Hur man tjänar fler tips som servitör eller servitris

Att få bra tips kan känna att det kommer ner till stämningen i bordet, men i verkligheten är mängden tips du tjänar helt upp till dig. Få högre tips, i genomsnitt handlar om att ha bra kundservice färdigheter. Om du kan hålla ett leende på, lära menyn och kom ihåg det "Kunden kommer alltid först," Du ökar snabbt din tipsinkomst.

Steg

Metod 1 av 3:
Att vara den bästa servern
  1. Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 1
1. Hjälpa gästerna innan de ens kommer till dina bord. Öppnande av dörren och hälsning En gäst ger dig också chansen att kolla in dem med värdinnan. Att veta och använda gästens namn är ett viktigt första steg för att skapa en värdefull upprepad kund som kan begära din station när de återvänder, och de brukar tipsa mycket högre.
  • Det här kanske inte är möjligt på upptagna skift. Det sagt, du kan fortfarande hjälpa dina gäster genom att ha vatten redo och vid bordet, till exempel, precis innan de sätter sig ner.
  • Checkar in snabbt för att säga "Hej" eller "Välkommen, som de sitter ner är ett snabbt, litet sätt att göra en anslutning innan måltiden börjar.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 2
    2. Förutse dina gästens behov. Om ditt bord beställer pommes frites, kan du vara klok att ta med ketchup (dessa kallas ofta föruppsättningar eller pre-droppar). Om ditt bord beställer rörig mat, ta med extra servetter. Var en bra servitör och förutse deras behov, gör inte dem fråga. Håll ett öga på bordet när du passerar och gör en mental anteckning av några pressande behov - tomma vattenglasögon, tappade gafflar mm. -- och steg i när det behövs.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 3
    3. Skruva inte dina gäster. Kontrollera dem muntligt varje gång du besöker ditt avsnitt kan återfyra ​​och bli irriterande. Din gäst kommer att låta dig veta om de behöver något när du går igenom. Tillhandahålla påfyllnad, servetter, etc. kommer att se till att det enda de borde fråga dig är checken.
  • Det finns en fin linje mellan att förutse behov och irritera dina gäster. För att hjälpa, föreställ dig att dina gäster alltid är i mitten av en mycket viktig konversation. De vill inte att den här konversationen ska brytas upp eller avbrytas om inte helt nödvändigt. Påfyllning av vatten tyst, placera silver, etc. är bra, men stoppar dem att fråga "Om de behöver något?" Varje 5 minuter kommer snabbt att bli gammal.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 4
    4. Gör dig själv tillgänglig när du tar order. Människor kommer att ha frågor, vill göra substitutioner och kan till och med vilja ha rekommendationer. När du tar order, stå nära bordet, och även överväga att hämta något så att du är närmare ögonnivå. I vissa studier kommer närmare en servitör till bordet, desto högre blir deras tips.
  • Fråga barn och kvinnor för sina beställningar först. Detta är grundläggande, men de flesta servitörer och servitriser saknar det. När du följer den här grundläggande kulturella regeln kommer du att bli förvånad över hur tipsen bara verkar rulla in.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 5
    5. Upprepa ordern exakt. Flera studier har upptäckt att du tjänar fler tips om du upprepar ordningen för varje gäst exakt - inte parafraserad. Dina gäster kommer då (omedvetet) att du liknar dem och det kommer att bidra till att göra en anslutning.
  • Detta visar också att de känner att de uppmärksammas och försäkrar dem att de kommer att bli omhändertagna.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 6
    6. Låt aldrig sina drycker springa ut. Det här är så grundläggande, men när det inte är gjort bra kan det verkligen skada dig ekonomiskt. Om du vet att de suger de här sakerna, kan du överväga att ta dem två på en gång. Känn inte behovet av att fråga dem om påfyllningar: Om det blir lågt, ta med dig en annan. När hela bordet beställer vatten, gör det inte heller att skada.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 7
    7. Kontrollera att du har skickat en gång du har skickat till efterrätt, kaffe mm. Skriv ut sina kontroller efter att du skickat beställningen, efterrätter, kaffe mm. och placera i en check presentatör. Ingen gäst vill vänta på att deras server ska återvända med sin check så det hjälper alltid att ha det på den färdiga. En minut till en server kan känna sig som fem till en gäst.
  • När checken presenteras, försvinner inte. När människor får kontrollen är de redo att lämna, så du måste få det bearbetat och färdigt för att flytta dem ut genom dörren.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 8
    8. Erbjuda att boxa upp sin måltid. Istället för att ta med din gäst en låda, erbjuda det för dem. Vissa kommer att säga nej, i vilket fall du kan ta med en låda för dem, men det kommer verkligen att gå den extra milen och hjälper ditt fall när det är dags att tipsa.
  • Obs! Detta är olagligt i vissa stater. - Se till att du känner till din arbetsgivares policy på förhand.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 9
    9. Vara artig och hjälpsam för bussarna och kockarna. Du kan inte tjäna dina tips ensam, och en kock med ett grudge kunde alltid vänta lite längre att laga maten om du har varit oförskämd för dem. Som ett resultat kommer ditt bord att vänta att vänta, och de kommer sannolikt att betala dig mindre i tips som ett resultat.
  • Det här är inte bara för restauranger där hela personalen splittrar tips. Du borde alltid vara snäll, artig och hjälpsam med din personal - som ingen av er skulle ha jobb utan den andra.
  • Metod 2 av 3:
    Ansluta till kunderna
    1. Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 10
    1. Bli kär i ditt jobb. När du verkligen älskar att vara en server, visar den. Du kommer att bli smittad med din bra attityd och tjäna större tips. Människor är bevisade att tipsa högre när de känner en social anslutning med sin server, som om de kunde vara vänner. Det bästa sättet att odla denna attityd är att njuta av ditt arbete och interaktioner med andra.
    • Ett stort, öppet leende kan öka tipsen upp till 140%.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 11
    2. Ser bra ut och luktar trevligt. Ta dig tid att få presentable innan du anländer till jobbet. En smutsig servitör eller servitris är obehagligt att titta på och reflekterar dåligt på dig och restaurangen. Tvätta ditt förkläde och uniform, och gör ett försök att bära fina kläder när du är på jobbet. Medan attraktivitet inte har bevisats att öka tipsen för manliga servitörer gör det definitivt ansträngning och renlighet.
  • Kvinnor borde ha lite grundläggande smink för att tjäna fler tips, eftersom en fransk studie visade att 50% fler män lämnade tips till servitriser som bär smink än de som bär ingen. Tyvärr har mer attraktiva kvinnor bevisats att få högre tips än mindre, men du bör också utnyttja detta faktum för din egen fördel.
  • Samma studie fann att lägga lite personlighet till din outfit, som en blomma eller knapp, ökade tips med ungefär 15%. För kvinnor är det särskilt märkbart när du bär något i ditt hår.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 12
    3. Introducera dig själv. För att bygga anslutningar med kunder, och därmed öka dina tips, var noga med att låta bordet veta ditt namn. När du anländer, säg hej och låt dem veta ditt namn innan du lanserar i specialerna. Waitstaff som introducerade sig tjänade ungefär $ 2 mer per räkning.
  • Om tabellen erbjuder dina namn, var noga med att komma ihåg dem och använda dem. Det bästa sättet att göra det här är när du får checken. När du återvänder ett kredit- eller betalkort, var noga med att tacka namnet på kortet när du överlämnar kontrollen - det har visat sig öka tipsen.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 13
    4. Ge kunderna lite extra, som en mynta eller enkel ritning. När människor känner sig behandlade eller begåvade, försöker de i allmänhet att "hämnd" Den som är generös för dem. Även skriva en enkel "Tack" På baksidan av en check visade sig öka tipsen, och enkla smiley ansikten och bilder hjälper också.
  • Att vara snäll och generös under måltiden kan skapa samma effekt. Om någon spills något, eller en order inte kommer ut perfekt, bör du erbjuda att rätta till situationen för dem så gott du kan.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 14
    5. Lär dig att vända borden över. Detta är särskilt viktigt när det är upptagen eller restaurangen fyller upp. Medan du alltid ska vara snäll och artig, vill du att folk ska äta, betala och gå vidare så att du kan få ett nytt bord och därmed ett nytt tips. För att göra detta, kom och samla disken en gång alla har slutat äta, och fråga om ytterligare kurser (som efterrätt) istället för att vänta på att de ska fråga dig.
  • Metod 3 av 3:
    Uppmuntra större räkningar
    1. Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 15
    1. Bli en produktexpert genom att känna din meny tillbaka till framsidan. Observera att när du träffar en servitör eller servitris som har försökt allt på menyn, tenderar du att lyssna på deras rekommendationer mycket mer. Om du vill tjäna fler tips, fatta ett beslut att äta allt på menyn och sedan berätta för dina tabeller vad du tyckte om. De kommer att uppskatta det och tipsa dig mer.
    • Du borde, åtminstone kunna rekommendera 3-5 rätter som du har samplat och njuter av. Du bör också veta några vanliga allergener i varje maträtt, liksom grundläggande dietbegränsningar (vegetariska eller inte, glutenfri, etc.)
    • Prata med kockarna om deras recept och mat. De kan erbjuda dig stora små bitar av information, som att dricka parningar och där ingredienser kommer ifrån, det kommer att göra dig så mer kunnig.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 16
    2. Sälja mer mat. När du har högre check totals får du större tips. Erbjuda aptitretare, drycker och öknar med namn. Använd lockande och beskrivande ord som rik, krämig, slät, kryddig, etc. Erbjud din gäst en eftermiddag espresso eller cappuccino. Detta kommer att värma upp dem och ge dem tid att tänka på hur bra du är och vad ett jätte tips de kommer att lämna dig.
  • Du bör alltid, åtminstone, erbjuda dina gäster efterrätt och / eller kaffe.
  • Var artigt assertiv om maten, säger "Låt mig ta med dig dessertmenyn?" istället för "Skulle du vilja överväga efterrätt?
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 17
    3. Använda sig av "suggestig" För att hjälpa dina gäster att fatta beslut. För att sälja, föreslå en Lägg till på objekt, som en sida av räkor som följer med en biff eller kyckling i en sallad. Att hjälpa ett grupppar mat och vin är ett bra sätt att föreslå att de får en dyr flaska med sin måltid.
  • Var självständig med dina förslag. Till exempel kan det kosta extra för att få ost på en hamburgare - men du behöver inte förklara det. När någon beställer en burgare, fråga helt enkelt, "och du vill ha ost på det?"
  • Detta kan vara mindre produktivt för dig under upptagna skift. Lägga till $ 5 till en proposition resulterar i en liten bump i tips, men får en helt ny grupp att sitta och spendera $ 55 på middag kommer att leda till högre tips övergripande.
  • Bild med titeln Tjäna fler tips som servitör eller servitris Steg 18
    4. Manikyr bordet som människor äter. När dryckestservetterna blir fuktiga, byt ut dem. När de är färdiga med rätter, ta bort dem. Om de gör en röra, hjälper dem artigt att rengöra det. Människor känner sig bättre i en ren, snygg miljö, och är mer benägna att få mer mat om de inte ser skraporna från sin sista kurs.
  • Om en maträtt är tom, fråga artigt om du kan ta det för dem. Ta dock inte tallrikar från någon om någon fortfarande äter. Detta gör att folket fortfarande äter känner sig rusade.
  • Bli av med små saker tyst och effektivt. Försök och sopa och undvik distrahering av gruppen från deras diskussion så mycket som möjligt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Att ha en positiv attityd är allt, så håll alltid ett leende när det är på jobbet.
  • Se dina kunder i ögonen när de talar och fokuserar på vad som sägs så bra som hur de säger det.
  • Om det finns barn där, berätta för dem skämt och interagera med dem. Om din restaurang ger bort saker som ballonger eller andra varor, se till att de får en!
  • Lägg till lite känsla för din personlighet för att se till att gästerna kommer ihåg dig
  • Var vänlig. När du kommer ut och presentera dig, ler alltid och var snäll.
  • Om det finns mer än tre eller flera, tjäna från vänster till höger. Om det bara finns två, tjäna damen eller barnet först.
  • Gör massor av förslag och förstärka sina måltidsbeslut.
  • Bära kjolar med lägenheter (klackar kommer att döda dina fötter), särskilt om restaurangen har många manliga kunder.
  • Varningar

    Kritisera inte någon.
  • Kunden är alltid rätt!
  • Vad du än gör, fråga aldrig tips, det är skäl att skjuta på de flesta restauranger
  • Saker du behöver

    • En serverkudde (servitör plånboken fungerar otroligt bra)
    • Pennor
    • Vinöppnare (tillval)
    • Lättare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande