Hur man är en 90-tals grunge tjej

Grunge var en musikstil populär av band som Nirvana och Soundgarden på 1990-talet. Snart efter spred Grunge över hela landet och morphed till ett sätt att leva. För att bli helt en grunge tjej, måste du överväga dina kläder, skor, attityd och smak i musik. Om du följer några enkla steg, blir du en grunge tjej på nolltid.

Steg

Metod 1 av 4:
Dressing din överkropp
  1. Bild med titeln vara en 90
1. Välj en plädskjorta. Det viktigaste elementet i en grunge tjejs outfit är hennes plädskjorta. Token Grunge Girls var över 90-talet TV-program. Till exempel, Angela Chase och Rayanne Graff från Mitt så kallade liv var alltid täckta i plaid. Försök att hålla sig borta från ljusa färger, fokusera mer på jordtoner och mörkare färger, som brun, röd, burgundy, svart, grå, senap gul och mörkgrön. Plaidtröjden ska alltid vara överdimensionerad och till och med ha hål i den.
  • Försök titta på sparsamhetsbutiker eller begagnade butiker för flanellskjortor. Dessa skjortor har ofta en sliten, blekad utseende, vilket är exakt den typ av plaid du vill ha som en grunge tjej.
  • Om du köper din pläd nya, undvik tätt passande eller girly passform. Grunge utseendet är ostrukturerat och lös. Försök titta i männens avsnitt eller gå en storlek eller två större än vad du normalt köper.
  • Du kan bära skjortan antingen som en överhjöd med en annan skjorta under eller bundet runt midjan. Undvik att bära den knäppas upp. Detta är mer grunge pojke än grunge tjej.
  • Om du vill ha något pläd som är lite mer flickaktigt, leta efter en rutig plädklänning som du kan bära över rippade jeans.
  • Bild med titeln vara en 90
    2. Ha på sig ett bandT-tröja. Grunge persona kom från en musikalisk genre, så grafiska band t-shirts är ett måste. 90s Grunge Style Icon Winona Ryder Rocked Band T-shirts som huvuddel av hennes repertoar. Prova att hitta skjortor från 90-tal som är populära i genren, som Nirvana, Silverstol, Soundgarden, Pearl Jam och Stone Temple Pilots.
  • Du kan gå överdimensionerad eller monterad, beroende på resten av din outfit. Om du är monterad, balanserar det med en baggy plaidskjorta eller överdimensionerade overaller.
  • Vintage t-shirts är verkligen vägen att gå. Försök hitta några ursprungliga turnéer eller albumskjortor på sparsamhetsbutiker eller andra handbutiker. De är mer äkta och har den extra bonusen att se slitna och grungy på grund av sin ålder.
  • Några större återförsäljare och varuhus säljer återtryck av bandtistor. Om du går den här vägen, gör det något för att få det att se åldras. Försök att tvätta det några gånger för att lossa tyget. Klipp av armhålen och gör det till en tank topp. Du kan också skära av kragen och bära den av axeln.
  • Bild med titeln vara en 90
    3. Prova en gröda topp. Trots den typiska maskulära klädsel som är relaterade till stilen kan du fortfarande visa lite hud i midsektionen. Denna stil blev populär av 90-talets stilikoner som Gwen Stefani, bly sångare av bandet utan tvekan. Hitta en gröda topp, som kan vara en t-shirt eller tröja, i en vanlig färg som svart, grå, vit eller rödbrun. Du kan också gå till en subtil design. Bara se till att det är tillräckligt kort för att visa upp magen.
  • Om du inte hittar en överdimensionerad topp som är tillräckligt kort, skära av den nedre delen av någon skjorta.Du kan klippa den lite jagged för att få det att se mer grunge.
  • De gör några beskära toppar med asymmetriska hemlinjer. Dessa ser bra ut med flannels bundna runt midjan.
  • Bild med titeln vara en 90
    4. Välj en tank top. Att vara grunge handlar inte bara om överdimensionerade kläder. Prova en tight fru beater tank i vit, svart, grå eller brun. De ser bra ut under flannelskjortor.
  • Du kan också hitta en bandtank. Dessa kan monteras eller överdimensioneras, beroende på vad du kan hitta. Om de är överdimensionerade, koppla dem med en svart bh och låt banden hängas av axlarna.
  • Bild med titeln vara en 90
    5. Välj en baby docka klänning. Du kan också lägga lite mindre maskulin flare ibland genom att ha en baby docka klänning, vanligtvis i blommönster. Bo inom den neutrala och jordtoner färgpalett. 90s Grungers handlade om att blanda stilar och lägga till ett lager av ironi till sina outfits. Nyckeln är att lägga till en flanellskjorta över den eller runt midjan för att få det att gå från preppy till grunge.
  • En av de mest inflytelserika stilikonerna på 90-talet var Courtney Love från bandhålet. Hon var också hustru till Nirvana Frontman Kurt Cobain. Grunge gudinnan rockade baby docka klänningar hela tiden, blanda dem med andra grunge element för att skapa ett rörigt, chic look.
  • Det spelar ingen roll om mönstren inte matchar. Matchning är inte viktigt när du är grunge.
  • Metod 2 av 4:
    Dressing din underkropp
    1. Bild med titeln vara en 90
    1. Köp Baggy, Ripped eller Patched Jeans. En av kännetecknen på Grunge är tröst, och det finns inget mer bekvämt än ett par slitna, baggy jeans. Köp ett par jeans en storlek eller två större än vad du normalt köper. Se till att du klarar av de skinniga jeansna. De är gjorda för att passa mer snyggt än du vill ha dina byxor. Försök hitta jeans med rips, hål eller fläckar på dem. De ger dem en slitna, levde i utseende som går bra med grungeutseendet.
    • Du kan spara lite pengar på jeans genom att köpa ett vanligt par jeans och rippa upp dem själv. Non Holey Jeans är vanligtvis billigare och du kan lägga till hålen vart du vill.
    • Du kan också försöka hitta jeans på sparsamhet eller andra handbutiker. De kommer att bli mer slitna och bekväma än helt nya jeans.
    • Om det är varmt väder kan du också gå med ett par avskurna denim shorts. Dessa ser bra ut med en gröda och en flanellskjorta runt midjan.
  • Bild med titeln vara en 90
    2. Prova en A-Line-tryckt kjol. Om du inte vill gå till hela klänningen, prova en A-Line-tryckt kjol. Liv Tyler populariserade den här stilen både av skärmen och på, i musikvideor för aerosmith och filmer som Empire Records. Prova en i pläd eller en blommig design och jordton färgpalett.
  • A-line kjolar ser bra ut med en överdimensionerad band-t-shirt och en flanell insvept runt midjan. Oroa dig inte om din plädskjorta inte matchar mönstret på kjolen. Det kommer att göra att du verkar ännu mer grunge.
  • Bild med titeln vara en 90
    3. Bära overall. Denim Overalls var en stor trend på 90-talet och grunge scenen arbetade dem till deras fördel. Köp ett par overall och matcha dem med ett band tee eller tank. Du kan bära flanellen som en överhjöd eller runt midjan eftersom båda stilerna ser bra ut med overallerna.
  • Du kan också prova det enda axeln också. I stället för att bära båda remmarna knäppta, slita en oklad, vikning av panelerna på båda sidor av överallt. Denna variation ser bra ut med grödans topp och en flanell.
  • Bild med titeln vara en 90
    4. Bära rippade tights eller slang. Om du inte är riktigt på att ha på sig jeans hela tiden, prova ett par håliga tights eller slang för att skapa hela grungeffekten. Courtney Love skulle ofta para hennes barn docka klänningar med rippade tights. Köp ett par neutrala färgade eller tryckta strumpbyxor. På samma sätt som jeans, rip hål och körs i benens tyg. Matcha dessa tights med tryckta kjolar eller klänningar. Du kan till och med bära dem under dina jeans.
  • Du kan laga flera lager av tights ovanpå varandra, med hål på olika ställen på varje par. Detta lägger till en liten extra textur i din outfit, speciellt om tights eller slangen är två olika färger eller mönster.
  • Metod 3 av 4:
    Avsluta ditt utseende
    1. Bild med titeln vara en 90
    1. Bära minimal smink. Grunge-stilen är gjord för att se så lågt underhåll och bekväm som möjligt, och samma känsla översätter till sminken. Par lite brun eller mörk ögonskugga med tjock eyeliner och mascara. Du vill att det ska se ut som ett rörigt smokey öga, men du vill inte att det ska se dåligt ut. Du kan inte heller bära smink.
    • Du kan överst med det här med en mörk färgläppstift om du vill lägga till ett annat lager till din smink. Liv Tyler toppade ofta av sin beskurna topp, blommig kjol och rippade tights kombination med en djup röd läpp.
  • Bild med titeln vara en 90
    2. Färga ditt hår. Grungers vet hur man rockfärgade lås. Du kan antingen färga hela ditt hår eller bara några mot botten. Prova mörkröd, rödbrun, askblondin, brun eller karamell. Du kan till och med gå pastellrosa, lila eller blå. Se bara till att färgerna inte är för levande.
  • Gwen Stefani färgade hennes hårblå, rosa och orange. Angela från Mitt så kallade liv färgade hennes hårbjörn som en första handling av grunge uppror.
  • Se till att det ser roligt och naturligt. Räta inte ditt hår. Du vill inte att det ska se ut som om du försökte fixa ditt hår för mycket. Messier Det är, Grungier du kommer att vara.
  • Bild med titeln vara en 90
    3. Bära stridsstövlar. Ingen grunge outfit är komplett utan ett stort par kampstövlar. Köp dem i svart, rödbrun, grå eller brun. Du kan även köpa ett mönstrat par. De gör varje grunge outfit ser mer bekväm och avslappnad. Para dem med ett band tee, en blommig tryck kjol, en flanell runt midjan, och ett par holey tights för att ha den ultimata grunge outfit.
  • Det mest populära startmärket var Doc Martens. Flickor sågs överallt populär kultur som bär detta ikoniska skor. Skådespelerskor som Liv Tyler och Winona Ryder hade dem och Angela och Rayanne rockade dem på Mitt så kallade liv. Även 90-tals tecknade grunge stil ikon Jane Lane bar dem på Daria. Ingen grunge tjej garderob är komplett utan dem.
  • Om du inte gillar Combat Boot-stilen kan du också bära ett par chunky skor som Mary Janes eller ett par dukskor som converse. Kurt Cobain var känt för att ha converse och Drew Barrymore hade ofta sina baggiga, rippade jeans.
  • Bild med titeln vara en 90
    4. Bära en mössa. Ett bra sätt att få tillgång till någon grunge outfit är en mössa. Skådespelerskor som Drew Barrymore populariserade dessa tillbehör genom att toppa sina plädskjortor och rippade jeans med en mössa. Plocka ut en svart, grå, brun eller mörk röd beanie att bära. Du kan bära ditt hår upp eller ner med mössor. Det ser bra ut med de flesta frisyrer.
  • Om du inte är i mössor, prova en bandanna. De har en liknande grungy känsla men kom i fler färger och mönster. De är också bekvämare att bära i varmt väder.
  • Bild med titeln vara en 90
    5. Ta tag i några tillbehör. Tillbehör kan lägga till några intressanta flare till någon grunge outfit. Liv Tyler och Gwen Stefani kunde rocka ett välplacerat halsband eller örhängen. Prova en svart flätad tatuering choker, ett stort enkelt kors halsband, eller stora chunky örhängen. Du kan också hämta några silver- och färgade bandringar för att bära, läggas några på varje finger.
  • Metod 4 av 4:
    Spelar delen
    1. Bild med titeln vara en 90
    1. Sluta omsorg. Hela grunge persona är byggd på en känsla av ambivalens mot samhälle, konsumentism och överensstämmelse. Kläderna är slitna, stora och bekväma för att du inte bryr dig om många saker längre. Rusa inte och stressa om någonting. En grunge tjej är nöjd med att bara sitta och lyssna på lite bra musik. Hon är inte typiskt högsträckt eller obsessiv. Hon låter saker hända när de händer utan mycket eller omsorg.
  • Bild med titeln vara en 90
    2. Ha attityd. Nu när du har utseendet måste du anta attityden. Även om grunge tjejer inte bryr sig, får de en attityd med människor när de försöker få dem att överensstämma eller gå med i saker. Lyssna inte när folk säger att du gör något. Berätta bara för dem att du vill sitta och lyssna på din musik hela dagen. Gör vad du måste göra i livet, men få en attityd med andra när de interagerar med dig.
  • Way Courtney Love, Liv Tyler och Drew Barrymore agerade på 90-talet ger perfekt exempel på grunge attityd. Deras brist på respekt för auktoritet och snarkig attityd ledde dem till konstanta problem och till och med några arresteringar.
  • Detta gäller inte för dina grunge vänner. De förstår din vårdslöshet och apati för världen, vilket innebär att du inte behöver få en attityd med dem för att få din poäng över.
  • Bild med titeln vara en 90
    3. Känna till musiken. Grunge skulle inte vara ett sätt att leva om det inte var för grunge musik. Medan Nirvana populariserad grunge musik, finns det många andra grungebanden som du borde bli bekant med. Forskning Vem var eraens halvband och bekanta dig med sin musik. Gå till din lokala CD-butik och titta igenom deras bergsamling.
  • Medan det fanns många grunge band på 90-talet, var några av de mest inflytelserika band som hål, grönmagnetskola, pärlstopp, ljudgarden, sopor, raseri mot maskinen, Alice i kedjor, krossar pumpor, 7 års tik, fastabacks, Temple of the Dog, Mad Season, Cat Butt, Veruca Salt, Skin Yard, Mor Love Bone, Tad, Glits, Bush, Seven Mary 3, L7, Skrikande Träd, Grön River, Melvins, Mudhoney och Stone Temple Pilots.
  • Nyare band är fortfarande i stil med grunge. Titta på blygsam mus, afghanska whigs och dinosaur Jr.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande