Hur man bygger en blockchain app

Blockchain är ett decentraliserat och distribuerat Ledger-system. En blockchain-app är en som använder detta system för att erbjuda varierade lösningar, beroende på lämplig användning. BLOCKCHAIN ​​Apps kallas vanligen D-appar, som helt enkelt står för decentraliserade / distribuerade appar. För att komma igång måste du förstå DAPP-projektkartan. Följande steg kartlägger utvecklingsprocessen:

Steg

Del 1 av 3:
Gör en spelplan
  1. Bild med titeln Step1.WikiHow
1. Lär dig och förstå Blockchains koncept. Det första och mest grundläggande steget är att ha en säker förståelse för hela konceptet av blockchain. Detta är oerhört viktigt eftersom det gör det möjligt för dig att segla genom följande steg, särskilt när det gäller att utforma den korrekta arkitekturen. Det finns många källor tillgängliga online för att hjälpa dig att bli bekant med Blockchains nyckelkoncept med några webbplatser som erbjuder utbildningsbanor.
  • Bild med titeln Step2.WikiHow
    2. Ange ditt mål (er). Målinställningen är oerhört viktigt eftersom det kommer att ge dig ett fokus och vägleda dig genom resten av stegen. Varför bygger du din blockchain dapp? Vad hoppas du uppnå? Det här är de främsta frågorna du måste adressera.
  • Bild med titeln Step3.WikiHow
    3. Fastställa det nödvändiga användningsfallet. Vad är problemet att din dapp kommer att ge en lösning på? Det borde vara en av dina viktigaste frågor. Genom att ta itu med den här frågan har du etablerat användningsfallet.
  • Bild med titeln Step4.WikiHow
    4. Upprätta en lämplig konsensusmekanism. En konsensusmekanism är helt enkelt ett sätt på vilket människor (via noder) kommer att komma överens om värdet av en viss lösning (e.g. varor, service eller produkt). I blockchain är följande de två vanliga metoderna för att uppnå konsensus:
  • Bevis på arbete - Detta kräver att ett komplext matematiskt problem krypteras i blocket. Den som ger en lösning på detta problem visar att arbetet har gjorts genom att bekräfta transaktionens giltighet i blocket som ska läggas till i ledaren. Om en majoritet bekräftar lösningen, stöder det transaktionens inträde i ledaren.
  • Bevis på spel - Bevis på spel är ett sätt att fördela bevis på arbete till gruvarbetare baserade på insatserna (e.g. tokens) de håller på nätverket. Således uppnås inte en majoritetskonsensus med antalet noder (eftersom de inte har lika med rösträtt) utan av antalet tokens. Den som håller mer tokens har ett större uttalande. Valet av din konsensusmekanism beror på:
  • Din valda plattform - till exempel bygger bitcoin traditionellt på ett bevis på arbete, medan EThereum är beroende av både bevis på arbete och bevis på spel.
  • Ditt speciella användningsfall
  • Del 2 av 3:
    Tar betongsteg
    1. Bild med titeln Step5.WikiHow_ (1)
    1. Fastställa rätt arkitektur. Varje arkitektens grundläggande arbete är att komma med en ritning. Detta är skelettet i ditt projekt. En lämplig blockchain DAPP-ritning kommer att innehålla följande:
    • Mest lämpliga plattformen - e.g. Ethereum, hyperledger, corda, iris, etc
    • Det lämpligaste kodningsspråket - E.g. Soliditet, Enkelhet, Python, C ++, Java, jаvascript, Kotlin, etc. Kodningsspråket beror på den valda plattformen
    • Hur noderna kommer att interagera och transaktiva
    • Hur konsensusmekanismen kommer att uppnås
  • Bild med titeln Step6.WikiHow
    2. Skapa ett vitt papper. I enkla termer är ett vitt papper en affärsplan för ditt DAPP-projekt. Det innehåller de tekniska, finansiella och marknadsföringsaspekterna av ditt projekt.
  • Bild med titeln Step7.WikiHow
    3. Injicera resurser i projektet. Varje projekt i utveckling kräver lämpliga resurser. Din dapp är inget undantag. Följande är de viktigaste resurserna du behöver för ditt projekt:
  • Kapital - e.g. Pengar, infrastruktur, verktyg, etc.
  • Lag - e.g. Utvecklingsteam, revisionsteam, marknadsföringsteam, etc
  • Organisation - E.g. Hantering av kapital, hantering av lag, hantering av processer och hantering av andra resurser.
  • Bild med titeln Step8.WikiHow
    4. Kod och testa dappen. Den kodande ramen och språket anges som en del av ritningen. Utvecklarna kommer att gå om att implementera ritningen enligt de specifikationer som tillhandahålls. Därför måste ritningen läggas ut på ett sätt som det lätt kan förstås av utvecklare. När kodningen är klar levereras den till revisionsteamet för att testa och verifiera dess effektivitet enligt krav.
  • Del 3 av 3:
    Starta appen
    1. Bild med titeln Step9.WikiHow
    1. Starta DAPP. Lansering är offentligt förklara tillgängligheten av DAPP till målanvändare. Det omfattar att använda den till plattformen och ge de nödvändiga resurserna som gör det möjligt för användare att använda DAPP. Dessa resurser inkluderar användardokumentation, teknisk dokumentation (för underhåll), stödverktyg och supportkontakter.
  • Bild med titeln Step10.WikiHow
    2. Markera DAPP. Marknadsföring matchar helt enkelt lösningen med konsumenter på ett sådant sätt att både konsumenten och lösningsleverantören kan utbyta vinstvärde. För lösningsleverantören är det här inkomsten av försäljningen av DAPP, medan konsumenten får en lösning på ett problem som de upplever.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande