Hur vinklar du dina dörrar

Inbrott är alltid ett problem för husägare. Men vad är det bästa sättet att hålla ditt hus säkert? Utan tvekan har du redan installerat ett larmsystem (om inte, gör det direkt), och kanske har du en vakthund som patrullerar din egendom också. Statistik Bevis att de flesta inbrottsting går in i ett hus genom fram- eller bakdörren. Så håll de dörrarna låsta och säkra. Här är några förslag.

Steg

Metod 1 av 4:
Har du rätt dörr?
  1. Bild med titeln Inbrottstakt Dina dörrar Steg 1
1. Få rätt dörrar. Om dina främre och bakdörrar är ihåliga måste du ersätta dem omedelbart. Hur vet du om din dörr är ihålig? Bara knacka på det. Håldörrar är bara ark av finér över en kartongkärna. Alla ytterdörrar ska vara fasta och gjorda av följandeMaterial:
  • Glasfiber
  • Solitt trä
  • Solid träkärna (ett lager av faner över massivt trä)
  • Metall (Obs! Se till att metalldörrar förstärks inuti och har det som kallas ett låsblock. Annars kan de böjas ut ur ramen med en biljacka)
  • Bild med titeln 22248 2
    2. Om du installerar / byter ut en ny dörr och ram, överväga en glasfiberdörr som svänger utåt snarare än inåt (och glöm inte att använda säkerhets gångjärn). Att ha en dörr öppen på detta sätt hjälper till att absorbera vilken typ av tvångsinträde.
  • Bild med titeln 22248 3
    3. Byt ut alla fönsterluckor med fönsterlösa dörrar. För maximal säkerhet bör alla dörrar vara fönsterfria, och du borde inte ha fönster nära till dörren så att en tjuv kunde bryta fönstret och låsa upp dörren från insidan. En deadbolt är inte mycket hjälp på någon dörr så här av den anledningen. En stor hund är det enda möjliga hindret med dessa dörrar, men bara med hyresvärdens tillåtelse.
  • Om du har skjutdörrar, glasdörrpaneler eller närliggande fönster täcker dock glaset med ett säkerhetsgaller eller galler på utsidan eller en klar, obrännbar polykarbonatpanel som är fastsatt bakom glaset på insidan.
  • Metod 2 av 4:
    Lås dina dörrar

    I en betydande andel inbrott, kommer den brott som lockar till offrets hem genom en olåst dörr. Även den starkaste lås I världen är värdelös om du inte använder dem. Lås alla ytterdörrar när du går ut - även om du bara är borta några minuter.

    1. Bild med titeln BURGLARROFT Dina dörrar Steg 4
    1. Installera deadbolt lås. Med undantag för skjutdörrar bör alla ytterdörrar ha ett deadboltlås utöver låset som är inbyggt i dörrknoppen. Deadbolt bör vara högkvalitativ (grad 1 eller 2, fast metall utan exponerade skruvar på utsidan), med en kasta bult (bulten som kommer ut ur dörren) minst 1 tum (2.5 cm) lång. Låset ska installeras ordentligt. Många hem har lägre kvalitet deadbolts eller kasta bultar mindre än 1 tum (2.5 cm). Dessa måste bytas ut.
  • Bild med titeln BURGLARROFT Dina dörrar Steg 5
    2. Installera ett dödlås. Lägga till ett extra lås ger extra säkerhet när du är hemma.Dödlåset (ibland kallas en "exit-only deadbolt") är en deadbolt som inte har en extern nyckel.Det kan vara tydligt synligt på dörren från utsidan, men det kan inte brytas in utan att förstöra dörren, ramen eller låsa sig själv.Även om denna säkerhet inte kommer att hjälpa direkt när du inte är hemma, kan dess synlighet avskräcka en inkräktare från att försöka dörren.
  • Bild med titeln 22248 6
    3. Säkra skjutdörrar. Det bästa sättet att säkra skjutdörrar är att installera tangentlås på toppen och botten. Du kan också göra eller köpa en bar som svänger ner från dörrramen till mitten av dörren för att förhindra att dörren glider. Placera åtminstone en stång (en tjock träskål, till exempel) i dörren på dörren för att hålla den öppen. Oavsett vilken metod du använder är det en bra idé att förstärka glaset med polykarbonatpaneler, som rekommenderas i föregående steg.
  • Metod 3 av 4:
    Förstärka din ingång
    1. Bild med titeln Inbrottstakt Dina dörrar Steg 7
    1. Installera cylindervakter runt låscylindrarna (den del där du sätter i tangenten). Inbrottstjuvar kan ibland ta bort eller skada låscylindrar genom att hamra, skruva eller prying. Skydda dessa med metallskyddsplattor eller skyddsringar på båda sidor av dörren. Installera skyddsplattor med vagnbultar med rundhuvud för att förhindra att de skruvas. Fri-spinning ringar runt cylindrarna kommer att förhindra användning av en rörnyckel för att vrida ut cylindern. Många lås kommer med dessa redan, men om din inte, kan du köpa dem.
  • Bild med titeln BURGLARROFT Dina dörrar Steg 8
    2. Byt ut spetsiga strejkplattor. Strike-plattan är metallplattan som omger låsuppsättningen (hålet i dörrramen där låsbulten går in i). Alla ytterdörrar bör ha tunga metallsäkerhetsslagsplattor säkrade med fyra 3-tums skruvar. Många Hem är byggda med lägre kvalitet strejkplattor eller har strejkplattor som är säkrade med korta skruvar som bara fäster på dörrbulten, inte den underliggande studen.
  • Bild med titeln BURGLARROFT Dina dörrar Steg 9
    3. Säkra exponerade gångjärn. Gångjärn ska vara på insidan av dörren. Om din är inte, Rehangera dörren eller säkra de exponerade gångjärnen med icke-flyttbara stift. Du kan göra det genom att ta bort åtminstone de två mittskruvarna på gångjärnet (på varje sida) och ersätta dem med icke-flyttbara gångjärnsnålar (du kan få dessa på hårdvaruaffären) eller dubbelhåriga murverkspikar. Även gångjärn som inte exponeras bör säkras på ramen med 3-tums skruvar.
  • Bild med titeln Inbrottstakt Dina dörrar Steg 10
    4. Förstärka din ram. Även om din dörr är stark och har högkvalitativa, korrekt installerade lås, kan en inbrottstjupa tillträde genom att bryta eller pryda dörrramen. De flesta dörrramplattor klibbas helt enkelt till väggen, så en kråka eller en solid spark kan enkelt separera ramen från väggen. Säkra dina dörrramar till väggarna genom att installera flera 3-tums skruvar längs ramen och dörrstoppet. Skruvarna ska nå väggstudden.
  • Metod 4 av 4:
    Peepholes
    1. Bild med titeln Inbrottstakt Dina dörrar Steg 11
    1. Installera tittare.Tittare (kallas också peepholes) tillåta dig att se vem som är på andra sidan dörren. Montera vidvinkelvisare på ögonnivå på alla ytterdörrar. Om du måste öppna din dörr för att se, kommer dina lås inte att göra dig mycket bra. Försök att hitta peepholes med lock för att förhindra att människor tittar tillbaka med specialverktyg, som en omvänd Peephole Viewer.

    Tips

    Dörrar och deras hårdvara behöver underhåll från tid till annan, och dåligt underhållna dörrar gör det lättare för en tjuv att komma in i ditt hus. I synnerhet, se till att spåren för skjutdörrar är i gott skick och att dörren stannar i spåret.
  • Lägg till en säkerhetskamera. Även 1 eller 2 ekonomiska kameror kan avskräcka skulle vara tjuvar. Du kan ställa in dem för att spela in på din dator eller telefon. Uniden gör bra system som inte kommer att bryta banken.
  • Vid placering av en stång bakom en skjutdörr, använd PVC, trä eller aluminium. Undvik stål, eftersom det kan lyftas med starka magneter. PVC, trä eller aluminium kommer att ge en inbrottstjänst motstånd mot att öppna dörren. När de känner att det är för hårt, kommer de att gå vidare till ett lättare mål.
  • Garagedörrar är notoriskt lätta att komma in, så använd samma åtgärder för dörren mellan ditt garage och hus som du skulle för en ytterdörr. Lås också din bil medan den är i ditt garage och lämna inte husnycklar i din bil eller någon annanstans i garaget.
  • Du kan köpa antingen dubbelcylindrig eller encylindrig lås. Ett dubbelcylinderlås kräver en nyckel att öppna från vardera sidan, medan ett enkelcylinderlås endast kräver en nyckel på ena sidan. Dubbelcylinderlås ger sålunda mer skydd för ditt hem, speciellt om du har närliggande fönster som en brottsling kan nå igenom för att låsa upp dörren från insidan. Kontrollera din brandkod innan du installerar dubbla cylinderlås, eftersom det kan vara en överträdelse.
  • När du säkrar strejkplattor, vinklar skruvarna något för att fånga ramen.
  • Du kan köpa riven metall säkerhetsdörrar som går utanför din dörr för ett annat skyddslag.
  • Undersök ditt grannskap och kom ihåg att professionella tjuvar väljer de enklaste målen först. Försök alltid göra din egendom lite mindre attraktiv för tjuvar än de närliggande fastigheterna.
  • Gör inte ditt hem en fästning. Brandmän Använd manuella verktyg för att få inmatning för EMS-samtal och / eller brandbekämpningar. Medan de är bra på vad de gör, har de ibland att hitta ett omedelbart alternativ som ett främre fönster.
  • Lämna inte nycklarna "dold" under dörrmattor, i växter eller på andra sådana platser. Oavsett hur väl dold, det finns en bra chans att en inbrottstjuv kan hitta din nyckel. Håll dina nycklar på dig. Om du måste lämna en nyckel utanför, lägg den i en kvalitetslås som är ordentligt installerad och ur sikte.
  • Majoriteten av "enkel" BURGLARIER, BREAK-GRAB-GO, rapporteras som ett dagsljusbrott. För kvälls- och nattskydd är de ovanstående dörrguiderna stora. Utomhusljus som ett porchljus rekommenderas starkt.
  • En enkel extra säkerhetsåtgärd som kan användas när du är hemma är att lägga en tom glasflaska eller kan fyllas halvvägs med förändring upp och ner på din dörrknopp. Detta kommer att falla (och göra ett högt ljud, förutom på mattan) om någon vrider dörrknappen. (Varning-Flaskan kan bryta med att lämna glasfragment runt dörren).
  • Lägga till en stormdörr som låser gör det svårare för tjuvar att sparka i dörren eftersom de måste sparka genom två dörrar. Stormdörren kommer också i vägen för det bästa att placera sparken på dörren. Det finns också dörrar som ser ut som grindar som kallas säkerhetsdörrar. Dessa dörrar bör också ha döda bultar. Många människor gillar inte utseendet på dessa dörrar. De gör också laminerade glasstormdörrar, som har tempererat glas som din främre vindruta, vilket betyder om det bryter det stannar på plats.
  • Om du byter ut din dörr, överväg att få en med banditlås. Det lägger till stor säkerhet.
  • Förutom eller i stället för en tung strejkplatta, en 4" bit av 3/4" Galvaniserat röret i dörrramen för den döda bulten som sträcker sig i kommer att göra det mycket svårare att bash dörren i.
  • Kontrollera alltid kedjan lås från insidan. Det sista du vill ha är för tjuvar att trycka låset tillbaka. Se till att du har ditt kedjelås på höger sida av dörren, det här kan göra tjuvar kamp och också ta dem mer tid och ansträngning för att öppna dem.
  • Se till att strejkplattan för ditt dörrknoppslås har en metallläpp på utsidan för att förhindra att man skriker. Du kan också köpa speciell jimmyvakter.
  • Lås, oavsett hur bra de är, är värda ingenting om de inte är låsta. Många människor glömmer (eller är för lat) för att låsa dödbulten när du lämnar. Om det är du, överväga installationen av a "TURNER LOCK" -- Detta är ett dödbultlås som kan låsas från utsidan utan en nyckel.
  • Varningar

    Bli inte besatt av säkerheten. Naturligtvis vill du ta alla rimliga åtgärder för att skydda dig, din familj och dina tillhörigheter, men gör inte ditt hus i ett fängelse. Oavsett vilka försiktighetsåtgärder du tar, kan du fortfarande bli offer för ett brott vid någon tidpunkt, och du har ett liv att leva - låt inte rädsla hindra dig från att njuta av ditt liv.
  • Även det mest solida låssystemet är värdelöst om ramen runt dörren är svag. Se till att dörrramen är så stark och säker som låset.
  • Dubbelcylinderlås, medan säkrare, kan ge en fara i händelse av brand eftersom du måste hitta och använda en nyckel för att öppna dem, även från insidan. I vissa jurisdiktioner förbjuder byggkoderna deras användning i bostäder. Tänk på risken som dessa låser presenteras innan de installeras.
  • Om du inte brukar låsa dina dörrar och du har en dörr som du kan låsa utan en nyckel, ta hand om att komma ihåg dina nycklar när du lämnar huset. Du kan låsa dig en eller två gånger trots dina bästa ansträngningar, men du kommer snart in i rutinen.Lämna en kopia av din nyckel med en granne, eller diskutera att gömma den någonstans på deras egendom, snarare än att lämna en uppenbar göm-en-nyckel enhet med din nyckel bredvid dörren.
  • Låsdyrkning är lätt om du vet hur man gör det korrekt, även på en död bult. Också ett bump-nyckelskyddslås är något du ska titta på. Medeco lås, även om det är dyrt, ger det bästa skyddet mot att plocka.
  • Saker du behöver

    • Massivt trä eller metalldörrar
    • Betygsätt 1 eller 2 Deadbolt Locks
    • Tunga strejkplattor
    • Skruvar och vagnsbultar
    • En borr
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande