fläckar eller knutar som kan vara närvarande.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 19
    2. Bestäm om storleken på dina vändningar. Det finns många alternativ när det gäller flätning av dina 2-strandvridningar. Det mest uppenbara beslutet du behöver göra är hur stor du vill att dina flätor ska vara. Du kan göra "micro vändningar" som använder dussintals teeny-små flätor, eller du kan göra jumbo vändningar som använder 1 tum (2.5 cm) sektioner eller större hår.
  • Små vändningar kommer att vara mycket längre än stora vridningar, men processen är uppenbarligen mer tidskrävande. Bestäm vilken storlek du vill ha baserat på din personliga stil och hur mycket tid du måste jobba på ditt hår.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 20
    3. Förbered din första sektion. Använd en råtta-svansskam för att dela en del av håret till önskad storlek. Sektionen av håret ska vara en fyrkant i form. Gnugga lite stilgel eller grädde genom ditt hår och dimma det med lite vatten och olivolja för att minska frizz och göra det lättare att manipulera. Använd din kam för att borsta igenom det här avsnittet flera gånger, för att se till att håret är helt slät och smygfritt.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 21
    4. Börja vrida din första sektion. Dela din del av hår i 2 lika stora strängar. Börja slingra dem tätt bort från ditt huvud i ett repliknande mönster. Du kommer helt enkelt att sätta ihop strängarna samtidigt kring varandra för att skapa en twist. För att hålla det tätt, vill du dra twist tätt i hårbotten när du arbetar.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 22
    5. Avsluta din första twist. När du är nära slutet av din sträng och börja springa ur håret för att vrida, måste du byta till en 1-strand-twist för att säkra ändarna. För att göra detta, ta 2 strängar och kombinera dem tillsammans (det borde inte vara mycket hår kvar för att göra det med). Sedan, linda i det här avsnittet runt fingret, i samma riktning du vrider de 2 hårsträngarna. Detta kommer att krulla hårets ändar i samma riktning, säkra dem på plats.
  • Denna metod fungerar bäst om ditt hår är naturligt lockigt snarare än kemiskt avslappnat eller permed.
  • Bild med titeln Braid African American Hair Steg 23
    6. Upprepa vridprocessen på resten av ditt hår. Fortsätt arbeta dig över hårbotten, skapa dina 2-strandvridningar. Processen är exakt samma för varje twist, bara se till att du avsnitt av lika stora mängder så att alla dina vändningar är lika stora.
  • Avsnitt en liten bit av hår, kamma det och applicera din gel eller grädde.
  • Dela upp avsnittet i 2 lika stora strängar.
  • Vik strängarna runt varandra för att bilda ett rep-flätat.
  • Vrid ändarna av 2-sträng flätan tillsammans för att säkra dem och förhindra flätan från att unraveling.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du är osäker på hur du ska fläta håret utan skada, eller om du är missnöjd med det övergripande utseendet, besök en lokal salong eller frisyrverksamhet som specialiserar sig på afroamerikanska frisyrer.
  • Du kan göra dina flätor shinier genom att sätta hårfett eller håroljor i ditt hår. Vänta med att göra det förrän du har slutat flätning, eftersom tillsats av olja i ditt hår i förväg kommer att göra håret för halt att arbeta med.
  • Du kan lägga pärlor i håret medan flätning.
  • Om ditt hår är kort till medium, men du vill ha något antal afroamerikanska frisyrer, införlivar syntetiskt hår eller väv i dina flätor. Det kommer att ge din stil ytterligare längd och volym.
  • Du kan inkludera hårförlängningar eller flätande hår i någon av dessa stilar för ett fylligare utseende.
  • Varningar

    Försök inte bära täta flätor under en längre tid om ditt hår redan är mycket svagt, skört eller skadat. Flätor, när de bärs under långa perioder, kan vara skadligt för håret.

    Saker du behöver

    • Schampo
    • Balsam
    • Kam (fin-tandad eller medelstandad)
    • Hårband eller gummiband
    • Hårklämmor
    • En stylingprodukt, såsom hårgel eller kantkontroll
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande