Hur man ändrar en tröja

Skjortor som är för stora kan vara unflattering, men det finns ingen anledning att bli av med en skjorta bara för att det är lite baggy. Om du har en knapp-down tröja eller t-shirt som är för stor för dig, kan du ändra din tröja för att förbättra passformen. Du kan antingen använda en tröja som passar dig så bra som en guide, eller du kan klämma och stifta skjortan för att få rätt passform. Hur som helst, du behöver en symaskin och grundläggande sömnadsförmåga för att uppnå en professionell utseende förändring.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra en T-shirt
  1. Bild med titeln Alter A Shirt Steg 1
1. Lägg den välpassade skjortan över den illamående skjortan. Lägg din olyckliga t-shirt ut platt och lägg sedan den välpassade skjortan över den. Se till att båda skjortorna är plana och linda upp på axlarna och halsen. Lämna t-shirt ärmar på båda skjortorna united.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 2
    2. Spåra längs kanterna på den välpassade skjortan. Spåra runt utsidan av hela tröjan, inklusive ärmens undersida (runt armhålan). Se till att axlarna och halsen av t-shirtsna är kantade upp.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 3
    3. Klipp längs de linjer du har ritat. Använd din sax för att skära raka, även linjer som följer de kritlinjer du har ritat på den illamående skjortan. Klipp runt undersidan av ärmarna också.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 4
    4. Förkorta ärmarna. För en T-shirt behöver du bara justera längden på ärmarna. Ställ upp t-shirt ärmar så att axelsömmarna är fodrade upp. Använd sedan en bit krita för att spåra ½ "(1.3 cm) från slutet av den välpassade hylsan. Skär av överskottet och vik sedan över änden av din ärm med ½ "(1.3 cm) hela vägen runt ärmöppningen. Detta kommer att bli den nya hemlinjen för din t-shirt ärm.
    Expertips
    Daniela Gutierrez-Diaz

    Daniela Gutierrez-Diaz

    Kläder Designerdaniela Gutierrez-Diaz är en professionell mönster tillverkare och kläddesigner på DGPatterns i Vancouver, Kanada. Med över 5 års erfarenhet skapar Daniela moderna och unika silhuetter som är lämpliga för ett upptagen vardag. Hennes blogg, på skärbotten, innehåller sömnadstips och PDF-symönster för en mängd olika projekt och mönster.
    Daniela Gutierrez-Diaz
    Daniela Gutierrez-Diaz
    Klädesigner

    Ta lite i taget tills ärmarna är rätt storlek. Professionell mönstermakare Daniela Gutierrez-Diaz säger: "Ta i sidorna av ärmen med 1/4" vardera, så det är reducerat med ca 1/2" totalt. Om du behöver, justera sidorna med ca 1/16" i taget tills ärmarna låg platt på sidan. Ta sedan i manschetten med ca 1/16". Du måste också justera kragen eftersom om du släpper axelsömmarna, måste hörnet också vara ca 1/4" mindre."

  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 5
    5. Sy längs kanterna på t-shirt. Sy längs kanterna som går från botten av t-tröjan till ärmens ändar. Sedan sy runt de pinnade områdena i slutet av t-shirt ärmarna för att skapa din nya ärmhem. Ta bort pinnarna när du syr. Din söm bör vara ca ½ "(1.3 cm) från tygets råa kant.
  • När du är klar kan du göra din T-shirt inuti och prova på!
  • Metod 2 av 3:
    Ändra en knapp-down tröja
    1. Bild med titeln Alter A Shirt Steg 6
    1. Placera en tröja som passar bra över din överdimensionerade skjorta. Vänd din överdimensionerade skjorta inuti och lägg sedan ut din överdimensionerade skjorta så att den är helt platt.
    • Tuck ärmarna på den välpassade skjortan i armhålen innan du börjar.
    • Lämna ärmarna av den illamående skjortan unsned och spridas ut.
    • Se till att båda skjortorna är knäppta upp hela vägen också.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 7
    2. Spåra runt kanterna med krita. Därefter ta en bit krita och spåra runt de yttre kanterna på knappen. Börja längst ner på tröjan och spåra ½ "(1.3 cm) från kanterna på den välpassade skjortan på båda sidor. Detta kommer att ge lite extra tyg för din söm.
  • Tuck i ärmarna på din välpassade skjorta hela vägen till ärmsömmen. Det är här axeln och ärmen möts på din tröja.
  • Spåra inte runt ärmarna. Bara spår runt ärmöppningarna.
  • Expertips
    Daniela Gutierrez-Diaz

    Daniela Gutierrez-Diaz

    Kläder Designerdaniela Gutierrez-Diaz är en professionell mönster tillverkare och kläddesigner på DGPatterns i Vancouver, Kanada. Med över 5 års erfarenhet skapar Daniela moderna och unika silhuetter som är lämpliga för ett upptagen vardag. Hennes blogg, på skärbotten, innehåller sömnadstips och PDF-symönster för en mängd olika projekt och mönster.
    Daniela Gutierrez-Diaz
    Daniela Gutierrez-Diaz
    Klädesigner

    Titta på varje del av skjortan som en separat bit. Professionell mönster-maker Daniella Gutierrez-Diaz säger: "Om du vill ändra en klänningskjorta måste varje del av skjortan tas ifrån varandra och ändras individuellt, inklusive kragen och manschetterna. Ta sidorna av skjortan i ca 1/2" att ta skjortan en storlek ner, kolla mätningarna och ta det lite mer om du behöver. Du måste också ta i ärmarna, även om mätningen för ärmen kommer att vara annorlunda för alla."

  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 8
    3. Klipp längs de linjer du har ritat. Använd ett skarpt par sax för att skära längs de linjer du har ritat på den illamående skjortan. Se till att klippa raka, jämn linjer. Klipp inte inuti eller utanför linjerna. Skära direkt längs dem.
  • Skär ärmarna helt av kroppsdelen av skjortan.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 9
    4. Trim ner ärmarna efter behov. Lämna ärmarna vända in för att göra det här. Mät ärmlängden på din olyckliga skjorta mot ärmlängden på din välpassade skjorta för att bestämma hur mycket du vill trimma dem. För att göra detta, lägg den illamående ärmen ut platt och sedan stämmer upp den välpassade ärmen över den så att hylsans manschetter och toppkanter är kantade upp. Se till att den välfyllda ärmen är platt också. Spåra runt bottenkanten och armsömmen på din välpassade ärm med en bit krita som lämnar en ½ "(1.3 cm) Sömbidrag.
  • Gör detta för båda ärmarna.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 10
    5. Sy längs kanterna på skjortan. När du är färdig med att göra dina justeringar till T-shirt eller knappen, kan du sy längs kanterna för att säkra den nya passformen. Sy en rak söm om ½ "(1.3 cm) från kanterna av skjortans kropp.
  • Sy inte över armhålöppningarna. Lämna dessa öppna så att du kan sova ärmarna.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 11
    6. Vrid ärmarna höger sida ut. Din kroppsdel ​​måste förbli inuti, men ärmarna måste vara rätt sida för att återmontera dem ordentligt. Vrid ärmarna på höger sida innan du börjar.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 12
    7. Sätt i ärmarna genom ögonhålöppningarna. För att ställa upp kanterna av dina ärmöppningar och ärmar måste du helt sätta i ärmarna i armöppningarna. Sätt i manschetterna i armöppningarna och fortsätt tills ändarna på ärmarna är fodrade upp med öppningarna.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 13
    8. Knappa ärmarna på plats. När du har satt i ärmarna genom ärmöppningarna helt, kan du stifta runt kanterna för att säkra dem. Se till att kanterna på ärmarna och ärmarna öppnas upp på jämnt.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 14
    9. Sy ärmarna tillbaka på skjortan. När du är nöjd med hur ärmarna är fast, kan du sya ärmarna på plats. Sy längs de pinnade kanterna om ½ "(1.3 cm) från de råa kanterna för att fästa ärmarna. Ta bort pinnarna när du syr.
  • När du har slutat syr båda ärmarna på plats, kan du vända skjortan inuti och prova på!
  • Metod 3 av 3:
    Pinching och Pinning Your Shirt
    1. Bild med titeln Alter A Shirt Steg 15
    1. Vänd skjortan inuti och lägg den på. Pinning och nypa är ett ganska enkelt sätt att förbättra skjortaens passform. För att komma igång, allt du behöver göra är att vända skjortan inuti och lägg den på. På så sätt kan du sy de områden du har fastnat när du tar bort skjortan.
    • Om du skräddarsy en knapp-down-skjorta, se till att du knäppar upp hela vägen innan du sätter på tröjan.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 16
    2. Nypa de områden där du vill att skjortan passar bättre. Hitta de tröjaområden där den är olycklig och knippa dem så att de kommer att vara den storlek du vill att de skulle vara.Placera sedan en stift genom tyget i var och en av dessa områden för att hålla tyget på plats.
  • Du kan också fråga en vän att göra det här för dig om du tycker det är svårt att klämma och stifta skjortan du har på dig.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 17
    3. Ta bort skjortan. När du slutar pinning skjortan i alla de områden där passformen är av, ta försiktigt av tröjan. Se till att du gör det noga och långsamt för att undvika att ta bort någon av pinnarna i processen.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 18
    4. Sy längs kanterna på de pinnade områdena. För att säkra tyget i de områden du har fastnat, sy en rak söm precis utanför de områden du har fastnat. Ta bort pinnarna när du syr.
  • Bild med titeln Alter A Shirt Steg 19
    5. Skära bort överskottsvävnaden. När du slutar sy längs de pinnade områdena måste du klippa bort det överskottsväv som ligger utanför sömmen. Skära om ½ "(1.3 cm) från den nya sömmen för att ta bort det överskjutande tyget.
  • När du har klippt bort det överskjutande tyget är din tröja att vara redo att bära. Vänd det höger sida ut och prova på!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För fler idéer om att vända en baggy t-shirt till något du skulle vara glad att bära, se: Hur man skär överdimensionerade T-shirts, som inkluderar att göra en racerback tank från en baggy tee eller en trendig bunden tröja.

    Saker du behöver

    • En tröja som passar dig bra
    • Stift
    • Krita
    • Sax
    • Tråd
    • Symaskin
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande