Hur man passar rullgardiner i ett fönsterfönster

Du har tänkt på hur du vill Klä upp ditt buktfönster, och du har ett bra grepp om hur man ska Häng gardinerna där. Men om du också är intresserad av att lägga till rullgardiner och är inte så säker på hur man ska fortsätta, frukta inte. Med några noggranna mätningar, några enkla knep för att hantera buktens vinklar och en handfull grundläggande DIY-färdigheter, har du rullgardiner som passar din vik som en handske!

Steg

Metod 1 av 4:
Mätning för försänkta rullgardiner
  1. Bild med titeln Passa rullgardiner i ett vikfönster Steg 1
1. Mät djupet på dina fönsterramar på alla sidor. Om fönstren i din vik har djupa insatser hela vägen - till exempel, om du har tre bildfönster - kanske du vill att dina persienner är försänkta i ramarna. Men rullgardiner kräver ganska stora konsoler. Innan du överväger försänkta persienner, mät djupet från fönstrets framsida till de horisontella skenorna och vertikala stilen - de tunna remsorna av trim som håller fönstret glas på plats.
  • Ta flera mätningar för varje fönster i din vik och använd den minsta mätningen som din referenspunkt.
  • Dessa mätningar är bara några inches / centimeter, så antingen en linjal eller måttband kommer att fungera. Du kan dock behöva en stege för längre vikar.
  • Bild med titeln Passa rullgardiner i ett vikfönster Steg 2
    2. Jämför dina mätningar på djupet av tillgängliga parentes. Om dina fönster har minst 2.5 tum (ungefär 6.5 cm) INSET, till exempel, jämför konsoldjupet för olika rullgardiner och modeller. Om du kan hitta en modell du gillar det, är det inte större än 2.5 tum, du kan överväga att använda försänkta rullgardiner.
  • Du borde kunna hitta den här informationen om förpackningen för persiennerna, eller när du beställer online. Fråga en försäljningsassistent eller kontakta tillverkaren om det behövs.
  • Bild med titeln Fit Roller Persienner i ett Bay-fönster Steg 3
    3. Mäta bredden av varje fönster du kommer att lägga persienner till. Mät från insatsen på vänster sida till insatsen på höger sida nära toppen av varje fönster, där konsolen kommer att installeras. Mäta också nära mitten och botten av varje fönster, om din fönsterram inte är helt kvadratisk. Använd den minsta breddmätningen du får för varje fönster, sedan subtrahera ⅜ av en tum (1 cm) för att vara på den säkra sidan.
  • Använd dessa mätningar när du beställer anpassade rullgardiner, eller om du letar efter närmaste passform bland persienner.
  • Inbyggda persienner är ett bra val för antingen låda (höger vinkel) eller vinklade vikfönster. De är lätta att mäta och installera, de är diskreta, och de döljer inte fönsterramarna (om du vill visa upp dem).
  • Metod 2 av 4:
    Mätning för ansiktsfixgardiner i en låda
    1. Bild med titeln Passa rullgardiner i ett vikfönster Steg 4
    1. Mät bredden på bakfönstret från hörnet till hörnet. Ett boxfönster har två sidopaneler som möts vid 90 graders hörn med bakpanelen. Sträcka ditt måttband över panelen bakfönster från hörn till hörn på panelens topp, mitten och botten, var noga med att hålla bandnivån. Spela in den minsta mätningen du får och subtraherar ⅜ av en tum (1 cm) för lite extra "wiggle room."
    • "Face-Fix" betyder helt enkelt att de blinda fästena kommer att fästas på fönsterramens framsida och kommer normalt att dölja både ramen och glaset.
  • Bild med titeln Fit Roller persienner i ett vikfönster Steg 5
    2. Mät båda sidopanelerna från sina hörn till kanterna av sina ramar. Som med bakpanelen, ta 3 horisontella mätningar för var och en av sidofönsterpanelerna. Använd den minsta mätningen för varje panel som din guide. Då, subtrahera ⅜ av en tum (1 cm) för ditt "Wiggle Room."
  • Bild med titeln Passa rullgardiner i ett vikfönster Steg 6
    3. Bekräfta djupet på rullgardinerna som du använder. Innan du köper eller beställer persienner, kontakta tillverkaren eller hänvisa till förpackningen för att få de exakta dimensionerna av parenteserna. Du måste veta djupet i synnerhet för att få rätt bredhetsmätningar för alla dina persienner.
  • Till exempel kan dina parentes vara 2.5 tum (ca 6.5 cm) djupt.
  • Bild med titeln Passa rullgardiner i ett buktfönster Steg 7
    4. Välj vilken mätning (er) du vill subtrahera ditt konsoldjup från. Din bakblinda kan spänna från hörnet till hörn (ring det här alternativet a), i vilket fall du behöver för att subtrahera konsoldjupet (e.g., 2.5 tum) från båda sidopanelmätningarna. Eller sidoblåsarna kan spänna från hörn till ramkant (alternativ b), i vilket fall du behöver för att subtrahera konsoldjupet två gånger (e.g., 5 tum) från bakpanelmätningen.
  • När de dras ner, kommer sidoblindarna att överlappa bakblinden i hörnen (alternativ a), eller bakblinden kommer att överlappa sidoblåsarna lite (alternativ b).
  • För att undvika överlappning kan du subtrahera 5 tum (till exempel) från bakpanelen och 2.5 tum från var och en av sidopanelerna. Men dina mätningar och installation måste vara extra exakta för att begränsa luckor i blind täckning.
  • Metod 3 av 4:
    Mätning för ansiktsfixgardiner i en vinklad vik
    1. Bild med titeln Fit Roller Persienner i ett Bay-fönster Steg 8
    1. Bestäm djupet på de blinda fästen du använder. Innan du ens börjar mäta en vinklad vik för ansiktsfixgardiner, behöver du veta vilken typ av fästen du ska använda. Kontakta Tillverkare eller Kontrollera förpackningar för att få rätt djupmätning (e.g., 2.5 tum eller 6.5 cm) för den rullgardityp du bestämmer dig för.
  • Bild med titeln Passa rullgardiner i ett Bay-fönster Steg 9
    2. Överför konsoldjupet till två pappersark. Ta tag i två ark kopiatorpapper och placera dem sida vid sida. Använda djupmätningen för dina parentes, mät samma mängd (e.g., 6.5 cm) ner från det övre högra hörnet av det vänstra arket (Ring det här "arket a") och det övre vänstra hörnet av det högra arket ("ark b"). Markera varje plats med en penna eller penna.
  • Bild med titeln Passa rullgardiner i ett vikfönster Steg 10
    3. Lägg papper på bukten, uppåt med angränsande fönsterramar. Om din vik har tre sidor, till exempel, skjut toppen av "ark A" mot den vänstra sidofönstret och toppen av "ark B" mot bakfönsterramen. Håll varje arks övre sida upp mot fönstrets ram, skjut dem båda mot det skärande hörnet tills de två markeringarna på papperet möts. Därefter markera den här skärpunkten på själva ledsen.
  • Bay windows har vanligtvis stora bottenskivor, men du kan skära ner pappersstorleken eller använda kartong istället om du har en liten kant.
  • Bild med titeln Fit Roller persienner i ett vikfönster Steg 11
    4. Skjut de två papper tillsammans i alla andra fönstret hörn i din vik. Om din vinklade bukt har 3 sidor, upprepar du den här processen för bakrutan och höger sida. Om det har 5 sidor, upprepar du det 3 fler gånger för de återstående hörnen.
  • Håll märkningen varje korsningspunkt på buktens kant.
  • Bild med titeln Passa rullgardiner i ett vikfönster Steg 12
    5. Markera platserna för de yttersta parenteserna på kanten. På både längst till vänster och höger sida av bukten bestämmer du var på fönsterramarna du vill ha de yttre kanterna på de två yttersta fönstret för att vila. Använd "Paper A" och "Paper B" eller ett måttband för att ta hänsyn till fästdjupet och markera motsvarande platser på ledningen.
  • Bild med titeln Fit Roller persienner i ett vikfönster Steg 13
    6. Skissera ett diagram och märka dina markeringar. Skapa ett grundläggande diagram över bukten från ett overhead perspektiv. På diagrammet märker du varje av de punkter du just gjort på bukten. För en 3-sidig vik kan den bortre vänstra punkten vara "A", det vänstra mitthörnet "B", högerkornet "C," och den längsta punkten "D."
  • En 3-sidig Bay-skiss kommer att se ut så här: / ¯
  • Bild med titeln Fit Roller Persienner i ett Bay-fönster Steg 14
    7. Mät mellan markeringarna på kanten och registrera dina resultat. Baserat på det 3-sidiga fönstret ovanifrån, skulle du mäta mellan "A" och "B," "B" och "C," och "C" och "D."Dessa mätningar kommer att vara bredderna av rullgardinerna som du beställer - men först subtraherar 1 cm (eller ⅜ av en tum) från var och en för att vara på den säkra sidan. Till exempel:
  • "AB" = 70 cm - 1 cm = 69 cm. Detta är bredden för vänster sida rullgardin.
  • "BC" = 97 cm - 1 cm = 96 cm. Detta är bredden för mittrullblind.
  • "CD" = 71 cm - 1 cm = 70 cm. Detta är bredden för höger sida rullgardin.
  • Metod 4 av 4:
    Köpa och installera dina rullgardiner
    1. Bild med titeln Passa rullgardiner i ett vikfönster Steg 15
    1. Mät för längd innan du beställer eller köper persienner. När du har gjort allt arbete för att fastställa rätt blindbredder, glöm inte att mäta dina fönster från topp till botten också! Mät varje fönster från topp till botten på mitten, vänster sida och höger sida och använd den längsta mätningen som guide.
    • Om det behövs, beställ blinds som är lite längre än det här i längd - till exempel om din mätning är 67 cm och din kan bara beställa antingen 65 cm eller 70 cm, gå med 70 cm.
  • Bild med titeln Passa rullgardiner i ett vikfönster Steg 16
    2. Test-passa persiennerna innan du installerar dem. Innan du monterar parenteserna i fönsterramen, klipp dem på ändarna av rullgardin och håll den i läge över fönstret. Se till att den passar enligt befintliga avstånd och / eller de markeringar du gjorde när du mäter eller skära persienner att passa ordentligt.
  • Bild med titeln Fit Roller Persienner i ett Bay-fönster Steg 17
    3. Markera, nivå, före borrning och fäst fästena och lägg sedan på persiennerna. Installera rullgardiner kommer att variera beroende på den specifika designen och tillverkaren, så följ instruktionerna som följer med dina persienner. Det finns dock några universella rekommendationer att följa:
  • Håll varje fäste i läge och markera skruvhålen på fönsterramen.
  • Använd en bar / anda nivå (och en sträng om det behövs) för att se till att dina konsolmarkeringar är nivå före borrning.
  • Preborrhål för dina skruvar och använd ankare om du inte borrar i en solid, robust yta.
  • När du har skruvat fästena på plats och skjut blindarna på parenteserna, dra på dem för att se till att de är ordentligt fastsatta.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande