Så här hittar du en mac-adress på en iphone

En Adressadress för Mac (eller Media Access Control) är en uppsättning unika koder som tilldelats en nätverksenhet för att identifiera den på ett nätverk. MAC-adresser används vanligtvis för att konfigurera säkerhetsprotokoll på ett internetanslutningsnätverk. Eftersom iPhones har möjlighet att ansluta till dessa typer av nätverk, har det därför sin egen MAC-adress, vilket är ganska lätt att hitta på enheten.

Steg

  1. Bild med titeln Hitta en Mac-adress på en iPhone Steg 1
1. Öppna dina iPhone: s inställningar. Detta är den grå växelikonen som är på startskärmen på din iPhone. Här kan du visa sina enhetsinställningar och alla anpassningsbara alternativ.
  • Bild med titeln Hitta en Mac-adress på en iPhone Steg 2
    2. Knacka på Allmän. Bläddra ner skärmen Inställningar och tryck på "General" från listan med alternativ som visas på menylistan.
  • Bild med titeln Hitta en Mac-adress på en iPhone Steg 3
    3. Visa din iPhone: s identitet. Bläddra ner skärmen Allmänna inställningar och välj om från listan med alternativ. Detta visar alla unika detaljer om din iPhone, som dess IMEI, serienummer och mer.
  • Bild med titeln Hitta en Mac-adress på en iPhone Steg 4
    4. Hitta MAC-adressen. Flytta ner på skärmen Om skärmen, och höger under din iPhones modell eller serienummer hittar du en vara märkt Wi-Fi-adress. Detta är din iPhone-adress. Det är en tolvsiffriga alfanumerisk kombination separerad av par med hjälp av ett kolon (:).
  • Tips

    En MAC-adress, som serienummer eller IMEI, är unik för varje nätverksenhet som en iPhone.
  • Håll din MAC-adress privat så att den inte kan användas av nätverkshackare som kan hacka genom Wi-Fi-nätverk och äventyra informationen som sparats på din iPhone.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande