Hur man gör en vridning och curl på naturligt hår

Om du har lockigt, naturligt hår, är en twist-and-curl ett enkelt sätt att lägga till studs och definition för din "göra. Det tar lite tid investeringar, men det kan leda till några allvarligt iögonfallande krullar. Ännu bättre, det fungerar för hår av alla längder! En tvåsträngs twist är det enklaste sättet att komma igång, men det finns några andra variationer du kan försöka om du vill ändra ditt utseende. När vridningarna är inställda, ångra dem försiktigt, lägg till lite hiss på rötterna och rocka dina lockar!

Steg

Metod 1 av 3:
Grundläggande tvåsträngsvridning
  1. Bild med titeln Gör en vridning och curl på naturligt hår steg 1
1. Börja med fuktigt, avskräckt hår. Tvätta håret hur du normalt skulle, så låt det lufttorka tills det är bara fuktigt. Om ditt hår redan är rent och torrt, spritz det med vatten för att dämpa det. Därefter kamma genom ditt hår med en bred tandkam för att avlägsna tangles. Om ditt hår är trassigt blir det svårare att skapa snygga sektioner, och dina krullar kan sluta se Frizzy.
  • Om det är svårt att avskräcka håret på en gång, dela det i större sektioner, kamma sedan de.
  • Om ditt hår torkar snabbt, behåll en sprayflaska vatten, du kan behöva spritz varje mindre sektion innan du vrider det så att ditt hår blir fuktigt.
  • Bild med titeln Gör en vridning och curl på naturligt hår Steg 2
    2. Dela håret i 3 stora sektioner. Separera ut den övre mitten av ditt hår, ungefär området från templet till tempel och från din hårlinje hela vägen tillbaka till din krona. Vrid det löst och peka på toppen av huvudet med ett klipp. Då, dela ditt återstående hår ner i mitten så det skapar en vänster sida och en höger sida. Sätt ett klipp eller en slips runt en av sektionerna så att du bara har en nere i taget.
  • Om ditt hår är väldigt tjockt kan du föredra att dela det i 4 avsnitt-2 på topp och 2 på botten.
  • Bild med titeln gör en vridning och krull på naturligt hår Steg 3
    3. Separera ut en 1-2 i (2.5-5.1 cm) Sektion av hår. Om ditt hår är kortare, håll dig till mindre 1 i (2.5 cm) Sektioner för dina vändningar - Om du hämtar för mycket hår, kanske du inte har längden att vrida det ihop. Om ditt hår är längre har du mer flexibilitet i storleken på dina vändningar.
  • Större vändningar ger dig större, bouncier curls, medan mindre vridningar tenderar att ge strängare lockar. Du kan till och med hitta att dina hårkrullar bättre med större eller mindre vridningar, så var god att experimentera!
  • Det är en bra idé att kamma dessa mindre sektioner igen för att dubbelkontrollera att det inte finns några tangles.
  • Bild med titeln gör en vridning och krullning på naturligt hår steg 4
    4. Kappa avsnittet med hårkräm eller gel. Gnid en liten mängd grädde eller gel mellan handflatorna, så kör dina händer hela vägen ner i hårets sektion, från dina rötter till dina tips. Mätta inte ditt hår, men om det är för mycket produkt, kommer ditt hår inte att torka hela vägen, så dina krullar kommer inte att ställa in.
  • Använd din favorit Curl-Definiera grädde om du vill ha fluffiga, hoppkullar.
  • Stick med styling gel för mer definierade krullar.
  • Blanda lika delar kräm och gel för en definierad stil som fortfarande har mjukt håll.
  • Bild med titeln Gör en vridning och curl på naturligt hår Steg 5
    5. Dela avsnittet i hälften. Dela 1-2 i (2.5-5.1 cm) avsnitt i två, se till att halvorna är lika stora. Håll sektionerna separerade genom att skjuta ett finger mellan dem när du kontrollerar att de är avskilda jämnt.
  • Det är verkligen viktigt att bitarna av twisten är jämnt eller annars kan ditt hår inte hålla twisten.
  • Bild med titeln gör en vridning och curl på naturligt hår steg 6
    6. Vrid de två bitarna tillsammans hela vägen till ändarna. Börja criss - korsar de två strängarna runt varandra. Gå alltid i samma riktning - om du börjar gå direkt till vänster, gör det hela vägen till slutet och vice versa. Håll vridning tills du kommer till sektionens ändar. Om du behöver, lägg till lite mer produkt i ändarna för att hålla twisten.
  • Vrid håret tätt, men inte så tätt att vridspolarna tillbaka på sig själv.
  • Om du vill ha änden av ditt hår att ha ett ångat utseende, sluta vrida ca 1-2 i (2.5-5.1 cm) innan du kommer till ändarna av ditt hår.
  • Bild med titeln Gör en vridning och krull på naturligt hår Steg 7
    7. Linda ändarna av vridningen tätt runt en liten permstång. Rulle änden av håret runt en permstång, sedan linda vridningen runt Permstången minst 2-3 fler gånger. Rulla bara ändarna om du vill ha looser curls, eller rulla vridningen till strax under dina rötter för studsare spiralkrullar. När du är klar på att vrida twisten, stäng klippet på permstången.
  • Överlappa inte håret på stången som du gör det här. Istället, linda vridningen så det spiraler upp på permstången.
  • Om du vill lägga till lite sort till dina krullar, använd de minsta stavarna på framsidan och använd sedan något större för att sätta på håret på baksidan av ditt huvud. De mindre locken framför kommer att rama ditt ansikte på ett smickrande sätt, medan de större locken kommer att lägga till mer rörelse och volym i din stil.
  • Rulla inte hela vägen upp till dina rötter - lämna lite sträcka rätt vid basen av vridningen för att ge det ett mer avslappnat, modernt utseende.
  • Bild med titeln gör en vridning och curl på naturligt hår steg 8
    8. Upprepa för ditt återstående hår. Nu kommer den tidskrävande delen. När du har din första vridning på plats, dela ut nästa avsnitt i ditt hår, applicera din produkt, vrida den och sticka den på plats. Fortsätt göra detta tills du har gjort allt hår på den sidan, lossa sedan avsnittet på andra sidan och gör samma sak. Slutligen, lossa håret på toppen av ditt huvud och vrid det också.
  • Försök att hålla sektionerna ungefär samma storlek över hela huvudet, även om du använder olika storlekar av permstänger. Det hjälper dina lockar att se mer naturligt.
  • Kom ihåg att spruta sektionerna med vatten om de börjar torka ut.
  • Eftersom det här kan ta ett tag är det den perfekta tiden att binge-watch en ny show eller lyssna på en spellista av dina all-time faves!
  • Bild med titeln Gör en vridning och curl på naturligt hår Steg 9
    9. Låt ditt hår sätta över natten för de bästa resultaten. För att dina krullar ska sätta, måste du låta ditt hår torka helt. Det enklaste sättet att göra detta är att vrida ditt hår på natten. Glida på en satinhylsa eller halsduk så ditt hår är inte frizz, sedan bara gå till sängs.
  • På morgonen ska ditt hår vara torrt, med vackra hoppklippor som väntar på att hälsa på dig!
  • Metod 2 av 3:
    Variationer
    1. Bild med titeln Gör en vridning och curl på naturligt hår steg 10
    1. Prova single-strand vrider för en mer definierad stil. För att göra detta ta en twist-and-curl, kör lite hårgel på en liten sektion av fuktigt hår. Sektionen ska inte vara större än 1 tum (2.5 cm) så det kommer att hålla. Vrid håret runt sig själv, efter riktningen av ditt naturliga krullmönster. När ditt hår torkar, kan du bära de vridningar som de är, eller du kan skilja vridningarna för att skapa små lockar.
    • Denna stil görs bäst i mindre sektioner, som kommer att hålla bättre än större bitar.
  • Bild med titeln Gör en vridning och krull på naturligt hår Steg 11
    2. Gör plana vändningar för extra volym vid rötterna. Börja som du skulle för en tvåsträngs twist-dela ditt hår i större sektioner, separera ut en mindre bit från en av dessa sektioner. Criss-korsa håret en gång, men innan du gör nästa twist, plocka upp lite mer hår och lägg till det en av sektionerna. Fortsätt lägga till lite mer hår varje gång du vrider, tills du har jobbat hela vägen ner i avsnittet.
  • När du har lagt till allt håret från det avsnittet, fortsätt att vrida som om du skulle för en vanlig tvåsträngsvridning, sedan fälla håret runt en permstång. Om sektionen är för tjockt för det, skapa 2 tvåsträngstvorter med det återstående håret, istället.
  • Denna teknik liknar hur du skulle göra cornrows eller en fransk fläta.
  • Bild med titeln Gör en twist och curl på naturligt hår steg 12
    3. Använd 3 strängar för en twist du vill ha på sig hela dagen. Börja med fuktigt hår belagt med gel eller grädde, dela sedan i sektioner. Ta en liten bit hår och dela det i 3 delar, precis som du skulle för en normal fläta. Men istället för att fläta det traditionellt, ta en av de yttre sektionerna och korsa det hela vägen över båda andra avsnitten. Gör det igen med det stycke som ligger på utsidan nu - den som brukade vara i mitten. Fortsätt göra det hela vägen ner till ändarna av ditt hår.
  • Använd gel eller ett gummiband för att hålla slutet av vridningen ihop.
  • Denna vackra twist ser bra ut i sig, men när det torkar kan du ta vridningarna för att visa upp dramatiska spiralkrullar!
  • Bild med titeln gör en vridning och krull på naturligt hår steg 13
    4. Lägg till lite drama med en siddel. Innan du börjar dela håret i vridningar, använd en råttkamkam för att skapa en djup sida, försök direkt över ditt tempel för ett smickrande utseende. Vrid ditt hår som du normalt skulle, men håll den del som definieras hela tiden. När du tar dina vridningar kommer dina lockar att falla längs den delen, vilket ger dig en titt som är omedelbart cool.
  • Du kan göra någon typ av vridningar med detta, men plana vändningar är särskilt bra för att visa den definierade delen.
  • Metod 3 av 3:
    Borttagning
    1. Bild med titeln Gör en vridning och curl på naturligt hår steg 14
    1. Låt ditt hår torka hela vägen innan du tar ner det. Om du kan, sova på dina vridningar över natten för att de är helt torra. Men om du har bråttom kan du påskynda processen genom att sitta under en hooded torktumlare eller använda en hårtork. Om du gör det, ge ditt hår ca 30 minuter att svalna så att du kan kontrollera att det inte finns några fuktiga fläckar.
    • Om ditt hår var väldigt vått eller du använde en hel del, tar det längre tid att torka, så håll det i åtanke under hela processen.
    • Dina lockar kommer inte att hålla om de är fuktiga när du tar ner dem.
  • Bild med titeln Gör en vridning och curl på naturligt hår steg 15
    2. Kappa dina händer i din favoritolja för att bekämpa Frizz. Om du normalt använder en hårolja, som Jojoba Oil, gnugga bara lite mellan dina händer. Det hjälper din hud att glida smidigt över håret när du ångrar vridningarna, vilket minskar chansen att friktionen kommer att få dem att fräsa.
  • Om du inte har någon hårolja, använd regelbunden matolja, eller bara hoppa över det här helt.
  • Bild med titeln Gör en vridning och krull på naturligt hår Steg 16
    3. Unravel de vridningar försiktigt, börjar på baksidan av ditt huvud. Lossa toppen av varje Permstång, var försiktigt upp den hela vägen ner till slutet av ditt hår. När stången är ute, rotera försiktigt varje vridning i motsatt riktning av hur du lindade den tills bitarna är separerade.
  • Det är lättast att börja på baksidan av ditt hår, eftersom om du börjar på toppen, kommer dessa krullar att komma i vägen medan du försöker ta ut de vridningar som ligger under dem.
  • Försök att inte dra på de vridningar som du ångrar dem, eftersom du inte vill platta ut locket.
  • Bild med titeln gör en vridning och krull på naturligt hår Steg 17
    4. Rulla slutet på vridningen i fingrarna för mer definition. Om du känner att ändarna av dina vridningar är lite för poofy, försiktigt linda ändarna av varje curl runt fingret slät ut dem. Du kan till och med lägga till en liten lätt produkt till ändarna, men gå inte överbord eller det kan väga ner dina lockar.
  • Bild med titeln Gör en vridning och krull på naturligt hår Steg 18
    5. Arbeta fingrarna genom dina rötter för att lägga till volym. När du har tagit ut alla dina vridningar, skjut försiktigt fingrarna i dina krullar nära rötterna. Skruva fingrarna i ditt hår för att flamma rötterna bara lite. Detta kommer att lägga till extra studs och hiss i din stil. Överdriv inte det, eller det kommer att få dina krullar att se rörigt.
  • För ännu mer höjd, använd en plocka på bara dina rötter.
  • Skaka huvudet fram och tillbaka några gånger för att se till att alla dina krullar är gratis, gå sedan ut och visa upp det huvudet fullt av lockar hela dagen!
  • Bild med titeln Gör en vridning och curl på naturligt hår Steg 19
    6. Undvik för mycket fuktighet för att bekämpa Frizz. Frizz är fienden av den perfekta twist-out, och ingenting orsakar frizz ganska som fuktighet. Bära en duschlock när du tar en dusch för att skydda din stil och överväga att lämna dörren eller fönstret knäckt för att hålla fuktigheten ner i badrummet.
  • Undvik också bastur, badtunnor och andra fuktiga miljöer, eller du kan märka en stor förlust i din Curl Definition.
  • Bild med titeln Gör en vridning och curl på naturligt hår Steg 20
    7. Retwist dina lockar på natten om du vill bära den här stilen i flera dagar. Håll dina krullar färska i dagar genom att helt enkelt lägga upp dem igen innan du går och lägger dig. Använd lite extra curling-kräm eller inlöpa balsam om ditt hår känner sig torrt, eller bara spritz ditt hår med vatten om det känns hydratiserat. Sedan, vrid ditt hår i en silkesa halsduk eller motorhuvud så att ditt hår inte är frizz medan du sover.
  • Om ditt hår är längre, försök bevara din stil med ananasmetoden. För att göra det, samla håret i en hästsvans på toppen av ditt huvud, ta sedan det i en silkesduk innan du går och lägger dig.
  • Saker du behöver

    • Hårkräm eller gel
    • Bred tandkam
    • Hårband eller clips
    • Silkebonett
    • Hooded torktumlare eller hårtork (tillval)
    • Sprayflaska med vatten (tillval)
    • Välj (valfritt)

    Tips

    Du kan använda Flexi stavar istället för Perm-stavar, om du föredrar. Flexi stavar är gjorda av skum, medan permstänger är gjorda av hård plast.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande