Hur man tillämpar neutral makeup för speciella tillfällen

På avslappnade dagar kan du gå för en naturlig smink, men för speciella tillfällen vill du ha något mer glamoröst utan att vara för dramatiskt. En neutral makeup look är perfekt för dagtid speciella evenemang när du behöver titta polerad. Prova en neutral smink när du går till en arbetsintervju, med söndagsbrunch med vänner eller deltar i en trädgårdsbröllop på en lördag eftermiddag.

Steg

Del 1 av 5:
Differentiering mellan neutral och naturlig smink
  1. Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 1
1. Bära naturlig smink när du vill att din egen hud ska visas igenom. Naturlig smink är ibland förvirrad för neutral smink, men de två är helt annorlunda. Ett naturligt utseende är avslappet, fräsch och dimmig och används för att uppnå en uppdaterad "bara vaknade" look. Ett vardagligt utseende uppnås med minimal smink.
  • Sheer eller Light Foundation kan användas så att huden, fräknar och alla, visar fortfarande igenom.
  • Ögonmakeup är minimal, en sådan som en ljusskugga och bara en bit av mascara, men ingen eyeliner.
  • Läppar kan bara ha en touch av ren glans i en naturlig ton.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 2
    2. Bära neutral smink för att se helt polerad för dagtid. I motsats till ett naturligt utseende med minimal smink, uppnås ett neutralt utseende med ganska lite smink. Neutral smink är mer subtil än en dramatisk natttid på grund av en neutral färgpalett, men är lika kraftigt uppbyggd. Det är perfekt för dagtid när bolder sminkfärger kanske inte är lämpliga.
  • För ett neutralt utseende är huden fortfarande helt täckt med concealer och foundation.
  • Full ögonmakeup appliceras för ett neutralt utseende, inklusive en basögonskugga, en höjdpunktskugga, eyeliner, mascara och falska ögonfransar, om så önskas. Skuggan, fodret och mascara ska alla vara neutrala färger.
  • Läppar görs i en neutral färg. En naken läpp är ett populärt neutralt utseende.
  • Neutral Makeup skapar ett felfritt utseende som är viktigt för att se bra ut i bilder.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 3
    3. Förstå att en neutral palett är smickrande för de flesta hudtoner. Neutrala färger kan se smickrande på ett brett utbud av hudtoner, från ljus till mörkt. Skillnaden är i skuggan av sminkfärgen. Lättare nyanser av en viss sminkfärg (som ljusrosa) appliceras på lättare hudtoner, medan djupare nyanser av samma makeupfärg (som mörkrosa) kan appliceras på mörkare hudtoner.
  • Del 2 av 5:
    Förbereder din hud
    1. Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 4
    1. Samla din ansiktsrengöring, exfoliator och fuktkräm. Oavsett hur bra din smink teknik är, eller hur stora de produkter du använder är, ditt ansikte och färdig smink kommer att se bäst ut med korrekt hudvård. Detta inkluderar tvätt, exfolierande och fuktgivande.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 5
    2. Tvätta ansiktet med en mild rengöringsmedel. Med hjälp av dina händer (tvätta händerna först) eller en tvättduk, blöta ditt ansikte och tvätta det med din favoritläge. Massera försiktigt rengöringen över hela ansiktet, inklusive pannan, kinderna, hakan och näsan, som arbetar i en lätt skum.
  • Var försiktig runt ögonområdet för att undvika att få någon rengöring i dina ögon.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 6
    3. Exfoliera din hud om den har varit några dagar sedan du senast exfolierad. På fuktig hud, massage en mild ansiktsskrubba på pannan, kinderna, hakan och näsan, var försiktig med att undvika ögonområdet. Exfoliering släpper ut huden genom att avlägsna döda hudceller och flakiness, vilket hjälper din smink att gå mer smidigt.
  • Hoppa över det här steget om du tidigare exfolierade din ansiktshud inom de senaste 24-48 timmarna. Du bör inte behöva exfoliera din hud mer än två gånger i veckan.
  • Personer med känslig hud kan välja att hoppa över det här steget. Exfoliering kan vara hård på känslig hud så använd en mild, all naturlig produkt om du vill exfoliera.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 7
    4. Fuktar din hud. DAB din föredragna ansiktslotion på pannan, kinderna, näsan, hakan, ögonlocken och under ögonområdet - och smidigt smidigt tills du inte kan se lotionen längre. Låt din hud fullt ut absorbera fuktkräm i ca 10 minuter innan du börjar använda någon smink.
  • Moisturizer hjälper till att hålla huden och ser ungdomlig och frisk och hjälper till att hålla din smink från att kaka.
  • Fuktgivande är det sista steget i prepping din hud för sminkansökan.
  • Del 3 av 5:
    Applicera foundation och pulver
    1. Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 8
    1. Samla din grund, concealer, pulver, borstar och / eller svampar. Med din hud djupt ren och ordentligt fuktad, märker du hur friskt ditt ansikte ser ut och känns. Det är nu klart för foundation, concealer och pulver. Din smink kommer att gå på mycket mjukare nu när din hud har blivit ordentligt prepped.
    • Använd en full täckningsstiftelse för att uppnå ett felfritt utseende. Några fräknar, mol eller missfärgning du kanske har knappt bör visa igenom, om alls, efter att ha tillämpat fundamentet.
    • Välj en grund i en nyans som kompletterar din naturliga hudton för att upprätthålla ett neutralt utseende.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 9
    2. Applicera grunden för din hud. Du kan använda en pensel, svamp eller fingertopparna för att tillämpa fundamentet. Välj vilket alternativ som fungerar bäst för dig. För att tillämpa grunden, placera små prickar på pannan, kinderna, hakan, näsan, ögonlocken och under ögonområdet. Blanda försiktigt i fundamentet med en känslig, lätt touch för att undvika att oavsiktligt gnugga från någon grund.
  • Du kan använda flytande eller pulverfond, beroende på vilket du föredrar. Liquid Foundation kommer att ge mer täckning, är lättare att blanda in i huden, och är bra för att uppnå en polerad, neutral dagtid.
  • Dabbing lite grund under ögonområdet hjälper till att minimera under ögonkörning.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 10
    3. Dab concealer under ögonen. Du kan hoppa över det här steget om stiftelsen redan har täckt några mörka cirklar under ögonen. Om du fortfarande kan se lite mörker, använd bara en liten mängd concealer med fingertopparna och smälta försiktigt in.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 11
    4. Damm ditt ansikte med ansikts pulver. Ställ in din grund med ansiktspulver. Använd en stor pulverborste för att damma hela ansiktet med ansiktspulveret. Detta kommer att hjälpa till att ställa den grund som du redan har applicerat på din hud och hjälper det att vara längre.
  • De flesta pulver kommer bara i neutrala nyanser och kommer att fungera perfekt för ett neutralt utseende. Välj bara ett pulver som kompletterar färgen på din grund, som ska vara en nära matchning till din naturliga hudton.
  • Om du föredrar, försök använda en liten pulverpuff eller svamp för att lätt pulvera dina ögonlock och under ögonområden istället för att använda pulverborsten.
  • Del 4 av 5:
    Applicera ögonmakeup
    1. Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 12
    1. Samla alla dina ögonmakeuptillbehör. Du behöver ögonskugga, eyeliner, panna eller ögonpennor, mascara, borstar och eventuellt pincett.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 13
    2. Plocka ögonbrynen, om det behövs. Dina pannor ramar ditt ansikte och ögon, så det är viktigt att de inte är upptagna. Plocka alla stridiga hår. Undvik över plockning. För hjälp att forma dina ögonbryn för att bäst rama dina ögon, läs Form ögonbryn.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 14
    3. Fyll i dina pannor. Använd en något våt pannaborste och en mörk ögonskugga eller penna eyeliner för att fylla i några glesa områden i dina ögonbryn. Avsluta utseendet genom att borsta pannorna med en brow kam eller borsta för att släta alla hår i samma riktning.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 15
    4. Applicera ögonskugga på ögonlocken. Endast två nyanser av ögonskugga behövs för att skapa denna neutrala utseende - ett ljus och en mörk. Välj neutrala färger för båda skuggorna.
  • Eftersom neutrala färger fungerar för nästan vilken hudton som helst, behöver du inte oroa dig för att plocka fel färg. Välj de neutrala nyanser du gillar bäst.
  • För den lättare ögonskuggan inkluderar exempel på neutrala toner beige, taupe och champagne.
  • För den mörkare skuggan är mörkbrun eller mörkgrå både bra neutrala alternativ. En mörkare nyans av den lätta ögonskuggfärgen du valde skulle också fungera.
  • Med en ögonskuggborste, använd ljusare nyans över hela ögonlocket.
  • Använd en vinklad eller mycket tunn borste för att applicera den mörkare nyansen endast. Du kan smacka ditt öga veckas lite med fingret eller smudande borste för att blanda.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 16
    5. Lina dina ögon med svart eyeliner. Du kan använda flytande liner, gelfodral eller penna eyeliner. För att skapa en mjuk, subtil linje, rita en mycket tunn linje mycket nära din lash line.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 17
    6. Borsta mascara på dina fransar. Applicera två eller tre skikt av svart eller mörkbrun mascara på dina övre fransar. Svart och mörkbrun mascara är båda bra alternativ för alla hudtoner. Om du vill, applicera en kappa mascara på dina lägre ögonfransar också.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 18
    7. Applicera kosmetiska ögonfransar, om du använder. Falska ögonfransar läggs bäst efter att du har slutat använda din ögonmakeup. För steg för steg instruktioner om korrekt applicera fransar, läs Applicera falska ögonfransar. När de falska fransarna appliceras, tryck på Eyeliner, om det behövs och tillämpa ytterligare mascara, om så önskas.
  • Del 5 av 5:
    Markera kinderna och läpparna
    1. Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 19
    1. Samla din rodnad, läppbalsam, läppstift eller läppglans och borstar. Att lägga till subtil färg till dina kindben och läppar kan ge dig en hälsosam glöd som är det perfekta komplementet till din neutrala smink.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 20
    2. Välj en ljus blush färg som passar bäst för din hudton. Dricker blush färger är bäst sparade för dramatiska, kvällsutseende. Lättare färger är allt du behöver för att skapa en vacker, neutral dagtid.
  • Lättare nyanser av rosa eller persika rodna fungerar bäst för att skapa ett neutralt utseende på rättvisa eller lätta hudtoner.
  • Medium och mörka hudtoner kan dra nytta av varmare färger, till exempel en peachy beige.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 21
    3. Applicera rodnad till dina kinder. Använd en rund blush borste, gör ett pouty ansikte och borsta lite rodna lätt över dina kindben.
  • Applicera rodnad över kindbenen ger konturering för ditt ansikte, samtidigt som du ger dig en härlig, hälsosam glöd.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 22
    4. Fuktar dina läppar med läppbalsam. Låt läppbalmen absorbera i dina läppar i ca 10 minuter innan du fortsätter till nästa steg.
  • Läppbalmen kommer att fukta dina läppar och göra det lättare att applicera läppglans eller läppstift i nästa steg. Det kommer också att hjälpa din läppfärg att vara längre.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 23
    5. Applicera en ljus nyans av läppstift eller läppglans till dina läppar. Prova en ljusrosa, persika eller nakenfärg om du har rättvis hud. Medium och mörka hudtoner kan bära en mörkare nyans av rosa eller persika, men bör undvika naken läppstift som det kan tvätta dig.
  • Ljusa eller djärva läppfärger är bättre lämpade för kvällsspel så håll med lättare färger för din neutrala dagtid.
  • Du kan först skissera dina läppar med läppfodral, om du föredrar att betona läpparna mer.
  • Om du använder läppfodral, välj en färg som är en nyans mörkare än din naturliga läppfärg eller det är en skugga mörkare än färgen på läppstiftet eller läppglansen du använder.
  • Bild med titeln Applicera Neutral Makeup för speciella tillfällen Steg 24
    6. Observera ditt färdiga utseende i spegeln. Var stolt över ditt underbara nya utseende. Du vet nu hur man skapar en neutral smink ser som är lätt och vacker och perfekt för dagtidshändelser och speciella tillfällen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    • Ansiktsrengöring
    • Ansiktsfuktare
    • Makeupborstar
    • Pincett
    • fundament
    • Concealer
    • Ögonskugga
    • Pennpenna
    • Eyeliner
    • Mascara
    • Rodna
    • Läppstift eller läppglans
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande