Hur man rengör ett glas bong

Att hålla en bong ren är mycket lättare och billigare än du kan tänka dig. Om du är villig att avsätta 5-10 minuter, en gång i månaden, kan du hålla din bong mousserande och glänsande. Medan regelbunden rengöring gör ditt liv mycket lättare, kan även de med de nästiest bitarna få dem att rengöra igen med enkla leveranser.

Steg

Metod 1 av 3:
Prepping bong
  1. Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 1
1. Separera alla de rörliga bitarna från bong. Korrekt rengöring innebär vanligtvis att skaka och lite skrubbning, vilket kan skada känsliga glasdelar om du inte är försiktig. Separera var och en av delarna - Bong, bilden och stammen och ställ dem åt sidan för att rengöras separat.
  • Du kanske vill ha på sig latexhandskar, eftersom lukten av harts kan vara svårt att ta bort från dina händer.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 2
    2. Skölj ut bitarna i varmt vatten. Detta kommer att lossa upp några av de större bitarna av harts som kan täppa upp din bong. Den varmare vattnet desto bättre, så använd tang för att ta tag i stycket om du inte säkert kan hålla stycket.
  • Använd inte varmt vatten på ett kallt stycke, eftersom det kan leda till att det splittras. Om din bit är kall, oavsett anledning, börja med ljummet vatten och långsamt höja temperaturen.
  • För mindre rutinmässiga rengöringar, kan du bara skölja ut Bong snabbt och fortsätt till vidare rengöring.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 3
    3. Slå av några stora bitar av harts med bomullspinne eller rörrengöringsmedel. Om det finns några stora bitar av tjära eller harts som du lätt kan nå, slå dem helt enkelt med mild skrubbning. Om en chunk motstår, det är bra. Du vill bara bli av med de stora, lätt borttagna bitarna nu.
  • För mindre bitar med tuffa, tjocka fläckar, som din bild eller skål, kan det hjälpa till att frysa biten i 30 minuter. Detta lossnar upp bitar av harts och gör dem enklare att slå av. Var noga med att torka skålen innan du fryser.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 4
    4. Placera de mindre delarna i återförsäljbara plastpåsar. Se till att de kan försegla effektivt. Du använder påsen för att innehålla din rengöringsvätska medan du suger de mindre bitarna. Även om du kan göra dem samtidigt är det säkrast att sätta dem i separata påsar.
  • Du kan också använda koppar och skålar, så länge du kan fylla dem med tillräckligt med vätska för att täcka bitarna. Rengöring kan dock lämna en ojämn lukt till köksredskapet, vilket gör plastpåsar det mest lämpliga alternativet oftare än inte.
  • Metod 2 av 3:
    Rengör glid och skål
    1. Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 5
    1. Fyll dina plastpåsar med isopropyl (gnidning) alkohol. Köp 90% isopropyl istället för 71% när det är tillgängligt, även om båda kommer att fungera. De finns i det första hjälpen av din stormarknad eller apotek. Se till att bitarna är helt nedsänkt i vätskan. Alkohol reagerar med tjära och harts, vilket gör det lättare att ta bort, vilket gör det billigt och effektivt hemrengörare. Om du inte har iso alkohol tillgänglig finns det flera alternativ:
    • Professionella städare som enkel grön och lösning 420.
    • Varmvatten och protestabletter.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 6
    2. Lägg till ungefär 1-2 matsked salt till påsarna. Ju större saltens korn desto bättre. Salt kommer inte att lösa upp i alkoholen och används som slipmedel. När du skakar på väskan med salt och alkohol kommer saltet att komma in till nooks och crannies som du inte kunde nå, skrubba dem.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 7
    3. Skaka bitarna i påsarna, försöker få saltet inuti bitarna när det är möjligt. Få saltet i röret och använd sedan fingrarna för att stänga av öppningarna till röret. Skaka sedan saltet för att bli av med så mycket harts som möjligt. Skaka påsen i 1-2 minuter eller tills stycket är synligt ren.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 8
    4. Blötta röret i flera timmar och upprepa för att ta bort persistenta fläckar. Om det finns delar som fortfarande fastnar fast, lägg bara ett stänk av fräsch alkohol och låt det sitta i några timmar. När du återvänder, skaka upp det igen för en djupare ren.
  • Du kan ta bort stycket och använd en bomullsswap för att torka bort några fläckar, som enkelt ska gå av, innan du blötlägger stycket igen.
  • Några av saltet har sannolikt upplösts eftersom de andra 9% av isopropylen är vatten. Lägg till mer om du behöver det.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 9
    5. Skölj ut bitarna med varmt vatten. Spola ut alkoholen och saltet med lite varmt vatten. Du kanske vill kasta bort vätskan ner på toaletten, eftersom den kan stinkas upp din handfat och rör om de lämnas ostörda.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong steg 10
    6. Använd vatten och citronsaft för att ta bort vattenfläckar. Torka av eventuella överflödiga fläckar, doppa slutet på ditt verktyg i någon ren alkohol för att bli av med alla beständiga fläckar. Därefter, för att avlägsna eventuella vattenmärken, blötta röret i 10-15 minuter i en blandning av varmt vatten och citronsaft. Torka stycket noggrant när den är klar för en butiksnivå.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring av bong
    1. Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 11
    1. Fyll bong med den ungefär en kopp gnidningsalkohol. Detta är för en ungefär 112{ displayStyle 1 { frac {1} {2}}}1 { frac {1} {2}}ft bong, så justering i enlighet därmed om din är större eller mindre. Liksom med de mindre bitarna är 91% isopropyl det bästa alternativet, men du kan också använda professionella rengöringsmedel som enkelt grönt. Om du har separata perkolatorer eller sektioner, lägg till en extra 1/3 kopp eller så till varje perkolator.
    • Om du är ögat på dina mätningar, lägg bara till så mycket alkohol, och på samma ställen, som du skulle lägga till vatten om du röker.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong steg 12
    2. Tillsätt 2-3 matskedar storkornsalt. Du kan använda finkornigt bordsalt, men kurssalt kommer att fungera bättre varje gång. Lägg igen till varje del av bong, perkolatorerna och alla, där du lade till alkohol.
  • Oroa dig inte om du inte kan få saltet överallt ännu - det blir lättare när du börjar skaka.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 13
    3. Försegla öppningarna till bong med dina händer. Använd dina palmer och fingrar för att försegla öppningarna till bong, hålla den tätt också. Du kan hålla ner gamla handdukar också för att förhindra att vatten sipprar ut. Men du måste också ha ett fast grepp om bong. Du måste skaka det kraftigt för att rengöra det, så du måste kunna hålla fast utan att släppa den.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong steg 14
    4. Skaka bong till "skrubba" det med saltet. Alkoholen kommer att lossa hartset och göra det lättare att ta bort. Saltet kommer att fungera som en svamp, torka bort resten av hartset där du inte kan nå det.
  • För en djup ren kan du behöva rotera och vrida bong för att få saltet till svårt att nå områden.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong steg 15
    5. Suga bong i alkohol eller rengöringsmedel om du har svårt eller svårt att skrubba fläckar. Om du inte har städat din bong efter månader av användning, kan du behöva låta det suga. Detta är ofta där rengöringslösningar som lösning 420 kommer till nytta, eftersom de är avsedda att blanda med vatten och lämnas under längre perioder. Blötlägg bong över natten och, när det är klart, rengör det med salt och isopropylalkohol.
  • Bild med titeln Rengör ett glas Bong Steg 16
    6. Ge bong en fin glans med lite vatten och citronsaft. Använd en bomullspinne eller rörrengörare för att ta bort eventuella lilla fläckar. För att bli av med vattenmärken, blötta biten i 10-15 minuter varmt vatten och 1/2 en citrons värde av juice, eller 1/2 en kopp vit vinäger. När du är klar, se till att du torkar stycket noggrant.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Rengör ditt stycke några veckor för att hålla det rent. Det är mycket lättare att städa stycket regelbundet i 5-10 minuter än sällan, när det kan ta en timme att helt rena.

    Varningar

    Restfyllt vatten eller vätska kan lämna märken och fläckar om de spillts.

    Saker du behöver

    • Isopropylalkohol.
    • Salt
    • Återanvändbara plastpåsar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande