Hur man är en bandhanterare

Också kallad en musik- eller talangschef, tar en bandchef om en musikgrupps nuvarande och framtida verksamhet, som fungerar som en sorts Kombinationassistent och VD. En bra bandchef är en professionell som kommer att göra sitt bästa för att göra bandet så framgångsrikt som det kan vara. Även om det finns några grundläggande ansvarsområden som alla bandhanterare ska utföra, kan vissa chefer ta på sig ytterligare roller, särskilt när man arbetar med ett mindre etablerat band.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta ett band att hantera
  1. Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 1
1. Scout för lokal talang. De flesta bandhanterare "Upptäck" de konstnärer de hanterar. Du måste göra lite forskning och hålla ögonen och öronen öppna för att hitta rätt upp och kommande band.
  • Att delta i lokala shower är det bästa sättet för en bandchef för att hitta kunder. Leta efter barer och klubbar i ditt område som har levande musik. Delta i lokala musikfestivaler och andra utomhusevenemang. När du hittar en grupp vars musik du älskar, närma sig dem och fråga om de skulle vara intresserade av att anställa dig som en ny chef.
  • Prata med lokala kontakter i underhållningsverksamheten. Om du känner till någon som är involverad i den lokala musikscenen, fråga sina åsikter om lokala band. Detta är ett bra sätt att fokusera din sökning om du inte är säker på var du ska börja. De kan också kunna varna dig om band med dåligt rykte innan du investerar din tid för att ta reda på det svåra sättet.
  • Glöm inte att använda sociala medier. Använd deras sökfunktioner för att snabbt hitta band i närheten. Många av dessa kommer även att ha några låtar uppladdade. Ge dem ett lyssna på att se om de har potential. För de band som verkar intressanta, följa upp med en resa till deras nästa lokala show.
  • Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 2
    2. Annonsera dina tjänster. När du bara har börjat och inte har många kontakter i branschen, kanske du måste ta några steg för att få ditt namn där ute.
  • Lämna en flygblad eller visitkort på platser Musicians frekvent, till exempel instrumentbutiker och övningsutrymmen.
  • Registrera konton för ditt företag på sociala medier. Var noga med att nämna att du accepterar nya kunder.
  • Försök att matcha din estetik till den typ av grupp du är intresserad av att representera. Till exempel, om du är intresserad av att hantera landmusikhandlingar, kanske du vill inkludera en bild av dig själv ha på en typisk lands outfit i ditt kampanjmaterial. Bära någon kombination av denim, flanell, läder och / eller turkos med en stetsonhatt, västerländsk skjorta, bolo slips och / eller ett par cowboy stövlar. Se till att det är en outfit du normalt skulle ha på sig för att undvika att se falskt eller över toppen.
  • Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 3
    3. Tro på det band du vill representera. Hantera inte ett band vars musik du inte personligen tycker om. Det är viktigt att hantera ett band du kan vara passionerad om.
  • Kom ihåg att en stor del av hanteringen av ett band kommer att vara "försäljning" ditt band till andra människor, som platsägare och rekordledare. Om du verkligen älskar musiken, kommer du bättre kunna ge en övertygande försäljningshöjd.
  • Din hängivenhet till bandet kommer att visa igenom i alla aspekter av ditt arbete. När du är passionerad om ditt jobb är du mer motiverad att göra det bra. Att tro på ditt bands framgång kommer att hjälpa till att få det att hända.
  • Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 4
    4. Undvik att hantera människor du har förutbestämda personliga relationer med. Du kanske inte har det här alternativet när du börjar, men det är i allmänhet en dålig idé att gå in i någon typ av verksamhet med vänner och familj. Under idealiska situationer är det inget fel med det. Men affärsföretag är sällan idealiska. Om saker inte tränar, driver dessa relationer en stor risk att gå sura.
  • Ibland finns det undantag när etablerade relationer faktiskt kan hjälpa dig att vara en bättre chef. När en älskad karriär är i dina händer, kan du vara mer motiverad att göra det bästa jobbet möjligt.
  • Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 5
    5. Se till att alla berörda personligheter är kompatibla. Detta gäller för dig, medlemmarna i bandet, och någon annan du kommer att spendera mycket tid med, till exempel bussförare och roadies. För ett framgångsrikt affärsförhållande måste du klicka på en personlig nivå och arbeta bra tillsammans.
  • Förutom den ursprungliga kemi kan du behöva hjälpa till att lösa interpersonella konflikter som din handling mognar. Du kommer att vara deras tränare, se till att de är produktiva och tillsammans.
  • Del 2 av 3:
    Starta ett partnerskap
    1. Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 6
    1. Bekanta dig med underhållningsrätt. Innan du börjar hantera ditt band måste du göra lite forskning i relevanta lagar där du bor.
    • Ta reda på vilka roller du lagligen kan ta på som en bandhanterare i ditt tillstånd. Även om du inte behöver någon formell certifiering att vara en "bandhanterare," Några relaterat arbete kräver licensiering. Typiska exempel på dessa är bokningsagent och revisor.
    • Dessa lagar varierar kraftigt mellan länder, stater och till och med städer. Information om dessa lagar finns på regering och professionella organisationer webbplatser. Du kan också prata med en lokal underhållnings advokat för vägledning.
    • Detta steg är otroligt viktigt för att säkra din framtida framgång och inkomst. Om du oavsiktligt överstiger din juridiska roll som chef, kan det användas för att upphäva ditt kontrakt.
  • Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 7
    2. Komma överens om ersättning. De flesta bandförvaltare arbetar med provision, vilket innebär att de tar en viss andel av bandets vinst. En typisk kommission för bandledare är 20%, men etablerade chefer med beprövade spårregister kräver ibland en högre takt.
  • Även om det inte är så vanligt, tar vissa bandhanterare sina kunder en uppsättning månadshållare. Dessa behållare varierar mycket och beror på chefs erfarenhet, bandets inkomstnivå, de tillhandahållna tjänsterna och den lokala levnadskostnaden. Detta är tillgängliga var som helst från $ 500 till $ 4000. Om du aldrig har lyckats ett band innan är det förmodligen klokt att börja med mycket lägre.
  • Det är också vanligt för nya bandledare att "arbeta på spec" antingen gratis eller med reducerade priser under en tidsperiod för att bevisa sina förmågor. Överväg att ställa in en specifik milstolpe för när det blir dags att omförhandla dina priser. Detta kan vara en viss tidsperiod (till exempel en till tre månader) eller en framgångsnivå för ditt band (när de börjar brutto $ 1000 per månad).
  • Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 8
    3. Förbered en formell skriven kontrakt. När du har hittat ett band och vet vilka typer av tjänster du burk tillhandahålla, sitta ner med dem och upprätta ett kontrakt. I kontraktet anger du vad du ska göra för dem som bandchef och godkänna vad din ersättning kommer att bli. På samma sätt, klara om bandets egna skyldigheter.
  • Om du arbetar på provision, var noga med att definiera exakt vad du ber om ett snitt av. Till exempel, om bandet spelade in ett album innan du började ditt partnerskap, har du rätt till en kommission för framtida försäljning? Var säker på att detta tydligt anges i kontraktet.
  • Detta steg är lika viktigt när du arbetar med vänner och familj som det är med relativa främlingar. Det kan tyckas vara besvärligt att be en vän att underteckna ett lagligt bindande avtal, men det kommer faktiskt att förhindra mycket besvärligt på lång sikt.
  • Kom ihåg att kontraktet ska skydda intressena hos alla berörda parter. Mänskligt minne är fallbart och felkommunikation är en frekvent orsak till konflikt. Att ha dina förväntningar skriftligen gör dem klara, explicit och lätt att hänvisa till.
  • Del 3 av 3:
    Hantera bandet
    1. Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 9
    1. Förhandla med andra yrkesverksamma på kundens vägnar. På många sätt är detta din primära plikt som bandhanterare. Det är ditt ansvar att etablera affärskontakter och marknadsföra ditt band.
    • Exempel på andra yrkesverksamma som du sannolikt kommer att hantera om ditt band tar av är bokningsagenter, promotorer, platsägare, rekordledare, advokater, revisorer, ingenjörer och vägbesättningar.
    • Fråga etablerade branschkontakter för rekommendationer. Om du inte får tillräckligt med leder det här sättet, gör din egen forskning online för att hitta professionella med bra spårrekord som du tycker skulle passa bra.
    • För de flesta av dessa anställer är det en bra idé att få bandets inmatning. Detta är särskilt viktigt för sunda ingenjörer och vägbesättningar som kommer att arbeta med bandet direkt regelbundet.
  • Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 10
    2. Vara tillgänglig hela tiden. Många bandhanterare är alltid "jour." Affärsmöjligheter kan komma på oväntade tider, och du måste kunna kunna ringa och e-post 24/7. Du måste också vara redo att ta hand om en kris, oavsett storlek.
  • Till exempel, om din bly sångare hamnar på sjukhuset natten före en show, är det ditt ansvar att låta platsen veta så snart som möjligt och att eventuellt ordna ett nytt datum för prestanda.
  • Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 11
    3
    Främja ditt band. Som chef kommer en stor del av ditt jobb att vara "sälja" bandet till andra yrkesverksamma och ibland till potentiella fans. Du kommer sannolikt att vara den ena gränssnitten med media, hantering av intervjuer och pitching ditt band till reklamföretag. I de tidiga dagarna medan ditt band är relativt okänt kan du också välja att ta en direkt hand i marknadsföring, eventuellt skapa en webbplats eller designa flygblad.
  • Det är också vanligt att ett band använder en dedikerad promotor istället. I det här fallet kommer det troligen att vara ditt ansvar att hitta och veterinär.
  • Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 12
    4
    Bokspel för ditt band. Som chef kan det vara ditt ansvar att säkra arbete för ditt band. Leta efter platser och prata med de personer som ansvarar för att hyra levande musik. Förhandla den bästa avgiften för ditt band och ha platsen överens om en ryttare om det behövs.
  • På vissa områden, som Kalifornien, kan bandhanterare inte boka konserter utan en speciell licens om de inte är medlem i bandet. Mindre band kan boka sina egna shower, men du kommer sannolikt att behöva hitta en bokningsagent för att arbeta med om ditt band tar av.
  • Bild med titeln vara en bandhanterare Steg 13
    5. Planera turer. Tour scheman kan vara tuffa att organisera, eftersom du måste samordna med flera arenor för att välja datum samtidigt som du bokar restid. Dessutom, även när du inte kan boka showen, finns det många andra aspekter av en turné som behöver ta hand om. När du agerar som Tour Manager är det din plikt att säkra transport och boka hotell utöver allt annat du normalt gör för lokala shower. Budgeting Tours är en viktig färdighet du måste utveckla, se till att hålla ditt band bekvämt samtidigt som du minimerar kostnader.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom alltid ihåg att om ditt band är framgångsrikt, är du framgångsrik.
  • Var noga med att ha ett professionellt visitkort och hålla några med dig hela tiden. När du behöver ge din kontaktinformation, om det är till en potentiell klient eller en annan professionell, kommer ett visitkort att göra att du verkar som en mer erfaren chef jämfört med att fumla runt med en penna och en bit skrotpapper.
  • Aldrig vara respektlös eller oförskämd för någon. De kan kanske hjälpa dig i framtiden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande