Hur analyserar man ett citat

Att vara tankeväckande och exakt är hemligheten till en bra analys av ett citat. Presentera citatet faktiskt och vara medveten om sitt bredare sammanhang. Parafrasera citatet, vilket kommer att förmedla din förståelse av det. Bryta ner element i skrivstilen och överväga vikten av citatet till sin publik.

Steg

Metod 1 av 3:
Analysera den språkliga stilen
  1. Bild med titeln Analysera ett citat Steg 1
1. Peka ut figurativt språk. Ett citat, oavsett om eller skrivs eller talas, kommer att ha en unik språklig stil och struktur. Observera användningen av ett figurativt språk (metaforer, likheter, hyperbole, idiom, allusion, personifiering och så vidare) som kan lägga till djup eller en dubbel betydelse för orden. Sådana jämförelser gör ofta citat mer minnesvärda och följd.
  • Som ett exempel kan du skriva, "Hemingway använde en trubbig och mörk metafor när han sa," Skrivning är lätt. Du öppnar bara en ven och blöder.`"
  • Bild med titeln Analysera ett citat Steg 2
    2. Identifiera citatets ton. Visa effekterna och betydelsen av ett offert genom att beskriva den anda där den talades eller skrivs. Element som sarkasm kan förändra den sanna innebörden av ett offert, medan negativitet kan intensifiera sitt budskap. Notera citatets ton och stämning och nämna om det är symboliskt för den person som gav den.
  • Du kan också beskriva en författares ton som macabre, vördnadsfull, jaded, nostalgisk, kritisk, arrogant, ironisk, evasiv, bitter, ödmjuk, kaustisk, allvarlig, nyckfull, assertiv, derisiv, formell, opartisk, entusiastisk eller nedlåtande för att namnge en få.
  • Till exempel kan du identifiera tonen i en Dorothy Parker citat genom att säga, "Med sin typiska tunga-i-cheek-defeatism skrev Dorothy Parker: "Ta mig eller lämna mig - eller, liksom den vanliga ordningen av saker, båda"."
  • Bild med titeln Analysera ett citat Steg 3
    3. Notera användningen av alliteration. Alliteration är ett litterärt verktyg som skapar en musikalisk effekt i text och prosa, vilket gör det roligt att recitera och lätt att memorera. Denna skrivteknik grupperar ett antal ord med samma första konsonant ljudet nära varandra. Identifiera alliteration vid analysering av ett offert och kommentera hur det kan ha gjort citatet mer minnesvärt eller betygsatt.
  • Till exempel en analys av en berömd linje från Romeo och Julia kan notera det, "Shakespeare använde alliteration i en minnesvärd linje som läser som en sång: "Från fram de dödliga länderna av dessa två fiender - ett par stjärna-cross`d-älskare tar sitt liv.`"
  • Metod 2 av 3:
    Introducera citatet
    1. Bild med titeln Analysera ett citat Steg 7
    1. Ställ in citatet. Innan du presenterar citatet som du kommer att analysera, ge en mening eller två som sätter upp sin ton och betydelse. Ge någon indikation på hur citatet ska tas emot genom att tillskriva ett positivt eller negativt värde för det. Om möjligt, visa hur citatet mottogs när det var först talat eller skrivet.
    • Till exempel, skapa ett negativt citat genom att säga något som, "Kritiker i gruppen var vokal om deras rädsla."
    • Placera ett citat inom ett tema eller fenomen genom att säga något som, "Anti-vaccinrörelsen har svept över hela landet de senaste åren."
  • Bild med titeln Analysera ett citat Steg 8
    2. Introducera källan till citatet. Ram citatet inom ramen för vem som sa det, när, och var. Ge namnet på den person som sa det, och lite bakgrund om vem de var och varför de sa det. Var noga med att notera när citatet gjordes och genom vilket medium (e.g., i en bok eller tal).
  • Till exempel: "I sin publikation 1975 hade "disciplin och straff: Fängelsens födelse", hade Michel Foucault detta att säga om makt, kunskap och sexualitet: [...Anklagelse"
  • Bild med titeln Analysera ett citat Steg 9
    3. Ge citatet. Som en allmän regel bör du alltid presentera ett citat på samma sätt som det ursprungligen presenterades. Reproducera stavningen, interna skiljetecken och kapitalisering av skriftliga citat exakt, även om dessa element är grammatiskt felaktiga. Om du citerar en föreläsning, tal eller intervju, var noga med att få ett exakt transkript för att använda från ett bibliotek eller välrenommerat online-arkiv.
  • Metod 3 av 3:
    Förklara betydelsen
    1. Bild med titeln Analysera ett citat Steg 4
    1. Parafrasera citatet. Omformulera citatet i dina egna ord för att klargöra vad det betyder. Börja med en fras som, "Med andra ord," och presentera citatet i olika termer för att förmedla vad författaren menade. Var noga med att undvika att avstå från den ursprungliga betydelsen.
    • Till exempel säga, "Med andra ord, när Aristoteles sade: "Det är märket för ett utbildat sinne att kunna underhålla en tanke utan att acceptera det", menade han att det är viktigt att veta vad andra människors övertygelser är, även om du inte håller med med dem."
  • Bild med titeln Analysera ett citat Steg 5
    2. Fastställa citatets betydelse. Länk citatet till en större betydelse, rörelse, tema, motiv eller teori för att motivera varför du har analyserat det. Vara kortfattad och förmedla denna betydelse i högst 2-3 meningar. Inkludera en uppdelning av hur citatet påverkat sin publik (e.g., Genom att introducera en ny idé eller genom att uppmuntra ett känslomässigt svar).
  • Skriv till exempel något liknande ", det här citatet från Churchill, som en del av ett omrörande tal som inspirerade Storbritannien, inkapslar sin roll i att öka moralen under kriget."
  • Bild med titeln Analysera ett citat Steg 6
    3. Relatera citatet till aktuella händelser eller idéer. Fastställa den varaktiga effekten av ett offert genom att visa hur det fortfarande är relevant idag, bortom det omedelbara sammanhanget. Leta efter paralleller mellan olika historiska eror. Erbjuda en teori om varför orden har resonated över tiden.
  • Du kan till exempel ansluta Winston Churchill-citatet, "Friska medborgare är den största tillgången som något land kan ha", till aktuell dags debatter om vård.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Börja aldrig eller avsluta ett stycke eller ett papper med en offert. En korrekt analys bör smörja den faktiska citatet mellan din introduktion och avslutande tankar.
  • Undvik att använda alltför långa citat, som kan väga ett papper och göra ditt analys ljud spridda eller oklara.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande