Hur man odlar bybor i minecraft

Byborna är typ av en stor sak i minecraft. De hjälper till med jordbruk, handel och alla typer av andra uppgifter du behöver för. Du kan definitivt inte ha för många av dem! Den goda nyheten är att avelsbyarna i Minecraft är väldigt lätt. Den här artikeln kommer att gå igenom hur man gör det steg för steg.

Steg

Metod 1 av 6:
Avelsbyers
  1. Bild med titeln Breedbyers i Minecraft Steg 1
1. Hitta en by. Byar genererar på slumpmässiga platser på kartan.Ha tålamod.Du kan behöva leta efter ett tag för att hitta en byar.Byar finns i slätten, öknen, Taiga och Savannah Biomes.Byn behöver ha minst 2 bybor.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 2
    2. Bygg en struktur för att odla dina bybor i (valfritt).Detta är inte nödvändigt att odla byborna, men bygga en struktur kommer att hålla dem från att vandra av.Det kommer också att skydda dem från fientliga mobs och raiders.Strukturen kan tillverkas av vilket byggmaterial som helst.Det måste vara tillräckligt stort för att hyra alla byborna som du vill uppfödas och sängar för varje bybor och de avkommor de producerar.
  • Se till att några fönster är täckta med glas eller järnstänger.Babybyklar kan fly genom öppna luckor i strukturen.
  • Bygg inte en dörr till din struktur.Byborna kan öppna och stänga dörrar. För att förhindra att de flyr, använd en staketport istället.
  • Villager yrken bestäms nu av alla tillgängliga arbetsstationblock i närheten.Alla nya bybor kommer automatiskt att registreras till alla tillgängliga arbetsstationblock i byn.Om du har ett specifikt yrke vill du att dina nya bybor att fylla, kanske du vill bygga strukturen minst 48 kvarter från alla närliggande arbetsstationer för att hålla dem från att registrera ett yrke automatiskt.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 3
    3. Hantverk minst 3 bäddar och placera dem i byn eller strukturen.För att byborna ska odla, behöver de en säng för både byborna som är avel och barnet de producerar.Du måste hämta en ny säng för varje bybor du vill producera.Du kan hantverk en säng från 3 kvarter av ull och 3 träplankblock med hjälp av a slöjdbänk.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 4
    4. Få minst två bybor nära varandra. Om du har byggt en struktur, försök att corral dem i strukturen och sedan väga ur ingången så att de inte kan vandra av.Du kan flytta byborna genom att helt enkelt gå in i dem.Detta skjuter dem i den riktning du vill att de ska gå.Du kan också använda en båt för att transportera bybor, även på land.
  • Du kan hantverk en båt ut ur en spade och 5 träplankblock med ett tilläggsbord.Placera en båt på marken och tryck sedan en bybor i båten genom att gå in i dem.När de är i båten. De kommer att stanna tills du bryter mot båten.Detta kommer att hålla dem från att vandra bort.Du kan sedan komma in i båten med bybor och ro båten för att flytta bysen runt.På land flyttar båtarna mycket långsammare.Du behöver också en nivåväg till din destination.När du anländer till destinationen med byn, bryt helt enkelt båten med en yxa eller händerna för att tillåta bysen att vandra fritt.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 5
    5. Samla mat för byborna.Varje bybor har sin egen oberoende inventering som de använder för att hålla saker som mat.För att byborna ska odla, behöver de antingen 3 brödbröd, 12 morötter, 12 rödbetor eller 12 potatis i deras inventering.Den goda nyheten är, du behöver inte gå långt för att hitta dessa saker eftersom de alla kan hittas inne i byn.
  • Morötter:Morötter odlas av bonderbyers inuti byn.Du kan skörda dem från byns trädgårdar när de är helt mogna.Morötter är helt mogna när de gröna bladen på toppen är fullt och en spets av den orange moroten sticker ut ur marken där de planteras.
  • Potatisar:Potatis odlas också av bonde Villagerspotatoes kan skördas från Village Gardens.Potatis är helt mogna när det finns en full stjälk av löv som växer ut ur växten där potatisen planteras.Men ibland får du en giftig potatis, som inte är användbar för någonting.
  • Rödbeta:Rödbetor odlas också av bondebyers i byar.Men till skillnad från potatis och morötter kan du inte plantera betoret själv för att växa mer rödbetor.Du måste plantera rödbeta frön för att växa rödbetor, vilket tar upp mer utrymme i din inventering.Rödbetor och rödbetor frön kan skördas från Village Gardens.Rödbetor är helt mogen när du kan se bladen och röda av rödbetor som sticker ut ur marken där de planteras.
  • Bröd:Du kan köpa bröd från byborna eller hantverk den med tre buskar av vete och ett hantverkbord. Ibland kan du också hitta bröd i kistor i byar.Vete odlas av bonderbyers i Village Gardens.Vete är helt mognad när den växer lång och blir lite brun.Bryta helt mognad vete för att få buskar av vete.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 6
    6. Ge mat till byborna.Att ge byborna mat helt enkelt släppa den på golvet bredvid dem.När byborna går över det kommer det att läggas till i deras inventering.När båda byborna i närheten har tillräckligt med mat i deras inventering, kommer de att vara villiga att odla. Du kan släppa objekt genom att utrusta det och trycka på "Q" På ditt tangentbord eller drop-knapp på din kontroller. Klicka på det i din inventering och dra den utanför din inventering.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 7
    7. Vänta på att byborna ska odla.Du kommer att veta att byborna är avel när de möter varandra och hjärtan flyter runt dem.En liten bybor kommer att dyka upp.Det tar 20 minuter för en babybyer att mogna till en vuxen.
  • Metod 2 av 6:
    Avel bybor i version 1.14 och tidigare
    1. Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 8
    1. Hitta en by. Byar genererar på slumpmässiga platser i spelvärlden.Byar finns i slätten, öknen och Savannah Biomes.Byn behöver ha minst 2 bybor. Ha tålamod.Byar är inte alltid lätta att hitta.Du kan ha utforskat ett tag innan du hittar en.Använd kartan du får i början av spelet för att hålla reda på din plats.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 9
    2. Bygg fler hus med dörrar i byn. Byborna kommer att kompisera så länge som den totala befolkningen av byborna är mindre än 35% av antalet dörrar i en by. En giltig dörr är vilken dörr som helst, där en sida av dörren leder till ett rum med ett tak, medan den andra sidan leder till utsidan.
  • För att göra en giltig, tekniskt allt du behöver är en dörr med ett block över huvudet på ena sidan.
  • För att öka antalet dörrar i din by kan du bygga en enda struktur med flera dörrar.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 10
    3. Bygg trädgårdar för byborna.Byborna älskar att odla grödor.De flesta byar har redan ett par trädgårdar som redan är byggda i byn.Du kan bygga mer för att göra byborna mer benägna att vara villiga att odla.Att bygga trädgårdar, hitta ett väl upplyst område och gräva en gräv bredvid smutsblock och fyll i grävningen med vatten.Använd sedan en hov till smutsblocken.Du kan plantera frön eller grönsaker i smutsblocken, eller låta byborna göra det själva.
  • Du kan också kasta mat till byborna.Byborna blir villiga att odla när de har antingen 3 bröd, 12 morötter, eller 12 potatis i deras inventering.
  • Till hantverksbröd, välj ett hantbordbord och placera tre vete stjälkar i någon rad av 3x3-nätet.Dra brödet i din inventering.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 11
    4. Handel med byborna.Handel med byborna är det primära sättet att göra dem villiga att odla. Olika bybor har olika saker som de är villiga att handla i utbyte mot en annan artiklar.Du måste ha de föremål som byboret vill ha i din inventering att handla med dem.Handel med samma bybor flera gånger låser upp nya saker som byboret kan handla. Handla med byboret tills en ny handel verkar göra det villigt. Efteråt har efterföljande affärer en 1 i 5 chans att göra bysen villig att odla igen. Gröna partiklar visas när en bybor har blivit villig att odla.
  • Att vara villig att uppfostra kommer inte automatiskt att göra byboret att söka en kompis.Två bybor som är villiga att kompisera måste vara i närheten.Handel med byborna kommer att göra dem mer villiga att odla.
  • 5. Vänta på byborna att odla.En gång två eller flera byborna i närheten är villiga att odla, kommer de att odlas automatiskt.Du kommer att veta att byborna är avel när de möter varandra och hjärtan flyter runt dem.En liten bybor kommer att dyka upp.Det tar 20 minuter för en babybyer att mogna till en vuxen.
  • Efter att de kompisar är byborna inte längre villiga och måste göras villiga igen.
  • Metod 3 av 6:
    Crafting sängar för byborna
    1. Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 12
    1. Samla materialet.För att hämta en säng, behöver du tre träplankblock och tre kvarter av ull.Du behöver också en slöjdbänk.Använd följande steg för att få de material du behöver:
    • Träplankor:Att samla trä promenad upp till ett träd och attackera bagageutrymmet med händerna (eller en yxa) tills stammen blockerar och släpper ett litet träblock.Gå över träblocket för att hämta det.Öppna sedan Crafting-menyn och hantverk träplankblock från träet.
    • Ull:Ull kan erhållas genom att antingen döda får, eller sänka dem med ett par sheers som kan tillverkas från två järnstänger med hjälp av ett craftentbord.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 13
    2. Craft a Crafting Table.För att skapa ett hantverkbord, öppna din Crafting-meny och placera 4 träplankblock i det crafting-rutnätet till höger om din karaktär. Dra sedan till Crafting Table till din inventering.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 14
    3. Placera crafting bordet och öppna det.För att placera crafting bordet, placera den i din heta bar längst ner i din inventering och utrusta den.Placera det genom att sikta på marken där du vill att hantverket ska gå.Högerklicka eller tryck sedan på den vänstra triggerknappen för att placera den.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 15
    4. Hantverk en säng.För att skapa en säng, öppna craftingbordet och placera tre ullblock i den övre raden av 3x3-hantverket.Placera sedan 3 träblock i mittraden under ullblocken.Dra sängen i din inventering.
  • Du kan också hämta olika färgbäddar med färgämnen.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 16
    5. Placera sängen. För att placera en säng, placera den i din heta bar och utrusta den. Sikta på marken där du vill placera sängen och högerklicka eller tryck på den vänstra triggeren för att placera den där du vill att den ska gå.
  • Metod 4 av 6:
    Byggnadshus i byn
    1. Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 17
    1. Samla byggmaterial.Village hus kan tillverkas av vilket material du vill ha.Inte alla material kräver verktyg till skörd eller gruva, men verktyg gör processen snabbare.Läsa "Hur man gör verktyg i Minecraft" För att lära dig mer om hur man kan hämta verktyg.Följande är vanliga material, och hur man samlar dem:
    • Smuts:Smuts finns överallt.För att samla smuts, sätt helt enkelt med din hand (eller en spade) tills smutsblocket bryts ihop och släpper ett litet smutsblock.Gå över det lilla smutsblocket för att samla det.
    • Träplankor:Att samla trä, gå upp till ett träd och attackera stammen med händerna (eller en yxa) tills stammen blockerar och släpper ett litet träblock.Gå över träblocket för att hämta det.Öppna sedan Crafting-menyn och Craft Wood Plank Blocks från träblocken.
    • Kullersten:Cobblestone är lite robustare (och mer motståndskraftig mot creeper explosions).Till min kullersten behöver du först hämta en pickaxe.Utrusta pickaxe från menyn.Använd pickaxe för att attackera stenblock inuti grottor eller längs sidorna av bergen.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 18
    2. Välj en plats.Se till att den plats du väljer är inom byn.Spelet beräknar centrum av byn som de genomsnittliga koordinaterna för alla dörrarna i byn.Den yttre parametern för byarna är antingen 32 kvarter från mitten eller den längsta dörren från mitten, beroende på vilket är större.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 19
    3. Bygga en struktur.Använd de byggmaterial du samlar för att bygga utsidan av ett hus eller struktur.Det kan vara vilken form du vill ha så länge det har ogenomskinliga block överhead för att fungera som ett tak.Det borde vara minst tre kvarter långa så att byborna (och spelaren) har utrymme att flytta inuti.Lämna ett utrymme som är 2 kvarter högt i väggen för dörren.
  • För att bygga, placera ditt byggmaterial i din heta bar längst ner i din inventering.Markera materialet i din heta bar för att utrusta det.Syfta på marken där du vill placera ett byggmaterial, högerklicka sedan på (eller tryck på den vänstra triggerknappen) för att placera ett block.Läsa "Hur man bygger i minecraft" För att lära dig mer om hur man bygger.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 20
    4. Bygga ett hantverkbord och placera det.Ett hantverkbord är byggt med fyra träplankblock i Crafting-menyn.När du har byggt ett crafting bord, placera det var som helst i spelvärlden.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 21
    5. Använd crafting bordet för att skapa en dörr.För att skapa en dörr, välj The Crafting Table och Placera 6 träplankblock i 3x3-gallret i Crafting Table.Dra dörren till din inventering.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 22
    6. Placera dörren i din struktur.För att placera dörren i din struktur, placera den i din varma stapel och tryck sedan på det $ motsvarande utrymme för att utrusta dörren.Siktar sedan på marken där du vill placera dörren och högerklicka (eller tryck på den vänstra triggerknappen på din spelkontroll) för att placera dörren.Ju fler dörrar i en by, desto mer är byborna sannolikt att vara villiga att odla.
  • Byborna kan upptäcka en dörr som är 16 kvarter i antingen horisontell riktning och 3 kvarter över, eller 5 kvarter under marknivån i byn.En giltig dörr måste ha mer ogenomskinliga overheadblock inom fem kvarter av ena sidan av dörren (inuti) än på den andra (utanför).
  • Metod 5 av 6:
    Handel med byborna
    1. Bild med titeln Breedbyers i Minecraft Steg 23
    1. Välj en bybor.För att välja en bybor, stå framför dem och sikta på dem.Högerklicka eller tryck på den vänstra triggerknappen på kontrollenheten.Detta visar deras inventeringsfönster.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 24
    2. Undersök Village`s Inventory.Mellanslagen på toppen av fönstret visar vad byaren har till salu.Lådan i nedre vänstra hörnet av fönstret visar vad byboret kräver för handeln.Du måste ha det objekt som de vill ha i din inventering för att göra en handel.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 25
    3. Välj det objekt du vill köpa.För att välja ett objekt, klicka på det eller tryck på knappen Bekräfta på din kontroller.Varan kommer du att handla automatiskt från din inventering, och objektet du köper kommer att placeras i din inventering.
  • Byborna har bara en eller två saker när du först handlar med dem.Ju mer du handlar med dem, desto fler saker kommer de att ha till salu.
  • Metod 6 av 6:
    Bygga trädgårdar för byborna
    1. Bild med titeln Breedbyers i Minecraft Steg 26
    1. Min kullersten, kol och järnmalm.Alla dessa material finns i grottor.Du behöver en pickaxe för att mina dessa material.Läsa "Hur man gör verktyg i Minecraft" Att lära sig att skapa en pickaxe och andra verktyg.
    • Stenblock är gråa block som liknar sten.Använd en pickaxe till min kullersten från stenblock.
    • Kolblock ser ut som stenblock med svarta fläckar.Använd en pickaxe till min kol från kolblocken.
    • Järnmalmsblock ser ut som stenblock med gulaktiga fläckar på dem.Använd en sten pickaxe eller starkare till min järnmalm.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 27
    2. Bygga ett hantverkbord och placera det.Ett hantverkbord är byggt med fyra träplankblock i Crafting-menyn.När du har byggt ett crafting bord, placera det var som helst i världen.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 28
    3. Hantverk en ugn och placera den.För att skapa en ugn, välj The Crafting Table och Placera 8 Cobblestone Blocks längs alla sidor av 3x3-rutnätet.Dra ugnen i din heta bar under din inventering.Placera ugnen i din heta bar och utrusta den.Sikta på marken där du vill placera den och högerklicka (eller tryck på den vänstra triggerknappen) för att placera den.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 29
    4. Använd ugnen för att smälta järnet.För att smälta din järnmalm, välj ugnen och placera kolet i bränsleutrymmet (utrymmet under ikonen som liknar flammor).Placera sedan dina järnmalmsblock i utrymmet ovanför flamman.Tillåt några minuter för att järnet ska avsluta smältning.När din järnmalm är klar smälter, välj ugnen och dra i järnstängerna från torget till höger och placera dem i din inventering.
  • Bild med titeln Breedbyers i Minecraft Steg 30
    5. Använd crafting bordet för att hämta en hink.För att skapa en hink, välj Crafting-bordet och placera ett järnblock i vänstra mitten, högkvalitativt och nedre mitten av 3x3-nätet.Dra sedan hinken i din inventering.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 31
    6. Hitta ett väl upplyst område i byn.Hitta ett område i byn som får gott om solljus, och är ca 5x10 smutsblock breda.
  • Bild med titeln Breedbyers i Minecraft Steg 32
    7. Gräva en gräv i mitten av din trädgård.Du kan använda din hand (eller en spade) för att gräva en gräv i mitten av trädgården.Skytten bör bara vara 1 block djupt.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 33
    8. Använd hinken för att samla vatten.Placera hinken i din heta bar och utrusta den.Lokera sedan en närliggande vattenkälla och använd hinken för att samla vatten.Utrusta hinken i Yoru Hot Bar och klicka på något område som har vatten för att fylla hinken.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 34
    9. Fyll grävningen med vatten.När du har samjort vatten, återvänd till din trädgård med grävningen och dumpa vattnet i grävningen för att fylla det.Utrusta hinken full av vatten i din heta bar och klicka på den tomma gräven för att fylla den fullt av vatten.Det kan ta ett par resor för att helt fylla trenchen.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 35
    10. Använd Crafting Table till Craft A hoe.För att skapa en hoe, välj The Crafting Table och placera två pinnar i mitten och bottencenterutrymmena i 3x3-rutnätet.Placera sedan två träplank, kullersten, järnstång eller diamanter i övre centrum och övre vänstra utrymmen.Dra hagen till din inventering.
  • Pinnar är utformade från träplankblock i Crafting-menyn.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 36
    11. Samla material för att växa.Morötter, potatis, vetefrön, rödbetor, kakaofrön, meloner och pumpor kan alla planteras och odlas.
  • Morötter, potatis, rödbetor och vete frön kan skördas från trädgårdsplottor som redan finns i byar.Du kan också samla vete frön genom att bryta högt gräs.
  • Bild med titeln Breedbyers i Minecraft Steg 37
    12. Använd hagen till till trädgården.Placera hagen i din heta bar längst ner i din inventering.Utrusta sedan det.Använd det till marken två utrymmen på vardera sidan av gräven med vatten i den.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 38
    13. Plantera dina grödor.Efter att jorden har tagits, placera dina grödor i din heta bar och plantera den i gruppen genom att högerklicka eller tryck på den vänstra triggeren på kontrollenheten.Tillåt några dagar för grödorna att växa.
  • Bild med titeln Rasybyers i Minecraft Steg 39
    14. Skörda grödorna.Efter att grödorna är fullvuxna, klicka på dem eller tryck på höger trigger för att skörda dem.
  • Villagers kommer ofta att skörda grödorna för dig, liksom att växa nya grödor i de trädgårdar du bygger för dem.
  • Om en bybor har 3 bröd, 12 morötter, 12 potatis eller 12 rödbetor i deras inventering, blir de villiga att odla.
  • Till hantverksbröd, välj ett hantbordbord och placera tre vete stjälkar i någon rad av 3x3-nätet.Dra brödet i din inventering.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När byborna är glada och har alla sina behov träffas, är de mer villiga att odla.
  • Försök och odla byborna så ofta som möjligt, eftersom fler byborna betyder mer tillgängliga affärer, vilket ökar chansen att du hittar en bra handel.
  • Vid avel två bybor, behåll dem båda i ett slutet utrymme så att de inte vänder bort från varandra.
  • Varningar

    Försök och håll zombie byborna ur solljus medan du botar dem, för att de kommer att brinna och dö i solljus, slösa din potion och gyllene äpple.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande