Så här bestämmer du din dell service tag

Thistaaches du hur du hittar den 7-siffriga servicetiketten för din Dell-produkt. Tjänsteniketten är exklusiv för din produkt och krävs vanligtvis när du tar emot kundsupport. Alla moderna dellprodukter har en servicetikettklistermärke någonstans på produkten, även om klistermärken kan slita över tiden. Om din dator eller surfplatta inte har en läsbar klistermärke, kan du fortfarande hitta servicetiketten med Windows, Linux eller Android.

Steg

Metod 1 av 6:
Att hitta klistermärken på någon Dell-produkt
  1. Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 1
1. Hitta klistermärken på en bärbar dator. Taggen är vanligtvis på botten av den bärbara datorn nära batteriluckan och är antingen vit eller svart med kontrasterande tecken. Leta efter den 7-siffriga alfanumeriska koden bredvid eller under orden "Servicetikett" eller "Serienummer."
  • Vissa bärbara datorer har en metallflik på botten som döljer klistermärken. Om du inte ser klistermärken, lyft fliken för att exponera den.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 2
    2. Hitta klistermärken på en stationär dator. Du brukar hitta en vit klistermärke på baksidan av tornet / fodralet nära toppen. Du kan också hitta en svart klistermärke med vit bokstäver på toppen av enheten. Endera av dessa platser ska visa en 7-siffrig alfanumerisk kod bredvid eller under orden "Servicetikett" eller "Serienummer" (på äldre modeller).
  • Om du använder en allt-i-en-dator, leta efter en vit klistermärke med svarta bokstäver på baksidan av bildskärmen, nära botten.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 3
    3. Hitta klistermärken på en skrivare. Att lyfta skannerslocket på de flesta allt-i-ett-modeller kommer att avslöja en svart klistermärke med vit text med orden "Servicetikett." Om du har en äldre modell, leta efter en stor vit klistermärke med en streckkod på baksidan av enheten eller i toner / bläckpatronfack. Tjänsten är 7-siffror och innehåller båda bokstäverna och siffrorna.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 4
    4. Hitta klistermärken på en bildskärm. Titta på baksidan av bildskärmen för en svartvitt klistermärke som säger "Servicetikett" För att hitta din 7-siffriga alfanumeriska kod.
  • Inte alla bildskärmar har service taggar klistermärken. Om du inte ser klistermärken måste du hitta servicenummeret på din faktura.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 5
    5. Hitta klistermärken på en tablett. Klistermärken är en svart etikett med vita bokstäver på baksidan av tabletten. Den 7-siffriga alfanumeriska koden bredvid "Servicetikett" är den du behöver för att få stöd.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 6
    6. Hitta klistermärken på en projektor. Den svarta klistermärken med vit text är vanligtvis på undersidan av projektorn. Om du inte ser en klistermärke där är det i lagringsäcken som följde med projektorn. Leta bara efter orden "Servicetikett" eller "Serienummer" För att hitta den 7-siffriga alfanumeriska servicetikoden.
  • Metod 2 av 6:
    Med hjälp av supportassist för Windows
    1. Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 7
    1. Öppen supportassist. SupportAssist är förinstallerad på de flesta Dell-datorer och tabletter som kör Windows. Du brukar hitta den i Start-menyn under Alla program > Dell.
    • Så länge du har supportasist installerad, kommer att öppna appen visar den 7-siffriga alfanumeriska servicetiketten längst upp till höger i fönstret.
    • Om du inte har supportassist men kan komma på Internet, fortsätt till nästa steg.
    • Om du inte har supportassist och kan inte Hämta online, se den här metoden.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 8
    2. Gå till http: // dell.COM / SUPPORT / HOME / US / EN / 19 / Products /?App = drivrutiner. Du behöver bara göra det om föregående steg inte gav dig din servicetikett.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 9
    3. Klick Upptäcka PC intill "Ange en Dell Service Tag" fält. Dell kommer nu att skanna din dator.
  • Om ett fönster visas som visar information om din dator, har du redan supportassist. Du ska nu se din 7-siffriga servicemärke nära det övre högra hörnet av sidan.
  • Om supportAssist inte hittas får du se "Du behöver supportassistans" ovanför den grå rutan. Fortsätt med den här metoden.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 10
    4. Godkänna villkoren och klicka Fortsätta.Den supportAssist-appen börjar installeras.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 11
    5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra installationen. När du är klar med att installera SupportAssist hittar du din servicetikett längst upp till höger i fönstret. Det är en 7-siffrig kod som innehåller båda bokstäverna och siffrorna.
  • Metod 3 av 6:
    Använda Windows-kommandotolken
    1. Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 12
    1. Tryck ⊞ vinna+S. Detta öppnar Windows-sökfältet bredvid Start-menyn.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 13
    2. Typ cmd eller kommandotolk in i sökfältet. En lista med resultat kommer att visas.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 14
    3. Klick Kommandotolk I sökresultaten.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 15
    4. Typ Wmic BIOS får SerialNumber vid prompten och tryck på ↵ Ange. Tjänsten är den 7-siffriga alfanumeriska koden som visas nedan "Serienummer.""
  • Metod 4 av 6:
    Använda en Android-tabletts inställningar
    1. Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 16
    1. Öppna dina Androids inställningar
    Bild med titeln android7settings.jpg
    . Använd den här metoden om din Dell Tablet kom med Android istället för Windows. För att hitta dina inställningar, dra anmälningsfältet ner från toppen av startskärmen och tryck på växeln längst upp till höger. Du hittar också växelikonen i din applåda.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 17
    2. Knacka Om tablett. Du kanske måste bläddra lite för att hitta den.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 18
    3. Hitta servicetiketten bredvid "Servicetikett" eller "Serienummer." Det är den 7-siffriga koden som innehåller både bokstäver och siffror."
  • Metod 5 av 6:
    Använda Linux-kommandon
    1. Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 19
    1. Tryck Ctrl+Alt+T. Detta öppnar ett terminalfönster.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 20
    2. Typ sudo dmidecode-s system-serienummer och tryck på ↵ Ange.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 21
    3. Ange ditt lösenord och tryck på ↵ Ange. När ditt lösenord accepteras hittar du den 7-siffriga alfanumeriska servicetiketten nedan "Serienummer."
  • Metod 6 av 6:
    Starta in i bios
    1. Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 22
    1. Stäng av datorn. Om din service-klistermärke saknas eller är oläslig och du inte kan använda en av Windows eller Linux-metoderna kan du hitta servicetiketten i BIOS. Börja med att driva på datorn.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 23
    2. Slå på datorn igen och tryck på F2 På Dell-logotypen. Du måste vara snabb med det här draget - se till att du trycker på den här knappen så snart du ser Dell-logotypen. Detta kommer att ta dig till BIOS.
  • Bild med titeln Bestäm din Dell Service Tag Steg 24
    3. Hitta servicetiketten i systeminformationen. Du brukar hitta en rad som heter "Fliken Service" På skärmen som öppnas som standard, men du kanske måste utforska andra flikar för att hitta den. Tjänsten är en 7-siffrig kod som innehåller båda bokstäverna och siffrorna.
  • Tips

    Om du försöker hitta servicetiketten för en skrivare, surfplatta eller annat Dell-objekt, leta efter servicetikettens klistermärke. Du hittar vanligtvis den på baksidan av objektet (eller på skannerfacket i en Dell-skrivare / skanner), även om Dell-tabletter kan kräva att du öppnar den fysiska panelen på baksidan av tabletten för att se servicetiketten.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande