Hur man viker en servett för en servettring

Varför använda en tråkig kvadratpunkt för din servett när du har möjlighet att krydda ditt bord? Både tyg och pappersservetter erbjuder dussintals vikningsmöjligheter - när det är parat med dekorativa servettringar, det finns ännu mer! Fällande en servett för en ring kan vara så enkelt eller så komplicerat som du vill att den ska vara, så var god att springa vild med dina egna skapelser!

Steg

Metod 1 av 4:
Gör en lätt "Puff" Vika ihop
  1. Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 1
1. Sprid servetten ut platt. Denna metod för servettvikning är snabb, enkel och lätt att duplicera, vilket gör det till ett bra val för nybörjare. För att börja, lägg din servett platt på bordet eller arbetsytan. Platta ut några veckor eller veck du ser.
  • Observera att den här metoden fungerar bäst med stora, torg, tygdukar. För de trevligaste resultaten, använd servetter utan rynkor, fläckar eller slitna ändar.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 2
    2. Lyft servetten av sitt centrum. Nypa själva servetten mellan tummen och pekfingret. Lyft upp det så att det inte rörbordet eller arbetsytan. Servetten ska hänga under din hand i mjuka, flytande vikar.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 3
    3. Släta ut några veck. Om det behövs, använd din fria hand för att räta ut servettens veck så att den hänger fritt. Alternativt, skaka det upp och ner några gånger med handen du klämmer på den med.
  • När du är klar ska servetten hänga nedåt löst som ett par draperier.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 4
    4. Skjut servettringen över den klyvda änden. Ta tag i mitten av servetten med din fria hand för att hålla den på plats. Använd sedan handen du knuffade servetten med att glida ringen över servettens vikta ände och dra det igenom.
  • Om möjligt, tryck på din ring upp servetten tills den hålls på plats av huvuddelen av servetten. Inte alla servetter är tjocka nog för detta - om din är inte, bara glida ringen upp en tum eller två och ställ in servetten nere.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 5
    5. Puff upp båda ändarna. Därefter puffar du helt enkelt den utfällda änden av servetten för att ge det lite visuellt tilltalande volym - det här är lättast med rejältdukservetter. För extra panache, ge den mindre nedre delen av servetten en snabb fluffing också. Grattis! Du är klar. Ordna din servett som du önskar.
  • Det finns många olika sätt att ordna dina servetter för maximal effekt - till exempel, du kanske vill placera din servett direkt på en tallrik för att uppmärksamma det eller lägga dem alla i en korg i mitten av bordet så att dina gäster är kan ta tag i dem som de behöver dem. Det är upp till dig!
  • Metod 2 av 4:
    Gör en fläktfäll
    1. Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 6
    1. Skapa din servett i hälften. Denna metod är inte mycket svårare än den grundläggande "puff" vik ovanför, men det utseende Otroligt elegant, vilket gör det till ett bra val för när du försöker imponera på dina vänner. Att börja, lägg din servett platt och vika den i hälften. Tryck ner på viken för att göra ett fast veck. Utveckla servetten.
    • För denna metod är det viktigare än normalt att använda en styv, kvadratduk servett. Dessa sorters servetter håller lättare än pappersservetter, vilket gör din sista "fläkt" form ser mycket skarpare. Dessutom, om du inte använder en fyrkantig servett, kan dimensionerna på din fläkt vara avstängd.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 7
    2. Accordion-vik din servett. Vikning parallellt med den veck du satt i servetten, gör växlande vikar från ena sidan till den andra. Syfte att passa ungefär fyra till sex veckor på vardera sidan av det centrala vecket - det exakta numret spelar ingen roll. Tryck ner för att bilda veck när du går. När du är klar ska din vikta servett vara en lång, mager, "dragning" remsa.
  • Observera att ditt ursprungliga veck ska fungera som en av veckorna i din "dragspel". Du kan behöva justera bredden på dina veck något för att få dem att ställa upp perfekt med veckan. Med tiden blir det lättare.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 8
    3. Vik den dragspel-ed servetten i hälften. Därefter hittar du mittpunkten för din dragspel-red-remsa och vik den över sig själv så att dess kanter är upp. Detta borde lämna dig med en rund, vikad ände (förmodligen för tjock för att öka vid denna tidpunkt) och en öppen, flytande utgång.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 9
    4. Sätt in den vikta änden i din ring. Nu är allt du behöver göra servetten i din ring. Dra upp ringen upp över den vikta änden av din servett tills den är ungefär halvvägs. Dra på kanterna på den öppna änden av din servett för att fläta ut det och visa de dragspel. Grattis! Du är klar.
  • Som vanligt kan du göra ett djärvt uttalande genom att helt enkelt sätta den här vikta servetten i mitten av din tallrik. Du kanske också vill försöka sätta den vikta änden i ett mager glas eller champagneflöjt för ett exotiskt, påfågel-liknande arrangemang.
  • Metod 3 av 4:
    Gör en dubbelrulle
    1. Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 10
    1. Vik servetten i hälften. Denna vik är enkel, formell och lätt - perfekt för sista minuten förberedelser för ett bröllop eller fancy party. För att börja, vik botten på servetten upp till toppen för att göra en rektangel. För att vara tydlig, bör den nedre kanten på din servett vikas och den övre kanten ska vara öppen.
    • Medan en fyrkantig servett är bäst här är servettens material är lika viktigt för dubbelrullen som det är för andra typer av servettveck eftersom servetten inte behöver stödja sin egen vikt. Således är detta ett bra val om du arbetar med pappersservetter.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 11
    2. Rulla ena änden av servetten till mitten. Därefter ta ena sidan av servetten och rulla den inåt. Sluta när du når servettens grova mittpunkt. Använd servettringen eller en tallrik för att hålla den här rullen på plats medan du tar itu med den andra kanten.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 12
    3. Rulla den andra änden i mitten. Därefter upprepa samma rullande procedur för den andra sidan av servetten. De två rullarna bör mötas i mitten av servetten. De borde vara ungefär lika stora - om de inte är, kanske du vill göra mindre justeringar så att de är symmetriska.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 13
    4. Dra ringen över rullarna. Dra bara ringen över den dubbelvalsade servetten så att den vilar ungefär i mittpunkten. Det är allt! Dina servetter är redo att ges till dina gäster eller ordnas som du vill. Om du har ett extra band som ligger runt, ser dessa skinniga rullar ännu bättre bundna med en båge!
  • Glöm inte att ordna dina servetter rullar upp - annars kommer de bara att se ut som en vanlig rulle eller bunt.
  • Metod 4 av 4:
    Gör en dubbel ljusvikt
    1. Bild med titeln Vik en servett för en servettring steg 14
    1. Vik servetten diagonalt. Denna fantastiska vik ser fantastisk ut när de dras av rätt men kräver inte mycket mer arbete än någon av de vanliga vikarna ovanför, överraskande. För att börja, lägg din servett platt på bordet eller arbetsytan och vik en av de övre hörnen till motsatt nedre hörn. Din servett ska se ut som en triangel när du är klar.
    • Som ovan arbetar en styv, kvadratduk servett bäst här. Du kan upptäcka att denna vik behöver mer styvhet än någon av de andra i den här artikeln - mer än de andra, den här veckan använder den naturliga styrkan hos tyget för att stödja servettens vikt.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 15
    2. Rulla från den långa änden till punkten. Ta tag i den långa, breda änden av servetten och börja rulla den mot triangelns punkt. Rulla så tätt som möjligt. Ju mer tätt du rullar din servett, desto lättare kommer det att kunna hålla sin slutliga form, så den hårdare desto bättre.
  • När du är klar ska din servett se ut som en smal, mager, rulla. Kanterna på servetten ska göra upprepande diagonala linjer på ytan av rullen.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 16
    3. Vik servetten i hälften. Ta hand om att inte låta din rulle unravel, vika servetten ungefär vid mittpunkten. De "punkter" i ändarna av rullen ska anpassa sig till varandra. Håll ett grepp på den vikta basen av servetten för att hålla den från att rulla upp.
  • Bild med titeln Vik en servett för en servettring Steg 17
    4. Stuff den vikta änden i din ring. Därefter, ta den vikta änden av din servett och tryck den i ringen (den ska passa ganska snyggt - om din ring är för stor eller för liten, det kan vara knepigt). De två upprullade kanterna i servetten ska stå upprätt, som liknar ett par mager ljus. Grattis! Du är klar.
  • Ett bra knep för att ordna dina servetter med den här veckan är att ta med den vikta kanten av servetten med botten av ringen och stå den upprätt. Ringen ska likna fälgen på en ljusstake, vilket förbättrar det ljusliknande utseendet på dina servetter. Observera dock att detta arrangemang är väldigt lätt att tipsa över.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande