Hur man gör det tjugo ett elva kortet

Detta kort trick är trevligt för nybörjare eftersom det inte kräver någon slätt till jobbet - bara enkel matematik.Även utan förståelse för hur matematiken fungerar kan du fortfarande utföra det här "magi" Trick för att imponera på alla dina vänner!

Steg

  1. Bild med titeln gör det tjugo ett elva kortet trick steg 1
1. Lämna din vän en stack av tjugo ett spelkort. Instruera dem att välja ut, utan att visa eller berätta vilket kort de valde, och att placera kortet tillbaka i stacken slumpmässigt.
  • Bild med titeln gör det tjugo ett elva kortet Trick Steg 2
    2. Hantera korten i tre kolumner, arbetsraden (1: a kolumn-2nd kolumn-3: e kolumn, 1-3, 1-2-3, etc.).Du borde ha tre kolumner med sju kort framför dig.Låt din vän berätta vilken stapel som innehåller sitt kort (utan att berätta vilket kort det självklart).
  • Bild med titeln gör det tjugo ett elva kortet Trick Steg 3
    3. Samla de tre kolumnerna i en stapel kort igen, var noga med att lägga högen som håller sitt kort i mitten av de tre högarna.Till exempel, om den första högen innehöll sitt kort, kunde du hämta den tredje högen först, då den första stapeln (innehållande kortet) och sedan den andra stapeln - eller den andra stapeln, då den första, den tredje.Det är mycket viktigt att högen som innehåller sitt kort går in i mitten.
  • Bild med titeln gör det tjugo ett elva kortet Trick Steg 4
    4. Upprepa de senaste två stegen två gånger. När du är klar kommer du att ha tagit korten ut totalt 3 gånger.
  • Bild med titeln gör det tjugo ett elva kortet Trick Steg 5
    5. Om du har gjort kortet trick korrekt kommer deras kort att vara det 11: e kortet i stapeln med kort.
  • Bild med titeln gör det tjugo ett elva kortet Trick Steg 6
    6. Din förvånade vän kan fråga dig hur du gjorde det här.Du kan berätta för dem att det var magi... eller du kan förklara den enkla matte som gör det att fungera.Varje gång du hanterar korten delar du kortets placering.Vid den 3: e gången har du fått kortet i mitten av högen.Således kan du berätta var deras kort kommer att vara varje gång.Formeln är y = (x + 1) / 2, där X är antalet kort och Y är placeringen av kortet i stapeln efter den tredje affären. I det här fallet, eftersom x är 21, y = 22/2 = 11.
  • Tips

    Här är ett annat sätt att slutar detta trick: Låt din vän "hitta" det valda kortet. När du väl vet det elfte kortet är rätt, ordnar du alla kort, nedåt, i fyra högar, 1-2-3-4, 1-2-3-4, etc. Eftersom du har 21 kort, kommer Stapel 1 att sluta med sex kort och staplar 2, 3 och 4 med fem vardera. Om du har följt det här proceduren, ska det korrekta kortet vara mittkortet i stapel 3. Nu sätter en hand över högar 1 och 2 och den andra handen över staplar 3 och 4, fråga din vän: "Som du väljer, dessa två eller dessa två?" Eftersom alla kort är nedåt, har din vän inget sätt att veta var det korrekta kortet är och kan därför bara välja slumpmässigt. Vad de än väljer, ta bort staplar 1 och 2. (Om du gör det snabbt fungerar det. Om de väljer 1 och 2, tar du helt enkelt bort vad de pekar på - om de väljer 3 och 4, gör du det verkar de har valt att hålla dem genom att ta bort 1 och 2.) Lägg nu en hand över stapeln 3 och en över stapel 4 och fråga dem samma fråga. Ta bort stapel 4. Nu delas stapel 3 i två högar, en med 3 och den andra med 2 kort. (Se till att du vet var det korrekta kortet har landat.) Fortsätt göra det här, ta bort de högar som inte innehåller rätt kort, tills det bara finns ett kort kvar på bordet, fortfarande nedåt ner. Be din vän att vända den över. Det faktum att de "hittades" Det korrekta kortet upphör aldrig att förvåna dem.
  • Ett alternativt sätt att avsluta detta trick kan vinna en insats när som helst.När du har allt satt upp så att det elfte kortet är deras kort, ta ut 13 kort uppåt i en rad, inte en hög.Var uppmärksam på vilken den 11: e.Nu säg till personen, "Jag satsar på dig nästa kort som jag vänder över är din."Denna formulering är mycket viktig.När de accepterar satsningen, som de kommer att för att de vet att nästa kort i däck inte är deras, och de är rätt - du tar lugnt det elfte kortet du redan vände och vända det nedåt, så det nästa kortet du vände var deras.
  • Du kan variera detta knep med hjälp av en annan storlekstack, så länge som antalet kort är en multipel av 3 (3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, etc.). Obs! Om antalet kort är jämnt är tricket lite annorlunda: istället för att lägga högen i mitten varje gång, måste du lägga högen på toppen första gången och i mitten de återstående två gånger.I så fall är den relevanta ekvationen y = x / 2 där, igen, x är antalet kort och y är placeringen av kortet i stapeln efter den tredje affären.Med den här informationen kan du imponera på dina vänner ännu mer genom att använda ett annat antal kort varje gång.
  • Saker du behöver

    • Ett kort kort.
    • Ett bord eller annan plan yta.
    • En villig vän.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande