Hur man renar trädgårdshandskar

Om du gillar trädgård, är chansen att du äger minst ett par trädgårdshandskar. De flesta trädgårdsarbete behöver arbeta i smutsen, men du kan också hantera skarpa taggar eller giftiga kemikalier. Dina trädgårdshandskar gör det hårda jobbet att skydda dina händer, och de kan bli smutsiga i bråttom som ett resultat. Om dina handskar är bomull, läder-, eller gummi, du vill hålla dem rena så att de ger ett effektivt skydd. Du kan inte rengöra allt material på samma sätt, men det är viktigt att förstå hur man bryr sig om den speciella typen av handskar som du äger.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av bomullshandskar
  1. Bild med titeln Clean Garden Gloves Steg 1
1. Skölj dina handskar efter användning. Strax efter att du använder dina handskar till trädgården kan det finnas lös smuts och skräp på materialet. Det är bäst att skölja dem genast, så överflödig mark och andra material har ingen chans att sitta på tyget för länge. Du kan använda en trädgårdsslang eller diskbänken för att skölja dem.
  • Det är ofta lättare att skölja handskarna om du lämnar dem på dina händer. På det sättet är det inte några veckor eller veckor att dölja smuts och skräp.
  • Bild med titeln Clean Garden Gloves Steg 2
    2. Använd din tvättmaskin. Eftersom bomull är ett sådant hållbart material kan du tvätta dina handskar i brickan som du skulle ha några bomullskläder. Du kan använda ditt vanliga rengöringsmedel för att städa dina handskar. Använd den kalla vatteninställningen för att förhindra krympning.
  • Om det finns speciellt envis fläckar på dina handskar, kanske du vill förbehandla dem med en fläckavlägsnande produkt. Se till att täcka fläckarna helt med fläckborttagaren och låt den sitta på handskarna i ca 10 minuter innan de tvättas.
  • Bild med titled Clean Garden Gloves Steg 3
    3. Linje torka handskarna. Eftersom värme kan ibland krympa bomull, är det vanligtvis bäst att torka dina trädgårdshandskar. Använd tygspetsar för att fästa dem på en klädstreck, så luft kan cirkulera runt handskarna och hjälpa dem att torka snabbare. Om du inte har en klädstreck kan du använda stiften för att fästa dem på en hängare och låta dem torka på det sättet.
  • Om du har bråttom för att torka dina trädgårdshandskar, kan du kasta dem i torken för att torka torr. Men var noga med att ställa in maskinen vid låg värme för att minimera möjligheten till krympning.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring läderhandskar
    1. Bild med titeln Clean Garden Gloves Steg 4
    1. Borsta av smutsen. Läder och mockahandskar kan bli extremt styv och svår att arbeta med när de är smutsiga. Starta rengöringsprocessen genom att borsta av torr, lös eller kakad på smuts och skräp från materialet. Det är vanligtvis bäst att använda fingrarna för att borsta bort smutsen, så du skadar inte läder.
    • Om du har problem med att borsta bort smutsen för hand, kan du också använda en mjukbräckt rengöringsborste. Var noga med att använda mjuka slag.
  • Bild med titeln Clean Garden Gloves Steg 5
    2. Applicera sadel tvål till handskarna. Placera en liten mängd tvål på en fuktig pappershandduk eller mjuk trasa och gnugga den fram och tillbaka för att skapa en skum. Sätt på en av handskarna. Använd pappershandduken eller trasan för att arbeta tvålen i läder, med särskild uppmärksamhet åt de smutsigaste områdena.
  • Tillbringa flera minuter att arbeta sadelvålen i läder så det har verkligen en chans att tränga in och lyfta ut smutsen.
  • Bild med titeln Clean Garden Gloves Steg 6
    3. Skölj dina handskar. När du väl har jobbat helt i handsken, ta en ren dämpad bit av pappershandduk eller mjuk trasa och skölj försiktigt sköljningarna från läder. Låt inte pappershandduken eller trasan bli för mättad med vatten, eller du kan skada läder.
  • Om du märker att det fortfarande finns smuts och smuts på handsken medan du sköljer, kanske du vill upprepa rengöringsprocessen för att få läder helt ren.
  • När du är nöjd med att handsken är ren, fyll i samma process med den andra handsken.
  • Bild med titeln Clean Garden Gloves Steg 7
    4. Lägg handskarna platt för att torka. För att förhindra sprickbildning, krympning och annan skada på dina läderhandskar, är det bäst att låta dem lufttorka. Ställ ut en ren, mjuk handduk på ett bord, bänkskiva eller annan plan yta och låt handskarna torka helt.
  • Placera inte dina handskar nära en värmare, radiator, eld eller annan öppen flamma. Läder kan spricka.
  • Medan dina handskar torkar är det en bra idé att periodiskt sätta dem på och sträck dem. Som hjälper till att sträcka dem så att de behåller sin form.
  • Bild med titeln Clean Garden Gloves Steg 8
    5. Behandla handskarna med olja. Läder kan bli styv över tiden, och rengöringsprocessen själv hjälper inte alltid med det. När dina handskar är helt torra, bör du applicera en olja till läder för att skicka det så det blir mjukare och handskarna är bekvämare att bära. Använd ren, mjuk trasa för att försiktigt sprida linolja på handskarna. Låt det sitta i flera minuter, och använd sedan ett rent område av tyget för att gnugga det.
  • Om du inte har linolja är Mink Oil ett effektivt alternativ. Du kan också använda en behandlingsprodukt speciellt för läder, som vanligtvis innehåller en blandning av oljor och andra ingredienser.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring gummihandskar
    1. Bild med titeln Clean Garden Gloves Steg 9
    1. Skölj med vatten. När du har använt dina handskar vill du skölja dem så fort som möjligt för att förhindra smuts och skräp från att bli kakad på gummit. Om du fortfarande är ute, kör bara dem under trädgården. Annars skölj dem i din handfat med kallt vatten.
    • Det är oftast lättast att skölja dina handskar när du fortfarande bär dem, varför det är bekvämt att använda trädgårdsslangen när du har avslutat ditt arbete.
  • Bild med titeln Clean Garden Gloves Steg 10
    2. Använd diskmedel för att avlägsna smuts. Även efter sköljning av dina handskar kan gummit fortfarande vara smutsigt. För att ta bort eventuell långvarig mark och skräp, använd en grundläggande diskvätska för att rengöra dem. Applicera tvättmedlet till handskens handflata och försiktigt arbeta över hela gummit för att få det rent. Använd kallt vatten igen för att skölja.
  • Om dina gummihantverk har envisa fläckar eller smutsiga fläckar, använd en rengöringsborste för att skrubba på dessa områden.
  • Bild med titeln Clean Garden Gloves Steg 11
    3. Låt handskarna lufttorka. Det är viktigt att se till att dina gummihandskar torkar helt för att de enkelt kan odla mögel. Men du kan inte placera gummi i en torktumlare, så du måste lämna dem till lufttorka. Du kan hänga dem med tygspetsar för att torka, eller sätt dem på ett bord eller motverka att torka platt.
  • Även efter rengöring, se till att du lagrar gummiträdgårdshandskar på ett torrt läge så att de inte mögel.
  • Tips

    Även om det är svårt att göra, du är bättre att tvätta dina trädgårdshandskar efter varje användning. Tillåter smuts och skräp att bygga upp kan göra dem styva och obekväma att bära.
  • Korrekt omtänksamt för dina trädgårdshandskar, särskilt dyrare som läder eller mocka, kan hjälpa till att förlänga sitt liv.
  • Om du lämnar dina handskar till lufttorka, kolla efter spindlar innan du sätter på dem igen. Bruna recluse spindlar älskar att gömma sig på mörka platser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande