Hur man styr dina enheter till en viss plats i empires ålder

Att kunna flytta enheter från en plats till en annan är en grundläggande färdighet som man måste ha när man spelar ålder av imperier. Detta gäller om man rör sig om ekonomiska eller militära enheter. Militära enheter flyttas som en defensiv strategi eller en offensiv. Ekonomiska enheter (mestadels villagers) flyttas för att rikta dem till resurser. Att veta hur man snabbt flyttar enheter från plats till plats kan bestämma din framgång eller misslyckande.

Steg

Metod 1 av 2:
Direktbybor
  1. Bild med titeln Direkt dina enheter till en viss plats i ålder av Empires Steg 1
1. Direkt en bybor till en viss plats eller resurs. Under normala omständigheter i åldern av imperier vill du att dina bybor ska gå där det finns resurser (jag.e., Mat, trä och guld) så att de kan samla dem och ge imperiet med hjälp av att växa.
  • För att göra detta, vänsterklicka på byboret för att välja det. Högerklicka på den resurs du vill att den ska samlas.
  • Till exempel, om du vill att din bybor ska samla trä, högerklicka på ett träd som är i ett betydligt välskogat område för att se till att de samlas så mycket av resursen som möjligt. Om du försöker samla från ett område som inte har många träd, kommer du att bli tvungen att slösa bort tiden som omfördela byboret till en annan skog när den har samlat allt det kan från det aktuella området.
  • Om du vill att din bybor ska samla mat från jaktiga djur, rikta den till ett område med många djur genom att klicka på byboret och sedan högerklicka på en av djuren. På det sättet kommer de inte att gå i viloläge efter att de har samlat allt de kan från det första djuret.
  • Oavsett var du styr byn, se till att du ser att röda märken blinkar på det område du klickade, vilket indikerar att du har utfärdat kommandot framgångsrikt och att bysen är på väg.
  • Bild med titeln Direkt dina enheter till en viss plats i Empires ålder Steg 2
    2. Direkt flera bybor till en viss plats / resurs. För att spara tid kan du välja flera bybor till en viss plats eller för att samla in en specifik resurser.
  • Välj byborna genom att antingen dubbelklicka på en av byborna eller med hjälp av vänster musknapp för att dra musen över alla byborna du vill flytta. Dubbelklicka väljer alla byborna som är i det aktuella synfältet. Genom att klicka och dra väljer alla enheter du har dragit musen över, oavsett om de är byborna eller inte.
  • Högerklicka på platsen eller resursen där du vill att byborna ska flytta. Röda märken blinkar på det område du klickade, vilket indikerar att byborna är på väg.
  • Bild med titeln Direkt dina enheter till en viss plats i ålder av Empires Steg 3
    3. Ange en destination för byborna innan deras träning är klar. En mycket användbar strategi i Empires ålder är att utse en plats eller en resurs som du vill att dina bybor att gå till efter träningen från centrum är komplett. Du behöver inte ingripa och slösa bort tid som du kunde ha spenderat mer meningsfulla saker.
  • För att göra detta, vänsterklicka på centrum för att välja det och högerklicka på den plats eller resurs där du vill att dina bybor ska gå efter att de skapats. En liten röd flagga kommer att visas på det område du klickade på.
  • Nu kommer byborna att flytta till det område du valt omedelbart efter att de skapats. Om du högerklickade en skog, till exempel, kommer byborna att flytta till skogen och börja samla trä omedelbart efter att de skapats.
  • Metod 2 av 2:
    Direkt militära enheter
    1. Bild med titeln Direkt dina enheter till en viss plats i ålder av Empires Steg 4
    1. Direkt en militär enhet till en viss plats. Precis som med byborna, att styra en militärenhet till en viss plats eller ett mål, vänsterklicka på soldaten för att välja den först.
    • Hitta den plats du vill ställa in enheten. Om platsen inte ligger inom det aktuella synfältet, rulla med upp, nedåt, vänster och höger piltangenter eller musen tills den är i sikte.
    • Högerklicka på den plats du vill att de ska gå till. Röda märken blinkar på det område du klickade, vilket indikerar att du har utfärdat kommandot framgångsrikt och att soldaten är på väg.
    • Det är också möjligt att styra en enhet till en viss plats utan att rulla skärmen för att få den i synfältet. För att göra detta, välj din enhet och högerklicka på området på kartan som du vill att de ska gå till. Kartan visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen i AOE3 eller längst ned till höger på skärmen i AOE2.
  • Bild med titeln Direkt dina enheter till en viss plats i ålder av Empires Steg 5
    2. Rikta en militär enhet att attackera. Om du vill att din militära enhet ska kunna attackera ett specifikt mål, till exempel en byggnad eller en fiendens soldat, välj enheten och högerklicka på målet.
  • Bild med titeln Direkt dina enheter till en viss plats i ålder av Empires Steg 6
    3. Direkt flera militära enheter till en viss plats / mål. Välj enheterna genom att dubbelklicka på en av enheterna. Detta väljer alla enheter av den speciella typen som är i det aktuella synfältet. Om du till exempel dubbelklickar på en crossbowman, kommer alla crossbowmen i det aktuella synfältet att väljas. Du kan också välja med hjälp av vänster-musknappen för att dra musen över alla enheter du vill välja. Detta kommer att välja alla enheter du har dragit musen över oavsett om de är militära enheter eller inte.
  • Högerklicka på platsen eller fiendens enhet där du vill att dina militära enheter ska flytta eller attackera. Röda märken blinkar på det område du klickade, vilket indikerar att du har framgångsrikt utfärdat kommandot.
  • Skicka ut många militära enheter för att attackera ett mål istället för bara ett eller några ökar dina chanser att framgångsrikt eliminera målet.
  • Bild med titeln Direkt dina enheter till en viss plats i ålder av Empires Steg 7
    4. Ange en destination för militära enheter innan deras utbildning är klar. Du kan utse en rendezvous punkt för militär som inte har slutat skapas ut ur träningsbyggnaderna (e.g., Kaserner och stall) som förberedelse för en samordnad attack på dina fiender.
  • För att göra detta, vänsterklicka på träningsbyggnaden för att välja den och högerklicka på platsen eller fiendens enhet där du vill att dina militära enheter ska samlas efter att de skapats. En liten röd flagga kommer att visas på det område du klickade på.
  • Nu kommer militärenheterna omedelbart att flytta till det område du valt efter att de skapats. Om du högerklickade en fiendens enhet, kommer militärenheterna att resa till det och attackera omedelbart efter att de skapats.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande