Hur man virka en stjärna

Börjar med en grund av dubbla virkade stygn som cirklar en magisk ring, kan du skapa en 5-spetsig stjärnform med bara några grundläggande stygn. Detta mönster är lätt att modifiera om du vill göra en 6-spetsig stjärna eller införliva flera garnfärger. Stjärnorna som skapats av detta vackra, öppet texturerat mönster passar i handflatan. De kommer att lägga till en blink av skönhet till något fiberfartygsprojekt eller virkade skapande.

Steg

Metod 1 av 3:
Hakade den första omgången runt en magisk ring
  1. Bild med titeln Crochet ett stjärna steg 01
1. Gör en dubbel slinga runt fingret för att börja den magiska ringen. A magisk ring eller Magic Circle är en grundläggande justerbar loop av garn som kommer att fungera som den centrala utgångspunkten för din stjärna. För att skapa en, bild en dubbel slinga av garn runt pekfingret på din icke dominerande hand.
  • Bild med titeln Crochet ett stjärna steg 02
    2. Dra 1 av dessa slingor under den andra med din krokkrok. Använd din dominerande hand, sätt in hakkroken under båda slingorna på ditt pekfinger. Fånga garnens arbetsände och dra det fram till framsidan, som går under slingan som har bildats av svansänden på ditt garn.
  • När du har slutfört denna rörelse kommer din hakkrok att vara sandwichad mellan arbetsgarnet (ovan) och svansänden (nedan).
  • Bild med titeln Crochet ett stjärna steg 03
    3. Med slingan fortfarande runt ditt finger, virka 2 kedjestygn. För att skapa den första kedjesömmen, fånga arbetsgarnet med din krok och dra det genom den enda slingan som är på din krok. Upprepa denna process 1 mer tid tills du har 2 kompletta kedjestygn.
  • Du kan behöva klämma fast av garn med tummen så att den stannar säkert på ditt pekfinger.
  • Observera att dessa stygn inte räknas som en del av din första stygnrunda, men tjäna som en viktig grund för att börja bygga din stjärna runt.
  • Bild med titeln virka ett stjärna steg 04
    4. Gör 1 dubbelsängstygn för att börja din första omgång. För att göra en dubbel virkelsöm runt den magiska ringen, fånga garnet med kroken och tryck kroken tillbaka i ringen. Fånga garnet med kroken igen och dra tillbaka det genom ringen. Du borde nu ha 3 loopar på din krokkrok. Fånga garnet med kroken igen och dra det här garnet genom de första 2 looparna på hakkroken. Nu får du 2 slingor kvar på din krokkrok. För att avsluta den dubbla virken, fånga garnet 1 mer tid och dra tillbaka det genom båda slingorna på din krok.
  • Du borde vara kvar med en enda slinga på din krok efter att du har avslutat en dubbel virka.
  • Du kan glida slingan av ditt pekfinger. Håll det i din icke-dominerande hand medan du arbetar den dubbla virkade sömmen.
  • Bild med titeln Crochet ett stjärna steg 05
    5. Slutför den första omgången genom att lägga till 9 mer dubbla virkade stygn. Fortsätt lägga till dubbla virkade stygn runt den magiska ringen tills du har 10 totalt. Gå tillbaka och räkna för att bekräfta att du har 10, eftersom du behöver exakt det här för att göra 5-stjärniga poäng. Detta kompletterar din första omgång!
  • När du räknar, inkludera inte de första 2 kedjestygn du skapade tidigare.
  • Dra svansänden för att stänga hålet på den magiska ringen. Om du föredrar att din stjärna har ett hål i mitten, lämna den magiska ringen lite.
  • Bild med titeln Crochet ett stjärna steg 06
    6. Anslut cirkeln med dubbla virkade stygn med en glidstygn. För att göra glidstygn, tryck kroken i toppen av den andra kedjesömmen du skapade i början. Haka garnet och dra tillbaka det genom toppen av kedjestygn. Du kommer nu att ha 2 loopar kvar på din krok. Dra utsidan genom den inre slingan så att du är kvar med 1 slinga på din krok.
  • Den centrala grunden för din virkade stjärna är nu klar och du är redo att börja jobba stjärnpunkter runt den!
  • Metod 2 av 3:
    Gör en 5-spetsig stjärna
    1. Bild med titeln Crochet ett stjärna steg 07
    1. Arbeta 10 dubbla virkade stygn runt en magisk ring. För att sammanfatta denna process, börja med en magisk ring (en dubbel-loop av garn som är insvept runt ditt pekfinger). Gör sedan 2 kedjestygn. Skjut slingan av ditt finger och fyll i 10 dubbla virkade stygn runt ringen. Sedan, stäng upp cirkeln av dubbla virkade stygn med en enda slipstygn. Detta kompletterar din första omgång.
  • Bild med titeln virka ett stjärna steg 08
    2. Börja den första stjärnpunkten med 2 kedjestygn och 1 dubbel hakstygn. Star Points kommer att utgöra den andra (och slutliga) rundan för detta projekt. När du har slutfört din första omgång, gör 2 kedjestygn. Wrap garnet runt din krok en gång för att börja en ny dubbelhackstygn. För att starta den dubbla virkade sömmen, sätt in kroken i båda slingorna i nästa söm från den första omgången. Sedan avsluta denna dubbla virkade sömmen.
  • Nästa söm från den första omgången blir den första dubbla virkade sömmen du skapade.
  • Bild med titeln Crochet ett stjärna steg 09
    3. Fortsätt den första stjärnpunkten med 3 kedjestygn och 2 enda virkade stygn. Gör ytterligare 3 kedjestygn. Arbeta sedan 2 enda virkade stygn runt den vertikala posten av den tidigare dubbla virkade sömmen. Detta kompletterar den första singelhäftande sömmen - upprepa den här processen så att du har 2.
  • När du arbetar med en enda virkelsöm runt posten av föregående söm, tryck kroken i klyftan i den dubbla virkade sömmen och fånga arbetsgarnet. Du har 2 loopar på din krok. Fånga garnet igen och dra det igenom båda slingorna och du kommer att vara kvar med 1 slinga på din krok.
  • När det här är klart kan du se att de enkla virkade stygnen är inslagna runt den vertikala delen av den dubbla virkade sömmen.
  • Bild med titeln Crochet ett stjärna steg 10
    4. Slutför den första stjärnpunkten med en glidstygn. Du borde arbeta den här glidstygn i nästa söm från första omgången. Detta kompletterar den första startpunkten!
  • Om du använder ett tunt garn, kommer dina stjärnpunkter att ha en öppen textur. Detta kan se väldigt vackert och känsligt ut.
  • Om du använder tjockare garn kan stjärnan vara mer stängd. Experimentera med olika garn för att se vilken ser du bäst.
  • Bild med titeln Crochet ett stjärnsteg 11
    5. Upprepa denna stygnsekvens för att bilda 4 fler stjärnpunkter (för 5 totalt). Form 4 fler poäng med samma teknik som du använde för den första punkten.
  • För att sammanfatta processen, för varje stjärnpunkt börjar du med att hekla 2 kedjestygn. I nästa söm, dubbel virka en gång. Gör ytterligare 3 kedjestygn. Arbeta 2 enda stygn runt posten av den dubbla virkade sömmen. Slipstygn i nästa söm för att slutföra varje punkt.
  • Bild med titeln Crochet ett stjärna steg 12
    6. Avsluta den femte stjärnpunkten genom att göra en glidstygn. Arbeta den här glidstygn i den första sömmen på din ursprungliga runda. Detta kommer att förankra den sista stjärnpunkten och slutföras den andra (och slutliga) stygnrundan.
  • Bild med titeln Crochet ett stjärna steg 13
    7. Klipp och säkra arbetsgarnet. I detta skede kommer du att ha 1 slinga kvar på din krokkrok. Skär arbetsgarnet och dra den lösa änden genom den sista slingan. Dra det tätt för att säkra den.
  • Bild med titeln Crochet ett stjärnsteg 14
    8. Väv i de lösa ändarna av garnet i stjärnan med en stoppnål. Använd en darningsnål för att ta bort båda lossa ändarna av garnet över och under stygn på baksidan av stjärnan. Trim båda svansarna kort för att dölja dem från sikte. Med detta bör din stjärna vara färdig!
  • Metod 3 av 3:
    Ändra stjärnmönstret för att lägga till fler poäng eller färger
    1. Bild med titeln Crochet ett stjärna steg 15
    1. Gör en 6-spetsig stjärna genom att börja med 12 dubbla virkade stygn. För att skapa en 6-spetsig stjärna, följer du samma instruktioner för den 5-spetsiga stjärnan. Den enda skillnaden är att du börjar med att arbeta 12 dubbla virkade stygn runt den magiska ringen istället för 10. Då, när det är dags att göra stjärnpunkterna, fortsätt att skapa 6 poäng istället för 5.
    • Nyckeln till detta mönster är att du borde ha dubbelt så många dubbla virkade stygn som bildar den första omgången som antalet stjärnpunkter du vill skapa i andra omgången.
    • Om du vill prova en 7-spetsig stjärna, börja med 14 dubbla virkade stygn.
    • För en 8-spetsig stjärna, börja med 16 dubbla virkade stygn.
  • Bild med titeln Crochet ett stjärnsteg 16
    2. Använd 1 färg för mitten och en annan färg för stjärnpunkterna. När du har bestämt dig som blir din huvudfärg och din sekundära färg, arbeta hela första omgången med huvudfärgen. Innan du gör den första stjärnpunkten, klippa arbetsänden på ditt huvudgarn och lämna det lös. Fånga den sekundära färgen för den första stiten av den andra omgången och använd detta för alla stjärnpunkterna.
  • Den första omgången är serien av 10 eller flera dubbelkedjiga stygn som arbetade runt en magisk ring.
  • Väva alla de lösa ändarna i stjärnan med en stoppnål när du är klar.
  • Bild med titeln Crochet ett stjärnsteg 17
    3. Arbeta stjärnpunkterna i alternerande eller unika färger. För att växla färgerna på varje stjärnpunkt, ändra färggarnet efter att du har slutfört glidstygnen på föregående Star Point. Skär huvudgarnet med en återstående svans. Ta med det sekundära färggarnet på din krok. Ta sedan det sekundära färggarnet när du skapar den första stjärnens första kedjestygn. Slutför resten av den stjärnpunkterna och ändra garnet igen.
  • När du är färdig med att hekla alla stjärnpunkterna, använd en stavningsnål för att väva i alla de lösa ändarna. Trim bort eventuella återstående svansar från ditt projekt
  • Känn dig fri att göra växlande färger eller använda unika färger för varje stjärnpunkt.
  • Alternativa färger ser bäst på stjärnor med ett jämnt antal poäng, till exempel en 6-spetsig stjärna. Med ett udda antal poäng kommer samma färg att upprepas två gånger i rad.
  • Till exempel kan du arbeta med dina stjärnpunkter för att vara blå-lila-blå-lila-blå-lila.
  • Tips

    Detta mönster utnyttjar oss virka. Om du föredrar att följa UK-virka, konvertera stygnnamnen till de du är bekant med innan du börjar arbeta. Till exempel är US Single Crochet UK Double Crochet, och US Double Crochet är brittisk Treble Crochet.

    Saker du behöver

    • Garn
    • Virknål
    • Stoppnål
    • Snips eller sax
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande