Hur man bildar betongväggar

Betong är en av de renaste och mest mångsidiga typerna av väggmaterial tillgängligt. Oavsett om du behöver en vägg som fastighetsmarkör, en supportstruktur eller att hålla tillbaka jord eller vatten, kan du göra en genom att bygga träkamar som heter Forms. En betongvägg behöver byggas ovanpå en betongfotare för att vara stabil. Efteråt placera formulären och häll betongen för att forma din vägg. Att skapa en vägg är stort arbete, så överväga att kontakta en professionell för hjälp eller råd för att du ska få en stabil struktur.

Steg

Del 1 av 4:
Skapa väggfoten
  1. Bild med titeln Concrete Walls Steg 1
1. Mäta och skissera utrymmet för din vägg. Bestäm hur länge och bred du önskar väggen att vara. Då börjar du kartlägga byggområdet med ett måttband. För att enkelt spåra det område du behöver rensa för väggen, försök använda en spraybehållare av markeringskrita. Du kan också spela området, sträcksträngen mellan varje stav.
  • Markering av krita, tillsammans med någon av de andra förnödenheterna du behöver för väggen, är tillgängliga på de flesta hårdvaruaffärer.
  • Var medveten om eventuella nytta rader eller andra hinder i området. Dina lokala verktygsföretag kan hjälpa dig med det här.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 2
    2. Gräva ut jorden för att bilda utrymme för väggen och sidfoten. Rensa soda och jord enligt din väggs bredd. När du har det gjort, börja gräva ut utrymme för sidfoten. Dela väggens bredd i hälften och mät sedan så långt ner från jordlinjen. Då, gräva ut ett utrymme under den här punkten som är dubbelt så länge som väggen är bred.
  • Footer behöver ligga under frostlinjen, vilket är ca 1 ft (0.30 m) under jordens yta i genomsnitt. Kontrollera din kommunala kommunala kod för en exakt uppskattning.
  • Footers storlek du behöver beror på den vägg du vill skapa. En bra sidfot är lika lång som väggen är bred.
  • Om du redan har en konkret bas på plats behöver du inte skapa en annan. Hoppa istället hoppa över formuläret.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 3
    3. Kompakt och jämn ut jorden med ett manipulationsverktyg. Tryck på det platta huvudet på det manipulationsverktyget mot jorden för att släta ut det. Glöm inte sidorna av hålet du grävde! När du är klar, testa jordens nivhet genom att köra en screed längs den, som du också kan använda för att jämföra betong senare.
  • Se till att jorden är nivå innan du börjar hälla betong. Om du behöver, plantera insatser och springa strängen tätt mellan dem. Kolla efter några fläckar där strängen inte vilar fast på jorden.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 4
    4. Häll 6 i (15 cm) grus i hålet. Skydda betongen med ett tjockt lager av all-purpose grus eller krossad sten. Efter att ha spridit den längs hålets botten, tryck ner den platt med ett manipuleringsverktyg. Använd screed-verktyget som behövs för att jämföra hålet igen.
  • Skiktet av sten hjälper till att förhindra att betongen skiftas och spricker över tiden. Det ökar också dränering i lerjord.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 5
    5. Placera ett lager av stål rebar ⅓ av vägen upp i hålet. Använd rebar om /3 i (0.85 cm) i diameter för att förstärka betongen. Lägg rebaret i ett rutnät med staplarna åtskilda ca 12 i (30 cm) från varandra. Om du behöver, klippa rebaret till storlek med ett metallskärande hacksågblad eller en annan såg. Använd också metalltrådband för att binda spärren tillsammans.
  • Du kan också expandera rebarnätet upp upp sidorna av hålet. Detta kommer att ge den konkreta ytterligare stabiliteten. Det är nödvändigt om du planerar att sätta tunga väggar ovanpå sidfoten, till exempel för en pool eller ett hus.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 6
    6. Blanda och häll betong för att fylla sidfothålet. Köp tillräckligt med betong för att fylla hålet och lägg till allt till en stor mixer med en hällramp. Lägg till all betong direkt till hålet. Använd en screed för att släta ut betongen omedelbart innan den har en chans att ställa in.
  • Du kanske kan hyra en betongblandare. Kontrollera din lokala hårdvaruaffär.
  • Kom ihåg att lämna utrymme mellan jordens yta och sidfoten. Jordens höjd över sidfoten måste vara lika med väggen på den vägg du vill bygga.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 7
    7. Täcka sidfoten och låt den bota i minst 7 dagar. Sätt något vått över den exponerade betongen. Våt sand, halm och burlap är några alternativ. Stänk betongen med vatten varje dag för att hålla den fuktig som det botar. När sidfoten sätter kan du börja bygga över den.
  • Kontrollera tillverkarens instruktioner för exakt torkningstid som behövs. Det varierar beroende på vilken mix du väljer. För en snabb torrblandning tar det ca 7 dagar.
  • När du väntar på betongen att bota, börja bygga träformen du behöver för att forma betongväggen.
  • Del 2 av 4:
    Byggnadsformer
    1. Bild med titeln Concrete Walls Steg 8
    1. Stack träplankor för att skapa en ram för väggen. Dessa träbarriärer håller betongen på plats när det torkar, så du måste skapa 2 av dem. Det billigaste och enklaste materialet att använda är 2 i × 4 i (5.1 cm × 10.2 cm) Brädor skärs från ett lövträ som tall. Håll brädorna mindre än 8 ft (2.4 m) Lång så att de inte är så svåra att hantera. Lägg brädorna på kanten horisontellt, stapla dem för att matcha höjden på din planerade vägg.
    • Vila rambitarna mot en solid yta för att förhindra att de faller. Om din ram är lång kan du behöva börja installera anslutningspinnarna innan du lägger till fler brädor.
    • Försök att göra rambitarna så länge du behöver dem. Om du bygger en lång vägg, bygga upp ramen i sektioner. Mindre bitar är mycket lättare att hantera och kan förenas senare.
    • Om du bygger dina egna former, kommer du förmodligen att behöva göra gott om skärning. Ha en cirkelsåg Klar tillsammans med en dammmask och öronskydd.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 9
    2. Nagelspinnar i baksidan av varje ram för att binda brädorna tillsammans. Använd mer 2 i × 4 i (5.1 cm × 10.2 cm) Brädor för att montera ramen. Rymmer tapparna vardera 16 i (41 cm) längs dina ramar. I stället för att lägga tapparna platt, vänd dem på sina sidor. Använd sedan ca 4 3/2 i (8.9 cm) naglar per stud för att säkra dem alla till ramarna.
  • Placera naglarna ca 2 i (5.1 cm) från de övre och nedre kanterna på varje stud.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 10
    3. Lägg wales över tapparna för att stärka formulären. Använd några fler 2 i × 4 i (5.1 cm × 10.2 cm) brädor, placera dem ungefär var 12: e (30 cm) från topp till botten. Tips varje bräda på kanten och lägger den horisontellt över tapparna. Säkra brädorna till varje stift med 2 till 4 mer 3/2 i (8.9 cm) naglar.
  • Wales ger också en plats för dig att knyta anslutningsledningar och bifoga hängslen för ytterligare support.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 11
    4. Fäst ett stagbräda på baksidan av Wales. Välj 2 i × 4 i (5.1 cm × 10.2 cm) Styrelser så långa som de former du bygger. Placera hängslen om varje 12 tum (30 cm) längs väggen. Stå armarna upp så bara sidokanten förbinder med resten av formen. Använd sedan ett par 3/2 i (8.9 cm) naglar på varje wale för att ansluta hängslen till dem.
  • Braces är inte exakt en del av formulären, men de ger välbehövlig stabilitet till formerna.
  • Bild med titeln Form Väggväggar Steg 12
    5. Skapa resten av axlarna med extra brädor och insatser. Börja med en träskiva skärps i en insats Du kan plantera i jorden utanför. Ställ in en annan träbräda på sin sida och kör den från stagbrädet till spelet. Lägg sedan till en tredje styrelse, som kör den diagonalt från mitten av stagan till staven. Använd fler naglar för att fästa brädorna till stag och andel.
  • De ytterligare brace-brädorna måste vara ca 12 tum (30 cm) långa. Den exakta längden beror på storleken på din vägg. Högre väggar behöver längre hängslen för extra stöd.
  • Bild med titeln Form Väggväggar Steg 13
    6. Nagel /4 i 1.9 cm) plywood ark till ramarna. Vänd ramarna över till sidorna utan tapparna. Passa plywood så det är samma längd och höjd som ramen du sätter på den. Använd sedan mer 3/2 i (8.9 cm) naglar för att ansluta plywood till tapparna. Placera en spik om varje 12 i (30 cm) längs längden på varje stud.
  • Spik genom plywood och in i tapparna. Om du arbetar på det andra sättet, kommer skruvändarna att sticka ut i betongen du häller, vilket påverkar din vägg.
  • Del 3 av 4:
    Installera formulären
    1. Bild med titeln Form Väggväggar Steg 14
    1. Ange formulären på plywoodbrädor nära var du planerar att bygga väggen. Plats /4 i 1.9 cm) bitar av plywood på marken. Dessa skoplattor måste vara tillräckligt breda för att stödja de formulär du byggt. Ordna dem så de gränsar hålet i din gård där du planerar att hälla betong för väggen. Innan du fortsätter, se till att skosplattorna och formuläret lämnar rätt mängd utrymme du behöver för din vägg.
    • Plantera insatserna ordentligt i marken. När dina former är på plats, kommer de inte att buda alls. Testa dem genom att trycka mot dem med din hand.
    • Om du har svårt att få allt för att stanna stilla där du behöver det, försök använda trådband. Wrap Wires runt tapparna i formulären för att knyta dem till skosplattorna. Borra hål i plattorna som behövs för att fästa ledningarna.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 15
    2. Borra /8 i (0.32 cm) hål på vardera sidan av varje stud. Gör hålen Evert 12 i (30 cm) längs längden på varje stud. Lämna ca 2 i (5.1 cm) utrymme mellan hålen och tapparna för att undvika att skada dina former.
  • Bild med titeln Form Väggväggar Steg 16
    3. Kör ledningar genom hålen och binda dem till Wales. Använd 8 gauge trådbanden som har en diameter av ca /1000 i (0.41 cm). I grund och botten måste du korsa ledningen över sig själv. Loop det runt Wale på 1 sida, tråda den tillbaka genom hålet och slingra det runt viken på andra sidan. Den del av ledningen mellan formerna kommer att bilda en X.
  • Trådarna håller formerna ihop när du häller betongen. Om formulären släpper ut ur plats, tittar du på en konkret röra i stället för en solid vägg.
  • Bild med titeln Form Väggväggar Steg 17
    4. Dra åt tråden med en pinne eller ett annat verktyg. Sänk pinnen mot den centrala delen av ledningen. Vik ledningen runt sig själv genom att vrida den med en cirkulär rörelse. Se till att tråden blir så tätt som du kan göra det. Om det känns slakt, kan dina formulär glida ur plats.
  • Ett annat sätt att göra detta är genom att glida bindestänger genom hålen. Skjut fästen på ändarna av stavarna så att de inte kan glida ur plats.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 18
    5. Slip träavstånd bredvid varje tråd. Du behöver träblock så tjock som din vägg kommer att vara. Dessa distansorgan är på plats genom friktion. Du bifogar inte dem i väggen. De hindrar blanketterna från att flytta in som du arbetar.
  • Kontrollera din lokala hårdvaruaffär för distanser. Många platser säljer "SPREADER CLEATS" eller en liknande namngiven produkt. Om du inte hittar någon, kan du alltid skära dem själv ur skrotbrädor.
  • Bild med titeln Form Väggväggar Steg 19
    6. Borra genom spridarna och leda dem ihop. Göra en8 i (0.32 cm) Hål hela vägen genom mitten av varje spridare. När du är färdig, sträng en trådmätare genom dem alla. Loop tråden runt den övre och nedre spridaren. Lämna lite extra längd på den övre delen av ledningen så att du enkelt kan dra ut spridarna ut senare.
  • Ställ slingan ovanpå din vägg för nu. Försök binda dem till väggen så att ledningarna inte glider in i betongen när du häller den.
  • Del 4 av 4:
    Hälla och härdning av betongen
    1. Bild med titeln Concrete Walls Steg 20
    1. Blanda tillräckligt med betong för att slutföra väggen på en gång. Köp någon betongblandning och häll allt i en mixer med en ramp eller slang. Tillsätt vatten och rör betong enligt tillverkarens instruktioner. God betong har en grå, enhetlig konsistens.
    • Om du lägger till för mycket vatten blir betongen lite soppa. Det kommer att försvaga din vägg, så övermixa inte din sats betong.
    • Om du inte kan göra hela väggen på en gång, dela den i mindre sektioner. Blanda tillräckligt med betong för att fylla varje sektion åt gången. Detta är mycket användbart för långa väggar där betongen kan torka ut innan du är klar med att hälla den.
    • Se till att du bär glas, handskar och en ventilerad mask när du blandar betong. Det är också en bra idé att bära långa byxor.
  • Bild med titeln Form Väggväggar Steg 21
    2. Häll betongen i lager, börjar i slutet av väggen. Häll betongen direkt i träformen med hjälp av en rännan eller slang som är fäst vid mixern. För att uppnå en stark vägg, håll betonglagren 20 i (51 cm) tjock eller mindre. Arbeta från 1 ände av väggen till den andra, flytta fram och tillbaka tills betongen är så hög som du vill att väggen ska vara.
  • Om du kan hjälpa det, vänta inte med att hälla ytterligare lager. Betongen kommer att svalna och börja lösa. Om du måste vänta, häll ett köpköpt betongbindande lim på den bosatta betongen så nästa lagerbindningar till den.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 22
    3. Dra avståndet ut när du häller betongen. När dina formulär fyller, titta på betongen för att nå träspridarna. Ha en stege klar så att du kan nå toppen av formulären. Bygga tråden upp för att hålla spridarna ut ur betongen. Gradvis höja spridarna när du fyller utrymmet mellan formerna.
  • Ta avståndet som du arbetar för att förhindra att betongen härdar runt dem. Lämnar dem i kommer att lämna luckor i skikten, försvaga väggen.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 23
    4. Släta ut betongen med ett screed eller ett annat verktyg. Klättra upp en stege och nivå ut betongen med toppen av den form du byggt. Om du inte kan få en screed upp där, försök använda en flottör eller en trowel. Screed och flottor är bättre för att täcka stora områden på kort tid. Dra verktyget längs betongen för att ta bort överskottet.
  • Packa ner så mycket av betongen som du kan innan du skraper bort överskottet. Eventuella luftbubblor eller tomma utrymmen kvar minskar integriteten hos din vägg.
  • För att hjälpa till och nivån konkreten ordentligt, tryck på formulären med en hammare eller mallet.
  • Bild med titeln Concrete Walls Steg 24
    5. Täcka och bota betongen i upp till 4 dagar. Täcka betongen med något som håller vatten. Burlap och halm är några alternativ, men du kan också köpa polyetenplåt eller betonghärdningsdukar. Dämpa täckningen med vatten och fukta det varje dag tills betongen härdar.
  • Vissa betongblandningar tar 28 dagar totalt att stelna, men du måste ta bort formulären före sedan för att slutföra installationen.
  • Bild med titeln Form Väggväggar Steg 25
    6. Ta bort formulären och ledningarna som är fästa på betongen. Skär ledningarna för att dra dem ut ur betongen. Eftersom betongen inte har stelnat ännu, kommer du inte att få problem med att ta bort slipsarna. Dra sedan blanketterna från betongen för att ta bort dem. Ta bort naglarna efter behov för att dekonstruera formerna.
  • Gamla former kan återanvändas om du planerar att göra fler väggar! Du kan också återvinna träet för andra projekt.
  • Om du lämnar ledningarna på plats, kan de rost och missfärga väggen.
  • Bild med titeln Form Väggväggar Steg 26
    7. Täck väggen och låt den avsluta härdning i upp till 24 dagar. Leta efter några hål i väggen innan du fortsätter. Normalt behöver du inte göra något annat arbete. Sätt tillbaka locket på plats, blöta det igen och spela det väntande spelet. Efter betongen härdar du locket för att beundra ditt arbete.
  • Kontrollera tillverkarens rekommendationer för att torka din betongblandning. Vissa blandningar kräver mindre än de vanliga 28 dagarna att helt bota.
  • Om du råkar se hål eller andra tecken på skador, fixa dem så snart som möjligt. Försök använda en butiksköpt betongbeläggningsmix. Vanligtvis blandar du det patchmaterial som betong och sprider den sedan över den skadade delen med en trowel.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du hellre inte bygger dina egna former, försök att hyra eller köpa begagnade från en byggare. Återanvända starka former är säkert!
  • Om du är osäker på hur bra din vägg fortskrider, kontakta en professionell. Ring en entreprenör som upplevs med betong häller för att du ska få en vägg som kommer att vara.
  • För höga väggar, överväga att konfigurera en ramp för en skottkärra för att bära upp betong eller andra verktyg du behöver.
  • Att applicera motorolja till ytan av en träform gör det ofta lättare att ta bort.
  • Om du bygger en kvarhållande vägg på en sluttning, överväg att lägga till extra brädor under formulären för extra stöd. Detta förhindrar att ramen sagging när du häller betongen.
  • Om du häller betongen på en varm dag, börja på morgonen och våta betongen hela dagen så det botar långsammare, vilket gör det starkare.
  • Rengör de verktyg du blandat din betong med genast så att betongen inte torkar på dem.
  • Varningar

    Att bygga en vägg ut ur betongen är känsligt arbete. Små misstag kan leda till svaga väggar eller spilld betong. Överväg att ha en ingenjör eller en erfaren professionell kontrollera ditt arbete för säkerhetshänsyn.

    Saker du behöver

    • Måttband
    • Stege
    • Betongblandning
    • Betonghärdare filt
    • Skottkärra eller annan betongblandningsbehållare
    • Hälla ramp eller slang
    • Skyffel
    • Manipulera
    • Grus eller krossad sten
    • Stål rebar /3 i (0.85 cm) i diameter
    • 2 i × 4 i (5.1 cm × 10.2 cm) Softwood Boards
    • /4 i 1.9 cm) plywood ark
    • 3/2 i (8.9 cm) Trä naglar
    • /8 i (0.32 cm) Borra
    • Borra
    • Trådband eller slipsstänger
    • Vatten
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande