Hur man tjänar allahs godkännande

Vi vill alla gå till himlen. För att göra det måste vi tjäna Allahs godkännande först. Hur? Tja innan du läser den här artikeln, berättar Koranen exakt hur man gör det. Men förhoppningsvis kommer den här artikeln att hjälpa dig lite.

Steg

  1. Bild med titeln Tjäna Allah
1. Följ islamens pelare. De är de fem reglerna som islam är baserad på: Tro, bön, välgörenhet, fastande och pilgrimsfärd. Om vi ​​inte följer dessa regler, kommer vi aldrig att kunna behaga Allah, eller kalla oss själva en sann muslim, och alla våra handlingar i framtiden kommer att vara meningslöst. Det är nödvändigt för alla muslimska män och kvinnor att följa dessa fem fundament.
  • Bild med titeln Tjäna Allah
    2. Recitera qur`an. Koranen är inte bara den islamiska skriften. Det är snarare Guds direkta ord, och genom att läsa det, kan vi kommunicera med Allah och läsa sina kommandon. Medan det inte är en pelare av islam är det viktigt för varje muslim att ha Koranen i sitt hjärta - en sann muslim måste tro på Koranen. Det läser inte bara Koranen som betyder att förstå det på ditt eget språk för icke-arabiska talare är också avgörande, så vi kan verkligen ta tag i Koranen.
  • Bild med titeln Tjäna Allah
    3. Respektera människors rättigheter. Detta är känt som "Huqooq al -`ibad". Allah fördömer inte bara oss att göra saker för honom, men också för andra: vår familj, vänner, grannar och samhälle. Människans rättigheter, Huqooq al-I`bad är:
  • Att prata med dem lugnt.
  • Hålla ditt tålamod, oavsett vad de säger.
  • Hjälpa dem i sina svårigheter.
  • Återvänder salaam om den ges. Detta är obligatoriskt. Inledande av Salaam är Sunnah Mu`akkadah, vilket betyder "bekräftade sunnah". Om Salaam ges till en grupp, då återvänder Salaam en gemensam skyldighet, så om en person på gruppens vägnar svarar, så är det bra, men om ingen gör det är de syndiga.
  • Att vara lojal och respektfull för dina vänner.
  • Besöker de sjuka. Detta är en gemensam skyldighet - om en person som representerar en fest går, så är det bra, men om ingen från festen går, så är de alla syndiga.
  • Att delta i begravningar, som är en gemensam skyldighet.
  • Acceptera inbjudningar, såvida det inte finns en legitim anledning att inte göra det.
  • Ordspråk "yar-ha-muk-allah" (Må Allah har barmhärtighet på dig) när någon nysar och berömmer Allah genom att säga "Alhamdulilla". Detta är en individuell skyldighet.
  • Bild med titeln Tjäna Allah
    4. Följ och hjälp andra att följa den raka vägen. För det första är det viktigt för en muslim att följa den sanna vägen eller "Siraat al mustaqim". När de börjar träna islam anses det vara viktigt för dem att styra andra till det. De borde ge da`wah För att sprida islamets ord. Profeten (fred vara över honom) sa, "Den som sätter ett gott prejudikat i islam kommer att ha belöningen för det och belöningen för dem som gör det efter honom, utan att det förringar deras belöning i det minsta", vilket betyder de som lär något bra om islam, och deras exempel följs för senare generationer som kommer, kommer att få belöningen.
  • Bild med titeln Tjäna Allah
    5. Ha tålamod. Allah kommer att testa oss med försök och tribulationer, och vi måste vara tålmodiga och stånd. Profeten fick svårigheter medan han spred sig islam - "Och uthärda dig tålmodigt (o Muhammad), ditt tålamod är inte bara från Allah. Och lura inte över dem (polytheister och hedningar) och inte vara orolig på grund av vad de plottar" - Men han blev befalld av Allah att vara tålmodig. Någon annanstans i Koranen, förklarar Allah, "Visst (faktiskt) Din Herre är med de som är tålmodiga." De som, under tider av svårigheter, vänder sig mot Allah, gör du`a, och är tålmodiga - Allah är med dem.
  • Bild med titeln Tjäna Allah
    6. Var inte extravagant. Koranen säger, "O Barn av Adam! Försköna dig själv för varje dyrkan, och äta och dricka [fritt], men slösa inte: Förvisso, han älskar inte det slösa!" Detta citat hänvisar till att försköna sig fysiskt och moraliskt på ett sätt som inte gör en ojämn. Mindre är mer medel för att förlora dina önskemål. Håll vad du behöver och ge vad du vill ha. Det finns en skillnad mellan de två orden: Behöver något innebär att det kommer att finnas desperat användning av det. Önskar något betyder att du älskar det personligen men det är inte nödvändigt. Få ut det mesta av vad du har och inte ber om mer. När du blir av med dina lyx, hittar du dyrkan och ansluter till Allah enklare.
  • Vår profet (såg) hade bara dessa två saker i sitt hem för sin egen användning:
  • Säng som var mycket svårt (datum-palm trädstam)-
  • Skål (för att dricka och äta).
  • Bild med titeln Tjäna Allah
    7. Respektera dina föräldrar. Även om det ibland är svårt för vissa människor att göra det, är det snällt för dem en skyldighet.Det är en order från Koranen: "Och din Herre har bestämt att du inte dyrkar utom honom, och till föräldrar, god behandling. Om en eller båda av dem når ålderdom [medan] med dig, säg inte dem [så mycket som], "buff," och avvisa inte dem men prata med dem ett ädelt ord". Även att säga ett ord av förskräckt av förakt är förbjudet. Det finns många kommandon och berättelser i Koranen som betonar vikten av våra föräldrar. Några är:
  • "Var tacksam för mig och till dina föräldrar. Till mig är den slutliga destinationen."
  • "Och vi har förbjudit att människan är pliktigt och snäll mot sina föräldrar."
  • "Men det är många en] som säger till sina föräldrar [när de försöker följa honom med tro på Gud]: "Fie på båda er! Löfte du mig att jag ska bli framkallad [från de döda], även om [så många] generationer har gått undan för mig?" Och [medan] de båda ber för Guds hjälp [och säger], "Tyvärr för dig! För, se, Guds löfte kommer alltid sant!" - han men svar, "Allt detta är inget annat än fabler av antiken!"
  • Bild med titeln Tjäna Allah
    8. Tala bra eller håll tyst. Detta är vad profeten (fred är över honom) sa: "Den som tror på Allah och den sista dagen måste antingen prata bra eller vara tyst." Citatet har en djup mening. Att vara husted betyder inte att du trycker på dina läppar tätt och stänger upp till världen. Det innebär att tala när det är avgörande och vistas tyst på meningslösa argument. Det finns många ögonblick när vi ångrar talar.
  • Men till en person som är mycket loquacious rekommenderas det att de försöker vara tysta om de inte frågas något eller vill fråga. Du vet aldrig vad som kan glida ut ur tungan och är svårt att ta tillbaka. Vi brukar känna oss skyldig och penitent om vad vi säger när det är för sent att reparera saker tillsammans.
  • Bild med titeln Tjäna Allah
    9. Ange dina prioriteringar. Många av oss är förståeligt upptagna, men vi måste omarbeta vår agenda för att tillåta tid att läsa Koranen eller be. Det är viktigt att vi inte ser det som en slags chore. Försök att vakna på gryningen bön (fajr). Det här är en tid då änglarna skiftar tullar. Enligt en hadith frågar Herren dem: "Vad kan du rapportera att den här personen gör?"Om du reciterar vid den tiden, kommer ängeln att berätta för honom," O "Allsmäktig! Din skapelse reciterar den heliga boken för dig!"Börja öka din tid dagligen. Du kan också läsa den under sen eftermiddag, efter "ASR bön. Försök att göra recitation roligt eller intressant - läs tafsir (tolkning) eller översättning, eller kanske lyssna på din favoritrecept.
  • Bild med titeln Tjäna Allah
    10. Var ärlig och tolerant. Det här är två värden som upprätthålls i islam. Profeten sade det "lögn leder till obscenity och obscenity leder till helvetet". Dessutom rapporterade Jabir Ibn Abdullah: det var sagt, "O Allahs budbärare, som gärningen är bäst?" Profeten, fred och välsignelser är på honom, sade, "tålamod och tolerans."Att vara tolerant för andra människor från olika kulturer och tro är också viktigt. Vi borde inte vara fientliga om de inte är fientliga. Vi borde vara toleranta för andras brister precis som du vill att de skulle vara till dig.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande