Hur man ansluter en bärbar generator till ett hus

En bärbar generator kan tillhandahålla akut elkraft till ett hem när huvudströmkällan, särskilt den från det nationella nätet, går ut. Det behöver inte ge ström till alla apparater i hemmet, men endast till viktiga tjänster som belysning, TV, kylskåp, etc. Spisar, luftkonditioneringsapparater och torktumlare bland annat använder för mycket kraft som ska levereras av en typisk bärbar generator.

Steg

Metod 1 av 2:
Ledning av systemet
  1. Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus Steg 1
1. Bestämma de väsentliga apparaterna i det hem du inte kan göra utan. En bensindriven generator med en nominell kraft på ca 3500w kommer att tjäna till belysning, TV, fläktar och ett kylskåp eller frys. Den nominella effekten skrivs vanligtvis på generatorns kropp och det är att strömgeneratorn kan leverera kontinuerligt i genomsnitt 12 timmar på en enda tank med bränsle.
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus Steg 2
    2. Lista de apparater och elektriska enheter du planerar att använda, titta på deras wattal eller effektbehov. En typisk mikrovågsugn, till exempel, använder 1500 watt, medan en hel krets av ljus med CFC-lampor endast kan kräva 150 watt. Kylskåp använder ca 1200-100 watt, men har en startkondensator som ökar watten tillfälligt när kompressorn startar. Tv: n Använd mindre 1000 watt, beroende på typ och storlek, kan en liten rumsfläkt användas ca 500 watt, och så vidare.
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus Steg 3
    3. Välj ett ledningssystem. Det finns flera olika ledningssystem som kan användas för att ansluta en generator till ett hem. De viktigaste två diskuteras här. Kontakta din lokala institution för arbetskraft och industrier, planeringsavdelning eller kraftföretag för att ta reda på vad som är lagligt i ditt område. Konsultera inte Internet för att ta reda på vilket system som är lagligt i ditt område. Det finns många människor som är okvalificerade att erbjuda råd att göra det, och lagen kan variera avsevärt mellan länder, stater och till och med städer.
  • Tänk på ett interlockkit. Det här är ganska enkla att installera dig själv och de är det billigaste alternativet. Men de är olagliga på många områden och kan vara mycket osäkra. De måste installeras helt korrekt. Säker installation kräver också att du har flera extra mellanslag i din befintliga brytbox eller att du installerar en ny, som måste göras professionellt. Det är också ett strikt krav att du får ett kit som är godkänt för din specifika brytbox (bör göras av samma företag).
  • Tänk på en manuell överföringsbrytare. Detta är en lite dyrare utrustning som kräver en professionell installation. Det är dock det enda garanterade juridiska alternativet och det är därmed det säkraste. Detta kommer att hjälpa dig att av misstag elektrocutera någon annan eller ens.
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus steg 4
    4. Installera en inloppslåda anslutning. Denna anslutning kommer att gå på utsidan av ditt hus och kommer att ha en försänkt manlig kontakt (spetsar som sticker ut, snarare än hål du kopplar in till). Det kommer att ansluta till vilket panelsystem du installerat inuti ditt hus. Installationen ska utföras av en professionell, både för att hålla dig säker och att ditt system är fortfarande upp till kod. Om du inte har gjort det av en professionell, kan din försäkring inte kunna täcka ditt hem, den stad du bor i kan verkställa en tung fin, och du är mycket sannolikt att skada dig själv eller någon annan (på ett sjukhus - om -Du - lycklig sorts sätt).
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus Steg 5
    5. Håll din familj säker! Du hittar mycket råd och instruktioner som erbjuds på internet som är osäkra och sätter dig i riskzonen för skada, elektrocution eller allvarlig husbrand. Var noga med att alltid kolla med dina stadsspecialister innan du gör något som kommer att sätta dig eller din familj i fara. Vissa vanliga är inte:
  • Anslut inte din generator direkt till din brytare utan en godkänd överföringsbrytare.
  • Anslut inte din generator till en tvättmaskin eller torktumlare.
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus Steg 6
    6. Få din installation inspekterad. Detta är särskilt viktigt om du inte har erfarenhet av elektriskt arbete. Du vill vara säker på att din familj är säker och i händelse av brand kan ditt försäkringsbolag inte bestrida ditt krav på grund av "Felaktig ledning".
  • Metod 2 av 2:
    Anslut den i
    1. Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus Steg 7
    1. Placera generatorn från ditt hem. Placera generatorn så långt ifrån ditt hem som möjligt med den kabel som den kommer med. Detta är för att förhindra att din hemfångande eld, om något går fel med generatorn, och för att undvika det dödliga kolmonoxidförgiftningen från generatorens avgas. Detta är en grundläggande säkerhetsåtgärd, och bör inte ignoreras.
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus steg 8
    2. Anslut din generator till anslutningen. Matcha hålen i slutet av generatorens sladd till prongarna på din anslutning. Koppla in den. Du kommer sannolikt att vända kontakten för att slutföra anslutningen (vanligtvis ca 15 grader).
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus Steg 9
    3. Anslut din bilaga till din generator. Din generator borde ha kommit med en kabel som ska användas för att ansluta till ditt hus. Anslut den, välj vilken spänning du vill ha (om du kan), och gör samma vändning som du gjorde med den andra änden och behållaren.
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus steg 10
    4. Kontrollera motorn. Kontrollera att gasspjället för motorn är i rätt läge och att motorn har tillräckligt med olja. Du kan också behöva förvärma motorn med glödstiftet, beroende på var du bor.
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus Steg 11
    5. Starta motorn. Starta din generators motor enligt tillverkarens instruktioner.
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus steg 12
    6. Byt systemen. Gå till din brytare. Flip av verktyget Main och sätt på generatorns huvud.
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus steg 13
    7. Vända brytarna. Vänd brytarna på det system som du installerade, slår på alla belastningar en efter en (långsamt).
  • Bild med titeln Anslut en bärbar generator till ett hus steg 14
    8. Återgå till elkraft. För att återvända till användningen av verktyget, vända arbetsordningen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ring din lokala planeringsavdelning för hjälp och råd!

    Varning

    • Elektriskt arbete är extremt farligt. Om du är osäker på vad du ska göra är det bäst att ringa en professionell.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande