Hur man köper en klänning för en kvinna

Att köpa en klänning för en kvinna kan vara ett bra sätt att visa henne du bryr dig. Om du känner dig överväldigad av utsikterna, försök att inte oroa dig. Genom att bedöma sin personliga stil, se till att du får rätt storlek, och välja en typ av klänning som passar hennes smak, kan du ge henne något hon kommer att älska och vara upphetsad att bära.

Steg

Metod 1 av 3:
Bedömning av hennes personliga smak
  1. Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 1
1. Observera vilka typer av klänningar hon bär. För att hjälpa dig att räkna ut vilken typ av klänning att köpa, var uppmärksam på de typer av klänningar som hon gillar att bära. Tänk på färgerna, mönster och nedskärningar av klänningarna som hon bär, inklusive former, längder och halsband.
  • Detta hjälper dig att bedöma vilka typer av klänningar hon bär vid olika tillfällen, liksom vilka typer av klänningar hon känner sig bekväm i. 
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 2
    2. Lyssna noga när hon pratar om kläder. När du är med den kvinna du köper en klänning för, lyssna noga när hon pratar om hennes kläder, shopping eller när hon gör kommentarer om saker som hon gillar. Chansen är att hon kommer att avslöja någon mycket användbar information som hjälper dig att välja en klänning som hon kommer att älska.
  • Var uppmärksam om hon nämner särskilda butiker eller varumärken som hon gillar. Detta kan ge dig en uppfattning om var du ska shoppa för klänningen.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 3
    3. Ta märke till de typer av klänningar som hon tittar på. När du handlar tillsammans, var vänlig uppmärksam när hon verkar intresserad av en klänning, håller en klänning att titta på, eller försöker på en klänning. Notera färgerna, mönster och silhuetter som hon verkar dras till. Detta kan ge dig en uppfattning om de typer av klänningar att leta efter, eller kan till och med ange en viss klänning du kan köpa för henne.
  • Du kan också försöka ta henne en promenad förbi några butiker för att se om hon gör kommentarer om någon av klänningarna i fönstren.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 4
    4. Kontrollera hennes garderob för stil och varumärkesinformation. Medan det kan finnas föremål i sin garderob som hon inte gillar eller bär ofta, kan det här vara ett bra ställe att börja få några av de uppgifter du behöver när du handlar. Om det finns några märken eller butiker äger hon flera klänningar från, skriv ner namnen. Detta hjälper till att ge dig några idéer om var du ska leta efter en klänning när du handlar.
  • Du kanske också vill kolla tygerna på taggarna i hennes klänningar. Vissa kvinnor föredrar att bära klänningar i ett visst tyg. Hon kan också ha en tygallergi eller känslighet.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 5
    5. Fråga hennes vänner och familj för stilrådgivning. Innan du handlar för en klänning, sök råd från människor som har gått med henne före eller som är sannolikt medvetna om vilken typ av klänning hon kanske vill ha. Fråga hennes vänner och familj om några speciella nedskärningar, mönster och / eller märken som passar hennes personliga stil.
  • Metod 2 av 3:
    Få rätt storlek
    1. Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 6
    1. Titta på taggarna i hennes kläder för att se vilken storlek att köpa. Det bästa sättet att bestämma hennes storlek är att kontrollera taggarna på några av de klänningar som hon redan äger. Det kan också vara till hjälp för dig att skriva ner de storlekar som hon bär i olika märken och tygtyper. Kvinnors klädstorlekar kan skilja sig mycket från ett varumärke till nästa, såväl som en tyg typ till nästa, så det kan hjälpa dig att ge dig en uppfattning om vilken storlek du behöver köpa hos olika återförsäljare eller i olika stilar.
    • Till exempel, om hon har en klänning i en storlek 6 från ett varumärke som är gjord av ett stretchigt tyg, såsom en spandexblandning, och en storlek 8 i en klänning från ett annat varumärke av ett mindre stretchigt tyg, såsom 100% Bomull, välj en storlek 8 om klänningen du köper är mindre stretchig och / eller gjord av samma märke som storleken 8 klänningen.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 7
    2. Fråga försäljningsassistent i affären om du behöver hjälp. Försäljningsförbundet har i allmänhet expertkunskap om klänningarna i sina affärer, så de kommer sannolikt att kunna hjälpa dig att välja vilken storlek att köpa. Försök att ge dem en uppfattning om vilken storlek klänningar hon brukar ha på sig så att de kan hjälpa dig att välja ut den bästa storleken i märken och stilar som de har tillgängliga.
  • Om kvinnan du köper en klänning för har handlat på återförsäljaren du besöker, kanske du kan fråga en försäljningsassistent för att leta upp sin orderhistorik. Detta kan hjälpa dig att räkna ut vilken storlek du borde köpa, baserat på de storlekar som hon har köpt tidigare.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 8
    3. Välja att köpa en större storlek om du är osäker på om en klänning passar. Eftersom klädstorlekar varierar mellan återförsäljare och även mellan olika tyger och stilar av klänningar, är det helt möjligt att hennes vanliga storlek inte passar i den speciella klänningen du köper. Snarare än att köpa en klänning som är för liten, går upp 1 storlek är vanligtvis en säkrare satsning.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 9
    4. Köp flera storlekar om du är osäker på vad du ska få. Om du inte kan räkna ut exakt vilken storlek som du får, kanske du vill överväga att köpa klänningen i mer än en storlek. Håll kvitton så att du kan returnera den som inte passar vid ett senare tillfälle.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 10
    5. Se till att du kan returnera klänningen. Innan du köper en klänning, kolla återförsäljarens returpolicy. På det sättet, om hon inte gillar klänningen eller det passar, kommer hon att kunna återvända eller byta ut det för en annan storlek eller stil. Om du köpte klänningen i flera storlekar, vill du också se till att du kan returnera den som inte passar.
  • Metod 3 av 3:
    Välja en stil
    1. Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 11
    1. Välj en wrap klänning för en universellt smickrande stil. Om du är osäker på vilken klänningstil som ska välja, är en wrap klänning vanligtvis en säker satsning. Wrap klänningar har i allmänhet en lägre men fortfarande blygsam halsringning, och en monterad men förlåtande midja, vilket gör dem smickrande för nästan varje figur.
    • När du väljer en wrap-klänning, se till att klänningen är liknar vad hon brukar ha på sig.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 12
    2. Gå till en sundress om du köper något för en semester. Om du köper henne en klänning att bära i varmare väder, är en sundress ett bra alternativ. Sundresses tenderar att komma i lätta tyger, som en breezy bomull eller lätt linne, som är perfekta för en pool eller strandinställning.
  • Om hon går någonstans tropisk, fokusera på att hitta en sundress med ett roligt mönster och / eller som kommer i ljusa, livfulla färger.
  • Om hennes stil tenderar att vara ganska enkel och snygg, sikta på en sommar men neutral ton, som en klass vit linne sundress.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 13
    3. Hitta en enkel cocktailklänning för ett alternativ som är mer mångsidigt. Om du vill köpa en trevligare klänning men inte ha ett visst tillfälle i åtanke, kan en enkel cocktailklänning vara vägen att gå. En chic vit spets midi klänning, till exempel, kan enkelt klä upp eller ner. För en jämn säkrare satsning, välj en svart klänning som hon kan bära om och om igen till nästan alla tillfällen.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 14
    4. Välj en bollklänning om du köper klänningen för ett formellt tillfälle. Om du har planer på ett black-tie bröllop, välgörenhetsboll eller i bästa mottagning, kommer du sannolikt att du väljer en formell bollklänning. En bollkakning är generellt monterad på toppen genom midjan med en full, lång kjol längst ner.
  • Bollklänningar kommer med en mängd olika halsband, som älskling, v-nacke och strapless, så kom ihåg vilken typ av halsring som hon skulle vilja det skulle smickra hennes figur.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 15
    5. Köp en glidklänning för ett datum-natt alternativ. En glidklänning är ett bra alternativ för en natt om kvinnan du köper en klänning för har en enkel, sexig personlig stil. Slipklänningar tenderar att ha en lägre, mer avslöjande halsringning, liksom en löst kroppsskimming i mitten av längd. Som ett resultat är många kvinnor alltid inte bekväma i eller dras för att glida klänningar, så se till att denna stil är i linje med sin personliga smak innan du väljer att köpa en glidklänning.
  • Om du vill köpa henne en glidklänning men är osäker om hon gillar den här stilen, kanske du vill överväga att få något hon kan laga på toppen, till exempel en denimjacka eller en elegant omslag.
  • Bild med titeln Köp en klänning för en kvinna Steg 16
    6. Gå till en tröja klänning om du köper henne något för arbete. Skjorta Klänningar är mångsidiga, lämpliga häftklammer som många kvinnor har minst en eller flera av i sina garderober. Skjorta Klänningar kan också vara slitna året runt, vilket gör det till en underbar gåva om du vill köpa henne något hon kan bära om och om igen.
  • För att övergå en skjorta klä sig i höst eller vinter, allt hon behöver göra är att lägga tights, stövlar och en tröja.
  • Tips

    För att göra din gåva ännu mer speciell, ha klädgåvappad innan du ger den till henne. Många återförsäljare erbjuder gratis presentförpackning när du köper klänningen, vilket gör det enkelt för dig att presentera henne med en vackert inslagna närvarande.
  • Du kan också presentpapper Klänningen själv med unika material. Till exempel skriver ut sidor från hennes favoritbok och använder utskrifterna för att sätta på klädboxen för en unik och personlig touch som ger din gåva ännu mer mening. Du kan också lägga till utsmyckningar, till exempel band, anteckningar och personliga foton, för att klä presentförpackningen verkligen sticker ut.
  • Gör din gåva ännu mer minnesvärd genom att planera ett speciellt sätt att presentera klänningen till henne. Ge klänningen till henne på sin favoritrestaurang, på en plats som är speciell för henne, eller under en av hennes favoritaktiviteter.
  • Om du väljer en klänning att köpa är lite för överväldigande, kan du alltid välja ett presentkort till en av hennes favoritbutiker. På det sättet kan hon välja en klänning som hon verkligen älskar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande