Hur man virka i rundan

Lär dig bara hur man virka men redan uttråkad med att göra grundläggande fyrkantiga former? Höljande i rundan tillåter dig att enkelt hakade cirkulära föremål som underlägg, hattar, ornament, bordsplatsmattor, och till och med koppar, vilket ger mycket till dina hekmöjligheter. När du har lärt dig grunderna, prova din hand på några runda virkade projekt.

Steg

Del 1 av 4:
Börjar din hakning
Bild med titeln virka en hatt för nybörjare Steg 4
Bild med titeln virka en hatt för nybörjare Steg 4
1. Fäst ditt garn till din krokkrok med a glidknut. Lossa garnet runt pekaren och mittfingrarna i din vänstra hand. Stick din krok genom cirkeln, anslutning av arbetsänden på ditt garn med kroken och dra sedan tillbaka den genom mitten av cirkeln. Detta ger dig en slinga på din krokkrok.
  • 2. Virka en kedja av fyra stygn. Detta kommer att bilda mitten av cirkeln du hakar.
  • Om du följer ett mönster kan du behöva göra ett annat antal kedjor att börja. Detta kommer att ändra antalet stygn du gör i ytterligare steg men kommer inte att ändra den allmänna tekniken.
  • 3. Göra en slipstygn I den första kedjan du gjorde, bildade de fyra kedjorna du gjorde till en ring. Sätt i kroken i slingan av den första kedjan du gjorde. En gång genom, haka arbetsänden på garnet på kroken och dra sedan tillbaka det genom slingan och även genom slingan som var på din krok. Nu formas stycket i en cirkel och du har en slinga på din krok.
  • Del 2 av 4:
    Hakning genom mitten av din ring
    1. Sätt i din krok i mitten av ringen. Var säker på att du går igenom mitten och inte en av de stygn du gjorde.
  • 2
    Garn över din krok. Till "garn över" betyder att du måste haka arbetsänden på ditt garn på din krok. Vrid sedan din krok något, så att garnet stannar på.
  • 3. Dra slingan tillbaka genom mitten av ringen. Två slingor ska vara på kroken när du har slutfört det här steget.
  • 4
    Garn över Återigen, och den här gången, utan att gå igenom mitten av ditt projekt, dra slingan du bara looped på din krok, tillbaka genom båda strängarna som redan finns på din krok. Detta är det fina stygnens efterbehandlingssteg som heter a "Singelhäck".
  • 5. Fortsätt göra "Singelhäck" stygn genom mitten av ringen. I allt kommer du att göra åtta Singelhäck stygn runt att bilda en liten cirkel för början av ditt projekt.
  • Del 3 av 4:
    Hekla den första regelbundna rundan
    1. Sätt i din krok genom båda strängarna i den första sömmen du gjorde i den sista omgången. Detta kommer att bli det första steget i att skapa en anslutning mellan slutet av den sista omgången till början av den och ställa in scenen för att starta en annan.
  • 2. Garn över din krok och dra slingan fram till framsidan. Två slingor ska nu vara på kroken.
  • 3. Garn över din krok igen, dra sedan garnens arbetsände genom båda slingorna du hade på din krok. Detta avslutande steg i den enda virkade sömmen som förenar allt i en cirkel. Denna söm är också den första singeln virka i nästa omgång. (Stitch 1 av 16 totalt.)
  • 4. Gör en annan enda virkade söm i samma söm där du bara gjorde den första singelhacken av denna runda. Fortsätt nu runt cirkeln genom att göra två Singelhäck stygn i varje enda virkelsöm av den första ringen. Gör det här kallas en "öka". Det betyder att det kommer att finnas 16 stygn när du slutför rundan. Snälla räkna dem.
  • Att göra två stygn i varje stygn från föregående omgång är hur vi "öka" Storleken på cirkeln vi gör.
  • Del 4 av 4:
    Hakande successiva rundor
    1. Fyll i den andra vanliga rundan på ungefär samma sätt som du avslutade den första regelbundna rundan. Men den här gången kommer du bara att lägga en enda virka i den första sömmen men lägg sedan två singelhäckstygn i nästa söm. Gör det här "öka" i alla andra stygn av föregående omgång. Upprepa detta till slutet av rundan.
  • 2. Fortsätt att öka antalet stygn för varje runda tills projektet når önskad diameter. Gör en enda virka i den första sömmen, gör sedan två enkla häckar i nästa söm. På nästa runda gör två stygn i varje tredje söm, sedan två stygn i varje fjärde söm och så vidare.
  • Se ett mönster som utvecklas? För att fortsätta, sätt två stygn i den n-th-sömmen där n är numret på den runda du jobbar med. Till exempel, om du arbetar på den fjärde rundan, sätt två stygn i varje fjärde stygn när du arbetar runt. Du kan loka ett skott av kontrasterande färgat garn genom varje runda om du vill, för att få veta vilken rad du är på.
  • 3. Avsluta ditt projekt genom att klippa garnet minst 6 tum bort från din sista söm och använd sedan kroken för att dra det här "svans" eller "slutet" hela vägen genom den allra sista slingan av den allra sista sömmen. Det här kallas "Tie-ing från slutet". När garnet är bundet, sy eller "väva" i slutet. Vissa mönster använder ordet "väva".För att sy eller väva i ändarna, använd en garnnål. Vik garnänden över garnnålen som bildar en liten tät slinga. Skjut garnnålen ur slingan och sätt sedan in den här täta slingan i garnens öga. Tryck det igenom tillräckligt långt att du kan ta tag i slingan och dra garnet hela vägen genom ögat. Väva försiktigt nålspetsen under och över stygn på baksidan av ditt arbete där det inte kommer att visa. Gör detta för ett avstånd av 7 till 8 stygn. Vänd nu och alternera nu. Gå över de stygn som du tidigare gick under och Visa-versa. Slå det runt och gör det en tredje gång, det kommer att göra "svans" eller "garnänd" stanna i många år. Kom ihåg att sy i båda "svans" på utsidan och i centrum.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du behöver inte bara använda en enda virkade söm, det här är bara det enklaste sättet att börja lära sig tekniken. Du kan använda andra virkade stygn (E.g. dubbla virka) som du gillar. Försök att variera stygnen från runda till runda. Detta kommer att ge ditt projekt mer visuellt intresse.
  • För att kunna berätta hur långt i slutet av rundan är du, placera en stygnmarkör för att markera början på varje runda.
  • Saker du behöver

    • Virknål
    • Garn
    • Skarp sax (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande