Hur man viker en t-shirt

Vikning av dina t-shirts kan verka som en mödosam och tidskrävande uppgift, men det behöver inte vara! Du har flera alternativ när det gäller att vikta T-shirts: Du kan använda en grundläggande vik för att lagra dina skjortor i din byrå, använd en armérulle för en kompakt vik som är bra för packning av t-shirts för att resa, eller du kan klämma 2 Points of the T-shirt för att bilda en vikad tröja på nästan 2 sekunder!

Steg

Metod 1 av 3:
Vikning vertikalt för förvaring
  1. Bild med titeln Vik en T-shirt Steg 1
1. Lägg T-tröja plattan med framsidan ner. Använd ett bord, golvet eller någon annan plan yta med tillräckligt med utrymme för att vikas och lägg t-tröjan nedåt. En jämn yta gör det lättare för dig att vika din tröja utan rynkor.
  • Håll skjortan nedåt när du viker det så vilken logotyp eller bild på framsidan kommer att vara synlig när den är vikad.
  • 2. Släta ut några rynkor i skjortan. Fällande t-shirts med rynkor i dem kommer att göra rynkorna värre när du lägger dem i en låda. Kör dina händer över skjortans yta för att ta bort rynkor och ta den så platt som möjligt för en bättre vik.
  • Använd ett järn för t-shirts med många rynkor.
  • 3. Vika skjortan i halv vertikalt från vänster till höger och stämmer upp ärmarna. Ta en ärm och ta den över till den andra ärmen för att vika skjortan i halv längd. Använd dina händer för att platta ut rynkor eller veck.
  • Ställ upp alla kanterna på skjortan så att de är jämn.
  • 4. Ta båda ärmarna in mot mitten. Ta de 2 ärmarna som är fodrade upp och vika dem i mitten av skjortan. Gnugga din hand längs veckets veck för att förhindra rynkor och hålla skjortan platt.
  • 5. Ta toppen av skjortan och vik den i hälften horisontellt för att ansluta till botten. Håll kanterna på skjortan upp och vika skjortan i hälften genom att ta toppen av skjortan för att möta kanten på botten av skjortan. Kör dina händer över skjortan för att platta den och eliminera rynkor.

    Dricks: Vik skjortan i hälften igen för att göra det ännu mindre och ta upp mindre utrymme när du lagrar den.

  • Bild med titeln Vik en T-shirt Steg 6
    6. Stack dina t-shirts vertikalt för att spara utrymme. När du är klar vikar dina t-shirts, ordna dem i din låda så kragen står upp. Stack flera t-shirts så att de stöder varandra och står upprätt i din låda eller behållare. Att lagra dina skjortor vertikalt tillåter dig att utnyttja ditt lagringsutrymme mer effektivt.
    Expertips
    Julie Naylon

    Julie Naylon

    Professional OrganizerJulie Naylon är grundaren av inga trådhängare, en professionell organisationservice baserad på Los Angeles, Kalifornien. Inga trådhängare erbjuder bostads- och kontorsorganisation och konsulttjänster. Julies arbete har presenterats i daglig godis, Marie Claire och Architectural Digest, och hon har dykt upp på Conan O`Brien Show. Under 2009 på Los Angeles organiserade utmärkelser var hon hedrad med "den mest miljövänliga organisatören".
    Julie Naylon
    Julie Naylon
    Professionell organisatör

    Försök sortera dina skjortor efter stil, sedan med färg för att hålla dem organiserade när de är vikta. Gruppera dina långärmade t-shirts tillsammans, sedan kortärmad, sedan tankar. Sortera sedan grupperna med färg från antingen ljus till mörk eller mörk till ljus.

  • Metod 2 av 3:
    Gör en armérulle
    1. Bild med titeln Vik en T-shirt Steg 7
    1. Använd en armérulle för att packa för att resa. En armérulle är ett bra sätt att vika en t-shirt i en tight, kompaktrulle som tar upp den minsta mängden utrymme som är möjligt. När du packar en resväska för resor, använd armérullen för att använda mindre utrymme i ditt bagage.
    • Armérullen är det mest tidskrävande sättet att vika en t-shirt.
  • Bild med titeln Vik en T-shirt Steg 8
    2. Lägg skjortan uppåt på en plan yta. Du kan använda ett bord, en säng eller någon annan yta som är platt och ren. Placera t-tröjan uppåt och använd dina händer för att bli av med några rynkor eller veck som kan vara på skjortan.
  • 3. Ta botten av skjortan upp ca 3-4 tum (7.6-10.2 cm). Tuck botten av t-shirt upp och använd dina fingrar för att göra ett veck i den lilla vikningen. Kör dina händer över vikningen för att platta ut det. Se till att rullen är en jämn storlek över botten av skjortan.
  • Bilda en manschett med botten av skjortan.
  • 4. Vik skjortan i tredjedelar som börjar på vänster sida. Ta vänster sida in mot mitten av skjortan, som klibbar upp med skjortans mittlinje. Sedan, tuck tillbaka ärmen så att den också är inline med skjortans kant.
  • Platta vikningen genom att köra händerna längs längden på den så det är mer kompakt.
  • 5. Ta höger sida av skjortan och vik den in mot mitten. Placera den ovanpå vänster sida så att den överlappar det och stämmer upp kanterna. Sedan viks hylsan så att den är i linje med kanten. Använd dina händer för att ta bort eventuella rynkor.
  • T-tröjan ska se ut som en lång rektangel.
  • 6. Börja rulla skjortan vid kragen. Rulla t-tröjan vid kragen och rulla skjortan ner mot botten tills den är helt upprullad. Håll rullen så tätt som möjligt så det är mer kompakt och tar upp mindre utrymme när du lagrar den.

    Dricks: Greppa kragen av t-shirt och ta den under fingrarna för att starta rullen.

  • 7. Tuck den rullade tröjan i vikningen längst ner. Unroll den manschett som du bildade längst ner på t-shirt och tuck den rullade skjortan i sig. Vik manschetten över rullen tätt så det är säkert och kommer inte att bli ångrat.
  • Metod 3 av 3:
    Med hjälp av nypa metoden
    1. Lägg t-tröjan så det är sidled och släta ut det med dina händer. Använd en plan yta och lägg skjortan så att du tittar på det i sidled. Lägg den upp med kragen till höger.
    • T-tröja måste vara så platt som möjligt, så var noga med att applicera tryck när du släpper ut rynkorna med dina händer.
  • Bild med titeln Vik en T-shirt Steg 15
    2. Föreställ dig 2 linjer som skär över mitten och toppen av skjortan. Med skjortan platt på en yta, bild 2 linjer: 1 som går över mitten av skjortan och 1 som går topp till botten, mellan kragen och ärmen.
  • Bild med titeln Vik en T-shirt Steg 16
    3. Identifiera 3 poäng i de skärande linjerna. Tänk på var de 2 linjerna som går över mitten och från topp till botten skärs som punkt a. Toppen av skjortan mellan kragen och ärmen är punkt B. Punkt C är längst ner på skjortan där linjen som löper från punkt B-ändar.
  • 4. Nypa punkt A med din vänstra hand och punkt B med din rätt. När du har identifierat Points A, B och C, använd dina fingertoppar för att gripa skjortan på punkterna A och B. Se till att du har samlat både den övre och nedre delen av tyget i t-tröjan i din nypa.
  • 5. Hålla punkt A på plats och ta punkt B för att möta punkt C. Korsa dina armar när du tar med punkt B för att möta punkt C. Ta tag i båda punkterna b och c och uncross dina armar. T-tröjan kommer då att vikas, men du kan behöva göra några mindre justeringar för att ställa upp skjortans kanter.
  • Vik skjortan igen i mitten för att göra den vikta t-shirten ännu mer kompakt.
  • Dricks: Med övning är den här vikningsmetoden det snabbaste sättet att vika dina T-shirts.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande