Hur man tillämpar smink för en professionell inställning

En utmaning Många kvinnor ansikte väljer rätt smink för en professionell miljö. Det kan vara svårt att veta hur lite eller hur mycket smink är acceptabelt för professionella inställningar. Men smink kan vara viktigt. En 2011 Harvard-studie visade att kvinnor som bär smink - men inte ett ton av det - anses vara mer kompetenta, likbara och pålitliga. Den här guiden hjälper dig att skapa en smink som är lämplig för någon professionell inställning.

Steg

Del 1 av 4:
Förbereda den lämpliga makeupregimen
  1. Bild med titeln Applicera smink för en professionell inställning Steg 1
1. Tänk på dig själv och din livsstil. Är du någon som bär smink regelbundet? Eller är du bara igång? Vill du bära smink i en professionell miljö eller känner du att du måste? Även om det finns forskning som visar att kvinnor som bär smink på jobbet, uppfattas som mer kompetenta och likbara, är det inte en hård och snabb regel. Massor av högdrivna kvinnor bär inte smink i en professionell miljö och har inte tagits mindre allvarligt. Så gör vad som känns bäst för dig och vad du känner dig bekväm.
  • Bild med titeln Applicera smink för en professionell inställning Steg 2
    2. Tänk på vilka typer av smink du är intresserad av att ha på sig. fundament? Concealer? Mascara? Ögonskugga? Läppstift? Rodna? Makeups värld är en stor, så tänk på vad du vill lyfta fram, som du kanske inte vill sätta på ett fullt ansikte varje dag. Fråga dig själv vilka funktioner du vill accentuera och förbättra.
  • Kom ihåg att look behöver stå på tidstestet - du vill inte hålla retuschering av ditt utseende när du måste bindas från möte till möte.
  • Tänk på hur mycket av en luminanskontrast du vill. Luminanskontrast hänvisar till hur mycket ögonen och läpparna står ut jämfört med huden. Minns den gamla sagan om hur snö vita läppar var så röda som blod, och hennes hud var så vit som snö? Det är luminanskontrast i aktion! Detta koncept är fortfarande populärt idag - ny forskning har visat att smink gör att kvinnor verkar yngre genom att öka kontrasten mellan ansiktsegenskaper (som ögon och läppar) och hudton.
  • Bild med titeln Applicera smink för en professionell inställning Steg 3
    3. Vet vilken typ av professionell inställning du är i. En VD kan ha en annan smink till jobbet än en barägare, och det är viktigt att vara inställt.
  • Bestäm om din professionella miljö är konservativ (mycket formell, en passar-och-pantyhose typ av inställning), Business Casual (mindre konservativ men fortfarande knäppta upp och professionella) eller avslappnad (ingen klädkod eller standard). Om du är i den sista kategorin, måste du inte oroa dig - du kan göra din smink men du vill! Ändå kan förslagen nedan ge dig några roliga saker att tänka på eller försöka.
  • Titta på respekterade individer runt dig i ditt fält, och se vilken typ av smink de bär på daglig basis.
  • Bild med titeln Applicera smink för en professionell inställning Steg 4
    4. Samla dina varor. När du har bestämt vad du vill ha på dig, måste du se vad du redan har och vad du behöver. Den genomsnittliga personen kommer sannolikt att behöva någon form av grund, neutral ögonskugga, mascara och läppstift. Om du är mer erfaren med smink, kan du använda några fler produkter.
  • Om du är nybörjare till smink, kanske du vill besöka en sminkbutik eller disk i varuhuset och få lite en-till-ett-hjälp. Makeup-artister och konsulter hjälper dig att välja rätt färgprodukter för din hudton och ansiktsdrag. Att få rätt nyanser och kompletterande färger för din hud och funktion är det som gör smink förbättra din naturliga skönhet, snarare än att vända dig till en skrämmande vardags clown!
  • Bild med titeln Applicera smink för en professionell inställning Steg 5
    5. Förbered natten innan. Förbered din veckodag ser på söndagskvällar, så att du inte behöver spendera tid att planera vad du ska bära och hur man matchar din smink. Detta kommer också att spara tid under de upptagna morgonen rusar för att komma ut genom dörren.
  • Dra ut ett par ögonskuggor, läppstift, din rodnad, bas och mascara, och lägg dem i en sminkväska vid diskbänken i ditt badrum. På det sättet behöver du inte rycka genom dina lådor för att hitta en viss färg rätt när du försöker göra det till jobbet i tid.
  • Del 2 av 4:
    Kväll och markera ansiktet
    1. Börja med grunden för att jämna ut din hudton. Använda fingrarna, en liten sminksvamp eller en stiftborste, applicera ett jämnt lager av produkt över hela ditt ansikte. När du tillämpar fundament är mindre mer.
    • Om stiftelsen inte matchar din hudton kommer det att finnas en hård linje runt din käke. Antingen hitta en grund som passar dig bättre, eller blanda grunden ner nacken för ett bättre resultat som ser mer samman.
    • Se till att din bas inte är för tjock. Det är bättre att applicera lätt täckning, eller till och med att hoppa över stiftelsen och bara använda en tonad fuktkräm för att till och med ut någon rodnad eller missfärgning.
    • De "Dewy Skin" Titta kan vara vackert, men det tenderar att bli glänsande under dagens gång. Matt Foundation är det bästa valet av denna anledning.
  • 2. Använd ett ljust pulver. Lätt dammigt ett ansiktspulver över ansiktet kommer att skapa ett smidigt, matt utseende. Viktigast, ansiktspulver hjälper till att styra glans och sätter grunden på plats.
  • Om du är orolig att ditt ansikte blir oljigt och / eller glänsande hela dagen, bär några blottpapper och ditt ansiktspulver med dig så att du kan göra några touchups till lunch om det behövs.
  • 3. Använd rodnad eller bronzer för att förbättra din hud och benstruktur. Använda en rodborste, sopa den rodna du väljer på de övre kindbenen.
  • Medan du kanske älskar den rosiga, "fräsch ut ur förkylningen" Glöd den blush ger, du kan överväga att vara lite mer konservativ med rodnad för professionella inställningar. För mycket blush kan överväldiga ansiktet och skapa en något garish och överdriven utseende.
  • Tänk på bronzer eller rodna som ett sätt att lägga till en snygg färg till den släta och jämn basen du just skapat. På det sättet ser du mer naturligt, snarare än tvättat ut.
  • Var försiktig med att använda alltför skimmer-som sagt, en touch av skimmer ser fin under fluorescerande lampor på ett kontor. För en gång kan du använda ljuset till din fördel, eftersom det kommer att studsa och accentuera dina kindben.
  • Använd något rent i vilken färg kan byggas på.
  • Del 3 av 4:
    Gör ögonen
    1. Börja med en primer. En primer kommer att hålla ögonskuggan från att kasta in i ögonlockens veck när dagen går förbi. Detta är nyckeln till din ögonmakeup för att hålla hela dagen utan att du måste dra sig tillbaka till badrummet för att göra det.
  • 2. Applicera ögonskugga. Använd en ren borste, applicera ett ljust svep av ögonskuggan av ditt val över läppen (den del under kurvan där din ögonlock möter uttaget). Blanda det så att färgborstar jämnt över ditt lock, utan streck eller nakna fläckar.
  • Förbättra dina naturliga egenskaper genom att hålla fast vid naturliga toner. Du kommer förmodligen att vilja gå till subtilitet, istället för att visa upp dina blandningsförmåga. Spara dem för efter arbete!
  • Jorden tonade ögonskuggor är universellt smickrande. De är också mycket mer än "Boring Browns." Till exempel kan de vara rika rödbruna, lysande bronzer, lätta tvättar av guld, känsliga taup och silkeslen gråar.Det finns verkligen massor av alternativ när det gäller subtila nyanser.
  • Glittrande färger bör undvikas. Spara din ljusa, neon och glittrande nyanser för helgen!
  • 3. Sätta på eyeliner. Du kan använda en eyeliner penna eller en gel eller grädde och en liten, vinklad eyelinerborste. Börja från det yttre hörnet och dra höger längs din lashline. Fortsätt den här linjen hela vägen till det inre hörnet av ditt öga och sluta sedan.
  • En tunn, jämn linje över dina fransar kommer att få dem att se tjockare och mer underbara.
  • Prova brun eller grå eyeliner om du vill ha något mindre djärvt än svart för ett vardagligt utseende.
  • 4. Applicera mascara. Rulla staven från basen till slutet av dina fransar för att hjälpa till att separera och långa fransar. En ljusborste av mascara är tillräcklig för en professionell miljö.
  • Hoppa inte över mascara! Av alla ögonprodukter är det förmodligen det viktigaste. Mascara definierar och förlänger dina fransar och är nödvändigt för att skapa den mycket eftertraktade luminanskontrast eftersom det gör att dina ögon ser större och pop.
  • Se till att ögonfransarna är separerade efter applicering. Låt inte mascara klumpa ihop ögonfransarna.
  • Om dina ögonfransar tenderar att hålla rakt ut i stället för att curl lite, använd en ögonfranskrullare för att bygga curl innan man applicerar mascara.
  • 5. Var uppmärksam på dina ögonbryn. Dina ögonbryn gör mer än att skydda dina ögon - de är också en fokusering på ditt ansikte och kan vara mycket uttrycksfullt. Att hålla dem snyggt och städat är väl värt.
  • Hålla dem plockade (men inte alltför) för att skapa en trevlig stark panna. Om du inte känner dig bekväm eller kan plocka dig själv, besök en salong för ett vax. Vaxning varar längre och du kan rådgöra med stylisten om den form du vill och vad passar ditt ansikte.
  • Förbättra dina naturliga pannor genom att fylla i med pulver eller en tonad browgel. Kom ihåg att fylla i, istället för att dra på. Detta skiljer den professionella kvinnan från tecknadstecknet.
  • Del 4 av 4:
    Gör läpparna
    1. Bild med titeln Applicera smink för ett professionellt inställningssteg 14
    1
    Välj en läppfärg. Till skillnad från ögonfärger kan du känna dig bekväm att experimentera lite mer med läppfärger. Som sagt, toner som är ljusa för måttliga i färgmättnad är de mest rekommenderade.
    • De flesta hudtoner passar mjuka pinks eller nakenbrun. Matte, pinky nudes är för närvarande mycket populära och skapa ett polerat, sofistikerat och naturligt utseende genom att markera och inte bara täcka dina läppar.
    • Kom ihåg att om du väljer en ljusare färg, kommer det sannolikt att blekna som dagen går, så du vill komma ihåg att kontrollera och återanvända efter behov.
  • 2. Applicera läppstift direkt eller med en läppborste. Att använda en pensel kan hjälpa till att skapa ett fylligare utseende över hela läpparna. Se till att du inte överdragar dina läppar, som kan se falskt och obehagligt.
  • En läppborste är bra att använda speciellt om du går till en ljusare färg. Med borsten, använd läppstift som börjar i mitten av överläppen och rör sig utåt mot varje hörn.
  • Kom ihåg att kontrollera att du inte fick några på dina tänder - det finns få saker mer pinsamt än att visa upp till ett möte i en professionell miljö än att ha läppstift på dina tänder och inte inse det förrän senare,
  • 3. Lägg till lite glans eller balsam. Glosses kan lägga lite av en glans till en matt läppstift och fånga ljuset snyggt. Om du är någon som ofta gnuggar dina läppar tillsammans, kan glans eller balsam också bidra till att skydda läppstiftets integritet under.
  • Glans eller balm är särskilt bra för någon tveksam till tanken på att ha läppstift. En ren finish med en tonad balm eller glans kan förbättra ditt övergripande utseende, även om du övergår läppglans.
  • En smaksatt glans eller balsam kan också vara en bra idé om du inte gillar smaken eller lukten av din läppstift.
  • Tips

    Kom ihåg: Mindre är mer! Använd smink för att ta fram dina funktioner, för att inte täcka dem.
  • Du smink bör få dig att känna dig bekväm och fantastisk. Om du är upptagen med att stressa om din eyeliner, hur kan du hoppas att fokusera på vad som behöver göras?
  • Du ska vara formell, för att du ska gå i en annan natur.
  • Varningar

    Om du befinner dig i en professionell miljö som har regler om smink för hälso- och säkerhetsskäl, följ dessa regler först och främst.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande