Hur man hämtar läder

Carving läder kan vara en tidskrävande process, men med bara en liten övning och några verktyg kan du enkelt skapa några imponerande bitar. Till minimum behöver du en svängkniv för att skära in i läder och en fasare för att förbättra kanterna på din design. Använd sedan stämplingsverktyg för att lägga till ytterligare detaljer till det färdiga stycket. Medan du använder varje enskild stämpling är valfri, planera att använda minst 3 eller 4 av dem för att förbättra komplexiteten och utseendet på din läderskärning. Alla de varor du behöver - inklusive läder i sig - bör vara tillgänglig för att köpa på special läderbutiker.

Steg

Del 1 av 3:
Hölje läder och spårning på din design
  1. Bild med titeln carve läder steg 1
1. Köp en stor bit av naturligt garvat läder. Besök en lokal hobby eller läderbearbetning och ta en titt på deras naturligt garvade läderval. Ljusfärgat läder är lättare att skära än mörkt läder, speciellt för nybörjare. De nedskärningar och intryck du skapar kommer att vara mer synliga på lätta läder. För bästa resultat, leta efter vegetabiliskt garvat eller ek-garvat läder.
  • Chrome-garvat läder är vanligtvis ett dåligt val och är svårt att arbeta med. Ytan är för vattenbeständig och för mjuk för att hålla en snidad design.
  • Det är möjligt att sola ditt eget läder, men processen är komplex och tidskrävande. Om du är ny på läderskärning är det bäst att köpa en bit av redan garvat läder.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 2
    2. Använd en fuktig svamp för att våta båda sidor av läder. Kör en vanlig svamp under ditt kökspanna tills det är fuktigt. Krama den för att vrida ut överflödigt vatten och torka svampen över båda sidor av läderstycket. Stycket behöver lite fuktigt hela vägen, men det ska inte blötläggas. Denna process är känd som "höljet" läderet. Efter att läderna torkar till sin ursprungliga färg blir det lite fuktigt, flexibelt och redo att arbeta med.
  • Alternativt kan du snabbt dunk läderet i stående eller rinnande vatten, men du bör bara nedsänka det i 1-2 sekunder.
  • Läder som är för vått blir för mjukt för att hålla carvings. Å andra sidan kan läder som är för torrt spricka när du försöker skära det.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 3
    3. Rita ett mönster på vattentätt spårpapper eller vaxpapper. Använd en penna och en linjal, protractor eller oavsett andra verktyg du behöver - för att spåra ditt önskade mönster. Beroende på din konstnärliga skicklighet och mönstrets svårighet kan du rita ett frihandsmönster eller spåra ett mönster från en annan källa.
  • Om du använder det faktiska spårpapperet (inte vaxpapper), håll den matta sidan av papperet uppåt. Rita dina linjer mycket lätt, så du kan radera eventuella fel du kan göra.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 4
    4. Tape det beredda mönstret på baksidan av ditt läder. Ställ in spåret (eller vax) så att den spårade sidan av papperet vetter mot. Tape spårpapperet ner på läder för att förhindra att det flyttas när du kopierar designen. Även om du kan använda vilken typ av tejp du har till hands är transparent tejp det bästa alternativet. Den har ett svagt tillräckligt med lim som det inte kommer att skada läder.
  • Tera inte på spårpapperet till framsidan av läder! Om du gör det kan förstöra det garvade läderet och få dig att behöva starta processen över.
  • Du kan också klippa ut lädermönstret med ett par sax.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 5
    5. Spåra mönstret på läder med en tråkig stylus. När din pappersmall är ordentligt tejpad till baksidan av läder, plocka upp en penn och sätt spetsen på 1 av de linjer du har ritat. Spåra över alla linjer på mallen för att imponera på designen i läder. När du spårar, applicera konstant, mildt tryck över varje rad i mönstret så att alla linjer är jämnt pressade in i läder.
  • Ta bort och kassera papperet när du är klar med att spåra designen.
  • Du kan också skissera mönstret på läder med en vit markör.
  • Del 2 av 3:
    Skärning och formning av linjerna
    1. Bild med titeln Carve Läder Steg 6
    1. Börja carving omedelbart efter att du har spårat designen på läder. När du har fallit läder och överfördes designen, börja omedelbart skära stycket. Väntar mer än 5-10 minuter innan du börjar carving tillåter läder att torka ut för mycket. Du kan fukta läderbiten igen om det torkar ut, men gör det också för ofta att läderna blir svårare att skära.
    • Om du behöver gå bort när som helst under snidningsprocessen, placera läder i en återförslutbar plastpåse för att hjälpa det att behålla fukt.
    • För längre raster-säg, mer än 9 timmar - tillåta läder att torka, sedan fukta det igen när du är redo att återuppta arbetet.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 7
    2. Skära varje linje i läder med en svängkniv. Ta en svängkniv och håll den rakt upp och ner med ditt pekfinger i det U-formade doppen på toppen. Spåra spetsen av knivbladet över varje rad av det mönster som du imponerade på läder. Upprätthålla konsekvent tryck för varje skär så att alla de snidade linjerna har ett liknande djup. Varje skärning ska vara ungefär hälften av läderens tjocklek.
  • Till exempel, säg att du arbetar med en bit läder som är /2 i 1.3 cm) tjock. Syfte att skära varje linje endast /4 i (0.64 cm) tjock.
  • En svängkniv är den perfekta typen av kniv att använda när man skär läder. Medan du kan använda en verktygskniv, är det osäkert, eftersom du sannolikt kommer att sluta med en ojämn skärning.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 8
    3. Klipp utanför gränserna och förgrundslinjer först. Om du carving en komplex design, börja med att carving i de linjer som representerar designens gräns. Om din design har ett ämne och en bakgrund, skaka först förgrundslinjerna och skär bakgrundslinjerna andra.
  • Om du huggade bakgrunden först kan du oavsiktligt skära utanför gränsen eller göra en fula linje genom förgrunden.
  • För linjer som inte slutar vid en annan linje, applicera gradvis mindre tryck mot slutet av linjen för att avta det.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 9
    4. Runda och forma de linjer du har skurit med en fas. Håll fasen vertikalt. Placera den djupaste delen av kilspetsen inuti klippet du vill bredda. Tryck lätt på baksidan av skinnen med en mallet för att släta kanten på linjen. Glide the Beveler över alla de linjer du vill fördjupa, överlappa den tidigare stroke med ungefär två tredjedelar av sin fulla längd, tills hela linjen är klar.
  • Bevel linjer i den ordning du skapade dem. Börja med gränsen innan du går fram till förgrunden av huvuddesignen. Sedan arbeta från förgrunden till bakgrunden.
  • Bild med titeln carve läder steg 10
    5. Skär stora bitar ur läder med en djup bevelare. Slutet på det största Beveler-verktyget har ett skarpt U-format blad som kan skära ut stora bitar av läder. Detta är ett bra sätt att lägga till skuggning och detalj till din läderskärning. Placera verktygets spets mot det sektionen av läder som du vill klippa ut och ge botten av fasen 3-4 kranar med en hammare att skära genom läder. Använd större fasare för att skära djupa, breda linjer som är relativt raka.
  • En fasverktygssats innehåller 5-7 olika storlekar av bevelerblad. Medan de större bladen är bra för att avlägsna stora svängar av läder, är mindre bladen bra för mer detaljerat arbete eller skärande invecklade böjda linjer.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 11
    6. Gör slutliga dekorativa nedskärningar med din svängkniv. När du gör en dekorativ snitt, sätt svängkniven vertikalt och försiktigt dra kniven mot dig. Dekorativa skärningar bör vara ungefär hälften så djupa som de primära nedskärningarna som tidigare skurits med hjälp av svängkniven. Dessa nedskärningar bör också börja djupt och gradvis bli grundare när de rör sig över designen för att ge det ett färdigt, professionellt utseende.
  • Dekorativa skärningar bör vara de sista carvings du gör i en design. Dessa skärningar kan användas för att accentera designen när alla andra texturer och ändringar är på plats.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 12
    7. Släta ut eventuella carvingfel med ett modelleringsverktyg. Garvat läder är en relativt förlåtande substans att arbeta med så länge du inte väntar för länge för att fixa misstag. Kör försiktigt den skedformade änden av modelleringsverktyget över felplaststämpeln. Applicera jämnt, lätt tryck. Om du gör det borde polera bort misstagen, lämna släta läder på plats.
  • Du kan också använda modelleraren för att runda bort hårda kanter i din design. För mycket utjämning kan suddiga linjerna i designen, men så gör det noga om du väljer att göra det alls.
  • Spoon-stil-modellerare kan användas för att korrigera mindre misstag med stämplingsverktyg. Du kan också kunna fixa misstag i små dekorativa nedskärningar gjorda med svängkniven.
  • Del 3 av 3:
    Använda verktyg för att stämpla läder
    1. Bild med titeln Carve Läder Steg 13
    1. Applicera fläckig konsistens till det snidade läder med ett kamouflageverktyg. Placera verktyget över den del av den design du vill förbättra. Verktyget kan vinklas vertikalt eller lutat i vilken riktning som helst, baserat på den effekt du vill uppnå. Tryck försiktigt på verktygets baksida med en mallet för att stämpla texturen på läder.
    • Camouflage-verktyget, även kallat "cams", producerar en distinkt konsistens som liknar den för kamouflage kläder. Kammar används ofta i linje med stammar och rullar inom en bredare design. I dessa fall är verktyget i allmänhet lutat mot linjen. Kammar används ofta för att lägga till konsistens till blomblad, också.
    • Använd inte en metallhammare med CAMS-verktyget - eller med något av de andra stämplingsverktygen - eller du kan sluta skada frimärket.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 14
    2. Använd ett Pear Shader-verktyg för att lägga till dimension och visuell textur. Placera skuggaren över det önskade området. Som en allmän regel bör du hålla den vertikalt när du skuggar stora områden och lutar stämpeln mot sin smalare ände när du skuggar ett tätt sluten område. Tryck lätt på skuggan med en mallet för att applicera mönstret och konturera ytan av läder.
  • En päron shader är ett bra verktyg att använda om du vill göra några områden av din läderdesign förefaller mörkare eller mer skuggade än andra. Shader arbetar med utplattningsområden av läder för att få dem att dyka upp och längre bort från tittaren.
  • När du behöver skugga ett område som är större än skuggans ansikte, flytta verktyget över ytan grovt /16 i 1.6 mm) efter varje strejk. Fortsätt efter behov tills hela området är skuggat.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 15
    3. Stämpel fin detaljerade vener på läder med ett Veiner-verktyg. Leatherworkers använder vanligtvis Veiner-verktyget för att lägga till invecklade mönster för att böja löv, stjälkar och rullar. Placera åsen mot läder i den riktning du vill att mönstret ska möta och ge det 1-2 fasta kranar med en hammare. Upprepa sedan processen genom att stämpla Veiner-verktyget längs resten av bladet eller bläddra som du är utsmyckning.
  • Jämnt utrymme ut de enskilda Veiner-frimärkena så att de kurvas längs stammarnas design eller rullar du har skurit in i läder. Försök att spacing separata visningar jämnt från varandra av /8 i (0.32 cm).
  • Veiner kommer i en enorm mängd krökningar, mönster och former. Prova några och se vilka du gillar bäst innan du väljer specifika Veiner att använda på ditt läderarbete.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 16
    4. Indent runda prickar på läder med ett sårverktyg. Seeder-verktyget - ett av de mest populära läderstämplarna, skapar perfekt runda prickar som ser bra ut som centrum av blommor eller som dekorativa rullar slutar. Håll fröaren vertikalt och placera spetsen där du vill ha den indragna pricken att vara belägen. Ge slutet av verktyget 3-4 fasta kranar med en hammare för att göra märket på läder.
  • När du använder såraren för att fylla i ett tomt utrymme med cirkulära prickar, arbeta runt omkretsen av det här utrymmet först, sedan gradvis fylla i mitten.
  • Bild med titeln Carve Läder Steg 17
    5. Plattan och textur bakgrundsområden med ett bakgrundsverktyg. Som namnet antyder, plattar bakgrundsstämpeln ut icke-snidade bakgrundsområden av läderdesignen och ger dem en fin detaljerad textur. Placera verktyget i bakgrunden av designen och slå det lätt 2-3 gånger med en hammare för att avta designen på bakgrunden. Fortsätt hammera bakgrundsdesignen över ditt läder tills hela bakgrunden har blivit platta och texturerad.
  • Arbeta runt omkretsen av bakgrunden först, sedan gå gradvis verktyget över det inre av bakgrunden, flytta /16 i 1.6 mm) i taget. Rotera verktyget när du flyttar över bakgrunden för att göra den övergripande texturen mer jämn.
  • Bakgrundsområden inkluderar vanligtvis luckorna runt slutna former och mönster.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du är orolig för att raka linjer i din carving kan ha lite wobble till dem, kan du använda en metallkant för att styra kniven så att din gräns är jämn.
  • Att hålla fuktigt läder förseglat i en plastpåse i mer än några timmar kan orsaka mögel att utvecklas på materialet. Placera bara läder i en återförslutningsväska om du planerar att ta en kort paus.
  • Om du är en nybörjare lädersar, är det en bra idé att använda en läder som är större än din önskade design. På det här sättet kan du klippa designen i mitten av ditt stycke, sedan trimma bort allt överskott av läder när du helt slutar carving det.
  • Var medveten om att avfasning är överlägset den mest tidskrävande delen av carving läder. För ett mycket detaljerat mönster kan du behöva ägna så mycket som 20 timmar bara till avfasningen! De flesta nybörjningsnivåprojekt kräver dock bara 1-2 timmar.
  • Öva med stämplingsverktygen på en bit skrotläder för att ta reda på vad deras specifika mönster ser ut. Vänta tills du är bekväm med hur varje verktyg måste hanteras innan du använder det på din faktiska läder.
  • Saker du behöver

    • Naturligt garvat läder
    • Svamp
    • Vatten
    • Spårpapper eller vaxpapper
    • Genomskinlig tejp
    • Penna
    • Nål
    • Svängkniv
    • Fasverktyg
    • Klubba
    • Kamouflageverktyg
    • Pear Shader Tool
    • Veiner Tool
    • Fröverktyg
    • Bakgrundsverktyg
    • Modelleringsverktyg
    • Metall rak kant (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande