Hur man viker en origami påfågel

Påfågeln är en vacker, fjädrande fågel som ser elegant ut och regal - och dess origami motsvarighet är mycket detsamma. Fällande en origami påfågel kan ta lite träning, men det är ett bra projekt om du bara börjar eller om du har lite övning under ditt bälte. Om du vill lägga till en känslig origami påfågel till din samling, ta ditt origami papper och börja!

Steg

Metod 1 av 10:
Börja med ett rektangulärt pappersark.
  1. Bild med titeln Vik en origami påfågel Steg 1
1. Mest origami papper är kvadrat, men du behöver en rektangel. Du kan antingen klippa ett ark av fyrkantigt papper i hälften, eller du kan köpa rektangulärt origamipapper. Dimensionerna spelar ingen roll för mycket - Observera att ju mindre ditt papper är, desto mindre kommer din påfågel att vara i slutet.
  • Välj eventuellt färgpapper som du vill! Blå är ett populärt val för påfåglar, men du kan gå för röd, rosa, grön, gul eller någon färg på regnbågen.
Metod 2 av 10:
Vik papperet i halv längd.
1. Målet är bara att göra ett veck i mitten. Ställ in papperet på en plan yta, vik sedan den i hälften. Använd fingrarna för att trycka ner på vecket och tryck sedan på papperet igen innan du går vidare.
Metod 3 av 10:
Vik vänster och höger kanter inåt två gånger.
1. Det kommer att se ut som ett pappersflygplan. Fäll det vänstra hörnet in mot mitten och vik sedan det högra hörnet för att matcha. Tryck på veckorna ner med fingrarna och vik sedan båda hörnen igen.
  • Du kommer att sluta med ett triangelformat papper som har en skarp punkt i ena änden.
Metod 4 av 10:
Vik papperet i halvbredd.
1. Vänd papperet över så de vikta delarna berör bordet. Därefter, ta med den plana änden av triangeln uppåt för att möta den spetsiga änden. Tryck ner på veckan för att göra veckan.
  • Det kan hjälpa till att trycka ner på veckan med nageln.
Metod 5 av 10:
Vik den platta halvan av papperet bakåt och skrika sedan det.
1. Du skapar den första fläkten i din påfågels svans. Ta tag i den plana delen av triangeln och vik den tillbaka, men lämna om /4 i (0.64 cm) papper ovanpå den spetsiga delen. Tryck på vecket för att verkligen cement det i papperet och starta svansen.
Metod 6 av 10:
Vika den bakre halvan av triangeln i en fläktform.
1. Tid för fler fläktfolk! Alternativ mellan vikning framåt och bakåt, vilket gör horisontellt vikar upp svansen. När du når toppen, tryck på alla dina veck ner en gång till för att verkligen cement dem i papperet innan du släpper.
Metod 7 av 10:
Öra toppen av triangeln nedåt.
1. Det är dags att skapa påfågelns näbb. Ta tag i den spetsiga delen av den spetsiga delen och vika den nere bara lite, tillräckligt för att göra en liten näbb i huvudet på ditt djur. Tryck på vecket för att hålla den på plats och göra en fågelliknande mun.
  • Det kommer inte att se ganska rätt på det här steget, så oroa dig inte - du har fortfarande mer att göra!
Metod 8 av 10:
Vänd papperet och vänd spetsen bakåt.
1. Markera påfågelns huvud och nacke med den här veckan. Vänd papper så att näbben står inför dig. Vika den spetsiga delen av triangeln ner omkring halvvägs så att huvudet bara berör basen av svansen. Tryck ner vecket för att skilja mellan kroppen och nacken.
  • Den här veckan hjälper också din påfågel att stå upp på egen hand.
Metod 9 av 10:
Vik hela papperet i halv längd.
1. Gör verkligen de fjädrarna fan ut. Plocka upp din papper och tryck ner i mitten av svansen med tummen. Vika hela påfågeln (kropp, svans och huvud) i hälften runt fingret och tryck sedan på vikningen ihop.
  • När påfågeln springer tillbaka, kan du se djuret tydligare.
Metod 10 av 10:
Sprid fjädrarna ute på baksidan av påfågeln.
  1. Bild med titeln vik en origami påfågel steg 10
1. Nu är du klar! Tillbringa några minuter och se till att svansen i ryggen står upp rakt och lång. Ställ in din påfågel på bordet och titta på det stå upp på egen hand för att beundra din skapelse.
  • Om din påfågel inte står upp, försök vikla papperet i hälften igen för att verkligen öka den sista veckan.

Tips

Varje gång du gör en vik, tryck ner väldigt svårt för att dra in vecket i papperet.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande