Hur man viker en tröja

Folding Shirts är en bra skicklighet att ha när du behöver spara utrymme i din byrå. Det finns många olika sätt att vika beroende på vilken typ av skjorta du har. För en kort skjorta som en t-shirt, vik tyget i en torg så att du fortfarande kan se några mönster på den. Tuck ärmarna i längre klänningar för att hålla tyget snyggt. Om du behöver ett effektivt trick som fungerar på vilken typ av skjorta som helst, mästra nypa och vikas. Förvara sedan alla dina nyfikade skjortor för att hålla dem snygga och rynkfri innan du bär dem.

Steg

Metod 1 av 3:
Folding T-shirts
  1. Bild med titeln Vik en tröja Steg 1
1. Lägg skjortan nedåt på en plan yta. Hitta lite utrymme på ett bord, din säng eller ett annat område som ger dig gott om utrymme att manövrera. Sprid skjortan ut och vänd den så dess framsida är nere. Om din tröja har en bild på den som många t-shirts gör du, se till att du lägger bilden nedåt.
  • Fäll alla dina skjortor på samma sätt för att hålla dem så konsekventa, även om dina skjortor inte har några bilder på dem.
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 2
    2. Släta tyget ut för att ta bort eventuella rynkor på den. Dra ärmarna ut så att de inte är knuffade över tyget. Också, dra på kragen och benet för att sträcka dem ut och få skjortan att ligga så platt som möjligt på din vikningsyta. Stryk skjortan innan du viks om du märker några rynkor.

    Dricks: Några rynkor kvar i skjortan kommer att fördjupa medan den är lagrad. Att ta hand om dem hindrar nu problem när du vill dra något ur lagrings.

  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 3
    3. Vika skjortan i sidled i tredjedelar för att ta med ärmarna i. Arbeta på ena sidan av skjortan i taget genom att gripa hem och axel. Vik skjortan över sig själv, lägg sedan ärmen ner ovanpå den. Släta ut det tills det är platt. Vik sedan på andra sidan på samma sätt.
  • Du behöver inte göra något till korta ärmar innan du gör den här veckan. Lägg helt enkelt ärmarna över resten av skjortan. De kommer att bli tucked snyggt inuti skjortan när du slutar vikla den!
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 4
    4. Vik ärmarna tillbaka om de inte ligger snyggt över tyget. Om du vikar en skjorta med ärmar som är lite längre än normalt, lägg ut varje ärm individuellt. Efter vikning av tröjan, sträcka ärmen ut över taket. Sedan, vik hylen tillbaka mot dig, dra ner den så att den vilar på toppen av skjortan.
  • När du viker ärmarna på det här sättet bildar de trianglar som passar väl över skjortan. Om de sticker ut alls, kommer du inte att kunna vika resten av skjortan upp snyggt.
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 5
    5. Vik skjortan i hälften från botten upp. Den återstående delen av skjortan bör vara mycket lättare att vikas än ärmarna. Allt du behöver göra är att lyfta upp skjortans hem. Håll på det med båda händerna och ta upp det till kragen.
  • Skjortan ska se ut som en kort rektangel med kanten på toppen när du har slutat vikningen. Se till att ärmarna blir tucked inuti tyget.
  • Bild med titeln Vik en skjorta Steg 6
    6. Upprepa vikning av skjortan i hälften för att minska storleken. Ta tag på den nya bottenkanten som skapats av föregående vikning och ta upp den igen. Efter att ha vävt skjortan i hälften kommer du att sluta med ett litet tyg tyg som är lätt att lagra i en låda eller bin. Om din tröja har en bild på den, kommer den här sista veckan att ta bilden tillbaka till toppen.
  • Till Förvara skjortor viks på detta sätt, stå upp i en låda eller bin som filer. På det sättet kan du blinka genom dem, se designen och enkelt välja vad du behöver.
  • Metod 2 av 3:
    Folding Up Dress Shirts
    1. Bild med titeln Vik en tröja Steg 7
    1. Lägg skjortan nedåt på en plan yta. Välj en yta med gott om plats på den, till exempel ett hopfällt bord, flyr sedan skjortan så att framsidan är nere. Börja sprida skjortan så mycket som möjligt. Dra båda ärmarna ut och bogserar också på benet och kragen för att lägga dem platta mot bordet.
    • Om din tröja har några bilder eller mönster på framsidan, håll dem nedåt för nu. De kommer att bli synliga igen när du slutar vikta.
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 8
    2. Släta ut några puckers eller rynkor i skjortan. Platta ut tyget genom att trycka ner på det med händerna. Överväga strykning din skjorta innan du vikar den för att eliminera eventuella kvarvarande rynkor. Detta fungerar bäst med färskt tvättade skjortor.
  • Alla rynkor du lämnar bakom kommer att fördjupa efter att du väcker skjortan. Också, om tyget bunches upp, får du inte de renaste veckorna.
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 9
    3. Vika höger sida om en tredjedel av vägen i. Föreställ dig en vertikal linje som går ner från närmaste axel till hemmet. Plocka upp skjortan genom att gripa axeln och höljet, sedan vika den till den linje du trodde. Vila ärmen horisontellt över skjortan.
  • Sträcka ärmen ut så det är nivå med den andra ärmen. När du är klar, bör ungefär en tredjedel av skjortans framsida vara synlig.
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 10
    4. Tuck ärmen ner till höger med en diagonal vikning. Ta tag i båda ändarna av ärmen för att flytta den tillbaka mot kanten av skjortan. Lina upp ärmen så jämnt som möjligt med kanten på skjortan. Dra sedan hylsan så nära hemlinen som möjligt innan du trycker på den platt.
  • Långärmade når ofta hela vägen ner till höljet efter denna vikning. Om din skjorta har kortare ärmar, använd samma vik, men oroa dig inte för slutet av ärmen som når hemmet.
  • Ett annat alternativ är att vika hylsan i sidled för att bilda en stapel tyg ovanpå skjortan. Vik hylsan i halv till höger och vik sedan den igen till vänster. Kanten på den andra veckan kommer att anpassa sig till den vänstra kanten av skjortan.
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 11
    5. Upprepa vikarna med vänster sida av skjortan. Arbeta på vänster sida genom att flytta ärmen över till höger. Vik vänster sida en tredjedel av vägen över skjortan, vik sedan ärmen ned diagonalt för att tända den i. Justera ärmen med den vänstra kanten av skjortan så mycket som möjligt. När du är klar, kontrollera att sidorna ser ut.
  • Den vänstra ärmen kommer att överlappa den högra ärmen en liten bit. Den delen är normal och nödvändig för att tucka ärmarna ur vägen medan du viker resten av skjortan.
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 12
    6. Gör en liten vik till Tuck Away Shirt Tails om du har dem. Om din klädskjorta råkar ha extra tyg runt hemlinjen, vik den extra längden upp över ärmarna. Gör vikningarna direkt vid hemlinjen så det är även hela vägen. Dessa veck är små, men de gör din tröja ser mycket natör och skydda den från rynkor medan den är vikad.
  • Om din skjorta inte har svansar, hoppa över den här veckan. Istället börja vikning den i hälften så det är tillräckligt liten för att enkelt lagra på en hylla eller i en resväska.
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 13
    7. Ta upp den vikta kanten av skjortan upp till kragen. Vik skjortan i hälften för att minska storleken. Placera skjortans hem höger under kragen, tryck den platt för att tvinga ut några rynkor tyget plockade upp längs vägen. Detta kommer att lämna dig med en rektangel av tyg som är lätt att packa bort på en hylla eller i en behållare. Se till att skjortan ser kompakt och rynkfri innan du lagrar den!
  • Flytta bottendelen försiktigt så ärmarna faller inte ur plats. När du är klar kommer de att hamna inuti tyget istället för att hänga ut.
  • Hänga klänningskjortor om du inte vill att de ska bli skrynkliga.
  • Metod 3 av 3:
    Använda en japansk snabbvikt
    1. Bild med titeln Vik en skjorta Steg 14
    1. Lägg skjortan horisontellt med kragen till vänster. Gör gott om plats på ett bord eller en annan fast vikningsplats först. I stället för att sprida skjortan ut som om du ska lägga den på, vänd det så en ärmpekare mot dig och kragen är till vänster. Stå framför ärmen när du har slutat utjämna några rynkor eller veck du märker.
    • Om du börjar från den andra ärmen, kom ihåg att vända din handpositionering. Använd din högra hand för att gripa axeln och din vänstra hand för att klämma på det nedre området.
  • Bild med titeln Vik en skjorta Steg 15
    2. Knippa axeln på ärmen närmast dig. När kragen är till vänster, använd din vänstra hand för att nå för tröjan. Ta tag i axelns övre kant ca 2 i (5.1 cm) från sidosömmen. Om du vikar en t-shirt, kommer det att vara ungefär halvvägs mellan ärmen och kragen.
  • Om du börjar på andra sidan skjortan, kommer axeln att vara till höger. Nå det med din högra hand.
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 16
    3. Håll mitten av skjortan med din andra hand. Ta en snabb blick ner på tröjan, hitta mittpunkten mellan sin krage och hem. Flytta din fria hand där nere, men håll den i linje med den plats du klämde på axeln. Därefter nypa tyget där mellan tummen och pekfingret.
  • Din högra hand måste vara parallell med din vänstra hand för att vikningen ska fungera. Dessutom klämmer du igenom båda lagen av tyget.
  • Bild med titeln Vik en skjorta Steg 17
    4. Vik skjortan från topp till botten med din vänstra hand. Medan du klämmer med båda händerna, ta skjortans axel hela vägen ner till dess hem. Flytta axeln rakt ner och över din högra hand. När du har fått axeln till hemmen, nypa både tillsammans med din vänstra hand.
  • Denna vik kommer att få dina armar att korsa. Din högra hand kommer att bli täckt av tyget lite. Det kan känna sig lite konstigt först, men det leder till en bra vik om du fortsätter.
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 18
    5. Uncross dina armar genom att lyfta skjortan i luften. Lyft upp skjortan, men behåll ditt grepp hela tiden för att befria dina armar från tyget av tyg. Du kommer att sluta med en vikad rektangel av tyg som har en ärm som sticker ut. Dra skjortan spänd med dina händer, ge det en bra skaka för att ta bort veckorna, lägg sedan ner det så ärmen är på motsatt sida från dig.
  • Att avsluta veckan kommer förmodligen att se lite förvirrande första gången du gör det. Så länge du behåller ett fast håll på tyget med båda händerna, kan vikningarna inte ångras.
  • Bild med titeln Vik en tröja Steg 19
    6. Vik skjortan i halva över den återstående ärmen. Plocka upp skjortan igen, knyta axeln och hemmet som vanligt. Använd bordet för att tända den återstående ärmen i under skjortan. Sedan, vika skjortan över för att minska storleken med hälften. Som lämnar dig med ett fint kvadrat av tyg som är klart för förvaring.
  • Om du aldrig släpper av de fläckar du klämde, kommer du att sluta hålla den sida du behöver vikas mot ärmen. Du behöver aldrig omplacera dina händer. Viket är lättare än det ser ut!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan använda en platt, rektangulär kartongmall för att göra alla dina veck uniform. Placera till exempel skjortan på en tidning, vik sedan tyget inåt mot tidningen.
  • Använd en permanent presscykel för att förhindra rynkor från att bilda när du tvättar dem. Den permanenta pressinställningen på din bricka kyler dina kläder när de snurrar runt i maskinen.
  • Alltid stärkelse och stryka dina skjortor för att förhindra att de rynkas när du viker upp dem!
  • Välfällda skjortor reser bättre och kräver mindre av en touch-up när du packar dem. Bra vikning är användbar, till exempel om du packar en klänningskjorta i din resväska innan du träffar vägen.
  • Om möjligt, undvik att kila dina skjortor efter att du viker dem eftersom de kunde bli rörigt om du letar efter en specifikt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande