Hur man bygger en lång lådkista

Behöver lite plats att sätta dina verktyg, smycken eller memorabilia? WikiHow kan hjälpa till! En lång lådbröst är en bra lagringsenhet som är relativt lätt att bygga. Allt du behöver är de rätta verktygen och en önskan om en ny plats att sätta dina saker.

Steg

  1. Bild med titeln Bygg en lång lådkista Steg 1
1. Bestäm om hur stor byrå ska vara och hur många lådor kommer det att ha. Bröstet som visas här var tvungen att passa i ett hålrum i väggen som var 37 "bred och 24" djup och gick upp hela vägen till taket, så byrån var planerad att vara ca 4 meter (1.2 m) lång, 3 fot (0.9 m) bred och 2 fot (0.6 m) djupt.
  • Bröstkorget består av 5 paneler med 3/4 tum plywood, två sidor, en topp och en botten och framsidan. Baksidan kommer b av 1/4 tum mdf.
  • Dimensionerna av de 5 3/4: e tumpanelerna för bröstkorget var: Topppanel = 22 "x 34" - Bottenpanel = 22 "x 34" - Vänsterpanel = 22 "x 46" - Högerpanel = 22 "x 46 "- Frontpanel = 20.5 "x 44.5 ".
  • En pappersmall med 1 "= 1 fot (0.3 m) och sedan lade dessa på 4 "x 8" för att se hur man skär dessa från 4 fot (1.2 m) x 8 fot (2.4 m) plywoodpaneler. Baserat på den bästa passformen drogs linjerna på en 3/4: e tum plywoodpanel och de enskilda bitarna skars. Se uppställningen för att skära dessa utan en bordsåg.
  • Panelerna färgades med en gelbaserad fläck som simulerade mahogny.
  • Bild med titeln Bygg en lång lådkista Steg 2
    2. Montera bottenpanelen. Den nedre panelen monteras genom att skruva in metall 3/4 tum L-konsoler till vänster fram, höger fram, vänster tillbaka och höger tillbaka som visas i diagrammet. Skruvhålen för L-fästena visas inte, men varje ben av L hade två skruvhål. Fästena belades med lim (gorilla lim) och sedan skruvas in i kanten av plywood. Dessa fästen lägger lite styrka under monteringsprocessen.
  • Två 3/4 tum med 1.5 tum (3.8 cm) band av trä skars i längd 1.5 på längre än panelens framsida (3/4 i x 1.5 i, såld som 1x2 remsor). En remsa fästes på framkanten av bottenpanelen med A /4 tum (1.9 cm) överhäng på varje sida.
  • Den andra remsan är på samma sätt fäst vid toppanelen.
  • Remsor är skurna av samma längd som panelens sidor (22 tum) och limes sedan och skruvas in i sidokanterna på den övre och nedre panelen för att bilda ett tresidigt bricka.
  • Slutligen kommer du att hamna med en topp och bottenpanel för bröstet som har tre remsor som täcker plywoodplåtens fram- och sidokanter. Remsorna kommer att projektera ca 3/4 tum från ytan av plywood. Den bakre kanten av plywood har inte en remsa.
  • Bild med titeln Bygg en lång lådkista Steg 3
    3. Fäst metallskedena för lådorna till bröstets två sidopaneler. Det är mycket viktigt att mäta exakt och för att se till att vänster och höger paneler matchar exakt. I bilden matchar de två sidorna inte. Skivorna från en av panelen måste skruvas och återmonteras efter att ha gjort mer exakta mätningar. Dessa bilder köptes från eBay på ca $ 2 / par. Skivorna är 22 tum (55.9 cm) lång och kom med instruktioner om hur du bifogar.
  • Nu kommer dessa sidor att fästas på botten och de övre panelerna. Ta bottenpanelen med 3 remsor och metallfästen och borra tre nedsänkta hål i sidostemsorna. Gör detsamma för topppanelen.
  • Bild med titeln Bygg en lång lådkista Steg 4
    4. Placera bottenpanelen på golvet, Applicera lim på insidan av vänster och höger remsor. Placera den vänstra sidopanelen ovanpå bottenpanelen och fäst sidopanelen till botten med 1.5 tum (3.8 cm) gipsskruvar för att skruva genom remsan direkt i sidopanelplywood. Skruva fast metall L-konsolen i kanten av sidopanelplywood. På samma sätt, fäst bröstets övre panel på den här sidopanelen. Bilden visar den övre panelen som är ansluten till sidopanelen.
  • Bild med titeln Bygg en lång låda bröststeg 5
    5. Lägg till den andra sidan och bifoga, Som du gjorde för den andra sidopanelen för att äntligen ge dig en bröstkropp med de fyra sidorna. Klipp nu och fäst vertikal 3/4: e x 1.5 tum (3.8 cm) remsor på framsidan med insidan av remsan som spolas med insidan av plywood. Fästremsor på utsidan av plywood för att bilda en L-formad kant med framremsan.Placera nu bröstkroppen på golvet. Placera bakpanelen på bröstkorget från 1/4 tums hardboard eller MDF. Den här panelen måste skäras med fyrkantiga kanter eftersom det hjälper till att dra bröstet i en exakt rektangel när den är fastsatt på baksidan av slaktkroppen. Placera en pärla av gorillanslimet på kanten av plywood av bröstkroppen och lägg försiktigt tillbaka på slaktkroppen. Fäst den vänstra sidan av panelen till plywood med /2 tum (1.3 cm) skruvar. Justera sedan bröstkroppen tills den är inriktad på bakpanelens andra kant. Fäst den övre änden av panelen på toppen av bröstkroppen och slutligen bottenänden med skruvar. Låt torka och stå upp bröstet.
  • Bild med titeln Bygg en lång lådkista Steg 6
    6. Fäst gjutning på kanten av bröstet Som visas med lim och naglar. Fläckar gjutningen. Applicera en annan fläck av fläck och sedan tre lager polyuretan lack. Applicera en tunn kappa av fläck mellan varje polyuretanskel för att ge en rikare färg.
  • För fötterna användes fyra staket efter kronor som formades som sfärer. Dessa gjordes av redwood och var mycket billigare än att köpa bun fötter men de var svåra att fläcka och lack. Dessa kronor hade en skruv inbäddad i dem så att de var direkt skruvade in i botten av lådbröstet med en limpunkt.
  • Bild med titeln Bygg en lång lådkista Steg 7
    7. Förbered de fyra sidorna för varje låda, och fäst dem ihop med lim och en skruv som går in från ett ansikte i kanten av plywood som en ram. Bredden på lådorna är exakt 1 tum (2.5 cm) Mindre än den inre bredden på bröstkroppen så att lådans glidbanor passar. Fläck och lack dessa låda sidor (undvik lacker botten av lådramarna, eftersom dessa kommer att limas till lådans bottnar) och låt torka. Fäst på lådbottnar skärs från 1/4 tum MDF med lim och skruvar som går in i botten av lådramarna. .
  • Bild med titeln Bygg en lång lådkista Steg 8
    8. Fäst lådanslutningarna till botten av dessa lådor och glida dem sedan in. Mät lådans frontpanelstorlek som krävs direkt från de installerade lådorna och skär sedan dem från den frontpanel som du hade förberett tidigare. Fläck och avsluta dessa frampaneler och fäst sedan dem på lådorna. Jag använde skruvar fram framsidan eftersom det var lättare att justera, och sedan skruvas från insidan av lådan i frontpanelen. Slutligen bifogade låddragningshandtag.
  • Tips

    Att göra lådramarna individuellt tog lite ansträngning, särskilt färgning och lackering. Kan ha varit enklare att göra en annan låda som var den totala höjden på alla lådor och sedan klippa ut de enskilda lådorna från den här rutan.
  • Att fästa lådans fronter med skruvar från framsidan var inte en bra idé i stället dubbelsidigt tejp kunde ha varit mer användbar för att tillfälligt hålla framsidan på plats tills den skruvas in från baksidan.
  • Använde en tjock remsa med kartong för att separera en lådfront från den andra som ger enhetlig avstånd.
  • Lådhöjderna var relativt grunda och varierade från 3/4 tum djup till ca 6 tum (15.2 cm) djup. Detta gör det väldigt enkelt att hitta små föremål.
  • Varningar

    Mäta två gånger och skära sedan. Om du inte är lådans bottnar kan vara lite mindre.

    Saker du behöver

    • 3/4 tum plywoodplåt beroende på storleken på skåpet för sidorna, topp och botten och framsidan av lådkedjan.
    • 1/4 tum MDF-ark för baksidan av lådbröstet och för lådans bottnar.
    • Lådbyxor
    • Låddragningshandtag
    • Gorilla Polyurethane Lim
    • 1.5 tum (3.8 cm) och 3/4 tums gipsskruvar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande