Hur man blir en röstskådespelare / voiceover artist

Voice actors ger rösten för animerade filmer och tv-program, berättande dokumentärer och gör röst för tv och radio reklam. Om du älskar att agera och ha en unik röst, så kan det vara rätt karriär för dig! Det kräver honing ditt hantverk, få din röst hört och går på massor av auditioner. Eftersom det är en mycket konkurrenskraftig industri, är en röstskådespelare inte för det svaga i hjärtat. Men med uthållighet, hårt arbete och knowhow, kommer du att vara väl på väg att bli en röstskådespelare.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla din talang
  1. Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 1
1. Öva att läsa ut saker högt. Att kunna läsa högt är effektivt viktigt för röstverkande, speciellt om ditt jobb kräver att du läser från en teleprompter eller skript. Läs böcker, tidskrifter eller nyhetsartiklar högt regelbundet för att bli mer bekväm med det. Spendera minst 30 minuter om dagen läser högt. Öva utgående ord och arbete på din intonation. Försök ändra ljudet av din röst när du läser för en extra utmaning.
  • Öva läsning av en mängd olika material för att förbättra din röst. Du kan börja med dr. Seuss och gå vidare till Hobbit och utmana dig själv med poesi. Det ska aldrig låta som om du läser, men ska låta som en prestation. Det är ditt jobb att föra dessa ord till livet.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 2
    2. Spela in din röst. Försök recitera monologer eller läsa från ett skript och spela in det. Spela det tillbaka till dig själv för att höra vad du låter som, och gör personliga anteckningar för förbättring. Ljudet av din egen röst kan överraska dig! Det sätt du låter i en inspelning är inte nödvändigtvis på samma sätt som du låter dig själv varje dag. Notera dessa ändringar och vänja dig på din inspelade röst så att du effektivt kan uttrycka dig själv över en mikrofon.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 3
    3. Använd ditt membran. När du lyssnar på din röst, överväga om du använder en nasal, mun, bröst eller membran-röst. En nasal röst låter obehagligt och whiny, en mun röst låter väldigt tyst, en bröströst låter trevligt, men en membran röst är den mest kraftfulla och har det bästa ljudet. Att utveckla membranets röst, träna djupt och titta på magen stiger och faller. Göra ljud som kommer från membranet, som att skratta eller gissa. När du har hänga på det är det bara en fråga om att behålla rösten. En röstlärare kan hjälpa dig att projicera från membranet.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 4
    4. Öva vokalövningar. Vissa övningar kan hjälpa dig att styra och förbättra din röst. Många av dem är baserade på andning. Du kan försöka humming en skala genom att blåsa genom ett halm för andningsstyrning. Du kan ligga på golvet och djupt andas och andas ut, gör ett "shh" ljud medan du utandar. Även att sitta upp rakt med dina axlar tillbaka kan göra en stor skillnad i ljudet av din röst. Du kan också träna artikulerande med tungrytare, som "rött läder, gult läder, rött läder, gult läder."
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 5
    5. Imitera rösterna av kända aktörer eller fiktiva tecken. Att lära sig att imitera ett ljud kan hjälpa dig att bygga flexibilitet, känna igen tonhöjd och tona och ge dig bra material att inkludera på din demo-hjuls. Du behöver inte vara en impressionist att vara en röstartist, men det är bra att kunna ändra ljudet av din röst. Detta gör det möjligt för dig att vara mer mångsidig och hjälper också med dina skådespelare. Försök att matcha inte bara personens röst, utan också deras personlighet så att du tar dem till liv snarare än att bara imitera sitt ljud.
  • Testa dessa kända röster till förrätter: Arnold Schwarzenegger, Bill Cosby, Tony the Tiger, Roger kanin, Christopher Walken, Don Lafontaine
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 6
    6. Improvisera i karaktär. Att göra improvisation är en viktig färdighet i röstverksamhet eftersom styrelseledamöter förväntar sig det här. Denna färdighet kommer att göra det möjligt för dig att verkligen belysa ett tecken och tänka som de gör. När du har kommit in i karaktär, försök att komma upp med en rolig historia på plats som den karaktären. Om du behöver hjälp, ställer du en vän frågor och svarar på vad du tycker att tecknet skulle säga. Till exempel, om du gör ett intryck av Kermit Frog, kan du göra en historia om att fråga Fröken Piggy ut på ett datum.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 7
    7. Ta skådespelarklasser eller hitta en skådespelare. Detta hjälper dig att utveckla din skådespelare. Även om röstaktörer aldrig visas på skärmen måste de vara extremt begåvade aktörer för att effektivt kunna leverera sina linjer. Kom ihåg att på vissa sätt är röstverkande svårare än andra typer av skådespelare eftersom du inte har andra aktörer att arbeta av och publiken inte kan se dina ansiktsuttryck, handbehåll eller rörelser. Du har inte rekvisita eller andra verktyg för att hjälpa till i din leverans. Dina fulla känslor och personlighet måste uttryckas enbart genom din röst.
  • Om du fortfarande är i skolan, registrera dig i teaterprogrammet och auditionen för eventuella spel eller en-handlingar som produceras. Om du inte är i skolan, hitta Community Theatre Productions att delta i.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 8
    8. Ta röstlektioner. Att ha regelbundna röstlektioner (minst en gång i veckan) hjälper dig att utöka ditt vokalområde och lära dig hur du bättre kontrollerar volymen och ljudet av din röst. Du kan behöva prova flera röstlärare för att hitta den bästa passformen för dig. En bra röstlärare hjälper dig att inte bara utveckla stark teknik och kontroll, men hjälper dig också att hitta din unika röst.
  • En bra röstlärare hjälper dig att värma upp din röst väl. Det finns många vokal uppvärmningar. Du kan börja med att flappa dina läppar medan du blåser luft och gör ett "brrr" ljud. Sedan gömde och suck medan du ler för att sträcka din käke.
  • Del 2 av 3:
    Marknadsföring själv
    1. Bilden med titeln Bli en röst actor_voiceover artist Steg 9
    1. Skapa en demo-hjuls. Detta är en röstaktörs sätt att visa sina talanger när de letar efter arbete. Din demo-reel kan bestå av originalarbete eller imitationer av tecken / skript som redan finns. Det är viktigt att ha en kvalitetsdemo-reel som representerar dig och visar ditt sortiment och skicklighetsuppsättning. Du kan spela in din egen eller få det professionellt gjort. Om du spelar in din egen, var uppmärksam på ljudkvaliteten och se till att göra det på en plats utan bakgrundsbrus. Du vill inte ha något att distrahera från din röst.
    • Att få en professionell demo-hjuls kan kosta hundratals dollar. Det garanterar inte en bra demo, bara en bra kvalitetsinspelning. Innehållet i din demo är viktigast. Med en bra mikrofon i ett lugnt rum hemma kan du fortfarande göra en kvalitetsinspelning.
    • Börja starkt, med ditt bästa arbete showcased under de första 30 sekunderna av din hjul. En potentiell arbetsgivare kommer sannolikt bara att titta på cirka 30 sekunder av din hjul, så gör det räkna. En demo-hjulsel ska vara ganska kort, inte längre än en till två minuter, och det borde vara rakt till punkten, med korthet med flera röster.
    • Om du skapar en demo-reel för ett visst jobbposition som du vill, se till att innehållet i din demo-reel är relevant för jobbet. Till exempel, om du auditionerar för en manlig karaktär, behöver de förmodligen inte höra din gamla damintryck.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 10
    2
    Bygga ett CV. Du behöver ofta arbeta för att få arbete, vilket kan vara utmanande när du börjar. Försök att få någon erfarenhet du eventuellt kan så att du kan bygga ett CV. Ta skådespelarklasser, delta i workshops, Gör en YouTube-kanal Med ditt ursprungliga innehåll, bli involverad i Community Theatre, erbjuda att vara annonsören på din skola, berättar en ebook, eller helt enkelt hitta något som är relevant för att ringa som du kan göra för att komma igång. Detta hjälper dig att se upplevt att kasta styrelseledamöter och hjälper dig att utveckla dina färdigheter.
  • Ditt CV är mycket viktigare än headshots för röstverkande. Professionella headshots är en fin touch, men de kan kosta hundratals dollar och hjälpa inte att kasta styrelseledamöter eftersom ditt utseende inte är relevant för röstverkande.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 11
    3. Hitta ett talangagent. Precis som alla andra slags skådespelare, kommer en röstskådespelare att bli hjälp med att ha en agent representerar dem. Din agent kommer att meddela dig att du ringer i området och hjälper dig att matcha dig med rätt jobb. De kommer att bidra till att marknadsföra dig och hantera din karriär. De kommer att hjälpa till att förhandla din lön och kommer att tjäna provision från dina jobb. De kommer att känna till jobb som du inte kan hitta på egen hand. Skicka din demo-hjul och återuppta till talangagenter i ditt område. Välj en som du litar på och känner dig bekväm med.
  • Att få en agent kommer att hjälpa till att ta din karriär till nästa nivå. Du behöver redan ha din röst utvecklad och bestämma vilken typ av röstarbete du vill göra innan du får en agent.
  • Hitta en agent som specialiserat sig på röstverkande. Bestäm om du vill arbeta i tv, filmer eller radio och hitta en agent som specialiserar sig på den industrin.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 12
    4. Skicka din demo-hjul och återuppta till studior. Hitta varje studio inom ditt område och maila dem din demo och fortsätt. Om du är villig att resa, kan du till och med skicka din demo och återuppta över hela landet. Var beredd att vänta på ett svar och att möta mycket avslag. Studior får hundratals demos och du kanske eller kanske inte är vad de letar efter. Bara för att de inte svarar genast, men betyder inte att de aldrig kommer att vara intresserade. Kanske har de inte en del för dig för tillfället men gillade din demo och kommer att överväga dig i framtiden.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 13
    5. Bygg din portfölj online. Att ha en stark online-närvaro kan hjälpa din karriär. Du kan Gör en personlig webbplats Använda en tjänst som WordPress, kan du visa upp dina färdigheter på YouTube, eller du kan Använd Social Media Sites Genom att göra konton specifikt för din karriär. Gjutdirektörer ser mer och mer på Internet för att hitta talang. Om någon har hört talas om ditt arbete, vill du att det är lätt för dem att se dig och se vad du kan göra. Att ha sidor online dedikerade specifikt till ditt röstarbete hjälper dig att marknadsföra dig själv.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 14
    6. Välj rätt plats. Om du är allvarligt att bedriva röst som en karriär, kanske du vill bo i en stad med en stor röstverkande industri. Även om Internet har minskat behovet av detta, kan det fortfarande vara bra att vara rätt i mitten av saker. Några av de översta städerna i USA för röstverkande är Los Angeles, New York, Dallas och San Francisco.
  • Del 3 av 3:
    Audition
    1. Bildbeteckningen blir en röst actor_voiceover artist steg 15
    1. Delta i ett öppet samtal. Även om du inte har en agent och har inte hört från en studio än, kan du fortfarande börja delta i auditioner genom att öppna samtal. Ett öppet samtal är en audition som någon kan delta. Var beredd att det finns många människor på öppna samtal och ses för bara en kort tid. Även om det inte är mycket troligt att boka en roll vid ett öppet samtal, är det fortfarande bra övning och hjälper dig att bli van vid att auditionera och börja få dig sett av gjutningsdirektörer.
    • För att hitta öppna samtal i ditt område kan du titta på en webbplats som backstage.com för listor.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 16
    2. Audition på nätet. Eftersom röstverksamhet kan göras helt enkelt med en mikrofon, kan du till och med audition hemifrån. Det finns olika jobblistor online, som de på röster.com. Online Marketplace ändrar hur gjutning inträffar, och Auditioning Online är ett bra alternativ när du inte bor i en storverkande stad.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 17
    3. Audition så mycket som möjligt. Vissa säger att det verkliga arbetet hos en skådespelare är auditionering. Detta beror på att agerande är mycket konkurrenskraftigt. Du kommer sannolikt att behöva gå på många auditioner för att boka bara en konsert, och så snart du slutför ditt jobb måste du börja auditionera om igen. Därför måste du lära dig att omfamna auditionsprocessen och gå till så många som möjligt. Detta kommer att hålla dig skarp och din röst i form för när du landar ett jobb. Ju fler auditioner du deltar, den högre chansen du har anställd.
  • Audition även för roller som du inte är säker på att du är rätt för. Du vet aldrig vad en gjutdirektör letar efter.
  • Kom ihåg att vila din röst mellan auditioner så att du inte övermanar det.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist Steg 18
    4. Förbered före tid. Se till att din röst värms upp och du är hydratiserad. Se till att du har förberett skriptet och vet hur du läser det. Vissa auditioner består av att bara säga en rad, så det är viktigt att veta att du kan spika det i förväg. Detta kommer också att bidra till att underlätta nerverna i en stressig auditionsmiljö. Har annan dialog förberedd förutom skriptet om gjutningsdirektörer vill se vad du kan göra.
  • Försök att komma in i karaktärens huvud och gå utöver orden på sidan. Vem är den här karaktären? Vad är viktigt för dem? Varför säger de dessa ord? Det kan hjälpa dig att skriva ner dina idéer om ett tecken att arbeta genom de viktiga aspekterna av dem. Detta hjälper dig att ta med karaktären till livet.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist Steg 19
    5. Visa upp i tid. När du deltar i en audition är punktligheten nyckel. För att säkerställa att vara i tid, planera att anlända 10-15 minuter före tid. Detta ger dig en chans att bli avgjort och till och med gå över ditt skript.
  • Bild med titeln Bli en röst actor_voiceover artist steg 20
    6. Klä på lämpligt sätt. Även om det inte är relevanta för röstverkande, säger ditt övergripande intryck mycket. Var noga med att klä sig på lämpligt sätt. Använd inte en gammal, raggedy t-shirt. Du borde se professionell och kom ihåg vilken karaktär du auditionerar för.
  • Till exempel, om du auditionerar för en ninja, behöver du inte bära en kostym, men att ha en svart knapp-down-skjorta skulle vara ett bra sätt att tolka den rollen med professionella kläder.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Konstnären i den här videon kan hjälpa dig och till och med lära dig några knep på träning och perfekta din röst. Fortsätt och ge inte upp!

    Tips

    Håll din röst frisk genom att hålla sig ordentligt hydratiserad och inte röka.
  • Vila din röst från tid till annan. Det kommer att gynna din vokal hälsa.
  • Var noga med att utarbeta ett avtal om lön med din talangagent. Vissa agenter / byråer tar en högre provision än andra.
  • Tävlingen om röstverkande är hård. Du måste ha en unik röst och vara en extremt begåvad skådespelare för att driva detta som en karriär.
  • Om du börjar tidigt (exempel: som barn) så är du mer benägna att få ett jobb på det området.
  • Varningar

    Det kan ta tid att etablera dig som en röstskådespelare. Ge inte upp om det inte får ett jobb omedelbart. Det är mycket konkurrenskraftigt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande