Hur man studerar enstaka virka

Foundation Single Crochet (FSC) är en söm som kombinerar kedjan och den första singelhåriga raden. Med hjälp av FSC istället för separata rader av kedja och enstaka virka kan förenkla början på ett virketprojekt. Stitch är också lätt att lära. Du kommer att börja stygn med hjälp av grundläggande virkade tekniker och arbeta sedan resten av raden med en annan sekvens. Försök använda FSC för att starta ditt nästa virkaprojekt och spara dig lite tid. Det kommer att skapa en jämn kant i början av ditt projekt.

Steg

Del 1 av 3:
Hekla den första sömmen
  1. Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 1
1
Göra en slipknot. Innan du kan starta grunden Single Crochet Row, måste du göra en slipknot. Börja med att tappa garnet runt fingret två gånger och dra sedan en slinga genom den andra för att göra en slinga med en knut i slutet. Skjut slipknoten på din krok och böja garnet för att säkra det.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 2
    2
    Kedja två. Därefter kedja två stygn. Att göra detta, slinga garnet över Kroken framför din slipknot. Dra det nya garnet genom slipknot för att göra en kedja. Då, garn över och dra det igenom igen för att göra den andra kedjan.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 3
    3. Sätt in krok i den första kedjan och garnet över. Identifiera den första kedjan och sätt in kroken i denna kedja. Loop garn över krok och dra det genom kedjan. Vid denna tidpunkt kommer du att ha två loopar på din krok.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 4
    4. Loop garn över och dra igenom. Därefter, loka garn över krok och dra det genom den första slingan på kroken. Detta kommer att göra en kedja av en och du borde fortfarande ha två loopar på din krok.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 5
    5. Loop garn över och dra igenom båda slingorna. För att slutföra sömmen, garn över din krok igen och dra garnet genom båda slingorna på kroken. Du kommer att ha en slinga på kroken och du är nu redo att fortsätta raden.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 6
    6. Markera din första söm med en stygnmarkör. Det kan vara till hjälp att markera den första sömmen i raden med en stygnmarkör. Du kanske vill göra det första gånger som du använder stiftelsen enda virkade söm. Placera stygnmarkören genom den första singelkåpan.
  • Del 2 av 3:
    Fortsatt grundraden
    1. Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 7
    1. Sätt in din krok i sömmen just gjort. För att fortsätta raden följer du en kortare sekvens än vad du brukade skapa den första raden. Börja med att sätta in din krok i sömmen just gjort. Om du lade en stygnmarkör här, det borde vara lätt att hitta.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 8
    2. Loop garn över och dra genom sömmen. Därefter, loka garn över krok och dra det genom sömmen. Du har nu två loopar på din krok.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 9
    3. Garn igen och dra igenom en slinga. Loop garn över kroken igen och dra det genom den första slingan på din krok för att göra en kedja. Du kommer att ha två loopar på din krok vid denna tidpunkt.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 10
    4. Gör ett garn över och dra igenom båda slingorna. För att slutföra sömmen, slinggarnet över kroken igen och dra det igenom båda slingorna på din krok. Detta kommer att lämna dig med en slinga på din krok igen och du kommer att vara redo att starta sekvensen över.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 11
    5. Upprepa sekvensen till slutet av raden. Fortsätt sekvensen för den här sömmen tills du har önskat antal stygn i din rad. Du kan sedan fortsätta ditt projekt.
  • Del 3 av 3:
    Identifiera fördelar med FSC-stygn
    1. Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 12
    1. Kontrollera gauge på ditt garn. Du kan inte få en exakt mätare av ditt garn genom att hekla en kedja. Men FSC-stygn är ett bra sätt att snabbt kontrollera gauge av ditt garn. Gör en 4 "rad av FSC-stygn och räkna dem för att bestämma mätten på ditt garn och krok. Detta kan vara en stor tidsbesparare om du försöker bestämma din mätare för ett projekt.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 13
    2. Virka in i toppen och botten av raden. En annan stor fördel med FSC-stygn är att de övre och nedre raderna ser likadana ut. Det betyder att du kan arbeta i de övre och nedre raderna och få samma resultat. Därför är FSC-stygn ett bra alternativ om du vill arbeta på båda sidor av din grundrad. Det är idealiskt för att hekla oval som sålet av en slipper eller baby bootie.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 15
    3. Undvik att göra om din första rad. Det är vanligt att miscount länkarna i din kedja när du hakar en stor bit, och det kan vara ett tidskrävande fel. Du kan sluta behöva börja om du inte märker felet tills du arbetar den första raden av ditt projekt. Genom att använda FSC-stygn kan du räkna med stygnen enkelt när du går och du kommer att bli mindre benägna att göra ett misstag med antalet stygn.
  • Bild med titeln Foundation Single Crochet Steg 14
    4. Få en neater look. FSC-stygnen producerar en natör som ser första raden än genom att göra en kedja och hekla in i den. Om du har märkt att dina projekt tenderar att se lite slarviga när du startar dem med en kedja, försök att byta till FSC-stygnen för ditt nästa projekt. Detta kommer att ge bättre resultat när du behärskar sömmen.
  • Tips

    Om du så småningom vill ha många komplexa projekt, kan det hjälpa till att lära sig hur man Läs virkade diagram.

    Saker du behöver

    • Garn
    • Virka krok som är lämplig för den garntyp som används. Kontrollera garnetiketten för rätt storlek som ska användas.
    • Stitch markers
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande